inr valori normale

Ce presupune numarul mare de transaminaze hepatice?

Din Articole

Generalitati Numarul crescut de enzime hepatice (transaminaze) poate indica o inflamatie sau o deteriorare a celulelor ficatului. Celulele hepatice inflamate sau afectate prezinta riscuri mai mari decat valorile normale ale anumitor substante chimice, inclusiv a enzimelor hepatice din sange, ce poate duce la o crestere a enzimelor hepatice din corp, crestere relevata la unele teste de sange. Cresterile enzimelor hepatice cele mai frecvent intalnite sunt: -Transaminaza alanina; -Aspartatominotraferaza. Enzimele hepatice crescute pot fi descoperite in timpul unor teste de sange de rutina. In cele mai multe cazuri, valorile enzimelor hepatice sunt temporar crescute. In cea mai mare parte a timpului, cresterea enzimelor hepatice nu semnaleaza nicio problema cronica sau hepatica grava. Cauze ale cresterii numarului de transaminaze Multe boli si afectiuni pot contribui la cresterea numarului de transaminaze. Medicul va stabili cauza specifica, semnele si simptomele prin... [continuare]

Din ce cauze apar variatii ale glicemiei

Din Articole

Glicemia, adica nivelul de zahar din sange, are valori normale cuprinse intre 70 si 99 mg/dL daca nu ai mancat timp de opt ore si mai putin de 140 mg/dL la doua ore dupa ce ai luat masa. Daca sunt mai mari sau mai mici, acest lucru poate fi pus pe seama mai multor factori, de la alimentatie si pana la anumite boli. Iata care sunt cauzele care duc la cresterea sau la scaderea valorilor normale ale nivelului de zahar. Cafeaua Nivelul de zahar din sange poate sa creasca dupa ce bei o cafea, chiar si una neagra, care nu are calorii, din cauza cofeinei. Acelasi lucru este valabil si in cazul ceaiului negru, a celui verde si a bauturilor energizante. Cei care sufera de diabet reactioneaza diferit la mancarurile si bauturile pe care le consuma, de aceea este bine sa tina cont de masuratorile glicemiei si sa evite produsele care duc la cresterea glicemiei. Mancarea chinezeasca In momentul in care mananci o portie de mancare chinezeasca, te poti astepta la valori mai mari ale... [continuare]

Oligozoospermie

Din Comunitate

Buna ziua! Am facut o spermograma care are urmatoarele rezultate: Volum................ 4,0 ml Ph................... 8,0 Perioada de abstinenta: 3 zile (recomandat: 2 - 7 zile) Culoare: alb galbui Consistenta: normala Lichefiere: normala Mobilitate la 1h: 68% din care 52% in mobilitate progresiva (Valori normale: 50% spermatozoizi mobili la 1h) Nr. spermatozoizi/ejaculat: 66 milioane (Valori normale: 40 milioane) Nr. spermatozoizi functionali/ejaculat: 9,6 milioane (Valori normale: 14 milioane) Viteza medie: 11 micrometri/sec. (Valori normale: 5 micrometri/sec.) Nr. spermatozoizi/ml: 16,5 milioane (Valori normale: 20 milioane/ml) Nr. spermatozoizi cu mobilitate progresiva/ml: 8,5 milioane (Valori normale: 10 milioane/ml) Nr. spermatozoizi functionali/ml: 2,4 milioane (Valori normale: 7 milioane/ml) Spermatozoizi cu morfologie normala: 13% (Valori normale: 15%) CONCLUZIE: OLIGOZOOSPERMIE As dori sa stiu ce tip de oligozoospermie este: medie,... [continuare]

Tgp marit,colesterol rau marit,trigliceride foarte marite

Din Comunitate

TGP (ALT) este 45.41 (valori normale 0-42/UI/I ) Trigliceride este 217.07 (valori normale 50-150 /mg/dl) Colesterol seric total este 226.01 (valori normale 120-220 /mg/dl) HDL-Colesterol este 45.80(valori normale 55-135/mg/dl) Glicemie este 98.42(valori normale 65-115/mg/dl) LDL-Colesterol este 124.80(valori normale 50-150/mg/dl) *Ag HBs (ACCES) este negativ(0-0.9 S/CO-Negativ)(0.9-1.0 S/CO-Echivoc)(>1.0 S/CO-Pozitiv) Anti HCV este negativ ALPHA 1 este 5.2+(val.normale 2.0 - 5.0) BETA este 14.4+ (val.normale 9.0 - 13.0) Raport Albumine/globuline 1.17 Proteine totale este 7.3(valori normale 6.7 - 8.5 ) ACESTE SUNT ANALIZELE SOTULUI MEU,VARSTA 39 ANI.VA ROG SA-MI SPUNETI DESPRE CE BOALA POATE FI VORBA?ARE PROBLEME GRAVE CU FICATUL?VA MULTUMESC FOARTE MULT! [continuare]

Colesterol si trigliceride valoare inalta

Din Comunitate

la analize mi-au iesit urmatoarele valori: -trigliceride 178 -colesterol total 220 -HDL colesterol 42 as dori sa stiu,care ar fi valorile normale,si tratament in acest caz.multumesc. [continuare]

Ametesc dupa ce mananc

Din Comunitate

De mai bine de o luna acum am mai tot timpul o stare de ameteala care apare in special dupa ce mananc. In afara de aceasta stare simt un tremur interior, palpitatii, vedere incetosata, uneori chiar dificultati in vorbire. Mi-am facut si niste analize si totul a iesit in limite normale mai putin glicemia care e scazuta ( 65, valorile normale fiind intre 70 si 115). Din totdeauna tensiunea a fost si ea mica. Ma poate ajuta cineva cu posibila cauza si eventual un tratament? [continuare]

Analize - sange

Din Comunitate

Buna seara, In urma efectuarii unor analize de sange ,au reiesit urmatoarele rezultate care nu se incadreaza in valorile normale: -VSH=20 mm/h; - APTT=21.8 secunde; - FIBRINOGEN=369.1 mg/dL; - TGP=35 U/L; - TGO=35 U/L; - PROTEINA C REACTIVA(CRP) CANTITATIV=5.2 mg/L; - ELECTROFOREZA PROTEINELOR SERICE(alfa 2 globuline=4.7%; - ACID URIC=5.10mg/L; - COLESTEROL=254; - LY=41%; - EO#=0.055 elemente pe milimetru cub; - RDW=15.6% .Va rog frumos sa-mi spuneti daca am motive de ingrijorare,si ce investigatii as putea sa fac in continuare .Am 61 ani.Va multumesc anticipat. [continuare]

Thyrozol, tiamazol-hipertiroidie

Din Comunitate

Buna ziua! Am fost diagnosticata de curand cu hipertiroidie, in urma unor analze in care doream sa vad de ce am slabit in ultimul timp destul de mult si nu ma mai pot ingrasa la loc, desi mananc foarte bine. Am fost la un medic endocrinolog care mi-a confirmat ca am hipertiroidie cu valoarea de 460 mg/dL , valorile normale ar fi trebuit sa varieze intre 200-400. Am fost imediat dozata cu thyrozol 4 pastile luate in doza unica( consecutiv) in fiecare dimineata inainte de masa cu jumate de ora in primele 2 sapt si apoi urmatoarele 2 sapt cu 3 pastile doza unica, apoi din nou consult, probabil sa imi scada doza si sa imi continue tratamentul. Intrebarea mea e urmatoarea: Dozajul nu este cam mare ? nu vreau nici sa ajung cu hipotiroidie si sa nu mai pot scapa de kg acumulate; vreau sa ma ingras dar nu in exces, nu mai mult de 5 kg. Va multumesc anticipat si sper sa gasesc raspunsuri de la persoane care mai trec sau au avut probleme asemanatoare pentru ca sunt destul de ingrijorata... [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

As dori si eu o interpretare a unor analize in conditiile in care ele mi-au fost recomandate in urma unei echografii tiroidiene din care denota o micsorare a lobului dr., fiind suspecta de tiropatie autoimuna.Am sa scriu doar rezultatele ce nu se includ in valorile normale: cortizol=683.4; IGF-I=353.Alte analize precum: TSH; FT3; FT4; ATPO; ATGL; FSH; LH se incadreaza in valori normale. [continuare]

Trombocite

Din Comunitate

Buna ziua Ma numesc Ramona am 30 ani si am si eu o problema medicala In urma cu 2 saptamani am avut ameteli care au disparut in urma administrari de Betaserc 24 (ametelile durau cateva secunde apoi dispareau)Am facut un set de analize si rezulatele au fost la Hemoleucograma completa valori normale la toate numai la PLT-Nr.trombocite 139 la biochimie Calciu seric total 9,77 Calciu ionic seric 1,22 Colesterol seric total 88,5 glicemie 88,5 HDL colesterol 55,8 LDL colesterol 87,6 Magneziu seric 1,76 Sideremie 9,90 TGO 26 TGP 20. As dori sa mi spuneti ce reprezinta aceste valori deoarece nu am primit un raspuns concret in special in cazul trombocitelor scazute Astept raspunsul dumneavoastra .Va multumesc [continuare]

Analize biochimice - analiza proteinelor sanguine (proteine totale, proteinograma, probe hepatice, fibrinogen)

Din Comunitate

Buna ziua, Mi-am facut de curand analizele si mi-a iesit creatinina prea mica. 0,50 fata de 0,6 - 1,3 care sunt valorile normale. Ce este de facut? Cu multumiri, Mara [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

Buna seara! Am 26 ani,recent am facut analize de sange cu urmatoarele rezultate peste sau sub valorile normale si as vrea sa stiu ce reprezinta si ce ar trebui sa fac in continuare: ASO ver2 341,33 IU/ml (valoarea normala [continuare]

Interpretare analize - ajutor

Din Comunitate

Buna ziua, am si eu mare nevoie sa ma ajutati sa interpretez niste analize la sange care conform laboratorului au iesit crescute sau scazute si as vrea sa stiu ce inseamna. Va multumesc mult. LEUCOCITE: 10.04 valori normale 4 - 9 x 10^3/ μL NEUTROFILE: 58.60 valori normale 60 - 70 % MONOCITE# : 0.68 valori normale 0.1 - 0.6 x 10^3 / μL BASOFILE# : 0.01 valori normale 0.025 - 0.1 x 10^3 / μL MPV: 10.70 valori normale 5 - 10 Colesterol: 126 valori normale 150 - 200 mg/dL [continuare]

Spasme musculare generalizate

Din Comunitate

In luna martie a.c. mi s-a facut ablatie pe cord, ca tratament la TPSV.De atunci, peiodic ma trezesc cu spasme musculare puternice in tot corpul ce debuteaza cu senzatie de frig pe toata partea dreapta.Sunt nevoita sa chem salvarea.In ultimele nopti am observat faptul ca scade mult tensiunea arteriala in timp ce dorm .TA75-85 cu 45-55 si puls 60-70. De cateva zile simt o senzatie de frig ,ca si cum ar curge apa rece, ce porneste de la coloana cervicala si coboara pe coloana in jos pana la nivelul omoplatilor, spre umar, dreapta. Am totodata tulburari de vedere, de memorie, dureri foarte mari in piciorul drept pe timpul noptii. Am fost la cardiologie si mi s-a spus ca nu e de la inima, EKG- ul iesind bine. Sunt operata de tiroida de10 ani si am facut si testele hormonale care sunt bune, am fost si la neurologie si mi s-a spus ca nu sunt modificari ale EEG-lui si nu stiu ce am. Sincer, nu mai stiu ce sa fac, unde sa ma duc, cui sa ma mai adresez.Sunt disparata! Ca si Mg... [continuare]

Tratament euthyrox

Din Comunitate

Buna! In luna martie a acestui an am fost diganosticata cu tiroidita autoimuna - hipotiroida si mi s-a prescris tratament cu Ethyrox. La inceput luam cate 50 mg 6 zile/7 si nu am simtit nici o reactie adversa. Dupa aprox 3 luni de tratament am inceput sa am diverse stari pe care inainte nu le aveam si anume: stari de ameteala (un fel de senzatie de pierdere a echilibrului) - asta mi se intampla in special in metrou sau in spatii mari si aglomerate), usoara senzatie de sufocare, palpitatii. Am refacut analizele si intr-adevar TSH-ul scazuse dar tot nu era in valorile normale. I-am spus medicului depsre starile mele si mi-a scazut doza de Euthyrox, pe langa care mi-a dat sa iau Aspacardin si Ca, insa eu in continuare am aceste stari. Imi este frica sa ies singura, sa circul cu mijloace de transport in comun sau in locuri aglomerate. Uneori ma iau aceste stari chiar si cand sunt in casa sau la birou. Va rog sa-mi spuneti daca a mai trecut cineva prin asta si cum s-a rezolvat. Devin... [continuare]

Dostinex

Din Comunitate

Cit timp trebuie urmat tratam cu Dostinex in cazul unui prolactinom? Care este doza minima de mentinere in situatia in care prolactina are constant valori normale sub tratament? [continuare]

Nivel testosteron

Din Comunitate

buna ziua am 30 ani si as dori sa intreb care sunt valorile normale ale testosteronului ,dat fiind faptul ca am facut analize de sange si valoarea a fost de 5,85m T E S T O S T E R O N . . . . . . . . 5,58 ng/ml, ;,19,37 nmol/l Valori biologice de referinta: 0 - 12 luni: 0,10 - 4,35 ng/ml 1 - 5 ani: 0,08 - 0,43 ng/ml 6 - 10 ani: 0,14 - 0,56 ng/ml 11 - 14 ani: 0,19 - 5,56 ng/ml 15 - 20 ani: 1,35 - 12 ng/ml 21 - 49 ani: 3 - 9,5 ng/ml >= 50 ani: 2,8 - 8,1 ng/ml Schimbare de tehnica din 21.01.2009!!! (ser, Architect ci 8200, Metoda CMIA Abbott) va multumesc !!! [continuare]

Ficat gras

Din Comunitate

Trigliceridele,colesterolul,virusii hepatici,ggt,glicemie,transaminazele,valori normale ; pot avea ciroza ?am ficatul gras si fierea marita,usoare dureri in zona ficatului .multumesc [continuare]

Cauza tiroida?

Din Comunitate

Buna ziua, mi-am facut urmatoarele analize : TSH 1.84 valori normale 0.4 - 4.0 in valorile normale T3 45.6 valori normale 84-172 analiza subliniata T4 3.48 valori normale 4.5 - 12.5 analiza subliniata ATPO < 10.0 valori normale 0.0 - 35 in valorile normale Va rog sa-mi spuneti ce diagnostic pot avea si daca aceste analize sunt dovada infertilitatii. Precizez ca sunt si usor subponderala, am 34 ani si nu raman insarcinata de peste 1 an. Va multumesc. [continuare]

Puls+hta

Din Comunitate

care sunt valorile normale alu pulsului si al tensiuni arteriale? [continuare]

Colesterolul si trigliceridele

Din Comunitate

elena piatra neamt.am 44 de ani si am colesterolul 293 mg si trigliceridele 212 mg.Ce pot face sa ajung la valori normale.va rog ajutati-ma. [continuare]

Interpretare analize sange fetita 1a6l

Din Comunitate

Buna seara, Am o fetita de 1an si 6luni si recent i-am facut analizele de sange. As dori sa-mi interpretati rezultatele la urmatoarele analize: electroforeza proteinelor serice: alfa 2 gl% = 15, 2% (valori normale 9, 5-14, 4) beta 1 gl% = 10, 2% (valori normale 6-9, 8) beta 2 gl% = 1, 7% (valori normale 2, 6-5, 8) gamma gl% = 9, 2%(valori normale 10, 7-20, 3) fosfataza alcalina = 324 u/l (valori normale 281) sideremie = 125 micrograme/dL (valori normale 25-101) limfocite = 3, 91 mii/microL(valori normale 4-10, 5) monocite = 10, 5 %(valori normale =10) Le-am interpretat la pediatru si mi-a spus ca este o limfopenie usoara si e predispusa la infectii-are imunitate scazuta. Dar, am mai citit apoi pe internet si am gasit numeroase cauze si m-a cam speriat putin, de aceea as dori o alta interpretare. Mentionez, ca acum o luna de zile a avut o viroza si o faringotraheita acuta, pe care am tratat-o cu antibiotice.Iar, in prezent ii dau un produs naturist de... [continuare]

Tulburare cognitiva/b12

Din Comunitate

Buna ziua, Am nevoie de un sfat medical in legatura cu mama mea. Are 75 de ani. In urma cu aproximativ 2 luni a avut 2 episoade de confuzie si tulburari de vedere, la interval de cateva zile, cu o durata de aproximativ 20-30 min fiecare, fara alte simptome de AIT. In urma controlului neurologic a primit diagnosticul de tulburare cognitiva usoara. Tomografia a aratat usoara atrofie cerebrala si cerebeloasa. Dopplerul la arterele din zona gatului a aratat depuneri. La testul MMSE (examinarea minima a starii mentale) a iesit un scor de 25. A primit o schema de tratament cu Pramistar, Milgamma, Bilobil, Crestor. Continua si tratamentul cu Detralex si Alpha D3 (pe care le lua inainte). Dupa un consult oftalmologic a primit si Sermion. Ca orice persoana confruntata cu probleme medicale si posesoare de internet, am dat peste foarte multe informatii atunci cand am inceput sa citesc despre simptome/diagnostic. Stiu, nu este intodeauna o idee chiar buna. Oricum, se pare ca exista multe... [continuare]

Beyond garlic 60cps

Din Produse medicale

Descriere: Formula complexa pentru functionarea normala a sistemelor cardiovascular, gastrointestinal si respirator. Recomandat ca adjuvant in: -functionarea normala a sistemelor cardiovascular si digestiv:participa la metabolismul trigliceridelor si al colesterolului (ajuta la reducerea sintezei colesterolului la nivelul hepatocitelor, a colesterolului total, a LDL colesterol, ajuta la cresterea nivelului HDL colesterol): reduce actiunea enzimelor HMG-CoA reductaza (hidroximetilglutaril-CoA reductaza) si sterol-4-alfa-metil oxidaza;ajuta la reducerea agregarii plachetare: diminueaza cantitatea de fibrina si stopeaza formarea in exces a acesteia prin scaderea nivelului prostaglandinei (efect anticoagulant);ajuta la mentinerea valorilor normale ale presiunii arteriale: regleza nivelul enzimei de conversie a angiotensinei si stimuleaza productia de oxid nitric;protejeaza peretii arterelor;reduce si stabilizeaza placa de aterom creste activitatea enzimelor de faza II de detoxifiere... [continuare]

Valori in afara normalului

Din Comunitate

Buna, mi-am facut niste analize la Synevo, si sunt destul de in afara valorilor normale. Am 33 de ani, 178 cm, 91 kg...destul de sedentar .... Glucoza serica: 104 este in intervalul 100-125: Glicemie bazala modificata ***************************************************************************************** Colesterol HDL: 31 - scazut : ≤ 40 ***************************************************************************************** Colesterol total: 214 - borderline crescut: 200-240 **************************************************************************************** Trigliceride: 196 -- borderline crescut: 150-199 **************************************************************************************** Colesterol LDL:144 -borderline crescut: 130-159 **************************************************************************************** Lipide totale: 768 -400 -... [continuare]

Mama mea are 83 ani, a intrerupt de 3 luni tratamentul cu sintrom. acum i-a iesit inr-ul 1,361, (val

Din Comunitate

Mama mea are 83 ani, a intrerupt de 3 luni tratamentul cu Sintrom. Acum i-a iesit INR-ul 1,361, (valori normale: 2-3, AP-65,2% (valori normale 70-100%) si PT-14,7s )valori normale 9,1-12,1/s). Ce sa fac in aceasta situatie, sa reiau tratamentul su Sintrom? [continuare]

Valori analize infectie urinara

Din Comunitate

Care au foste rezultatele analizelor la urina pentru copii dv diagnosticati cu infectie urinara? De exemplu fetita mea a facut 4 episoade de infectie cu urmatoarele rezultate la analize: Sumar de urina Valori normale cu exceptia : Leucocite 25 Sediment urinar Rare Leucocite, frecventa flora bacteriana Urocultura peste 100000 ufc ECOLI As vrea sa stiu daca la voi au aparut in sumarul de urina si nitriti,proteine sau leucocite cu valori mai mari de 25 ( cat avem noi). La urocultuta au aparut vreodata mai mult de un singur tip de germen? [continuare]

Rezultatele normale pentru testul hiv 1-2

Din Comunitate

VA ROG DACA PUTETI SA IMI SPUNETI CU EXACTITATE CARE SUNT VALORILE NORMALE PENTRU TESTUL HIV 1-2? [continuare]

Colesterol marit, trigliceride normal

Din Comunitate

Buna ziua. In urma unor analize am descoperit ca am colesterol 297 . Trigliceridele au valori normale, colesterolul bun este la limita, in schimb cel rau este asa marit. Mentionez ca am 38 de ani, greutate medie, nu am tensiune. Cum se explica acest lucru? Va multumesc [continuare]

Afp valori

Din Comunitate

CARE SUNT VALORILE NORMALE ALE AFP DE LA LABORATOR LA ALTUL VAD ALTE VALORI PE UN FORUM PE NET AN CITIT CA E NORMAL INTRE 10-20 LA LABORATORUL LA CARE AM FACUT EU ESTE 6....AM FACUT ANALIZELE SI LA SYNEVO SI SCRIE 7.....EU AM CIROZA HEPATICA SI AM 7.03 ESTE PERICULOS?,CARE SUNT ADEVARATELE VALORI....MULTUMESC [continuare]

Pagina 6 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK