eritrocite marite

Tgp(alt) marit

Din Comunitate

Buna ziua, Am efectuat un set de analize, iar in urma lor desi toate sunt in parametrii corespunzatori, baromentrul pentru TGP(ALT) la barbati fiind 0-0-41 U/I, eu am un fenomenal 72 la cei 27 de ani ai mei, cu o medie de 40 de tigari/zi, cafea intre 600-800 ml/zi si consum mic spre mediu de alcool. Documentandu-ma pe internet, am aflat ca e posibil sa fiu suspect de hepatita B/C, daca am valori ridicate, dar poate fi si din cauza mancariurilor destul de grase (la mine nu exista fel de mancare fara carne) pe care le consum si toti factorii de mai sus. Cum trebuie sa procedez mai departe si eventual este cazul sa-mi fac analizele pentru hepatita B/C? M-ar ajuta mult daca stie cineva cam mare sunt valorile acestui set de analiza la o persoana care a avut/are hepatita B/C. Multumesc anticipat, Mihai [continuare]

Alt tgp marit

Din Comunitate

Buna ziua. Am 34 ani si ieri am primit rezultatele analizelor de sange: toate sunt in limite normale cu exceptia ALT TGP=45 UI. Credeti ca este vreo problema?Multumesc. [continuare]

Tgp marit , tgo ,colesterol si altele

Din Comunitate

LATIMEA DISTRIBUTIEI ERITROCITARE : este 16,3 % ( valori normale 11 - 15 / % ) ACID URIC SERIC : este 6,2 mg/dl ( valori normale 3 - 5,7 / mg/dl ) COLESTEROL SERIC TOTAL : este 216 mg/dl ( valori normale 109 - 202 / mg/dl ) TGO : este 41 U/L ( valori normale 0 - 37 / U/L ) TGP : este 69 U/L ( valori normale 0 - 40 / U/L ) UREE SERICA : este 56 mg/dl ( valori normale 15 - 40 / mg/dl ) Ma numesc Ionel sunt barbat si am varsta de 35 ani , nefumator , non alcool nu mananc grasimi, acestea sunt rezultatele analizelor mele care ma ingrijoreaza foarte mult , medicul meu mi-a zis sa tin decat regim , va rog sa-mi spuneti dumneavoastra daca poate fi vorba de ceva grav sau poate fi devina doar stresul ? Va... [continuare]

Aslo marit

Din Comunitate

Buna Ziua. Am avut acum o luna ASLO 260,dupa care a crescut la 280.Dupa o luna de moldamin a ajuns la 279.Doctorul mi-a prescris inca un an de moldamin,este justificat. Si,din cate stiu,nu trebuie sa consum acool,e adevarat? [continuare]

Ganglioni mariti duri in cap,git si retroauricular

Din Comunitate

Am 35 de ani si acum 3 luni am gasit un ganglion in cap pe partea drepta tare,nedureros ,rotund ca un bob de strugure si au inceput tot felul de simptome odata cu aparitia lui.Greata,crampe abdominale,ameteli,citeodata imi singereaza gingiile abundant,am gingivita dar acum a curs asa siroi fara sa dau cu periuta de vreo 3 ori si m-am speriat foarte tare,,palpitatii,dureri de oase,depresie,dureri de mijloc dese,vreo 3 zile am avut o durere cervicala ca dupa un accident de masina de nu am putut dormi toata noaptea,am facut si atac de panica.Nestiind ca e un ganglion am mers la neurologie prima data si mi sa dat tratament pentru cefalee,suspiciune de spondiloza cervicala si recomandare sa merg la un internist.Intre timp a aparut un al doilea ganglion la baza cefei unde incepe parul,mai inti mic ca un bob de fasole iar acum sa rotunjit ca cel din cap,acela este foarte tare ca un os.Dr. internist mi-a dat Normix 10 zile crezind ca e vreo infectie deoarece I-am spus ca ma deranjeaa... [continuare]

Anti tg marit

Din Comunitate

Buna ziua. Imi doresc un copil insa am ceva probleme cu glanda tiroida. Am facut teste de laborator: t3 total - 1.5(0.6-1.85ng/dl), t4total - 8.4(4.8-11.6mg/dl), tsh- 2.0 (0.4-6.0miu/ml) anti-tpo - 4.3 ( [continuare]

Tsh marit apoi ths sub limita

Din Comunitate

Pe timpul sarcinii am descoperit ca am hipotiroidie autoimuna, la o luna dupa ce am nascut am facut tsh-ul si ft4 si au iesit normale, la 3 luni dupa nastere am repetat analizele si mi-a iesit TSH de 0.024 si ft4 normal. Deci acum am hipertiroidie. Ce trebuie sa fac? Ecografia pe timpul sarcinii la tiroida arata binisor acuma arata foarte rau. de ce s-a agravat daca am luat tratament cu eutirox 50. [continuare]

Amh marit

Din Comunitate

Buna fetelor. Am si eu o intrebare. De aproximativ 4 ani incercam sa avem un copil si n-am reusit. Am facut aproape toate analizele si ne-au iesit bune. Singura care nu mi-a iesit buna a fost AMH-ul. Valorile de referinta erau intre 1-7 si mie mi-a iesit aproape 14. Aveti idee ce inseamna? Am fost la ginecologi galateni si la unul chiar si din Bucuresti si nu au stiut sa-mi spuna ce reprezinta. V-ati mai intalnit cu astfel de situatii? Ce v-au spus medicii in situatia asta? Daca ma puteti ajuta cu o informatie ar fi extraordinar. Va multumesc din suflet. [continuare]

Glucoza marita

Din Comunitate

Am 52 ani. La nalizele de sange executa acum 4 zile , glucoza a rezultat 103 mg/dl - pe o scara 60.00 - 100.00. Mentionez ca recoltarea sangelui s-a facut din mana , pe nemancate iar analizele au fost : Executat la : Synlab CLUJ - Laborator - COBAS INTEGRA 400 plus - spectrofotometrie . Ce sfat sa urmez ?....Multumesc! [continuare]

Procent limfocite marit

Din Comunitate

am 37 de ani si in urma analizelor am procentul de neutrofile(NEUT%)39,7 si procentul de limfociteLYM%)46,5.oare care e cauza.trebuie sa imi fac griji?multumesc.camelia [continuare]

Ganglion marit gat

Din Comunitate

Buna ziua! Am un abces dentar la o masea destul de cariata! Am facut puroi si nu am tratat o in niciun fel! La cateva zile dupa ce am facut abcesul am simtit in partea dreapta sub maxilar un ganglion, nu este vizibil insa se simte cand ating! Mentionez ca abcesul este pe aceeasi parte, sus! Este posibil ca ganglionul sa se fi inflamat in urma infectiei netratate? Ma doare cand apas! Multumesc! [continuare]

Colesterol marit

Din Comunitate

HDL colesterol cu valoarea 89,87 mg/dl , ce riscuri implica ? [continuare]

Vsh marit

Din Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Cristina si am 33 de ani. De 3 saptamani a inceput sa ma doara foarte tare gatul si sa beau foarte multa apa noaptea. Medicul mi-a dat Cexyl 500mg...dupa terminarea tratamentului m-am simtit mai rau,incepand sa am frisoane, sa tremur, sama manance pielea...am fost din nou la medic si a zis ca am facut candida si mi-a dat fluconazale. Mi-a trecut durerea de gat, insa mi-a ramas senzatia de sete...am secretii nazale foarte vascoase si cu sange in ultima saptamana,obosesc foarte repede si nu mai pot respira. am 1,72 si 87 kg. Mi-am facut analize si mi-au iesit urmatoarele valori: WBC 10400, GRA 8,10, LY% 16,6, GR%77,30,VSH 2h 60, VSH 1h 31, LDL colesterol 150,7,colesterol 215. Celelalte rezultate sunt bune. Va rog sa imi spuneti ce as utea aveam. Multumesc [continuare]

Neutrofile scazute si eosinofile marite

Din Comunitate

Buba ziua. Am facut setul de analize anul si neutrifile au iesit 42,2% (45-80/%) si eosinofile 11,9% (0-4/%), in rest toate sunt bine. Este ceva grav??? [continuare]

Splina marita

Din Comunitate

Splina 12.7/5.6 cm, omogena. fara lichid peritoneal . Este normal sau am probleme hepatice ?. Cat de usor se poate rupe splina ?. Multumesc pentru ajutor [continuare]

Tgp , limfocite, colesterol si glicemie marite

Din Comunitate

Buna, sunt barbat, iar in urma unor analize am cateva nelamuriri cu privire la situatia mea Limfocite 40.40 Colesterol seric total 218.0 Glicemie 118.0 TGP 57.7 [continuare]

Puls marit in unele situatii

Din Comunitate

Salut, am si eu o problema, mai mult psihologica decat medicala...cred. E putin mai ciudat dar... problema este atunci cand trebuie sa fac un control, chiar si unul simplu, de rutina... pulsul creste fara ca eu sa pot controla asta. Pana acum nu m-a afectat prea tare problema aceasta, dar de curand a trebuit sa fac medicina muncii pentru a ma putea angaja. A trebuit sa fac un EKG, problema a fost ca pulsul meu, in acel moment era undeva pe la 115, prea mare. Mentionez ca pulsul creste numai in momentele de genul, fara ca eu sa pot controla fenomenul. Daca ies din cabinet, stau 2-3 min.. totul revine la normal, daca ma intorc revine problema. Stiu.. pare stupid si copilaresc. dar... ceva sfaturi ? Nu prea vreau sa pierd acest loc de munca, asa ca trebuie sa fac cumva ca sa iasa pulsul ok. [continuare]

Glicemie marita

Din Comunitate

Buna.Am facut analizele anuale, iar cea care mi-a atras atentia a fost Glicemia = 175(anul trecut am avut 95). Colesterol seric=220, Trigliceride=136, ALT-TGP=26, AST-TGO=17, Creatinina serica =1.18,VSH=6, Uree serica = 37. Ar trebui sa ma ingrijoreze glicemia? Vreau sa va spun ca in ultimul timp am avut un oarecare stres mai ales in momentul recoltarii - am oroare de ace( nu stiu daca poate influenta). Fac sport in mod frecvent, nu mananc ciocolata sau alte dulciuri (decat ocazional), etc -barbat, 36 ani, 1.80m, 87 kg. [continuare]

Buna ziua . tratamentul cu moldamin pentru aslo marit dauneaza in timpul sarcinii?

Din Comunitate

ASLO 450 ,si fac tratament cu moldamin de doua luni cate o injectie pe saptamana . Deocamdata nu sunt insarcinata ,dar as dorii sa fiu. [continuare]

Stugeron, capsule

Din Medicamente

Compozitie Stugeronul se prezinta sub forma de comprimate orale si capsule rosu-galben continand 25 mg (cutii a 40 de comprimate), respectiv 75 mg (cutii a 20 capsule) cinarizina. excipientii comprimatului de 25 mg sunt: lactoza, amidon de plumb, zaharoza, talc, ulei vegetal hidrogenat, polividona. excipientii capsulei de 75 mg sunt: lactoza, amidon de plumb, stearat de magneziu, talc (Formula F6). Capsula ca atare contine: eritromicina, bioxid de titan, colorant (orange-yellow S), oxid feric galben, gelatina. Actiune terapeutica Cinarizina este un blocant selectiv de calciu, apartinand grupei IV a antagonistilor calciului (conf. clasificarii OMS). Stugeronul are efect antihistaminic (H1). Farmacodinamice: Cinarizina inhiba contractia celulelor musculaturii netede vasculare prin blocarea canalelor de calciu. Suplimentar fata de acest antagonism direct al calciului, cinarizina diminueaza activitatea constrictoare a substantelor vasoactive, cum ar fi norepinefrina si serotonina,... [continuare]

Ulei de lamaie

Din Produse medicale

Uleiul de Lamiie VIVASAN este unul din cele mai indragite produse ale clientilor nostri. Avind un spectru variat de actiune asupra organismului, asemeni tuturor produselor VIVASAN, uleiul Lamiie este intii de toate un mijloc eficient de tratament al distoniei vegetovasculare Normalizeaza tensiunea arteriala, diminueaza nivelul colesterolului si protrombinei in singe, previne aparitia aterosclerozei si complicatiilor acesteia, de aceea este recomandat in profilaxia si tratamentul afectiunilor cardiovasculare. Gratie proprietatilor sale (fortificarea imunitatii, stimularea secretiei de eritrocite si leucocite), uleiul de lamiie se foloseste in afectiunile legate de slabirea imunitatii (bronsita, gripa, raceala etc.). Uleiul de lamiie este exceptional in afectiunile virotice: hepatita, herpes, viroze respiratorii, deoarece manifesta calitati antivirotice accentuate. Din cele mai vechi timpuri uleiul de lamiie era recomandat in afectiunile gastrointestinale, intoxicatii... [continuare]

Vigoare pentru toata ziua (vitamine a-z compact)

Din Produse medicale

Un complex de vitamine si minerale cu actiune antioxidanta. Contine 27 de vitamine si minerale Pastilele "VIGOARE PENTRU TOATA ZIUA" A-Z COMPACT reprezinta un complex de vitamine si minerale cu actiune tonica generala, ce normalizeaza procesele metabolice in organismul uman, poseda proprietati antioxidante active, suplimenteaza eficient deficitul de vitamine, macro- si microelemente, stimuleaza imunitatea, previne aparitia maladiilor oncologice, influenteaza pozitiv sistemul nervos, organele vazului, hematopoieza, articulatiile, elimina actiunea negativa a chimio- si radioterapiei, previne imbatranirea prematura. Actiunea "A-Z COMPACT" este conditionata de cele 27 de vitamine si minerale din compozitia preparatului: VITAMINE: Beta-carotenul (vitamina A - acetat de retinol) interactioneaza cu opsinele retinei ochiului, participind la formarea pigmentilor vizuali, ce asigura vazul normal, crepuscular si cromatic, asigura integritatea tesuturilor epiteliale si regleaza... [continuare]

La ce sa ma astept?

Din Comunitate

Buna!Am un baietel de 5 ani.De o luna si cateva zile i-am facut niste analize ,ecograf si endoscopie pt ca are simptom de greatza si varsaturi.-a descoperit ca are un reflux gastro-esofagian,dar nu asta e cea mai mare pb.La analizele de sange (care le-am primit dupa o saptamana)i-a iesit un VSH de 105 la 2 ore.M-am speriat si i-am refacut analizele.Din nou i-a iesit VSH marit.Medicul mi-a dat un tratament cu Cedax,iar dupa o saptamana am refacut analizele.Avea VSH 79 la o ora si alte modificari.Eritrocite 3.68-normal3.7-4.9;hemoglobina 9.7,normal 11-14;hematocrit 28.9 normal 32-42;limfocit 17.7% normal25-55;limfocit 1.56 mii normal 0.3-1;monocit 15.8 % normal mai mic sau = cu 10;monocit 1.39 mii normal 0.3-1 .Mi-au dat cefuroxima injectabil insa dupa 2 saptamani si tratament facut nu i-au intrat in normal.VSH 62 si in rest cam aceleasi modificari ,mai putin eritrocitele care erau normale acum,insa s-au modificat trombocitele :485 normal 150-450.Am fost deja la 3 medici si nimeni nu imi poate... [continuare]

Vsh 20 sunt tare ingrijorata

Din Comunitate

buna ziua.am o fetita de 4 ani am prins o viroza de la gradi.febra,tuse,nas infudat .i-am dat tot felul de siropuri dar pana la urma am ajuns la spital. i-am facut analizele.totul a iesit aproximativ bine.raza la plaman care este buna.in schimb avem pe buletinul de analize un VSH DE 20 unde la intervalul de referinta este 6-12 AVEM ASA: CALCIU TOTAL=8,77 8.4-10.4 MAGNEZIU=2.01 1.46-2.2 PROTEINA C REACTIVA=16.15 0-5 AMILAZA 37 15-100 CREATININA 0.53 0.5-1.3 FIER 37 50-165 GLUCOZA 82 70-110 VSH 20 6-11 NUMAR LEUCOCITE 4.41 4-12.0 NR ERITROCITE 4.71 4 -5.3 HEMOGLOBINA 13.4 11.5-14.5 MA PUTETI AJUTA SA IMI SPUNETI CE ESTE ACEST VSH ASA MARIT? PRECIZEZ CA FACEM TRATAMENT CU KLABAX ANTIBIOTIC HUMEX SIROP AEROSOL CU VENTOLIN SI BINE-INTELES LUAM SI FIER CU VIT C VA MULTUMESC [continuare]

Trigliceride,tgo,tgp

Din Comunitate

Buna ziua,numele meu este Enache Sergiu,am 23 de ani , mi-am facut analizele si mi-au iesit anumite chestii marite.Va rog daca puteti sa imi dati un sfat,o interpretare ceva.Va multumesc. Numar leucocite : 10.58 (maxim 10) Limfocite(%) : 37.80 (maxim 45) Monocite (%) : 7.80 (maxim 7) Neutrofile (%): 50.50 (maxim 80) Eozinofile (%): 3.0 (maxim 4) Bazofile (%): 0.90 (maxim 1) Limfocite (#): 4.00 (maxim 5) Monocite (#) : 0.83 (maxim 1) Neutrofile (#) : 5.34 (maxim 8) Eozinofile (#) : 0.32 (maxim 0.40) Bazofile (#) : 0.10 (maxim 0.20) Numar eritrocite : 5.08 (maxim 6.20) Hemoglobina : 16.06 (maxim 18.80) Hematocrit : 48.15 (maxim 52) Volum eritrocitar mediu : 94.85 (maxim 100) Hemoglobina eritrocitara medie : 31.64 (maxim 34) Trombocite : 306 (maxim 400) VSH : 5 (maxim 13) Glucoza: 90 Colesterol total : 177 Trigliceride : 277 (maxim 200) marite HDL Colesterol : 40 LDL Colesterol: 81.6 TGO(AST) : 89 (maxim 35) marite TGP(alt) :... [continuare]

Ficat bolnav ?

Din Comunitate

la un ekograf abdominal de rutina mi sa gasit ficatul marit si mi sa recomandat sa fac analize si eu nu prea ma pricep a le citi,rog pe cei ce stiu sa ma ajute.Rezultatele analizelor, Hemoglobina 15,3 // hematrocit 44,7 // numar eritrocite 5,27 //VEM 85 //HEM 29.00 //chem34,1 // numar leucocite 7680 //nesegmentate 0// segmentate 63 // eozinofile 2 //bazofile 0 //limfocite 33 //monocite 2 // numar trombocite 262000 // gama gt 77 // proteine totale 7,6 // tgp/alt 22 // tgo/ast 18 // albumina 58,6% // alfa 1% 4,1 // alfa 2% 8,5 //beta% 13,4 // gamma% 15,4 //a/g 1,4 // vsh 4 .Multumesc celor care au bunavointa de a ma ajuta in ceea ce ar trebui sa urmez in viitor. [continuare]

Policitemia vera

Din Articole

Generalitati Policitemia vera este o afectiune a sangelui in care maduva osoasa produce in exces celule sanguine eritrocite, trombocite si leucocite. Surplusul de celule determina o ingrosare a sangelui care creste riscul coagularii acestuia, fapt ce poate provoca accidente vasculare cerebrale, atac de cord si alte complicatii. Cauza exacta a policitemiei nu este cunoscuta, dar se presupune ca dezvoltarea bolii ar fi influentata de modificari genetice. Policitemia genetica sau policitemia vera evolueaza lent si este intalnita mai ales la persoanele in varsta, manifestandu-se rar la tineri si copii. Desi este rezultatul unei mutatii genetice sau a modificarii unor gene, aceste anormalii genetice sunt de obicei dobandite pe parcursul vietii unui individ si nu se transmit, in general, de la parinti la copii. Conditia este mai frecventa la adultii de peste 60 de ani, iar incidenta bolii este de 1200.000 de persoane. Simptome In primele faze ale policitemiei vera,... [continuare]

Anemia din ciroza hepatica

Din Articole

Generalitati Ciroza inseamna afectiunea ficatului, care nu mai poate sa functioneze in mod fiziologic, din cauza unei afectiuni cronice care distruge treptat ficatul, fiind o boala cronica si degenerativa. Ciroza hepatica poate sa apara ca urmare a unor agenti distructivi repetativi si care treptat distrug hepatocitele in mod sistematic si nu ii permit acestuia regenerarea. Ciroza hepatica poate sa apara sau favorizata de urmatoarele efecte nocive: - Consumul de alcool : Unul din cele mai incriminate actiuni asupra ficatului, care in timp si in cazul unui consum ridicat constant va cauza fie ciroza hepatica fie chiar si tumori hepatice ; - Hepatita (B,C) netratata care actioneaza ca un agent viral agresor si care va cauza distrugerea tisulara hepatica si va cauza aceasta afectare a ficatului ; - Consumul ridicat de medicamente, in special cele care au in efectele secundare hepatotoxicitate si anume aceasta distrugere hepatica este cauzata de toxicitatea medicatiei prelungite... [continuare]

Talasemia - boala ereditara

Din Articole

Generalitati Talasemia este o boala hematologica (a sangelui) ereditara (cu transmitere genetica, adica de la o generatie la alta) in care organismul produce prea putina hemoglobina. Hemoglobina ajuta eritrocitele (celulele rosii) sa distribuie oxigenul in toate celulele organismului. Nivelul scazut al hemoglobinei duce la anemie care se manifesta prin slabiciune si oboseala. Cazurile severe de anemie duc la afectarea organelor si in final chiar la deces. Cauze Cauza talasemiei este un defect in una sau mai multe gene. Este o boala hematologica ereditara, transmisa de la parinte la copil. Ambii parinti trebuie sa fie purtatori de gena patologica pentru a o transmite copilului. Tipologie Principalele tipuri de talasemie sunt alfa talasemia si beta talasemia. Beta talasemia este forma cea mai des intalnita. Un purtator are o gena normala si o gena patologica (cu talasemie) in toate celulele corpului. Majoritatea purtatorilor sunt sanatosi si au o viata normala. Beta... [continuare]

Buna ziua

Din Comunitate

Acum vreo 8 luni mi a aparut un ganglion sub urechea stanga de aprox un cm , am fost la medicul de familie mi a spus ca trebuie sa ma duc la stomatolog ca am dantura foarte stricata acuma 3 luni mi a mai aparut un ganglion pe gat in partea stanga si unu in dreapta tot pe gat mai am doar 2 masele de scos .. da vad ca ganglioni nu dau inapoi desi am scos vreo 8 masele +dinti am facut o ecografie medicul de la interne a spus ca e au iesit bune splina etc.. acuma 3 zile au inceput sa imi mai apara cate un ganglion in fiecare parte sunt 5 in total (1 dupa ureche 2 pe gat stanga 1 sub barbie partea dreapta unul pe gat ) inainte sa imi apara ganglionul sau cam in acelasi timp m am lovit la picior si mi sa infectat degetul de la piciorul drept(panaritiu am fost operat de mai multe ori da tot asa a intrat in carne.. si acuma la fel da acuma numai ma doare)ci e doar putin rosu si nu are nimic mie imi apar foarte repede cosuri si am gandesc ca am vreo bacterie deasta... si in... [continuare]

Pagina 6 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK