fibroza ficatului

Detoxifierea ficatului si curatarea sangelui

Din Articole

Generalitati Substante chimice straine intra in corpul dumneavoastra in fiecare zi, prin alimentele pe care le mancati, prin aerul pe care il respirati si produsele de uz casnic pe care le utilizati. Sustinatorii medicinei alternative considera ca aceste substante chimice actioneaza ca toxine, provocand diverse simptome. Prin curatarea ficatului, se intelege curatarea ficatului de grasimi, depozite vechi de colesterol, calculi biliari, otravuri, reziduuri de medicamente si toxine. Detoxifierea ficatului este considerata cea mai importanta curatare a organismului (mai importanta decat detoxifierea intestinelor), datorita impactului pozitiv pe care il are asupra starii generale de sanatate. Dieta de detoxifiere a ficatului Este foarte benefic sa includeti 2 zile de dieta bazata pe produse alimentare nepreparate si 3 zile in care sa consumati sucuri de legume si fructe, in cele 5 zile de detoxifiere a ficatului. Cu toate acestea, pentru cei care pot, 5 zile de dieta bazata numai... [continuare]

Cea mai frecventa afectiune a ficatului

Din Articole

Generalitati Industrializarea puternica si ritmul alert de viata isi pun amprenta asupra functionarii optime a organismului. Intram in contact cu numerosi agenti de poluare, suntem tot timpul in alerta, presati de diverse sarcini de indeplinit si uneori neglijam ceea este esential: un stil de viata si o alimentatie sanatoase. Cu toate ca organismul are mecanismele proprii de protectie, in fata prea multor pericole acestea pot fi coplesite si necesita mai multa grija. Ficatul este unul dintre filtrele organismului afectate major de factorii nocivi externi si de un stil de viata agitat, cu o alimentatie frugala. Iar steatoza este cea mai frecventa problema hepatica la care ne expunem atunci cand nu tinem cont de regulile pentru mentinerea sanatatii. Steatoza hepatica sau boala ficatului gras Steatoza hepatica afecteaza intre 20 si 30% din populatia tarilor dezvoltate, de aceea mai este denumita si “boala civilizatiei”. Adesea asociata cu supraponderalitate, obezitate si cu... [continuare]

Suferinta ficatului indusa de toxice si medicamente

Din Articole

Generalitati Afectarea hepatica poate sa apara in urma ingestiei, inhalarii sau administarii parenterale (intra-venos, intra-muscular, transdermic, etc.) a numerosi agenti chimici sau medicamente. Hepatita indusa de toxice si medicamente este una din cele mai prezente cauze de injurie hepatica. Motivul pentru care o multime de medicamente aflate in cercetare sunt abandonate o reprezinta rezultatele pozitive pe care acestea le dau asupra injuriei hepatice. In cazul in care un pacient se prezinta cu icter (colorare in galben a tegumentelor si mucoaselor) sau cu teste biochimice hepatice alterate (bilirubina, AST, ALT, colesterol, etc.) este esential sa se cerceteze daca acesta a luat contact cu produse chimice toxice, acasa sau la locul de munca sau daca i s-au administrat medicamente care pot cauza injurie hepatica. Hepatotoxicitatea poate sa apara si in urma fitoterapiei (terapie cu ierburi si plante medicinale) sau in urma practicarii tehnicilor de medicina alternativa; din... [continuare]

protejeaza-ti organismul prevenind bolile de ficat si bila

Din Articole

Odata cu revenirea frigului, ne bucuram impreuna de sarbatori, cadouri si bucuria aferenta acestui sezon, insa din pacate, revine si riscul crescut de a ne imbolnavi. Pentru a preveni orice inceput de boala care ne-ar putea reduce din bucurie, este important ca mai intai sa ne documentam corespunzator asupra factorilor ce ne pot afecta sanatatea si starea de bine, cat si asupra tratamentelor necesare in caz de boala. Asa cum stim deja, ficatul este organul care are rol de filtru al organismului: purifica si elimina toxinele acumulate din mancarea si bautura pe care le consumam zilnic. De asemenea, ficatul mai are rol si in producerea bilei, a factorilor de coagulare a sangelui si a unor proteine, in distributia sangelui in organism, a vitaminelo [continuare]

Liv.52. cand ficatul tau cere ajutorul naturii

Din Articole

Tu ce intelegi prin „simptom”? Modalitatea de manifestare a unei afectiuni? O consecinta negativa a unei boli? O senzatie neplacuta cauzata de o disfunctie a organismului? Asociezi simptomele cu ceva pozitiv? Probabil nu. Insa simptomele – semnale sau raspunsuri ale corpului tau – au un rol esential pentru supravietuire. O durere acuta in piept poate reprezenta primul indiciu al unui atac de cord si iti poate salva viata pentru ca te determina sa mergi la spital sau sa chemi ajutor. Tot datorita durerii iti retragi mana de pe o plita incinsa si iti pui un plasture peste o taietura, prevenind, poate inconstient, o infectie. Am invatat sa raspundem mecanic semnalelor organismului, dar arareori le mai apreciem utilitatea. Suntem iritati de senzatiile de foame sau de sete, de pilda, fara sa constientizam, insa, ca organismul isi striga nevoile. Vedem febra ca pe o boala in sine, desi e modalitatea organismului de a ne proteja de agentii patogeni. Ne satisfacem poftele determinate... [continuare]

Bauturi extrem de periculoase pentru ficatul tau. evita-le!

Din Articole

Tot mai multi romani consuma diverse bauturi si sucuri in loc de apa, expunandu-se in felul acesta la boli grave. Apa are un rol vital in organism, contribuind la transportul elementelor nutritive, eliminarea toxinelor si reglarea temperaturii corpului. In plus, prin faptul ca are zero calorii, apa te ajuta sa iti mentii greutatea corporala in limite normale. Din contra, sucurile dulci, bauturile carbogazoase si alte lichide vandute in comert nu aduc niciun beneficiu organismului, multe dintre ele fiind extrem de nocive pentru sanatate, in special pentru ficat. Bauturile alcoolice dulci Consumate in cantitati mari, crema de whisky, lichiorul de cafea, cocktailurile alcoolice cum ar fi fresh-urile amestecate cu votca pot duce la aparitia cirozei. Combinatia de alcool cu zahar este foarte periculoasa si provoaca leziuni hepatice, pancreatita (inflamatia pancreasului), precum si cresterea nivelului trigliceridelor, o forma de grasime din sange. In plus, astfel de bauturi sunt... [continuare]

Ficat sau bila?

Din Comunitate

am 26 de ani si de o perioada am o stare de disconfort si de balonare si gust amar-uscat-metalic nu stiu cum sa descriu si am observat k ma trezesc uneori dimineata si cu dureri de spate nu stiu daca au legatura cu stomacul sau bila si uneori am si dureri de cap..am luat triferment si o gramada de ceaiuri se mai amelioreaza dar simptomele revin..am si o stare de oboseala nu am si dureri musculare..va rog daca ma puteti ajuta..medicul de familie nu prea mi-a fost de folos..pofta de mancare am..chiar dupa ce mananc la o ora,doua simt nevoia sa mananc mai ales cand am gura amara sau uscata..astept un raspuns..va multumesc [continuare]

Ficat ecografie

Din Comunitate

Buna seara,mama mea a avut ciroza etilica si lichid...care i-a fost scos iar dupa 6 luni de regim i-am facut o ecografie si a iesit LDH 143mm si LSH 74mm este mai bine?Va multumesc [continuare]

Care sunt analizele pentru ficat?

Din Comunitate

Buna ziua,astazi am aflat ca am prezent HBC-Ab,sunt ingrijorata,ce inseamna?am 35 de ani,multumesc [continuare]

Anticonceptionalele si efectele secundare asupra ficatului

Din Comunitate

iau yasmin de 7 luni, greutatea imi este acceasi ca si la inceput(de cand iau yasmin)am luat la recomandarea ginecologului ,candida si infectii,as dori sa stiu ce anume pot lua pt scaderea concentratiei de colesterol si pt combaterea efectelor secundare ale anticonceptionalului? .. medicul ginecolog nu a mentionat nici un lucru aspura efectelor secundare care chiar daca sunt rare tot exista riscuri .as vrea sa stiu aceste lucruri stiu ca sunt medicamente pastile sau ceaiuri. multumesc anticipat [continuare]

Fibroza chistica sau mucoviscidoza

Din Comunitate

am un baietel de 4 ani si jumatate si are 12,5kg. Nu stim unde sa mergem cu el pentru investigatii.Nu am aflat ce i se intampla. [continuare]

Am dureri foarte mari in zona ficatului. ce as putea sa fac?

Din Comunitate

Pentru moment sunt plecat in strainatate si nu am posibilitatea de a merge la un doctor. De asemenea am avut hepatita a acum 14 ani. Ce pot sa fac pentru moment? [continuare]

Poate fi ceva grav la ficat?

Din Comunitate

Buna ziua Am primit niste rezultate de la analize de sange si mi'au iesit urmatoarele rezultate care sunt peste normal *AST 123 U/L iar valorile normale sunt intre 15-46. *ALT 83 U/L iar valorile normale sunt intre 13-69. *TOTAL BILI 1.3 iar valorile normale sunt intre 0.2-1.3 Si FIERUL 222 iar valoarea maxima normala e de 181 Puteti sa imi spuneti cam care ar fi cauza valorilor crescute? [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
CARDIOTIM CARDIOLOGIE
Cardiologie interventionala, Alergologie si imunologie clinica, Cardiologie 0256220660
Timisoara, STR. FRANYO ZOLTAN NR. 6
Centrul Profilaxia
Neurologie, Alergologie si imunologie clinica, Analize medicale, Cardiologie, Dermatologie 0256490123
Timisoara, Str. Aries , Nr. 3 , Timisoara , Timis
Servicii si oferte medicale
CORONAROGRAFIE - CARDIOTIM CARDIOLOGIE
Coronarografia, procedura diagnostica care utilizeaza razele X si o substanta de contrast in vederea vizualizarii anatomiei arterelor coronare si a eventualelor leziuni. Vezi detalii

Excex de fier in ficat

Din Comunitate

buna seara.prietenul meu a facut analize la sange acum cateva zile si i-a iesit Feritina de 441 mai mare decat normal.ce inseamna concret?este grav?si cum se poate scadea nivelul feritinei?alta analiza numita ALAT a iesti 412 (deasemenea prea mare)si colesterolul de 6,4.(putin mai mare decat normal) [continuare]

Ce solutii ai atunci cand ai probleme cu ficatul sau urmezi o cura de detoxifiere a organismului?

Din Diverse

Te-ai simtit vreodata obosita si ingreunata, fara un motiv evident? Durerile de cap, tulburarile digestive sau dificultatile de concentrare nu-ti mai dau pace? [continuare]

Sanatatea ficatului – relatia medic si pacient in societatea actuala

Din Diverse

Aproximativ 150 de persoane au participat la cea de-a V-a editie a Conferintei Nationale a Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO), desfasurata la Brasov, in perioada 4-5 octombrie. [continuare]

Numarul donatorilor este insuficient pentru cei care au nevoie de transplant de ficat

Din Diverse

Aproape 270 de pacienti au nevoie de un transplant hepatic, in conditiile in care numarul donatorilor disponibili este de cel mult 60, a precizat, vineri, seful Clinicii de Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni, prof. dr. Irinel Popescu. [continuare]

Ficat?

Din Comunitate

poate sa-mi explice cineva in ce consta SEMNUL CUBULUI DE GHEATA?am cautat in cateva carti de semiologie si nu am gasit.as dori sa aflu cat mai urgent orice informatie referitoare la acest subiect,va rog mult [continuare]

Ficat

Din Comunitate

sotul meu si-a facut analizele de sange si are trigliceride mari iar colesterolul nu a putut fi calculat. Vreau sa stiu daca stresul din timpul recoltarii sangelui (ii e frica) are influenta asupra acestora? [continuare]

Zbatere - ficat

Din Comunitate

Buna. Am o nelamurire, daca imi poate oferi cineva un sfat. Am senzatia ca se zbate ceva in parte dreapta, la limita interioara a hipocondrului drept. Mi se intampla la intervale de cateva secunde sau succesiv. Simt ca e ceva acolo care se zbate si am si un gust usor amar (ceea ce ma duce cu gandul la fiere). In urma unui control medical, mi s-a zis ca e fierea putin marita. Recent, am consumat un ceai energizant - nu stiu in ce masura are vreo legatura. De asemenea, am sindromul colonului iritabil. Sa fie din cauza colonului si nu a fierei? A avut cineva experiente similare? Multumesc. [continuare]

Chist pe ficat

Din Comunitate

cum se poate trata? ce reprezinta acest chist hepatic (1,4/1,7cm)? cum se poate scapa de el, prin operatie sau tratament? multumec [continuare]

Leiomiom uterin si chisturi milimetrice conglomerate pe ficat

Din Comunitate

Buna ziua, In urma unui CT abdominal pelvin ,rezultatul a fost: Leziune cu caracteristici CT sugestive pt. benignitate situata la limita segmentelor V-VI hepatice (posibil chisturi milimetrice conglomerate) 8/12/8mm .THAD nodular subcapsular in segmentul V opinam pt. monitorizare ecografica. Leiomiom uterin. Uter anteversat cu dimensiuni 38/58/70mm ,prezinta subseros corporeal anterior ,un nodul solid,ovar, bine delimitat, cu dimensiuni 20/22/26mm (diametre masurate in axele uterului). Precizez ca am dureri f. intense la menstruatie . TOATE CELELALTE ORGANE INTERNE NU PREZINTA MODIFICARI. Va rog sa-mi interpretati aceste rezultate ale CT-ului efectuat acum 2 zile. Astept recomandarile dvs. Multumesc anticipat, Camelia Leonte [continuare]

Probleme cu ficatul sau partea dreapta

Din Comunitate

buna seara,am 31 de ani, barbat, am o problema foarte serioasa ,de vreo cativa ani am probleme cu stomacul si din cauza asata nu pot face nimic din ce imi propun,deci incep cu inceputul ,dimineata cand ma trezesc imi forfoteste ceva in stomac in partea dreapta si ma simt balonat acolo parca as avea un gol acolo,daca beau un pic de suc si ma duc la baie imi revin,sau daca mananc un mar,scaunele dimineata nu sunt niciodata tari ,mereu moi si afanate parca mananc pluta,ma duc la servici si pe drum daca ma fortez prea tare ca merg cu bicicleta incepe stresul ,imi vine sa vomit ,ma sufoc,inghit in gol,daca am un mar cu mine iau o gura si imi revin,ajung la servici ma schimb si vine seful de emotii poate sau de nervi imi vine iar sa vomit ,si iar iau o gura de mar si ma calmez,la masa de pranz pe la 11 am pofta de mancare dar niciodata nu mi prieste ce mananc,daca mananc vreodata cu intarziere adica vreo 4 ore intarziere incep sa palpitez,tremura maini ,picioare,sunt obosit mai tot... [continuare]

Oboseala si dureri in zona ficatului si pancreasului

Din Comunitate

am facut analize generale in urma carora au rezultat bilirubina si transaminazele la un nivel ridicat am fost la medicul de familie am primit tratament cu hepatoprotect si omega 3 ( am si colesterolul putin peste normal ) dar nu s-a ameliorat nimic ,astept un sfat ,multumesc. [continuare]

Colesterol marit si ficat marit

Din Comunitate

buna seara spuneti mi va rog ce tratament as pute lua naturist care sa dea rezltate avand colesterolul 327mgsi tgp81uiiar creatinina 1.58mg as dori un tratament naturist si cam ce as pute manaca?multumesc [continuare]

Probleme ale ficatului

Din Comunitate

buna seara...tatal meu a fost diagnosticat cu steatoza hepatica gradul II si cu gastrita cronica cu helicobacter pilori.....as vrea sa stiu cat de grav e si ce regim trebuie sa urmeze...are probleme si cu inima, a avut 2 AVC-uri si i-a cibacen in fiecare luna. Va multumesc! [continuare]

Ficat cu structura neomogena si calcificar de 6,2mm

Din Comunitate

Ce inseamna aceasta si daca este grav?Multumesc. [continuare]

Ecografie ficat

Din Comunitate

Buna ziua, In urma unei ecografii au fost stabilite urmatoarele: LS 7/10 cm, LC 2,5/4,5 cm, LD 15,5 cm. Parenchima hepatic cu structura fin granulara omogena, cecogenitate crescuta, fara procese focalizate vizibile ecografic. Imi puteti spune daca este totul in regula sau trebuie sa fac si alte analize pentru aprofundare? [continuare]

Fibroza

Din Dictionar Termeni

dezvoltare patologica exagerata a tesuturilor conjunctive. [continuare]

Model anatomic – ficat

Din Produse medicale

Dimensiuni 28x27x14 cm, Greutate 880 g, 1 parte, scara 1,5X1 [continuare]

Pagina 7 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK