Clickmed
programare rapida la medic

fructul castitatii vitex agnus castus

Cresterea fertilitatii: metode pentru a ramane mai usor insarcinata

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Octombrie 2009

Generalitati Se pare ca lucrurile simple sunt cele care conteaza cand vine vorba de stimularea fertilitatii. In cele ce urmeaza, vom afla parerea expertilor care ne ajuta sa intelegem ce anume din ce facem poate fi gresit. Pentru unii fertilitatea si conceptia sunt aspecte care nu pun probleme. Pentru altii insa, tehnicile de reproducere asistate devin singura speranta de a avea un copil. Intre aceste extreme se afla un numar in crestere de cupluri care se afla intr-o perioada de asteptare. O parte dintre acestea nu se simt pregatite sa apeleze la tehnologia medicala, in timp ce celelalte cupluri nu au putut descoperi cauza infertilitatii nici macar apeland la tehnologia de ultima generatie. Pentru acest ultim grup medicii cauta sa descopere factorii din viata de zi cu zi care ar putea face o diferenta. "Uneori totul sta bine din punctul de vedere al tratamentului si totusi femeile respective nu raman insarcinate – astfel incat am inceput sa cautam alti factori care ar... [continuare]

Ce pot face pentru a ramane insarcinata

Din Comunitate

Buna ziua, am 28 ani si incerc sa raman insarcinata de 2 ani. Pana acum nu am ramas niciodata. Am facut o gramada de analize si toate au fost bune pana la cele hormonale, respectiv analiza AMH-ului (am o valoare de 60.9) a iesit peste limita normala. Din acest motiv se pare ca am ovare polichistice. Nu am alte manifestari specifice acestei afectiuni. As vrea sa stiu daca sunt si alte persoane care au ramas insarcinate avand aceeasi problema? [continuare]

Sterilitate sau...

Din Comunitate

Fetita mea are 29 ani si si-a inceput viata sexuala de aproximativ sapte ani dar nu poate sa ramina insarcinata . Sa stiti ca a mers la diversi ginecologi , nu a stat cu miinile in sin cum se zice , dar nici unul nu a tratat problema cu seriozitate . Deci . intra in cabinet si-si spunea pasul . O trimiteau sa-si faca testul P.P. si alte banale analize . Sa intimplat sa le repete si la interval de doua luni . I se prescrie un tratament gen spalaturi vaginale cu nu stiu ce si iar cu nu stiu ce dupa care nici n-o mai chemau la control . Va rog daca cineva a gasit sau stie un medic care sa se ocupe serios de o femeie care-si doreste un bebe mic , spuneti-mi si mie adresa . Nu vreau sa va plictisesc cu povesti din cabinete ginecologice dar credeti-ma ca ne dam tot interesul ,ei sa devina parinti iar noi bunici . Va rog frumos !!!! [continuare]

Fructe si legume de iarna. conditii de depozitare si moduri de preparare

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Decembrie 2011

Generalitati Alimentatia din sezonul de iarna a fost intotdeauna mai saracacioasa in legume si fructe proaspete, si nu pentru ca nu exista oferta, ci din cauza obiceiurilor de a se consuma mai multe conserve, carne grasa si mancare gatita. Exista insa o multime de fructe si legume care se gasesc toata iarna in galantare si care sunt valoroase din punct de vedere nutritional pentru sanatate. Merisor - afine rosii Merisorul este un fruct de padure frecvent intalnit in lunile octombrie-noiembrie si are o multime de proprietati nutritionale unice pentru organism. O jumatate de cana de afine rosii proaspete contine - 2 g de fibre (majoritatea insolubile); - 9% din DZR (doza zilnica recomandata) de vitamina C. Depozitare. Afinele atent selectionate se pun in pungi de plastic si se tin in frigider pana la 7 zile. Pentru o depozitare pe termen mai lung se baga la congelator. Mod de preparare. Merisorul se consuma in stare naturala, proaspata, ca orice alt fruct. Insa... [continuare]

Minune intr-un bol: salata de fructe

Din Articole
Publicat la data de: 23 Aprilie 2010

Generalitati Chiar daca, sa zicem, nu sunteti unul din pasionatii de fructe, chiar daca rezistati unor mere apetisante sau unor banane parfumate, cum puteti spune nu unei colorate, insiropate si aromate salate de fructe? Cand este vorba de salata de fructe nu ne gandim doar la un fruct, sau doua, sau trei, ne gandim la o adevarat explozie de culori si parfumuri, de texturi si stimuli. Nu doar mugurii gustativi se vor bucura de o astfel de alegere, dar si terminatiile olfactive, si ochii. Salata de fructe are tot ce-i trebuie pentru a deveni ispita dulce a acestui sezon. In plus, cum primavara deja si-a intrat in drepturi iar vremea pare deja sa anunte o vara grozava, nu avem nici un motiv sa credem ca vom duce lipsa de materie prima. Daca dorim sa cream putina magie in bucatarie, nu trebuie decat sa ne alocam cateva minute, sa luam fructele pe care le avem la indemana in frigider (sau poate chiar si in congelator) si sa le amestecam intr-un bol. Pe principiul “acum il... [continuare]

Excesul de fructe si cresterea in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2018

Generalitati Prea multe fructe pot contribui la cresterea in greutate a unei persoane. Aportul excesiv, indiferent de produsul alimentar, poate sa ingrase. Unele alimente insa, pot fi consumate in cantitati mai mari, fata de altele. Fructele proaspete contin aproximativ 15-20 de calorii per 30 de grame. De exemplu, un mar de dimensiuni medii (aproximativ 200 grame) contine aproximativ 100 de calorii. Fructele uscate au cel mai mare numar de calorii, 180 grame de stafide contin aproximativ 500 calorii, iar pentru cei mai multi dintre oameni, acest numar de calorii ar putea insemna prea mult. Cand are loc cresterea in greutate? Cresterea in greutate va avea loc atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat reuseste sa arda. Prin urmare, daca pe baza nevoilor individuale energetice, un individ ar trebui sa consume 2000 de calorii pentru a-si mentine greutatea, in cazul in care valorile acestora s-ar suplimenta cu 500 de calorii, intr-o saptamana ar castiga o jumatate de... [continuare]

Pestele si fructele de mare

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Octombrie 2018

Generalitati Majoritatea oamenilor considera ca, daca ar manca legume si fructe, ar avea o viata sanatoasa. Exista totusi multe alte categorii de produse alimentare si amestecuri interesante care pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii si care ar trebui incercate si chiar consumate in mod regulat. Printre aceste produse alimentare se numara fructele de mare si pestele. Desi unele persoane ar putea considera aceste tipuri de alimente ca fiind exotice, indicate doar pentru ocazii speciale, trebuie sa se stie ca pestele si fructele de mare ar putea fi incluse in dieta zilnica. Fructele de mare si pestele, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt o sursa foarte buna de minerale, vitamine si proteine. Mai multe specii de pesti si de fructe de mare au un nivel scazut de colesterol, sodiu si grasimi, sunt bogate in vitamine cum ar fi B6, B12 si minerale (fosfor, fier, zinc si potasiu). Cea mai mare parte din grasimile care se regasesc in aceste alimente sunt nesaturate -... [continuare]

Fructele cu coaja lemnoasa si sanatatea inimii

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Ianuarie 2012

Generalitati Consumul de fructe care au coaja lemnoasa este benefic pentru sanatatea inimii. Atat nucile, migdalele, alunele dar si alte feluri din aceasta categorie de fructe, contribuie la scaderea colesterolului atunci cand fac parte dintr-o dieta echilibrata si sanatoasa. Fructele care au coaja lemnoasa pot fi consumate la orice ora a zilei, ca gustare si sunt sanatoase intrucat contin acizi grasi nesaturati si multiple substante nutritive. Tipul de fructe care au coaja lemnoasa pe care le consuma o persoana nu este atat de important. Aproape orice fel de nuci sau alune poate face parte dintr-un regim alimentar care va sustine sanatatea inimii. Cele mai multe dintre studii au descoperit ca nucile si alunele scad nivelurile de colesterol rau din sange, imbunatatesc sanatatea mucoaselor arterelor sanguine si diminueaza posibilitatea dezvoltarii de cheaguri de sange care pot provoca un atac fatal de cord. Beneficiile fructelor cu coaja lemnoasa, pentru sanatatea... [continuare]

Sunt sanatoase fructele uscate?

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Noiembrie 2011

Generalitati In afara sezonului si nu numai, multe persoane mananca fructe uscate. Cu mult inainte de a se inventa avioanele, camioanele si supermarketurile care transporta si din care se pot comercializa aproape orice fel de soi de fructe si legume, uscarea fructelor a fost una dintre metodele destul de des utilizate pentru conservarea acestora. Deoarece bacteriile naturale si enzimele au nevoie de apa pentru a descompune un produs alimentar, eliminarea apei sau deshidratarea este tot ce trebuie pentru a conserva un fruct sau o leguma. In prezent fructele uscate se consuma ca si gustari si sunt uneori mai des utilizate decat alte tipuri de deserturi. Caloriile fructelor uscate sau deshidratate Frctele uscate sunt o alegere placuta pentru timpul gustarilor, pe parcursul unei zile. Multe persoane au tendinta sa le consume in exces, dar trebuie sa fie constiente de numarul caloriilor pe care acestea le contin care este de doua ori mai mare decat cea a versiunii proaspete. Nu... [continuare]

Cat inseamna o portie de fructe sau legume?

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021
Consultant medical:

Conf. Univ. Dr. Veronica Mocanu
Medic primar endocrinolog

Generalitati Specialistii au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele tipuri de cancer. Pe langa faptul ca sunt delicioase si variate, fructele si legumele contin nutrimente care sunt importante pentru sanatate. Vitamine si minerale Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale. Campionii in vitamina C sunt broccoli, ardeii rosii, capsunele, portocalele, kiwi si cantalupii (varietate de pepene galben). Fructele si legumele colorate in portocoliu, rosu sau verde inchis contin beta-caroten (o forma de vitamina A): morcovii, dovleacul, grapefruitul rosu, rosiile, sfecla si varza. Mai mult, salata cu frunze verde inchis, sparanghelul, mazarea, porumbul si sucul de ananas sunt bogate si in acid folic (o vitamina din grupul B). Contin putine calorii si grasimi Practic toate fructele si legumele sunt sarace in grasimi si calorii. Exceptiile... [continuare]

Fructe si legume care ard grasimile

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Noiembrie 2013

Generalitati Alimentele contin energie sub forma caloriilor. Cresterea in greutate apare cand numarul de calorii consumate este mai mare decat al celor arse, in urma exercitiilor fizice. Totusi, exista alimente care contin calorii negative, ceea ce inseamna ca acestea contin mai putine calorii decat cele consumate de organism pentru a le digera. Cand produsele alimentare care au calorii negative sunt asociate cu alimente grase, acestea pot arde o parte din excesul de grasime, iar acest lucru ii ajuta pe oameni sa previna cresterea in greutate. In acest mod functioneaza mai ales unele fructe si legume. Alimente care ajuta la slabit - Marul - Un mar pe zi impiedica acumularea de kilograme in plus. Merele contin cantitati mari de vitamina C care dilueaza grasimea, fiind mai us [continuare]

fructele - surse excelente de antioxidanti

Din Articole
Actualizat la data de: 18 August 2009

Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]

Fructe goji

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Iulie 2012

Generalitati Fructele de padure goji cresc pe un arbust peren ce se gaseste in regiunile temperate si subtropicale ale Chinei, Mongoliei, din Himalaya si Tibet si sunt plante din familia Solonaceae. Acestea sunt fructe de padure rosii zbarcite, care arata ca niste stafide rosii si sunt, de obicei, uscate. De ce se consuma goji? Aceste fructe au fost folosite timp de 6000 de ani de catre fitoterapeuti in China, Tibet si India pentru: protejarea ficatului imbunatatirea vederii stimularea functiei sexuale si a fertilitatii intarirea picioarelor imbunatatirea functiei sistemului imunitar promovarea circulatie [continuare]

Beneficiile fructelor si legumelor de vara

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Iulie 2012

Generalitati Pe perioada verii puteti alege dintr-o diversitate de fructe si legume, care mai de care mai atragatoare. Specialistii recomanda sa va bucurati din plin de nutrientii si avantajele oferite de acestea pentru sanatate. Iata mai jos, prezentate principalele beneficii ale fructelor si legumelor pe care le gasiti proaspete in comert, in anotimpul calduros. Pepene verde Experimentati una dintre placerile specifice sezonului estival: luati o muscatura mare dintr-o felie de pepene verde si savurati-o. Parfumat, dulce, pepenele rosu este reconfortant si usor. Aceasta contine per portie mai mult licopen, care lupta impotriva cancerului, decat tomatele: aproximativ 40%. Licopenul prezent in pepenele verde este usor de absorbit, fara sa necesite tratare la temperaturi inalte, spre deosebire de cel din tomate si, este relativ stabil atunci cand fructele sunt depozitate si refrigerate. Pepenele verde este o sursa bogata de vitaminele A si C, contine vitamina B6,... [continuare]

Cele mai sanatoase fructe si legume de toamna

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Septembrie 2012

Generalitati Toamna aduce cu sine o bogatie de fructe si legume sanatoase, in culori vibrante. Ce modalitate mai buna de a ispiti papilele gustative ar putea exista, daca nu sa se serveasca in timpul mesei fructe si legume sanatoase? Merele Merele sunt fructele specifice toamnei, dar si unele dintre cele mai sanatoase din cate exista. Acestea sunt incarcate cu antioxidanti puternici, inclusiv quercetine, catechine, florizine si acizi clorogenici care protejeaza impotriva declansarii cancerului de san, cancerului de colon, ajuta la prevenirea formarii pietrelor la rinichi si contribuie la scaderea colesterolului rau, in timp ce stimuleaza cresterea celui bun. Studiile au constatat ca, persoanele care mananca cel putin doua mere pe saptamana pot reduce riscul aparitiei astmului si diabetului de tip 2 si este stimulata sanatatea plamanilor. Merele sunt o gustare usor de luat orinde. Le puteti servi ca atare, crude, cu unt de arahide, branza sau in salate. Avocado Avocado... [continuare]

Fructele goji – beneficii si efecte secundare

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Octombrie 2012

Generalitati Fructele goji sunt de culoare rosie-portocalie si provin de la un arbust originar din China. Aceste fructe de padure au fost consumate de generatii, in Asia, in speranta prelungirii duratei de viata. De-a lungul timpului s-a demonstrat ca fructele goji pot trata mai multe probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, febra si problemele oculare provocate de imbatranire. Fructele goji sunt consumate fierte, crude sau uscate si pot fi folosite in compozitia ceaiurilor de plante, sucurilor, vinurilor si medicamentelor. Vitamina C Vitamina C este un nutrient important care protejeaza sanatatea si mentine puterea sistemului imunitar pentru ca acesta sa infrunte bolile. Fructul goji contine de 500 de ori mai multa vitamina C decat o portocala de dimensiuni medii. Adaugarea acestor fructe in dieta dumneavoastra va duce la cresterea nivelurilor de vitamina C, iar corpul va functiona mai eficient in lupta cu microbii si bacteriile.... [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Clinica Alegria
Medicina alternativa, Homeopatie, Acupunctura, Psihiatrie pediatrica, Logopedie 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Homeopatie, Medicina alternativa, Dermatologie, 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256,...

Nu mai mananca fructe,

Din Comunitate

Am un baietel de 7 luni,sanatos,dar nu mai vrea sa manance fructe la ora 10.I-am inceput diversificarea aproape de 6 luni,a mancat fructe fara nici un fel de problema,dar acum nu mai vrea.Mentionez ca inca il mai alaptez. [continuare]

Fructele si pestele pot combate astmul la adolescenti

Din Diverse

Un studiu american a descoperit ca vitamina C care se gaseste in fructe si acizii grasi omega 3 din peste pot combate astmul la adolescenti. Cercetatorii de la universitatea din Boston sustin ca adolescentii care consumau cele mai putine fructe, vitamina C si acizi grasi omega 3, prezentau o scadere a functionalitatii pulmonare si un numar mult mai mare de probleme respiratorii decat cei cu un consum normal. [continuare]

Ue va aloca, anual, 90 de milioane euro pentru distribuirea de fructe si legume in scoli

Din Diverse

Comisia Europeana (CE) va aloca 90 de milioane de euro pe an pentru fructe si legume care sa fie distribuite, gratuit, in scolile din UE, pentru a incuraja tinerii catre o alimentatie sanatoasa, potrivit unei propuneri anuntata marti, ce va fi trimisa Consiliului si Parlamentului European. [continuare]

Cancerul combatut de fructele viu colorate

Din Diverse

Un nou studiu realizat de cercetatorii de la "Ohio State University" din Statele Unite ale Americii arata ca pigmentii naturali care se regasesc in anumite legume si fructe au un efect benefic in lupta impotriva cancerului. Experimentele efectuate pe celule umane, au aratat ca antocianinele, regasite in grapefruitul rosu, fructele de padure, afinele si varza rosie, pot opri cresterea (si uneori chiar distrugerea) celulelor canceroase aflate in colon. Porumbul rosu se pare ca este cel mai puternic in atacul asupra celulelor canceroase. Testele efectuate au aratat ca aceasta leguma distruge 20% din celulele canceroase. [continuare]

Fructele uscate de merisor, un nou produs sanovita

Din Diverse

Alaturi de afine, fructele de merisor sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure. Sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, care le confera proprietati curative imbatabile. [continuare]

Suc de legume si fructe special creat pentru diabetici

Din Diverse

Un grup de cercetatori din China lucreaza la dezvoltarea unui suc de legume sau fructe special pentru persoanele care sufera de diabet sau au nivelul glicemiei ridicat. Sucul este benefic acestor persoanele deoarece contine un numar mic de calorii si o cantitate mica de zahar. [continuare]

Beneficiile sucurilor de fructe asupra organismului uman

Din Diverse

O dieta bogata in sucuri de fructe naturale poate reduce riscul de aparitie a multor boli, printre care si boala Alzheimer. O echipa de cercetatori de la Universitatea Glasgow a realizat un studiu complex asupra beneficiilor antioxidantilor. Rezultatele studiului au dus la concluzia ca sucurile de grepfrut, de mar si de coacaze contin foarte multe substante benefice - antioxidanti. [continuare]

Fruct

Din Dictionar Termeni

Produs comestibil al unor vegetale, de savoare in general dulce. fructele sunt bogate in apa, in glucide (fructoza, mai ales), in fibre vegetale (celuloza si pectina, prezente mai ales in coaja lor), in vitamine (vitamina c in citrice mai ales, vitaminele b1, B2 si B6 in fructele uscate, precursorii de vitamina A in fructele cu sambure si in fructele baca) si in saruri minerale. Continutul lor in glucide variaza intre 5 si 19% pentru fructele proaspete, pana la 40%, chiar 60% pentru fructele uscate (curmale, smochine, stafide). Fructele uscate au o valoare calorica mult mai ridicala decat fructele proaspete si sunt foarte bogate in glucide simple, in sodiu, potasiu si calciu. Fructele oleaginoase (migdale, nuci, alune) sunt bogate in fibre, in proteine si mai ales in lipide; ele sunt mult mai calorice decat fructele proaspete: 400 calorii pentru 100 grame. Consumate in cantitati rezonabile, fructele proaspete constituie un bun aport de fibre si de vitamine. Pregatirea lor termica... [continuare]

Anisi vulgaris fructus, fructe

Din Medicamente

Descriere Anisi fructus - fructe pubescente, acoperite cu peri aspri, foarte scurti. De forma ovala, subcordate la baza, de 3-5 mm lungime si 2-3 mm grosime. fiecare fruct este format din doua mericarpe (achene) unite intre ele, greu separabile, fiind ornamentate cu 5 coaste liniare, 3 dorsale si 2 marginale, echidistante. In partea superioara se observa stilopodul in forma de disc purtand resturile stilulilor, iar la baza un peduncul subtire. De culoare cenusiu - verzui sau galbene - cenusii, au miros placut, caracteristic, aromat, gust dulceag, slab arzator. Compozitia chimica Fructele contin: 2-3% ulei volatil format din 80-90% anetol, metilcavicol sau izoanetol, cantitati mici de cetone si aldehide anisice si aldehida acetica; 10-20% lipide, colina, 20% substante albuminoide (protide), zaharuri, amidon, 6-10% substante minerale. Proprietati - stimulent al functiilor pancreatice - antispastic - carminativ - aromatizant - expectorant - stimuleaza apetitul -... [continuare]

Unt de corp fructul pasiunii

Din Produse medicale

  Rasfata-ti pielea cu extracte naturale de fructoza si fructul pasiunii. [continuare]

Gel de dus fructul pasiunii

Din Produse medicale

  Incepe ziua in forta cu un amestec de vitamine si fructe exotice: ghimbir si fructul pasiunii. [continuare]

Deo spray fructul pasiunii

Din Produse medicale

  Un cocktail de vitamine care iti ofera energia necesara pentru intreaga zi. Contine fructul pasiunii si ghimbir. [continuare]

Pagina 2 din 34 (1000 rezultate)