Clickmed
programare rapida la medic

glicemie valoare

Topul alimentelor ce contribuie la reglarea glicemiei

Din Articole
Actualizat la data de: 24 August 2018

Generalitati Prediabetul este o stare care apare atunci cand nivelul de zahar din sange este mai ridicat decat ar fi considerat normal, dar nu mai ridicat decat in cazul diabetului de tip 2. O dieta sanatoasa este esentiala pentru a imbunatati valorile glicemiei si a evita instalarea diabetului. Nu exista alimente, plante, bauturi sau suplimente care sa reduca nivelul de glucoza din sange. Numai medicatia si exercitiile o pot face. Exista insa alimente care au indice glicemic scazut (IG), adica alimente care nu vor creste nivelul zaharului din sange si care ar putea ajuta la evitarea unei cresteri accelerate sau bruste, mai ales dupa masa. Pe langa schimbarile de dieta, a ramane sau a deveni activ este de asemenea important. Alimente cu un indice glicemic scazut Fructele de avocado Grasimile (acizi grasi polinesaturati si acizi grasi mononesaturati) sunt componente importante dintr-o dieta de reglare a nivelului de zahar din sange. Ele pot imbunatati sensibilitatea la... [continuare]

12 cauze posibile ale oscilatiei nivelului glicemiei

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Mai 2019
Consultant medical:

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Clinica: Nutrisistem

Generalitati Mentinerea nivelului de glicemie in limite normale este cea mai importanta provocare pentru diabetici. Exista numeroase cauze ascunse ale oscilatiilor glicemiei, unele dintre ele fiind obiceiuri zilnice banale, fara un potential periculos evident. Cunoasterea tuturor factorilor care pot cauza fluctuatii ale nivelului de glicemie in sange ajuta la detinerea unui control deplin asupra diabetului, dar si la prevenirea complicatiilor asociate cu aceasta boala cronica foarte raspandita la nivel mondial. Factori care cauzeaza fluctuatii ale nivelului de glicemie 1. Alcoolul Alcoolul contine o cantitate substantiala de carbohidrati si poate determina cresterea brusca a glicemiei. Este recomandat sa nu beti pe stomacul gol, ci impreuna cu alimente, si sa verificati nivelul glicemiei. 2. Alimentele si bauturile cu indulcitori artificiali Multi diabetici isi indulcesc bauturile cu zaharina si aleg produse alimentare asa-zis dietetice (fara zahar), crezand ca... [continuare]

Variatiile glicemiei – de ce apar?

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Noiembrie 2019

Ce este glicemia Glicemia reprezinta valoarea zaharului din sange. Glucoza este cel mai important tip de zahar, fiind principala sursa de energie pentru organism. Aceasta provine din alimente si reprezinta un zahar simplu, adica un monozaharid. Monitorizarea glicemiei este foarte importanta, deoarece nivelurile anormale ar putea indica diabetul. Pancreasul secreta un hormon numit insulina, acesta facand celulele mai sensibile la glucoza. Astfel, impactul pe care zaharul il poate avea asupra organismului poate fi redus. La o persoana cu diabet, fie pancreasul nu produce insulina, fie celulele dezvolta o rezistenta la insulina. Drept urmare, glucoza ramane in sange, mentinand nivelul de zahar constant ridicat. Nivelurile ridicate si persistente ale glicemiei pot produce diferite complicatii corelate cu diabetul zaharat, inclusiv leziuni nervoase, pierderi de vedere, leziuni renale si chiar cresterea riscului de boli cardiovasculare. Pentru a evita toate aceste lucruri, glicemia... [continuare]

Glicemia la copii

Din Comunitate

Buna ziua,este semn de diabet o glicemie de 108?la un copil de aproape 8 ani. [continuare]

Manifestari ale variatiilor glicemice: hipoglicemia si hiperglicemia. in ce consta tratamentul?

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Iunie 2019
Consultant medical:

Dr. Claudia Topea
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Hipoglicemia si hiperglicemia, complicatii frecvente ale diabetului zaharat Atat hipoglicemia, cat si hiperglicemia reprezinta doua stari patologice care intervin in homeostazia nivelului glucozei in sange (glicemie). Ambele entitati sunt reprezentate de o multitudine de manifestari clinice, semne si simptome, iar in lipsa unei atitudini terapeutice corespunzatoare pot duce la complicatii grave, ajungand in anumite cazuri pana la deces. Hiperglicemia reprezinta manifestarea clinica a unui grup de tulburari metabolice care per total formeaza ceea ce numim diabet zaharat. Sunt considerate hiperglicemii valorile glicemiei care depasesc 110 mg/dl dimineata pe nemancate (glicemie a jeun) si cele mai mari de 140 mg/dl la 2 ore dupa ingerarea a 75 grame de glucoza. Hipoglicemia reprezinta scaderea valorilor glicemiei sub un prag critic, stabilit de ghiduri ca fiind 70 mg/dl. Orice valoare mai mare de 70 mg/dl, desi insotita de manifestari clinice, nu poate fi definita ca fiind... [continuare]

Glicemie marita

Din Comunitate

Buna.Am facut analizele anuale, iar cea care mi-a atras atentia a fost Glicemia = 175(anul trecut am avut 95). Colesterol seric=220, Trigliceride=136, ALT-TGP=26, AST-TGO=17, Creatinina serica =1.18,VSH=6, Uree serica = 37. Ar trebui sa ma ingrijoreze glicemia? Vreau sa va spun ca in ultimul timp am avut un oarecare stres mai ales in momentul recoltarii - am oroare de ace( nu stiu daca poate influenta). Fac sport in mod frecvent, nu mananc ciocolata sau alte dulciuri (decat ocazional), etc -barbat, 36 ani, 1.80m, 87 kg. [continuare]

Monitorizarea glicemiei acasa

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Septembrie 2023

Cum monitorizam glicemia Monitorizarea glicemiei reprezinta una dintre cele mai importante aspecte ale gestionarii diabetului zaharat, atat pentru pacientii cu diabet de tip 1 si administrare de insulina, cat si pentru cei cu diabet de tip 2. Modalitatile de monitorizare a glicemiei acasa includ glucometrul si sistemul de monitorizare continua a glicemiei. Glicemia reprezinta nivelul de glucoza din sange, iar monitorizarea sa zilnica este esentiala pentru pacientii cu diabet zaharat, intrucat aceasta este cheia in evaluarea eficientei tratamentului. Glicemia indica pacientilor eventualele modificari pe care trebuie sa le faca in dieta, stil de viata sau tratament. Factori ce modifica glicemia Exista numerosi factori din viata de zi cu zi ce duc la modificarea glicemiei, astfel ca valoarea acesteia va varia pe parcursul zilei si noptii. Factorii ce cresc de regula valoarea glicemiei sunt: • Consumul de carbohidrati • Dozele prea mici de medicamente antidiabetice/sarirea... [continuare]

Tratament naturist scadere valoare trigliceride

Din Comunitate

Buna,la analize a iesit colesterol 294 si trigliceridele 598 am primit tratament cu lipantil nu am inceputinca, aveti si un tratament naturist glicemia e buna 92 ,am 39 ani 1,65 inaltime,greutate72 [continuare]

Valoarea analize

Din Comunitate

va rog sa-mi intrepretati valoarea analizelor pe care le-am facut recent la fetita mea de 12 ani atpo-419;tsh-100;ft4-9.36; in rest glicemie trigliceride si colesterol bune va rog sami spuneti ce alt tratament se poate face in afara de eutirox il vomita nu il suporta organismul ei [continuare]

Valoarea glicemiei la o ora dupa masa

Din Comunitate

am o glicemie de 150 la o ora dupa masa,este o valoare normala sau e prea mult? [continuare]

Valoarea gliemiei de 120 este o valoare normala?

Din Comunitate

in ultima perioada am observat o oscilare a glicemiei; pana acum aveam undeva in jur de 80, chiar perioade cu hipoglicemie si acum am ajuns sa am dim undeva in jur de 85 si in timpul zilei pana la 120. este o valoare normala? [continuare]

Ce cauze pot fi pentru glicemie ridicata peste 200 dupa internarea in spital ?

Din Comunitate

Buna ziua! Bunica mea bolnava de diabet tip 2 zaharat are glicemia foarte ridicata in ultima vreme. Cea mai mica valoare fiind de 200 iar cea mai mare de 350. A fost internata la cardiologie si i s-au administrat multiple perfuzii pe baza de glicerina timp de 6 zile aproximativ 2-3 perfuzii pe zi. Poate fi glicemia cauzata de aceste perfuzii? In timpul internarii glicemia era in valori normale la fel era si inainte de internare. Aceasta intrebare este adresata la 4 zile dupa externare. Va multumesc! [continuare]

Simptome si cauze ale glicemiei scazute

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Mai 2018

Generalitati Hipoglicemia este scaderea concentratiei de glucoza din sange. Este intalnita cu precadere la persoanele care iau insulina sau alte comprimate care scad glucoza, si de regula, aparea la persoanele cu diabet care nu utilizeaza insulina. In mod normal, glucoza normala in sange, pe nemancate, este de 3,5 – 5, 5 mmol/l. Hipoglicemia este practic o diminuare importanta a glicemiei, respectiv scaderea nivelului glucozei in sange sub 2,4 miliomoli, adica 0,45 grame la litru. Nivelul glicemiei este controlat de doi hormoni: insulina si glucagonul. Cand mancam, zaharul din alimente ajunge in sange si glicemia creste. Atunci pancreasul secreta insulina, hormonul care preia excesul de zahar in celule, in special cele hepatice, unde este stocat sub forma de glicogen. Cand o persoana nu mananca, nivelul zaharului din sange scade, iar daca scade mult, pancreasul o sa secrete glucagon - hormonul care antreneaza productia de glucoza a ficatului eliberat in sange. Care sunt... [continuare]

Glicemii peste 300

Din Comunitate

Buna ziua, Pacient de 70 ani diagnosticat cu diabet, dieta, pe pastile siofor. La analize a fost gasit cu valori peste 300. A fost internat si are in prezent valori de peste 300, cea mai mica a fost intr-o zi de 200, in rest, face insulina rapida si acum ii face lenta si are in continuare chiar si380. Care ar putea fi cauza, explicatia, ce e de facut? [continuare]

Glicemie si colesterol cu valori mici

Din Comunitate

Va rog sa imi spuneti daca problemele de la ficat, hepetita cronica ..TGP 135.. afecteaza valorile normale ale glicemieii ( 61mg/dl ) si colesteroluluii (118/mg/dl).Precizez ca nu urmez nici un tratament.Va multumesc. [continuare]

La o valoare de 98 glicemie

Din Comunitate

se mai administreza insulina [continuare]

Controlul adecvat al glicemiei contribuie la reducerea riscului de boli macrovasculare la diabetici

Din Diverse

O analiza retrospectiva a bazei de date a Integrated Health Care Information System (IHCIS), realizata asupra a 69.418 de pacienti cu diabet zaharat a indicat faptul ca nivelurile crescute de HbA1c erau asociate in mod semnificativ statistic cu un risc mai mare de evenimente cardiovascculare. [continuare]

Peste 6000 de oameni si-au testat glicemia in cadrul caravanei accu-chek

Din Diverse

Lansata in urma cu 3 luni, campania „Fa PAS-ul corect: Controleaza DIABETUL!” se apropie de final. Adresata publicului larg, campania derulata de Accu-Chek a avut drept obiectiv prevenirea, informarea si educarea populatiei asupra riscului de aparitie, a evolutiei si a posibilelor complicatii ale diabetului zaharat de tip 2. [continuare]

Buna seara .daca am intre 126 si 133 valoarea glicemiei,trebuie sa incep vizita la diabetolog?

Din Comunitate

Transpir foarte mult si mi se umfla gleznele,am luat in greutate 10 kg. [continuare]

Abasaglar, solutie injectabila

Din Medicamente

Ce este ABASAGLAR si pentru ce se utilizeaza ABASAGLAR este o solutie injectabila, care contine insulina glargin. Insulina glargin este o insulina modificata, foarte asemanatoare cu insulina umana. ABASAGLAR este utilizat pentru a trata diabetul zaharat la adulti, adolescenti si copii cu varsta de 2 ani si peste. Diabetul zaharat este o boala in care organismul dumneavoastra nu produce suficienta insulina pentru mentinerea valorii normale a glicemiei. Insulina glargin are o actiune de scadere a valorii zaharului din sange constanta si prelungita. Mod de administrare Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doze In functie de stilul dumneavoastra de viata, de rezultatele testelor privind cantitatea zaharului (glucoza) din sange si de utilizarea anterioara de insulina, medicul dumneavoastra: va decide ce doza zilnica de ABASAGLAR va este necesara si la ce ora, ... [continuare]

Interpretare/ diagnosticare

Din Comunitate

Buna ziua, Poate un doctor sa-mi dea si mie un diagnostic informativ pentru rezultatele urmatoarelor analize? Analize 2009: 21.07.09 Rezultatul interpretarii analizelor InchideAnaliza a fost salvata Bilirubina totala Valoarea introdusa: 0.5 µmol/L (adult) Interval optim: 0 - 17.1 Bilirubina totala se incadreaza in intervalul considerat normal. Calciu ionic sau calciu ionizat (sange) Valoarea introdusa: 3.98 mg/dl ( mai mult de 16 ani) Interval optim: 3.82 - 4.82 Calciul ionic se incadreaza in intervalul considerat normal. Calciu seric Valoarea introdusa: 9.2 mg/dl ( 1-4 ani) Interval optim: - Datele introduse de dvs nu se incadreaza in informatiile noastre! Proteine totale (sange) Valoarea introdusa: 7.25 g/dl Interval optim: 6.6 - 8.7 Nivelul de proteine totale se incadreaza in intervalul considerat normal. Uree serica Valoarea introdusa: 17 mg/dL (Uree - 0-6 luni) Interval optim: - Datele introduse de dvs... [continuare]

Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Aprilie 2011

Generalitati Pentru persoanele care sufera de diabet, scaderea in greutate poate insemna renuntarea la injectiile cu insulina si la alte medicamente. Construirea unui plan bun de pierdere in greutate pentru o persoana cu diabet se va face impreuna cu un expert. Nu exista nici o urma de indoiala: persoanele cu diabet zaharat tip 2, care sunt supraponderale, daca pierd din kilograme vor avea un nivel mai scazut al glicemiei, o sanatate mai buna si se vor simti mai bine. Dar inainte de a respecta acest plan, este important ca pacientul sa colaboreze bine cu medicul – deoarece in timpul dietei, glicemia, nivelul de insulina si medicatia trebuie urmarite cu atentie. Este important sa nu se faca nici o greseala, se sa urmeze calea corecta: indiferent de greutatea unui pacient, glicemia va scadea chiar daca acesta va slabi doar cateva kilograme. Unele studii au demonstrat ca o combinatie intre dieta si exercitii fizice reduce riscul de aparitie al diabetului cu 58%. Acestea au... [continuare]

Ingrijiri pentru diabeticii cu deficiente de vedere (vedere slaba)

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2018

Generalitati Ingrijirea propriei persoane in cazul prezentei diabetului zaharat este destul de dificila. Daca bolnavul de diabet are si o vedere slaba, atunci trebuie acordata o atentie sporita la controlul glicemiei (nivelul glucozei in sange). Odata cu timpul, practicile noi pentru un diabetic devin chestiuni de rutina. Ingrijirea diabetului necesita schimbarea rutinei zilnice, organizarea alimenatiei, cererea de ajutor ori de cate ori este nevoie si verificarea regulata a glicemiei. Masuri de ajutor in cazul deficientei de vedere Exista mai multe masuri simple si necesare pentru a putea continua ingrijirea propriei persoane. Se pot folosi mijloace de inscriere in relief pentru etichetele medicamentelor si inregistrarea nivelelor glicemiei. Exista multe mijloace de ajutor pentru vederea celor ce sufera de diabet, cum ar dispozitivele ce maresc marcajele de pe seringi. Controlul glicemiei Studiile pe termen lung au aratat ca mentinerea unei glicemii apropiate de... [continuare]

Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent (dz tip 1)

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2012

Generalitati Masurarea carbohidratilor la pacientii care fac tratament cu insulina reprezinta indemanarea pacientilor cu diabet zaharat tip I de a-si planifica dieta si controla nivelul glicemiei (zaharul din sange). Masurarea carbohidratilor ofera flexibilitate persoanelor in consumarea alimentelor si incredere privind autocontrolul diabetului. Masurarea carbohidratilor este metoda recomandata pentru planificarea meselor la o persoana cu diabet zaharat. Aceasta implica ajustarea dozelor de insulina in functie de carbohidratii consumati la fiecare masa principala sau gustare, pentru a mentine valoarea glicemiei in limite normale. Carbohidratii (principala sursa de energie a organismului) influenteaza mai mult decat orice alta substanta nutritiva nivelul glicemiei. Toate tipurile de carbohidrati determina cresterea glicemiei. De retinut! Masurarea carbohidratilor in dieta din diabet ajuta la mentinerea glicemiei la un nivel corespunzator, care impiedica aparitia... [continuare]

Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat non-insulino-dependent (dz tip 2)

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2012

Generalitati Masurarea carbohidratilor reprezinta indemanarea pacientilor cu diabet zaharat tip II de a-si planifica dieta si controla nivelul glicemiei. Aceasta metoda ajuta persoanele sa determine cantitatea de zahar si de carbohidrati (glucoza) din alimentele consumate, astfel incat carbohidratii sa fie distribuiti pe durata intregii zile pentru a preveni cresterea glicemiei postprandial. Masurarea carbohidratilor ofera flexibilitate persoanelor in consumarea alimentelor si incredere privind autocontrolul diabetului. Alimente bogate in carbohidrati Alimentele bogate in carbohidrati sunt: - fructe si legume - lapte si iaurt - fainoase (ca de exemplu paine, cereale si legume cum ar fi cartofii si porumbul) - dulciuri (cum ar fi bomboane sau prajituri). Alimentele care au in compozitie zahar, au de obicei, pe portie o cantitate de carbohidrati mai mare decat alimentele care au in compozitie amidon (fainoasele). Contrar informatiilor vehiculate, persoanele... [continuare]

Tratarea diabetului gestational poate reduce obezitatea la copil

Din Diverse

”Diabetul gestational este asociat cu o rata crescuta a obezitatii in randul copiilor, cu afectarea tolerantei la glucoza si cu diabet zaharat tip 2 la descendenti”, afirma Dr. Teresa A. Hillier si colegii sai de la Centru de Cercetare pentru Sanatate Kaiser Permanente Northwest din Portland, Oregon. ”Noi am incercat sa determinam daca cresterea valorilor glicemiei in timpul sarcinii are legatura cu cresterea in greutate (obezitatea) din perioada copilariei descendentilor, in diverse populatii.” [continuare]

Peste 30% dintre romani au colesterolul ridicat si aproximativ 40% sunt hipertensivi

Din Diverse

Rezultatele preliminare ale primului studiu privind factorii de risc cardiovascular la populatia adulta a Romaniei, efectuat concomitent la nivelul intregii tari au fost prezentate. „Studiul National Transversal CARDIO-ZONE” a fost realizat si coordonat de Prof. Dr. Mircea Cinteza, cu sustinerea financiara a Ozone Laboratories. Studiul face parte din programul HipoChol prin care Ozone a dotat 1.000 de medici specialisti si medici de familie din toata tara cu aparatura de masurare a colesterolului si glicemiei. De asemenea, in cadrul acestui program, pacientii au putut sa-si verifice si glicemia si tensiunea arteriala. [continuare]

Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Septembrie 2021
Consultant medical:

Dr. Balan Dumitra
Medic primar diabet, nutritie si boli metabolice

Generalitati DZ de tip I apare la orice varsta, insa predomina la copii si adultii tineri, motiv pentru care este numit de catre unii autori diabet juvenil. De asemenea, un termen sinonim folosit adesea pentru DZ de tip I este DZ insulino-dependent (DZID). Cauze Aparitia DZ de tip I este determinata de distrugerea autoimuna a celulelor beta-pancreatice care secreta insulina. Nu se cunoaste cauza declansarii raspunsului imun. Ereditatea joaca un rol important in patogenia DZ de tip I. Totusi, un numar mare de pacienti cu DZ de tip I nu prezinta antecedente familiale de diabet insulino-dependent. De aceea, specialistii considera ca pe langa predispozitia genetica, anumiti factori de mediu, cum ar fi infectiile virale au un rol important in declansarea bolii. Unul din factorii de mediu implicati in declansarea diabetului este de obicei, un agent infectios, de tipul virusului Coxackie B. Rata distrugerii celulelor beta-pancreatice secretoare de insulina este variabila: - la... [continuare]

Diabetul zaharat tip 1 (insulino-dependent)

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Iunie 2021
Consultant medical:

Dr. Nenu Daniela-Elena
Medic rezident diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Clinica: Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Ce este diabetul zaharat Diabetul zaharat este o afectiune endocrinologica caracterizata prin anomalii metabolice, in special ale metabolismul glucidic. Diabetul zaharat apare atunci cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina sau cand modul in care organismul utilizeaza insulina este deficitar. Insulina este hormonul care asigura necesarul energetic celular, prin utilizarea zaharului (glucozei) de catre celule. Daca secretia de insulina este deficitara sau in cazul in care exista rezistenta la actiunea acesteia in tesuturile tinta, nivelul zaharului din sange (glicemia) este mult prea mare, iar tesuturile nu mai pot utiliza glucoza pentru producerea de energie. Daca nivelul glicemiei este persistent crescut apar complicatii la nivelul ochilor, inimii, vaselor de sange, nervilor si rinichilor. Daca glicemia atinge valori foarte mari se produce un dezechilibru metabolic sever ce caracterizeaza cetoacidoza diabetica (CAD). Diabetul zaharat tip 1 apare la orice... [continuare]

Pagina 2 din 14 (413 rezultate)