glanda tiroida de ingrasare

Diferentele dintre hipotiroidism si hipertiroidism

Categoria: Articole

Generalitati Hipotiroidismul si hipertiroidismul sunt doua afectiuni care vizeaza aceeasi parte anatomica, glanda tiroida, dar care au efecte diferite asupra organismului si simptome distincte. In termeni simpli, hipotiroidismul se refera la glanda tiroida inactiva (care nu produce o cantitate suficienta de hormoni), pe cand hipertiroidismul este caracterizat prin activitatea accelerata a glandei tiroide si productia excesiva de hormoni. Rolul de baza al glandei tiroide Glanda tiroida este localizata in portiunea frontala a gatului si afecteaza aproape toate procesele metabolice ale corpului, inclusiv viteza batailor inimii sau rapiditatea de ardere a caloriilor. Atunci cand productia anormala de hormoni se instaleaza la acest nivel, metabolismul nu mai functioneaza corespunzator. Tiroida, cea mai mare glanda endocrina a corpului omenesc, secreta doi hormoni triiodotironina (T3) si tiroxina (T4). Procesul este controlat de tirotropina, hormon produs de glanda hipofiza... [continuare]

Probleme de inima

Categoria: Comunitate

Fumasem cu 3 ani in urma marijuana , luand o data o doza prea mare a inceput sa mi se zbata inima foarte repede , am crezut ca o sa mor si am fost speriat foarte tare de atunci au inceput problemele mele cu inima , cand manincam piperat sarat daca beam cafea sau fumam inima incepea sa mi se zbata foarte tare citeodata ma intepa , in special seara inainte sa adorm aveat batai foarte mari ale inimii insotite de niste miscari involuntare ale bratelor picioarelor si cu niste impulsuri de la inima cu o senzatie de lesin ameteala sperieturi si frica ca in acel moment as putea sa mor . Au trecut 3 ani de atunci dar problemele au ramas si acum cand consum alcool sau fumez am probleme dar numai seara inainte de culcare inima cateodata inteapa sau mi se misca bratul involuntar .Vara aceasta am plecta in vacanta in UAE iar de la caldura foarte mare la fel am avut batai foarte foarte mari si ridicate ale inimii si o senzatie si frica ca as putea sa mor in orice moment am facut un... [continuare]

Waterlost 30 cps

Categoria: Produse medicale

Descriere: Știți că ați putea scăpa de kilogramele n plus, dar din cauza retenției de apă din organism nu puteți purta blugii dvs. favoriți? Avem soluția naturală - WaterLost! Previne retenția apei n organism, vă oferă un aspect suplu și previne umflarea picioarelor și a feței. Produsul este recomadat pentru toti cei care sufera din cauza retenției de apa n organism. Simptomele tipice care nsoțesc retenția de apă sunt: -Inflamații, mai ales la nivelul picioarelor si gleznelor; - Piele ntinsă, strălucitoare; - Semne care rămn cteva secunde la nivelul pielii n urma apăsării cu degetul; - Dureri de cap și ale articulațiilor - Abdomen umflat sau marit n volum; - Dificultăți de respirație; - Scăderea flexibilității articulațiilor (glezne, ncheieturi, degete); - Creșterea bruscă n greutate. De ce Waterlost? √ Socul negru și iarba mate contribuie la reglarea greutății corporale √ Susține mecanismul natural de curățare... [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

In urma analizelor facute am depistat ca am ceva probleme la glanda tiroida si anume TSH este 16,7083 u/ml si anticorpi anti TPO 756,6 IU/ml, Colesterolul total 256 mg/100ml. Imi poate spune cineva ce inseamna acesti anticorpi si daca este posibil sa am cancer. Doctorita la care trebuie sa merg mi-a acceptat o programare abia peste 3 saptamani. Va rog astept un raspuns. Multumesc [continuare]

Ciclu menstrual - tiroida

Categoria: Comunitate

Buna seara! Am si eu o intrebare.:n luna decembrie nu am avut ciclu menstrual.luna asta mi a venit pe 8,dar m a tinut mai mult decat de obicei.contact sexual nu am avut,deci nu poate fi vorba de o posibila sarcina.am citit si pe site despre tiroida.cand eram mica am avut probleme cu glanda tiroida,am facut tratament.credeti ca poate din cauza glandei tiroide am aceste dereglari?mentionez ca nu am mai vizitat de multi ani un endocrinolog.am citit si simptomele specifice, si unele dintre ele imi corespund.ce ar trebui sa fac? [continuare]

Probleme cu tiroida?

Categoria: Comunitate

buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa am probleme cu glanda tiroida desi analizele de sange tsh,t3,t4 sunt in limite normale,deoarece am toate simtomele hipertiroidismului,mai putin transpiratii abundente si as vrea sa stiu daca ar fi putut modifica analizele faptul ca iau 1/2 distonocalm pe zi pentru palpitatii.va multumesc [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

am ceva probleme cu glanda tiroida .acuma 8 luni am nascut prin cezariana ,inainte de sarcina nu am avut nimik.credeti ca sarcina miar fi putut declansa aceeasta boala? [continuare]

Glanda

Categoria: Comunitate

mi sau gasit noduli pe GLANDA TIROIDA AM FACUT ANALIZE TSH 1.53 SI PROLACTINA23.20 IAU TRAT CU IOD DE 3 LUNI DAR M-AM ANGRASAT 7 KG ANTRO LUNA CARE AR PUTEA FI CAUZA [continuare]

Hipertiroidism sau sdr.hipoanabolic

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Simptome: -nu doar ca nu ma pot ingrasa ci slabesc fara incetare acum am 1.65m si 43 kg la 24 de ani, nu am tinut cure de slabire niciodata si chiar mananc destul de bine si de mult.am apetit destul de crescut si duc o viata sedentara nu as avea unde sa consum prea multe calorii -dureri de cap de intensitate scazuta(le pot rabda fara sa iau medicamente) aproape zilnice -imi cade foarte tare parul -stare depresiva cateodata cu manifestari nervoase(sper ca am folosit bine termenii) -dureri de oase si incheieturile imi pusca foarte des -mainile si picioarele intotdeauna reci.nu suport frigul -imi amortesc mainile si picioarele repede si de multe ori imi tremura -tensiune arteriala scazuta si puls in general scazut(cateodata creste foarte tare si ajung si la 110 -folosesc un tensiometru digital si nu sunt foarte sigura de rezultate) - din punctul meu de vedere gradul de pilozitate este un pic cam mare pentru o fata(am luat anticonceptionale timp de 4 ani)... [continuare]

Greutate

Categoria: Comunitate

Buna ziua am 42 ani 1.62 si 76 kg pe care nu le-am avut nici o data.este adevarat ca nu am fost nici o data slaba dar dupa ce am nascut am slabit iar api am inceput sa ma tot ingras.fetiza are 5 ani aproape iar eu cam de un an am pus aceste multe kg.am incercat toate retetele si toate tratamentele naturiste acum incerc colon help,sper sa mearga.eu am hipotiroidism credeti ca e si de la glanda tiroida?multumesc [continuare]

Vreau sa slabesc

Categoria: Comunitate

Buna.ma numesc iulia am 22 de ani si anul trecut am fost operata de glanda tiroida.sa extras jumatate de glanda .(hipertiroidie)dupa operatie am slabit f mult iar dupa cateva luni m-am ingrasat 20kg de la magneziu.eu as putea sa tin cura de slabire cu ceaiuri, siropuri, pastile? ar dauna glanda? [continuare]

Diete-nutritie

Categoria: Comunitate

eu am 32 ani si am glanda tiroida.am 44kg si 1,65 inaltime.fac tratament cu eutirox si vitamine dar nu am luat nimic in greutate.ce pot sa fac sa ma mai ingras si eu?stie cineva? [continuare]

Ce pastile sa iau sa am ciclu menstrual

Categoria: Comunitate

buna ziua va rog frumos sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac nu am ciclu menstrual de 10 luni am fost la ginecolog si mi-a dat duphaston mi-a venit o perioada dar apoi nu si-a mai facut efaectul,apoi alt doctor ginecolog mi-a dat arefam dar nu mi-a venit am facut la glanda tiroida dar are dimensiuni normale ce pot face sa am ciclu si daca iau anticonceptionale nu ma ingras sau trebuiesc facute analize la hormoni tiroidieni sa pote sa-mi prerscrie anumite pastile pt ca nu vreau sa aiba efecte secundare pastilele. [continuare]

Am mare nevoie de ajutor

Categoria: Comunitate

Buna ziua am si io o mare problema ...de vreo 1 luna asha parca numai imi simt fruntea ,parca nu e concomitenta cu gura ...si cand vorbesc parca vorbesc doar cu gura nu si cu creierul.......parca nu e fruntea mea nuj cum sa zic ........de la ce oare ar putea fi ...? aa si mi-au ieshit niste analize cam proaste tgp mare si glanda tiroida...m-am ingrasat in 6 luni de la 85 la 105 ....:-? voi ce credeti ? [continuare]

Eu nu am menstruatie !

Categoria: Comunitate

De la 13 ani , de cand am avut prima perioada menstruala de 6 saptamani , nu mai am menstruatie decat odata la 8 luni , 1 an si mai am cateodata in sesiunea de examene . Cand am , e normal , 5 zile , primele 2 lichidul vine din abundenta restul de 3 zile de la putin catre deloc . Adevarul e ca am 22 de ani , nu am mai consultat medici de la 18 ani , toti endocrinologii mi-au spus ca trebuie sa slabesc , am facut sport , am renuntat la o gramada de feluri de mancare , am slabit acum 4 ani un pic si de atunci stagnare completa ! Intre timp am renuntat la carne , nu mananc dupa 6 si totul e in zadar nu ma ajuta decat sa ma mentin ! Cu glanda tiroida nu am probleme , am tot facut controale , ceva mici probleme le mai am cu tensiunea care mai creste uneori , cu pulsul dar toate astea pe seama stresului . Mi-a fost frica sa consult medici deoarece am mai avut prietene cu asemenea probleme care s-au ingrasat excesiv si mi-e frica sa nu ajung din nou de unde am plecat . Intrebarea mea este... [continuare]

Depresie nervosa anxiosa

Categoria: Comunitate

mai bine sa incep cu inceputul...are 1,60 90 kg,probleme cu glanda tiroida (ceva cu hypotiroidie),52 ani,,,e la menopauza de 7 luni,contact sexul nu a avut de 9 ani din cauza unei rani in interor la care examenul citologic ia iesit ok dar trebuie si cauterizata Depresia ii revine odata la 3-4 luni,efectin are tratament,,,daca inainte avea,cand iesea din depresie,exces de energie...acum e cat decat in limitele normale...numa ca restul simptomelor raman la fel......odata pe an are si o cadere usoara de memorie.Ea si nepotelul au farmacia in casa...mai mereu sunt pe drumuri la tot felul de doctori.asta numa cand ii e bine.Cand intra in stare de depresie e aproape ca o leguma,fara vlaga,pofta de viata,minte inceata,frica interioara ,se simte inutila cand ne vede ca facem noi ce trebuia sa faca ea ,,si uneori ne cicale la greu ca nu trebuia ,sau sa lasam ca vine respectivul ca el stie sa faca mai bine etc etc .Doar in perioda asta pot zice ca nu are parte de stres chiar... [continuare]

Sunt bolnava ?

Categoria: Comunitate

De ceva timp(aproape 1 an) am inceput sa fiu f irascibila..Nu mai suport pe nimeni nu vreau sa mai aud pe nimeni,nu vreau sa fiu deranjata,nu mai suport sa fiu intrebata nimic,mi vine sa i bat pe toti,vreau sa fiu singura etc ... Intr o zi mi a spus cineva ca e posibil sa fie ceva in neregula cu glanda tiroida,dar n am luat-o in seama...De asemenea sunt deprimata aproape tot timpu,dorm f putin(3-5 ore pe noapte,uneori chiar mai putin sau deloc),transpir fara motiv,deseori se intampla sa nu simt frigul(mi se intampla sa ies in maieu afara,la -18... -25 si nu mi e frig),uneori simt ca ma sufoc de la caldura,desi nu e atat de cald,cand ma enervez f tare devin violenta atat verbal cat si fizic,de asemenea cand ma enervez f tare imi creste pulsul,simt ca imi explodeaza capu`,imi vine sa omor pe cineva/ma sinucid ,si imi vine sa plang(de multe ori o fac),nu mai suport sa stau mult timp "inchisa" in casa,fac atacuri de panica des, si altele... Mentionez ca mananc mancarea foarte... [continuare]

Buna ziua

Categoria: Comunitate

As vrea sa stiu si eu cit se platesc analizele pentru glanda ;mam cam ingrasa ;ramin fara aer ;si respir greu si cineva mia sugerat sa-mi fac analize la glanda si as vrea sa stiu cit mar costa si in cit timp ar iesi rezultatele ,Va multumesc [continuare]

Buna

Categoria: Comunitate

as vrea daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.la varsta de 16 ani am fost diagnostica cu glanda tiroida.nu tin minte de care.am facut apoi un tratament cu euthirox din acelea cu folie verde.apoi timp de 4 ani nu am mai uramat nici un tratament.ma deranjeaza terbil....am o gusa mare si ma sufoca.cand sunt nervoasa sau emotionata mi se umfla simt asta dupa care ma sufoc.iar cand mananc nu pot inghiti mancarea,de multe mi se opreste in gat si nu pot respira...cu greu se duca dupa multa apa bauta dar tot simt durere la nivelul sternului cateva zile.eu banuiesc ca ar fi din cauza glandei.as vrea sa ma operez ce sfat imi dati e periculoasa operatia? [continuare]

Tratamentul cancerului tiroidian

Categoria: Comunitate

buna ziua am 24 de ani si am facut operatie de glanda tiroida in urma cu 9 ani.Am renuntat de mult la pastile ptr ca imi faceau rau.M-am simtit bine o perioada dar dupa aceea din ce in ce mai rau.Nu am mai facut un consult de mult,ce sfat imi puteti da in aceasta privinta.VA ROG MULT. [continuare]

Pot avea copii sanatosi?

Categoria: Comunitate

in general femeile care au fost operate de glanda tiroida la varste cuprinse intre 20-24 ani mai pot avea copii sanatosi. in cazul meu eu am avut o operatie mi sa extras jumatate de glanda.si ca sa am copii sanatosi ce analize trebuie sa imi iasa bine.astept raspuns.va multumesc [continuare]

Anticonceptionalele si nodulii tiroidieni

Categoria: Comunitate

pot lua anticonceptionale daca am probleme cu glanda tiroida,respectiv niste noduli?nu imi afecteaza in vreun fel folosirea lor starea de sanatate? [continuare]

Endocrinologie

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi dati un raspuns la intrebarile mele. Mamei mele i sa extirpat glanda tiroida in iunie 2010 fiindca avea noduli. Atunci acuza dureri in partea dreapta a gatului.Dupa operatie durerea din partea dreapta a gitului nu a disparut. Medicul Endocrinolog ia zis sa faca o consultatie la medicul ORL. Medicul ORL in urma consultatiei a depistat inflamarea ganglionilor limfatici in regiunea gatului si a zis ca trebuie extirpate ganglionii limfatici din regiune arespectiva (gatului). Spuneti-mi va rog daca nu este prea devreme pentru o alta interventie chirurgicala in zona gatului si daca la virsta de 50 de ani nu este o problema de extirpat acestea. Multumesc anticipat. [continuare]

Mai e nevoie de un consult?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am facut un tratament la glanda tiroida pt tsh marit, avand valorea 9,6 ( interval referinta normale intre 0,5-4.00), iar FT4 1,45 (0.8-2.00). La repetarea analizelor, dupa 2 saptamani de la terminarea tratamentului cu Euthyrox 12,5 (tratament care a durat 3 luni) , au iesit analizele TSH 2.03 (0.27-4.2) iar FT4 13.3 (12-22). Mentionez ca la primul set de analize Anti-TPO, anti tireoglobulina, TGO, TGP, prolactina, glucoza si colesterol, au fost valori normale, am avut doar valori in limita inferioara la calciu si magneziu, care acum sunt in regula. Intrebarea mea este daca mai am nevoie de un consult medical, sau mai este nevoie de continuarea unui tratament, medicul endocrinolog mi-a pus diagnosticul de hipotiroidism primar. Va multumesc. [continuare]

Inima

Categoria: Comunitate

buna ziua, sunt o tanara de 26 de ani ,si demult timp am palpitatii la inima , am fost la doctor acum 5 ani si mi a dat sa iau Betaloc, am luat un an si apoi nu am mai luat ,intre timp am fost diagnosticata cu tiroida hoshimoto , pt aceasta am luat Jodid cam 6 luni ,apoi nu am mai luat ,acum in acest an m am simtit foarte slabita si am palpitatii la orice efort, cd fac dus cd spal vase,sau cd stau in picioare fara sa ma misc, am mers la doctor si mi au facut mai multe analize ,inca nu am rezultatule doar la ECG,mi au zis ca bataile inimii sunt ff neregulate,si mi au facut programari din nou pt inima abia in 4 iulie ,acum azi m am simtit ff rau simt ca nu mai am aer de dimineata ,si simt o presiune in gat si la inima (ca si cum ma strange cineva de inima) ,foarte greu respir si mi e teama ca as putea face un infarct ,ce ma sfatuiti sa fac ?,sa chem o ambulanta sau sa astept pana peste 2 zile cd merg la doctor pt un ecograf la glanda tiroida ,mentionez ca si in cealalta zi m am... [continuare]

Alga bruna

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Am nevoie de un mic ajutor. De curand am cunoscut un "nutritionist" recomandarea lui a fost sa folosesc alga bruna dar nu pot sa zic ca il cunosc sau ca are recomadari. Am cautat pe internet despre alga bruna multe nu am gasit. Ma ingrijoreaza ca poate afecta glanda tiroida.Eu nu am probleme cu ea acum 2 ani am fost la medic endocrinolog sa vad daca am probleme la glanda tiroida. Aveam mici probleme cu inghititul si am zis ca ea este de vina. Eu daca voi lui aceste pastile poate duce la aparitia glandei tiroide? Ma refer ca contine iod si stiu ca persoanele care au probleme cu glanda este indicat iodul. La o persoana normala cum afecteaza alga bruna? [continuare]

Ajutati-ma cu un raspuns va rog...

Categoria: Comunitate

buna ziua, ma numesc Andreea am 22 de ani, cantaresc 45 de kg...din acest motiv am mers la un laborator pt a-mi face analizele de sange pt glanda tiroida iar analizele pt F-T3 mi-au iesit putzin marite iar rezultatele la TSH si F-T4 sunt bune...ce as putea face in continuare? [continuare]

Numai imi simt creieru din fata

Categoria: Comunitate

Buna ziua am si io nevoie de ajutor de aproximativ 2 luni am asa o senzatie parca numai imi simt fruntea simt asa ca e amortita ca si cand nu as avea ........parca nu e legata de gura cum s-ar zice nu pot sa gandesc .....nimic ma incurca la vorbire vorbesc foarte greu...am niste intepaturi si furnicaturi pe la tample ......am fost la neurologie si mi s-a zis ca nu am nimic neurologi si cik ca am nevroza...da io nu cred asa ceva.....ca simptomele aste nu se regasesc la nevroza .......simt ca si cand nu as avea capu din fata de la frunte nuj cum sa va zic ...ma jeneaza foarte tare .......nu pot sa inteleg nik parca am fruntea blocata .....sau creieru din fata nuj ce sa mai cred ...mi-am facut niste analize si mi-au iesi foarte proaste glanda tiroida mare si tgp mare ......simt ca ma sufoc uneori ....si am stari nasoale asa de depresie plang de nervii cateodata ca nu ma simt bine ....ce oare sa fie ?si ma simt foarte agitat .... si din cauza asta ma ia somnu foarte greu nu pot sa imi... [continuare]

Cum se ia tratamentul?

Categoria: Comunitate

Messaggio contrassegnato Mercoledì 24 Ottobre 2012 20:27 Buna ziua doamna doctor,imi cer scuze ca va deranjez dar am gasit pe internet pagina dumneavoastra. si a ceva nelamuriri in legatura cu problema mea.Numele meu este Alina am 26 de ani dar muncesc in strainate acum o luna am fost la un control la spital din lipsa ciclui menstrual unde am fost diagnosticata cu sindromul ovarului polichistic,mia facut o ecografie la ginecologie unde miau gasit diverse chisturi pe ovare.dupa care mau trimis la endicronologie unde am facut un ecograf la glanda tiroida care nu are probleme.este in dimensiunile normale,miam facut anlizele dupa cum urmeza toseteron1,39ng]ml...prolactina 10,0ng]ml...estradol 45,27pg]ml glicemie 92 mg]100ml...tostosteron liber10,36 pg]ml insulina 12,2 microu]ml ...doamna doctor gliga mia zis ca toseteronul este cam mare ,,,acum sunt 5 zile ca iau tratament cu Dupaston,,,mai am de luat alte 5 zile...dupa care mia dat de luat tratament pentru urmatoarele 6 luni cu... [continuare]

Anticorpi anti-tiroglobulina anti-tg

Categoria: Analize Medicale

Tiroglobulina este sintetizata in glanda tiroida, fiind principalul component din lumenul foliculului tiroidian. Impreuna cu peroxidaza specifica tiroidei (TPO) detine un rol esential in iodinarea L-tirozinei si in formarea hormonilor tiroidieni T3 si T4. Atat tiroglobulina cat si TPO sunt potential autoantigenice. Niveluri crescute de anticorpi anti-tiroglobulina si anti-TPO sunt sugestive pentru tiroidita cronica Hashimoto. Anticorpii fata de tiroglobulina pot fi depistati la 70-80 % din pacientii cu tiroidita autoimuna, inclusiv boala Hashimoto, si la aproximativ 30 % din pacientii cu boala Graves. [continuare]

Pagina 4 din 34 (1000 rezultate)