inr valori normale

Mama mea are 83 ani, a intrerupt de 3 luni tratamentul cu sintrom. acum i-a iesit inr-ul 1,361, (val

Din Comunitate

Mama mea are 83 ani, a intrerupt de 3 luni tratamentul cu Sintrom. Acum i-a iesit INR-ul 1,361, (valori normale: 2-3, AP-65,2% (valori normale 70-100%) si PT-14,7s )valori normale 9,1-12,1/s). Ce sa fac in aceasta situatie, sa reiau tratamentul su Sintrom? [continuare]

Valori analize infectie urinara

Din Comunitate

Care au foste rezultatele analizelor la urina pentru copii dv diagnosticati cu infectie urinara? De exemplu fetita mea a facut 4 episoade de infectie cu urmatoarele rezultate la analize: Sumar de urina Valori normale cu exceptia : Leucocite 25 Sediment urinar Rare Leucocite, frecventa flora bacteriana Urocultura peste 100000 ufc ECOLI As vrea sa stiu daca la voi au aparut in sumarul de urina si nitriti,proteine sau leucocite cu valori mai mari de 25 ( cat avem noi). La urocultuta au aparut vreodata mai mult de un singur tip de germen? [continuare]

Rezultatele normale pentru testul hiv 1-2

Din Comunitate

VA ROG DACA PUTETI SA IMI SPUNETI CU EXACTITATE CARE SUNT VALORILE NORMALE PENTRU TESTUL HIV 1-2? [continuare]

Colesterol marit, trigliceride normal

Din Comunitate

Buna ziua. In urma unor analize am descoperit ca am colesterol 297 . Trigliceridele au valori normale, colesterolul bun este la limita, in schimb cel rau este asa marit. Mentionez ca am 38 de ani, greutate medie, nu am tensiune. Cum se explica acest lucru? Va multumesc [continuare]

Afp valori

Din Comunitate

CARE SUNT VALORILE NORMALE ALE AFP DE LA LABORATOR LA ALTUL VAD ALTE VALORI PE UN FORUM PE NET AN CITIT CA E NORMAL INTRE 10-20 LA LABORATORUL LA CARE AM FACUT EU ESTE 6....AM FACUT ANALIZELE SI LA SYNEVO SI SCRIE 7.....EU AM CIROZA HEPATICA SI AM 7.03 ESTE PERICULOS?,CARE SUNT ADEVARATELE VALORI....MULTUMESC [continuare]

Interpretare valori vem si vpm hemoleucograma

Din Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Elena si am 29 de ani. La analiza sangelui mi-au iesit valorile VEM 102.8 (interval normal 80-100) si VPM 5.7 (interval normal 6-13), restul valorilor fiind normale. Medicul mi-a zis ca analizele sunt bune, si ca simptomele mele (sufocare, ameteli, anxietate intensa, oboseala, imi ingheata mainile etc.) sunt cauzate de sindromul anxios-depresiv cu care a fost diagnosticata in urma cu 2 ani. Pentru aceasta pb. fac regulat psihoterapie de la inceput, de 2 ani, totusi fizic nu ma simt ok. Anul trecut am facut de asemenea analize la sange (in urma cu 9 luni mai exact) si valorile la fel au fost toate normale mai putin VEM 104.2, insa la fel medicul mi-a zis ca analizele sunt perfect ok. Mentionez ca pt. sufocare, dureri/gheara in piept am facut si anul trecut si acum EKG si radiografie plamani si au iesit bune de fiecare data. Intrebarea mea este: sunt intr-adevar aceste valori normale (medicul de familie nu-mi da trimitere la alte investigatii,... [continuare]

Glicemie si colesterol cu valori mici

Din Comunitate

Va rog sa imi spuneti daca problemele de la ficat, hepetita cronica ..TGP 135.. afecteaza valorile normale ale glicemieii ( 61mg/dl ) si colesteroluluii (118/mg/dl).Precizez ca nu urmez nici un tratament.Va multumesc. [continuare]

Timpul quik

Din Comunitate

am fost la un consult ginecologic deoarece as dori sa raman insarcinata,si in urma analizelor recomandate de dn-l doctor, rezultatul pentru timpul quik si activitatea de protrombina nu au iesit bine respectiv tq=17" valori normale=12-13" si AP=57% valori normale=85-100% INR=1,58.Va rog frumos sa imi spuneti daca este grav,ce inseamna aceste rezultate,o sa fie probleme daca raman insarcinata ? va multumesc! [continuare]

Tromb ?

Din Comunitate

Buna ziua Am nevoie de un sfat in ceea ce priveste urmatoarea situatie : Am in familie o doamna in varsta, 78 de ani, care a acuzat cateva zile la rand o durere acuta la nivelul gleznei unui picior. A mers la urgenta, pt ca situatia devenise insuportabila si era si week end si dupa o serie de investigatii a ajuns internata la cardiologie, fiind suspecta de tromboza. Mentionez ca i s a facut doar radiografie osoasa si nu i s a facut si o ecografie venoasa. Dupa un tratament cu anticoagulante, a fost externata dupa cateva zile, durerile s-au diminuat dar nu au disparut. Pt ca avea si probleme cu tensiunea , a urmat un tratament cu tertensif.. i sa recomandat doar sintron si intreruperea tratamentului cu tertensif. In scurt timp, INR ul (viteza sangelui) a ajuns la valori normale insa in lipsa tertensif sau a altui medicament tensiunea arteriala a luat o razna ajungand la valori de peste 17. Am intrerupt tratamentul cu sintron pt ca inr ul era ok si am reluat tratamentul... [continuare]

Tromboza sau dureri musculare

Din Comunitate

Buna ziua! Am si eu o problema.. acum doua saptamani ,dupa 1 luna de pauza de purtat tocuri , am exagerat purtand toata noaptea o pereche de sandale cu toc de 15 cm cui si mi am fortat gambele stand cu tocurile pe nisip si pe niste pietre! Dupa 2 zile la recomandarea ginecologului si cu analizele de sange in regula + tes de coagluare unde INR era 0,93 ( valori normale 0,90-1,20) iar celelalte analize erau ok, am inceput sa iau anticonceptionalele Nacrez pe baza doar de prostegeron si imediat dupa prima pastila am incveput sa simt niste furnicaturi ciudate in gambe.. am crezut ca e cv normqal asa ca a doua zi am luat a doua pastila insa senzatiile ciudate continuau sa imi dea probleme asa ca am sunat ginecologukl si mi a zis ca e imposibil sa se vb de o tromboza mai ales ca analizele erau bune , nu mai fumez de mai bn de 1 luna iar pastilele care ea mi le a recomandat sunt lejere...a treia zi am renuntat la pastile insa deranjul a continuat ba la amandoua gambe ba la una... dar... [continuare]

Tiroida

Din Comunitate

La ecografie s-a constat ca tiroida mea este acoperita de noduli , cel mai mare avand 14 mm . Analiza TSH este in limite normale , analiza Anti-tiroidperoxidaza este 96 in conditiile in care valorile normale ar trebui sa fie sub 34. Medicul mi-a sugerat sa mai fac o ecografie peste 6 luni sa vedem daca nodulii cresc sau nu. As avea nevoie de mai multe lamuriri , multumesc daca mi le puteti da. Ar trebui sa urmez o dieta , un tratament ? [continuare]

Analiza hormonilor (hormonul de sarcina, hormonii glandei tiroide, hormonii glandelor suprarenale, frotiu citohormonal)

Din Comunitate

Si eu as dori sa stiu care sunt valorile normale ale TSH-ului? Amdureri de oase,eventual intepenirea degatelor de la maini.Specific ca am si diabet zaharat de aprox.20 ani.In prezent am 49 ani. Multumesc. [continuare]

Eugen

Din Comunitate

Azi am primit rezultatul analizelor: - glicemie 235 - colesterol 311 - trigliceride 275 Am sau nu diabet? Daca da, ce tip si ce sa fac? Cu celelalte doua ce fac, cum la adus la valori normale? Multumesc, [continuare]

Stadiu infectie virus hepatic b

Din Comunitate

In august 2010 am fost descoperit cu virusul hepatic b (AgHBs - pozitiv) iar transaminazele normale. La un an dupa depistare (august 2011) am facut analize pentru markerii virali B cu urmatoarele rezultate: AgHBs - pozitiv Anticorpii HBc,IgM, totali, HBs, HBe - absenti AgHBs- absent TGO + TGP - valori normale Eletroforeza proteinelor serice- valori normale. Analizand rezultatele, medicul specialist din orasul meu a precizat ca sunt purtator sanatos de virus B. Raman cu risc de transmitetre la partenera, familie la viitorul copil? Pot sa scap de virus? [continuare]

Hipertensiune arteriala

Din Comunitate

Buna ziua. De doi ani sunt pe tratamet cu Betalog Zok, Prestarium, Tenaxum ptr. hipertensiune, mi-a fost foarte bine si am avut tensiunea in valori normale.Deo saptamana a inceput sa-mi creasca mai mult valorile diasistolei,momentan nu pot merge la medic. Am motive de ingrijorare? Valorile tensiunii sunt 14/85 14/90 [continuare]

Spermograma

Din Comunitate

As dori sa daca aceasta spermograma are valorile normale si ce inseamna spermatozoizi bicefi si daca acestia influenteaza conceperea unui bebe pt ca lucram de 5 luni si nu am iesit nimic pana acum .Sotul a mai facut si analiza la testosteron si se incadreaza in valorile normale. Volum 2.5 ml Aspect galbui,opac Vascozitate normala pH 7.2 Nr total de spermatozoizi: 54 mil Spermatozoizi cu mobilitate normala in prima ora de la recoltare :30% Spermatozoizi cu mobilitate scazuta/ imobili 50 % cu mobilitate scazuta si 20% imobili Spermatozoizi cu aspect normal: 70% Spermatozoizi cu forme aberante: 30% Comentarii: sperma cu volum si aspect macroscopic normal spermatozoizi cu mobilitate normala prezenti in nr scazut spermatozoizii prezinta modificari morfologice la nivelul capului ( bicefali) relativ frecvente leucocite Inainte sa mearga sa faca analiza a inceput sa ia branca ursului de 3 ori pe zi are oare efect asupra spermatozoizilor? [continuare]

Analize sange

Din Comunitate

Buna seara! Am 26 ani,recent am facut analizele cu urmatoarele rezultate peste sau sub valorile normale si as vrea sa stiu ce reprezinta si ce ar trebui sa fac in continuare: ASO ver2 341,33 IU/ml TGP alanine aminotrans, liquid 60,8 U/L Bilirubin direct 0.23 mg/dl CREA Jaffe Gen2 Comp 0.46 mg/dl LDL-C plus 2nd gen. 106,7 mg/dl Va multumesc! [continuare]

Ma poate ajuta si pe mine cineva

Din Comunitate

Am facut niste analize la sange si nu stiu exact ce inseamna, va rog sa ma ajutati sa le interpretez. Hematologie: LEUCOCITE : 11,1 VALORI NORMALE 4 - 9 * 10^3/μL ERITROCITE: 4.06 VALORI NORMALE 3.6 - 5.5 10^3*10^3/μL HEMOGLOBINA: 12.8 VALORI NORMALE 11 - 16.5 g/dl HEMATOCRIT: 37.1 VALORI NORMALE 34 - 54% TROMBOCITE: 210 VALORI NORMALE 150 - 350 * 10^3/μL MCV: 91.4 VALORI NORMALE 92 - 96fL MCH: 31.5 VALORI NORMALE 27 - 32 pg MCHC: 34.5 VALORI NORMALE 32 - 36 G/DL PLACHETOCRIT: 0.11 VALORI NORMALE 0.1 - 1 % PDW: 17.6 VALORI NORMALE 12 - 18 % RDW: 11.3 VALORI NORMALE 10-16.5 % MPV: 5.3 VALORI NORMALE 5 - 10 fL BIOCHIMIE: ALT ( TGP ) : 8 VALORI NORMALE 9.00 - 52.00 U/L AST ( TGO ) : 17 VALORI NORMALE 8.00 - 39.00 U/L GGT: 6 VALORI NORMALE 8.00 - 78.00 U/L In conditiile in care eu sunt operata si mi-a fost extirpata vezica biliara si de vreo 2 luni jumate am descoperit sub brat un ganglion care sa inflamat si are in jur de 13 mm,... [continuare]

Bilirubina totala crescuta

Din Comunitate

buna ziua, am si eu o intrebare. in urma unor analize de sange mi-a iesit bilirubina totala 1.9mg/dl, am inteles ca nu este in valori normale dar doctora mea de familie cand mi-a interpretat analizele mi-a spus ca mi-au iesit bune...exista o explicatie la aceasta valoare crescuta? TGP si TGO au iesit in limite normale. Ce analize mai pot face sa vad daca am vreo problema? Va multumesc. Elena,20 ani [continuare]

Coxartroza bilaterala incepienta

Din Comunitate

Buna ziua.Ma numesc Popa Alina si am 29 de ani .in urma cu o saptamana am fost diagnosticata cu demineralizare,coxartroza bilaterala incipienta in urma unei rediografii de bazin.la analize mi-a iesit modificat CRP-9.2,FIBRINOGEN 481,MACROTROMBOCITE38.6.In rest celelalts analize sant in valori normale ,precizez ca ASLO este 65,RF11,Ca 9,VSH 1H 44 mm.formula leucocitara in valori normale,.urmez un tratament inj cu ketonal 1 fi pe zi si mydocalm tablete.dupa cateva zile de tratament am reusit sa merg un pic mai bn dar durereainca persista.,nu reusesc sa intind cum ar trebui piciorul,am o anumita pozitie care este foarte dureroasa si aceea de extensie a piciorului stang in lateral.ce tratament as putea urma si la ce medic ma indrumati sa merg reumatolog s-au ortoped.?dar mentionez ca tratam a fost dat de medic neurolog.mi s-a recomandat sa nu ma ingras (57 kg si 1.65 m)si multa gimnastica ,kinetoterapie. dar nici un alt tratament medicamentos pentru intarirea s-au refacerea... [continuare]

Trigliceride mari

Din Comunitate

Buna ziua! Am 27 ani , 78 kg , 1.80m inaltime. Am facut un test al sangelui unde au iesit niste valori nu foarte bune. Cele care nu sunt in valori normale sunt urmatoarele: Trigliceride: 525 mg/dl , VLDL 105 mg/dl. Nivelul colesterolului e ok(182 mg/dl) .Totodata s-a detectat si o hemoglobina scazuta: HGB: 12.9 g/dl , HCT: 28.5l % . Nivelul fierului e bunicel: 48mg/dl. Imi poate da cineva niste sfaturi ? Multumesc mult! [continuare]

Colesterol,trigliceride,tratament

Din Comunitate

Va rog sa-mi spuneti daca LIPOFIB 160mg este un tratament suficient ptr a scadea colesterolul si trgliceridele,am 64 de ani,1,52 inaltime,64kg ,cu colicistectomie la 55 de ani si urmatoarele rezultate obtinute pe 2 feb 2010 :col total 291mg/dl,hdl 52mg/dl,ldl 189 mg/dl,trigliceride 250mg/dl,tgo 21 ul/l,tgp 42ul/L,glicemie 115 mg/dl,creatinina serica0,69mg/dl,fibrinogenemie 360 MG%,vsh 20mm/1h ,restul in valori normale din hemoleucograma,biochimia urinara ,val normale.recomandat dieta adecvata , va multumesc SAVIA [continuare]

De cresc trigliceridele si cu tratament?

Din Comunitate

Cu tratament imi mentin tensiunea la valori normale , de asemenea si colesterolul total este 168 in timp ce trigliceridele imi cresc tot mai mult.Am avut trigliceridele 355 am luat lipantil , am redus grasimile si totusi au crescut spre 400. (Acum mi s-a prescris ROSUCARD) Care ar fi cauza? Ce pot face in aceasta situatie? La ECO se pare ca si ficatul apare putin spre galben(lobul stang) VA MULTUMESC! [continuare]

Avc

Din Comunitate

Tatal meu are 70 ani. In urma examen IRM concluzii: AVC ischemic acut temporo-occipital stang. Atrofie cerebrala moderata.Leziuni demielinizante periventriculare. Data producerii 01.12.2010. S-a instalat brusc o tulburare de intelegere si de exprimare a limbajului,ameteli,cefalee. Tratament in spital cu celebrolizin,atacand,plavix timp de 10 zile,dupa care continua sa i-a acasa doar atacand,plavix , sermion (cate 1/zi). Tensiunea are valori normale , insa pulsul e intre 40-50 batai. Va dati seama ca in spitalul din Suceava nu mai am incredere si va rog sa ma indrumati la o clinica in care in urma diagnosticului, tratamentul prescris sa fie unul sigur. Cu stima Zetu Liliana [continuare]

Dureri acute in flancul drept

Din Comunitate

credeti ca as putea avea o hepatita?..la echografie mi-a zis de colecistita, la analizele efectuate au iesit cu valori normale tgo si tgp, doar colesterolul e 230 si trigliceridele 340; in urina e prezent mucus, rare epitelii, un ph acid [continuare]

Ion ionescu

Din Comunitate

Am 48 ani si am colesterolul 160 mg/dl si trigliceridele 490 mg/dl . Ce sa fac sa ajung la valori normale. [continuare]

Hepatita c

Din Comunitate

Buna seara.Sotia mea are hepatita C.Face analize de doua ori pe an.Toate analizele ai sunt in norma,mai putin transaminazele.Ultimele rezultate au fost:G.O.T=37 ,G.P.T.=63 ,Gama G.T=45.Cum putem sa ne apropiem mai mult de valorile normale ale transaminazelor? Va multumesc. [continuare]

Faza hepatica

Din Comunitate

buna ziua.azi am aflat rezultatul viremiei:3117 Ul/ml este o infectie mare? (ADN-VHB)Ttransaminazele sunt in valori normale de un an de zile de cand am depistat infectia cu virusul hepatic B .AgHBe negatic Anti HDV NEGATIV. [continuare]

Electroforeza hemoglobinei

Din Analize Medicale

Hemoglobina reprezinta elementul esential pentru principala functie fiziologica a eritrocitului: functia respiratorie. Hemoglobina este o cromoproteina porfirinica care contine fier, in structura sa intrand o parte proteica - globina - si o parte prostetica - hemul. Globina difera ca structura de la o hemoglobina la alta, ea imprimand specificitate diverselor hemoglobine cunoscute. In cursul dezvoltarii organismului de la embrion la adult se succeda mai multe tipuri de Hb; hemoglobinele embrionare Gower 1, Gower 2 si Portland sunt inlocuite incepand cu cea de-a 3-a luna de gestatie de catre Hb fetala (HbF), care reprezinta 70-80% din totalul Hb la nou-nascut, dupa care sinteza sa scade rapid, ajungand la sfarsitul primului an de viata la valori sub 2% din totalul Hb. Hb A si Hb A2 sunt caracteristice perioadei adulte de dezvoltare; sinteza lor incepe inca din perioada fetala, iar dupa nastere ele inlocuiesc rapid Hb F. La adultul normal, Hb A reprezinta 97-98%, HbA2... [continuare]

Testul de toleranta la glucoza de 3 h(100g)

Din Analize Medicale

Mentiune: Se poate folosi si administrarea a 75 g glucoza dar aceasta procedura nu este la fel de bine validata; in aceasta situatie nu mai trebuie recoltata proba la 3 h. Pacienta este reevaluata la 6 saptamani dupa nastere. Daca la testul de toleranta la glucoza se obtin valori normale, se considera ca a fost vorba de un diabet gestational, insa glicemia trebuie testata periodic datorita riscului de aparitie a diabetului zaharat. Daca testul efectuat postpartum da rezultate anormale, modificarile care apar vor fi incadrate in glicemie bazala modificata, intoleranta la glucoza sau diabet zaharat, conform criteriilor mentionate la testul de toleranta la adult (75g). [continuare]

Pagina 6 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK