ganglioni la sani

10 simptome ale cancerului pe care barbatii le ignora

Categoria: Articole

Generalitati Recunoasterea principalelor simptome ale cancerului inseamna depistarea timpurie a bolii si sanse infinit mai mari de vindecare. Specialistii sustin ca barbatii sunt mai putin preocupati decat femeile in investigarea propriei stari de sanatate, ceea ce inseamna ca sunt mai predispusi diagnosticarii tardive a afectiunilor de care sufera, inclusiv a diverselor forme de cancer. Semne care anunta cancerul in randul barbatilor Ingrijirea preventiva de rutina presupune efectuarea unor analize medicale periodice, chiar si atunci cand nu exista simptome care anunta instalarea unei afectiuni. In cazul cancerului, barbatii pot ignora chiar si o serie de simptome specifice sau vagi, pana cand ajung intr-un stadiu tardiv al bolii. Un control medical de specialitate este singura cale prin care se poate elimina suspiciunea de cancer sau se pot lua masuri terapeutice imediate, pentru asigurarea supravietuirii. 1. Modificarile aparute la nivelul testiculelor Barbatii cu... [continuare]

Cancer col uterin

Categoria: Comunitate

Oameni buni...ma adresez ca fiu al unei mame care trece printr-o boala grava, sau cel putin eu sunt foarte speriat. Mama mea de 42 ani s-a operat la Euroclinic in Bucuresti printr-o interventie chirurgicala clasica de histerectomie totala de catre dr Bratila dupa care i-a fost pus urmatorul diagnostic histo-patologic: Carcinom scuamos invaziv al colului uterin, G3, ulcerat, cu arii de necroza interesand stroma colului si canalului cervical. Uter cu leiomiofibromatoza difuza cu arii de adenomioza interna. Endometru cu glande in faza secretorie, corion lax, rare glande. Epiteliu pavimentos stratificat continuu de tip vaginal fara interesare tumorala. Ganglioni pelvici drepti - 3 limfoganglioni cu metastaze de carcino scuamos invaziv si 8 limfoganglioni cu aspect reactiv. Ganglioni pelvici stangi - 2 limfoganglioni cu meta de carcinom scuamos si 7 limfoganglioni cu apsect reactiv. Cod tumora: 8070/3. La o luna dupa operatie i s-a spus ca trebuie sa faca 25 de sedinte de... [continuare]

Ma poate ajuta si pe mine cineva va rog

Categoria: Comunitate

De aproximativ 2 luni jumate sub bratul stang mi sa inflamat un ganglion, are in jur de 13 mm maxim 15. Am fost la eco acum o luna si doamna doctora mi-a spus ca la sani nu am decat niste chisturi si ca, cel mai probabil ganglionul sa inflamat din cauza lamei de ras sau din cauza ca eu am o tenonsinovita intr-o forma usoara pe bratul drept. A trecut deja o luna de la eco si ganglionul tot nu dispare, totusi isi modifica forma, cand sunt la menstruatie se mai mareste putin, dupa menstruatie se mai micsoreaza. Nu stiu ce sa fac, imi este foarte frica.Ganglionul asta nu se simte foarte mare la palpare dar nu mi se pare in regula ca este acolo. Poate fi ceva grav?Unde as putea sa merg pentru niste analize mai amanuntite si ce fel de analize se fac in acest caz? Va multumesc [continuare]

Ma poate ajuta si pe mine cineva

Categoria: Comunitate

Am facut niste analize la sange si nu stiu exact ce inseamna, va rog sa ma ajutati sa le interpretez. Hematologie: LEUCOCITE : 11,1 VALORI NORMALE 4 - 9 * 10^3/μL ERITROCITE: 4.06 VALORI NORMALE 3.6 - 5.5 10^3*10^3/μL HEMOGLOBINA: 12.8 VALORI NORMALE 11 - 16.5 g/dl HEMATOCRIT: 37.1 VALORI NORMALE 34 - 54% TROMBOCITE: 210 VALORI NORMALE 150 - 350 * 10^3/μL MCV: 91.4 VALORI NORMALE 92 - 96fL MCH: 31.5 VALORI NORMALE 27 - 32 pg MCHC: 34.5 VALORI NORMALE 32 - 36 G/DL PLACHETOCRIT: 0.11 VALORI NORMALE 0.1 - 1 % PDW: 17.6 VALORI NORMALE 12 - 18 % RDW: 11.3 VALORI NORMALE 10-16.5 % MPV: 5.3 VALORI NORMALE 5 - 10 fL BIOCHIMIE: ALT ( TGP ) : 8 VALORI NORMALE 9.00 - 52.00 U/L AST ( TGO ) : 17 VALORI NORMALE 8.00 - 39.00 U/L GGT: 6 VALORI NORMALE 8.00 - 78.00 U/L In conditiile in care eu sunt operata si mi-a fost extirpata vezica biliara si de vreo 2 luni jumate am descoperit sub brat un ganglion care sa inflamat si are in jur de 13 mm,... [continuare]

Cancer la plamani ce se poate fce

Categoria: Comunitate

buna ziua ma numesc gina am si eu ointrebate daca ai cancer la plamani ne operabil unde se fac metastazele la acest tip de cancer si de ce i se spune ne operabil nu ecsista sanse de vindecare [continuare]

Cancer la plamani

Categoria: Comunitate

buna seara as dori si eu o informatie ce inseamna cancer mediastinal si ce sanse de vindecare ai cu acest tip de cancer [continuare]

Carcinom medular g3 triplu negativ

Categoria: Comunitate

Buna ziua,mama mea a fost diagnosticata acum 2 ani de zile cu carcinom medular G3.ganglioni analizati 12,invadati 0 imunohistochimic:ER negtiv in celule tumorale si pozitiv in tesutul mamar restant 15%PGR negativ in celule tumorale pozitiv in tesutul mamar restant 20%,cerbB2 negativ in celule tumorale p53pozitiv 60%EGFR negativ bcl2 negativ tesuturi tumorale pozitiv in infiltratul tumoral.pcna pozitiv 70%. Dupa chimioterapie si radioterapie este externata cu :rezumat:interventie limitata san stang pt N.mamar carcinom invaziv ductal medular G3ggl(un +intr-un cerc)12 FEVS 60% S=1.96mp.triplu negativ. Doresc sa stiu sincer care sunt sansele de supravietuire,cati ani are sanse de viata,si mai ales daca este posibil sa mai recidiveze si care este procentajul. [continuare]

Carcinom

Categoria: Comunitate

dimensiunea tumorii 2.8 cm,ganglioni neinvadati din 12 examinati,carcinom ductal invaziv,medular G3. MACRO tumora de 2.8cm,incapsulare relativa consistenta medie cu zone de necroza. MICRO:1CRIOSTAT,2.POSTCRIOSTAT,3-4PARAFINA CARCINOM MEDULAR. buletin hp tesut limfoganglionar statia I + II macro hp recupa posterioara -placard cu diametrul de 5 cm,aspect tesut conjuctivo grasos recupa interna placard cu diametrul de 3cm tesut conjuctivo grasos recupa superioara si inferioara tesut conjuctivo grasos. micro recupa intern SCLEROZA DIFUZA ATROFIE ACINO-CANALICULARA RECUPA POSTERIOARA SI SUPERIOARA:TESUT CONJUCTIVO GRASOS 8ggl-histiocitoza sinusala +scleroza difuza 4 ggl-histiocitoza sinusala+scleroza difuza+degenerescenta grasa concluzie carcinom medular g3 apoi pe biletul de iesire este subliniat cancer triplu negativ ,nu a facut tratament hormonal,a facut chimioterapie combinata.va rog spuneti-mi sansa de supravietuire,sunt sanse de vindecare completa? [continuare]

Metastaza

Categoria: Comunitate

O ruda de a mea a fost diagnosticata cu metastaza la ficat si pancreas. Va fi operata zilele acestea. Dar as vrea sa stiu cat de grav este acest lucru. Metastaza inseamna ca boala va recidiva si cancerul se va face la loc? Sau o data cu inlaturarea tumorii totul va fi bine? Sunt sanse ca persoana sa traiasca sanatos multi ani de acum inainte? Multumesc. [continuare]

Rubeola

Categoria: Comunitate

eruptia mi-a aparut duminica dimineata si mi-a trecut marti seara...ganglionii mai sunt inflamati putin in rest sunt bine. Ce pararere aveti maine pot iesi din casa? [continuare]

Simptome hiv, 4 teste negative

Categoria: Comunitate

Buna ziua, In urma cu 9 luni, fiind influentat de un prieten, am fost la un salon de masaj erotic cu finalizare. Initial am refuzat finalizarea insa nu stiu de ce am facut si acest lucru pana la urma. Regret in fiecare moment al vietii mele decizia luata, dar din pacate nu pot da timpul inapoi. In urma masajului am observat mici leziuni/zgarieturi pe capul penisului provocate prin frecare. Este posibil sa ma fi infectat cu HIV daca a fost folosita saliva pentru lubrifiere? Intreb acest lucru fiindca la aproximativ 2 luni dupa incident am inceput sa ma simt rau, diaree, tuse seaca, am scazut in greutate, am ganglionii inflamati etc. Nu am gasit un raspuns la starea mea de sanatate. Am fost la mai multi medici, dar nu am primit nici un raspuns. Testele hiv le-am facut din proprie initiativa fiindca am citit pe internet simptomele HIV si se potriveau perfect. De asemenea cunosc termenul de fereastra imunologica de 3-6 luni. Pana in prezent am facut 4 teste HIV toate negative:... [continuare]

Durere la nivelul bratului

Categoria: Comunitate

Buna ziua. De ceva timp [cam un an] ma doare bratul stang la sub brat si pe mana in jos in interior pana aproape de cot insa durerea nu este non-stop ( simt un fel de junghi si niste intepaturi ca un fel de arsura , precizez ca m-am palpat si la nivelul sanilor si pe brat si nu am simtit nici un nodul sau ceva de genul asta) de la ce poate fi si ce analize ar trebui sa fac ????????????/ Va multumesc mult. [continuare]

Ovidiu

Categoria: Comunitate

Buna.Mama mea a fost diagnosticata cu cancer de col uterin st. 2b si la biopsie ia iesit CARCINOM SCUAMOS NEKERATINIZAT MODERAT DIFERENTIAT G2.Va rog daca cineva poate sa ma lamureasca cit de grav e acest diagnostic si ce sanse de vindecare sint.Mama are 59 de ani. [continuare]

Tratamentul cu citostatice, inseamna decesul?

Categoria: Comunitate

Mama mea a fost diagnosticata cu cancer de piele in forma finala , iar medicii i-au administrat un tratament cu citostatice. Au spus ca boala a evoluat, nu mai sunt sperante. Din cate am citit (avand ca sursa Internetul), citostaticele (o otrava, de altfel) se recomanda numai pentru persoanele care mai au putin de trait. Intrebarea mea este daca sansele de supravietuire, dupa acest ''''tratament'''' sunt de cateva saptamani/ luni ori, persoana in cauza poate trai chiar un an sau mai mult. VA ROG sa imi raspundeti SINCER! Multumesc anticipat! [continuare]

Rubeola..

Categoria: Comunitate

Buna ziua am 16 ani si am rubeola de 5 zile.Secretiile nazale sunt cu sange uscat si am ganglioni umflati si sunt palpabili cei : de la nivelul capului,de la nivelul "claviculei"(cred) si din zona inghinala .Este ceva grav sau e ceva normal rubeolei? [continuare]

Se poate sa fi luat hiv?

Categoria: Comunitate

Buna ziua.De cand mi-am facut primul set de analize sunt intr-o panica totala .Acum aproximativ 4-5 saptamani am avut contact sexual neprotejat cu fata,dar contactul sexual neprotejat fiind de scurta durata (circa 3-4 minute).Dupa acest contact am aflat de la un bun prieten care nu ar avea nici un motiv sa ma minta ca fata cu care eu avusesem contact sexual,avusese contact sexual NEPROTEJAT la randul ei cu un pacient care sufera de hiv.Presupusul contact sexual al fetei cu acel om care avea hiv se intamplase cu maxim 1 saptamana inainte ca eu sa am contact cu ea.Intrebarea mea este :Se poate ca fata sa fie infectioasa ,la 1 saptamana dupa ce se presupune ca a contactat hiv,si sa transmita boala mai departe?Dupa cum am spus si eu am avut contact cu ea dar la maxim o saptamana.Asta se inampla acum 4-5 saptamani.Acum cateva zile (6 zile cre) am fost la un control de rutina ,sa mi fac analize.Ceea ce m a speriat este faptul ca transaminazele erau crescute foarte mult(TGP-125 TGO-55).Am... [continuare]

Ecografie mamara

Categoria: Comunitate

Am facut ecografie bilaterala si mi s-a spus ca am la ambii sani tesutut su tegument normal ecografic. Dar am adenopatii la axile si la ambii sani cate un mic chist transsonic. Doamna dr. mi-a spus sa stau linistita, nu-s noduli, totul se poate normaliza, numai sa urmaresc la sase luni ecografic ce se intampla, nu da cancere ce am. Nu mi-a prescris nimic. Totusi, ecografia de azi a arat mai mult ca acum un an cand nu aveam aceste mici chisturi. Voiam sa va intreb daca stiti de unguente sau comprese cu ceva naturist, adica sa ajut totusi eliminarea micilor probleme. A mai avut cineva asa ceva si s-a rezolvat? Va multumesc! [continuare]

Mastoza fibrochistica

Categoria: Comunitate

buna ziua. as dori sa va intreb daca pt. aceasta afectiune nu s-a inventat un tratament. de 4 ani sunt in evidenta unui medic, merg la control de doua ori pe an, diagnostic mastoza fibrochistica multipla. ambii sani sunt plini de chisturi care an de an cresc; sunt durerosi mereu, tratament recomandat: foi de varza, mastodynon, progestogel, care nu ajuta cu absolut nimic. in secolul 21, un medic cu renume, are de 4 ani acceasi recomandare si an de an mie mi se maresc chisturile. la sanul stang e mai grav, chisturi de 10, 20, 32mm. mi-e frica teribil sa nu fac cancer. prezenta glanglioni mariti, noduli de mici dimensiuni. in 2006 am facut o mamografie care a fost ok, dar am crezut ca mor de durere. de atunci fac doar ecografii; nu as mai suporta durerea pricinuita de mamografie. exista o alta metoda mai sigura de examinare? rmn? va multumesc. [continuare]

Limfocite crescute

Categoria: Comunitate

Cam de o luna mi s-au umflat ganglionii limfatici axilari (mai mult) si cei din jurul gatului (mai putin). Am mers la medic si la analiza sangelui mi-au iesit limfocitele crescute (53,50) si granulocitele scazute(40,00). In rest toate celelalte analize ale sangelui sunt in parametri normali. Imi e frica sa nu am leucemie. Imi poate raspunde cineva care s-a confruntat cu problema aceasta? [continuare]

Poate fi cancer la gat ??? va rog doresc daca se poate sa rasp un medic

Categoria: Comunitate

Bunaziua am 13 ani si in urma cu 2 luni am pufait tigari cam 2 pe zi dar nu iin fiecare zi si cateodata nu luam deloc deci in total nush cat ar veni ca am pufait ...in fine deci de vreo 4-5 sapt au aparut niste simptome primele simptome au fost durerea de urechi si o mica jena in gat ...dupa ce au aparut aceste simptome am fost la un ORL-ist care sa uitat in gat si urechi si nas si a zis ca este o faringita (chestia este ca sa uitat foarte repede ) mi-a dat sa iau Klabax antibiotic timp de 7-8 zile . La doua zile dupa ce am primit diagnosticul faringita mama mea ma dus sa facem un exudat faringian care a iesit negativ .Dupa 8 zile de luat antibioticul ma simteam umpic mai bine dar tot parca aveam o mica jena in gat ....am ignorat-o crezand ca va trece de la sine dar nu a fost asa .......acum au aparut si alte simptome ca durere de ceafa , gatul si gura foarte uscate, iar a aparut durerea de urechi dar de acesta data la ambele urechi iar cand ma uit in gat vad mereu ca si cum din... [continuare]

Nelamurire

Categoria: Comunitate

Buletin Anatomo-Patologic:Perete de intestin gros(rect)cu infiltrat de adenocarcinom moderat diferentiat,ulcerat,cu extensie in musculatura si in tesutul adipos,fara depasirea seroasei peritoniale.Patru ganglioni limfatici fara infiltrat tumoral maligni.Concret ce inseamna? [continuare]

Ce tratament se recomanda in cazul cancerului de prostata?

Categoria: Comunitate

Tatal meu in virsta de 76 ani are cancer de prostata localizat,scor Gleason 8.Care sint optiunile de tratament cu sansele cele mai mari de vindecare ? Deasemenea care sint efectele adverse si posibilitatea de recidiva ? [continuare]

Ce tratament se recomanda pentru cancerul de col uterin?

Categoria: Comunitate

Carcinom scuamos cheratinizant al colului uterin si metastaze ganglionare LA: 2ggl pozitivi, st.IVB. Radio-chimiotratat in 2009. In 2012 CT evidentiaza adenopatie retrocrurala de 1.8 cm si adenopatii lomboaortice de 1,9 cm. S-a efectuat chimioterapie 6 cicluri cu Paclitaxel+Carboplatin. Rezulta remisie partiala. Mai am alte sanse de tratament, care sa dea rezultate mai bune? [continuare]

Carcinom scuamos cheratinizant

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog,daca va puteti da seama ce stadiu este conform rezultatului.E vorba de mama mea,am intrebat de stadiu si de sanse de vindecare,dar dr au ocolit raspunsul.. Acum trebuie sa inceapa radioterapia,dar suntem amanati de la sapatamana la saptamana. Mai jos extras din rezultatul histopatologic Macroscopie Piesa de histerectomie totala cu L = 12 cm; cavitate uterina cu L = 7 cm, din care la sectionare se scurge un material galbui- necrotic purulent. La nivelul colului uterin - zona usor indurata cu diametrul de 2,5/1,5 cm, culoare- cenusie. Mucoasa corp uterin culoare- cenusiu verzuie cu aspect atrofic; fibrom intramural cu diametrul de 5/4 cm. Microscopie Examen Histopatologic 1-2.col drept (anterior + posterior); 3-4.col stg. (anterior + posterior): - carcinom scuamos cheratinizant ce infiltreaza peretele cervical in totalitate 5-6.istm drept; stg: - infiltratie carcinomatoasa 7-8.corp dr; 9-10.corp stg: - endometrita ulcero- necrotica 11.fibrom: -... [continuare]

Nodul zona inghinala

Categoria: Comunitate

Buna ziua.Acum o saptamana am observat un nodul in zona inghinala,in partea dreapta..Mentionez ca nu ma doare ,nu si-a schimbat dimensiunile,nu e nici infectat,dar e acolo.Am fost la dr de familie si mi-a dat oxacilina de 500mg,timp de o saptamana.Am terminat si antibioticul si nu observ nicio modificare.Acum nu stiu la ce dr as putea merge sa ma consulte ,sai i spun despre ce e vorba.Sunt n pic ingrijorata deoare in familie am avut caz de cancer la san.Ce ar trebui sa fac?sa il mai las,poate trece,sau unde sa merg ,la ce dr.???Va mltumesc! [continuare]

Mastoza fibrochistica bilaterala

Categoria: Comunitate

Buna ziua De curind am facut o ecografie la sani.Rezultatul;am chisturi cu diametru intre 3-14mm,canalele galactofore dilatate,cu diametru de 5mm,iar la axila,ganglioni inflamati,cu pastrarea sinusului hiperecogen.Intrebarea mea este,daca este necesara operatie sau nu.Mentionez ca am 49 ani,si sint la menopauza. [continuare]

Limfa nu circula

Categoria: Comunitate

de ce s-a inrosit mana si sanul foarte tare si am febra [continuare]

Cancer mamar

Categoria: Comunitate

sotia mea a fost diagnosticata de medicii de la Cluj ,in urma biopsiei,ca are cancer la sanul drept-CARCINOM DUCTAL INVAZIV,,NEDIFERENTIAT" GR.II SBR.Is-a propus extirparea sanului...Este singura rezolvare la acest diagnostic???Va mulltumesc!!! [continuare]

Autovindecare prin constientizarea sinelui - metoda noua medicina germanica (dr. hamer) si epigenetica (dr. lipton)

Categoria: Diverse

Intre 21-23 iunie, echipa "Evoluam Impreuna" iti aduce posibilitatea de a-ti dobandi singur sanatatea, invatand de la un miracol viu - Dr. Crina Veres. Medic desavarsit si mama a patru copii, dr. Crina Veres este o invingatoare deoarece a luptat cu cancerul de 2 ori si l-a invins, chiar daca medicii nu i-au dat prea multe sanse de supravietuire. Este un exemplu viu care confirma ca orice afectiune poate fi invinsa si vrea sa ii invete si pe altii cum sa o faca. [continuare]

Red clover 100cps

Categoria: Produse medicale

Descriere: Modulator selectiv al receptorilor de estrogeni, recomandat in premenopauza si menopauza. Recomandat ca adjuvant in: - reduce riscul de aparitie a cancerului limfatic, de san, de ovare, de endometru si de prostata (isoflavonele si cumestrolul stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase prin impiedicarea angiogenezei si inhibarea activitatii oncogenelor si a enzimei inflamatoare Cox2 ) - reduce inflamatiile sanului (mastite) si durerile de san (reduce secretia de estrogeni proprii) - detoxifica limfa, plamanii, ficatul, rinichii, sangele (creste nivelul hemoglobinei) scade concentratia de acid uric (in guta) - expectorant, calmeaza spasmele bronhiilor, tusea convulsiva, tusea copiilor, antiastmatic - dermatonic (acnee, psoriazis, eczeme, intepaturi de insecte, abcese, ulceratii) - reduce simptomele afectiunilor venerice (sifilis) - stimuleaza secretia biliara - relaxeaza muschii (antispastic muscular) - decongestioneaza glandele salivare - micsoreaza... [continuare]

Pagina 4 din 9 (265 rezultate)