cum se ia hepatita c

Encefalopatia hepatica

Categoria: Articole

Generalitati Encefalopatia hepatica este afectiunea caracterizata prin disfunctia creierului, ca urmare a incapabilitatii ficatului de a elimina substantele toxice din sange. Bolnavii care sufera de aceasta boala pot manifesta diverse simptome, de la anomalii psihice la coma profunda. Encefalopatia hepatica este o complicatie frecvent intalnita in cazul cirozei aflate intr-un stadiu avansat. Cauze Cauze exacta a encefalopatiei hepatice nu este cunoscuta. Se pare ca encefalopatia hepatica ar fi cauzata de tulburari care afecteaza functia ficatului. Printre acestea se numara tulburari care diminueaza functia hepatica (cum ar fi ciroza sau hepatita), dar si alte tipuri de conditii. Una dintre cele mai importante functii ale ficatului este de a filtra substantele toxice care patrund in organism si de a le transforma in substante inofensive pentru corp. Totusi, cand ficatul este afectat, aceste toxine pot ajunge pana in fluxul sanguin. Atunci cand ficatul nu functioneaza corect,... [continuare]

Hepatita b

Categoria: Comunitate

buna sunt seby am 23 ani am hepatita b de un an vreau sa stu daca se poate trata definitiv hepatita b va multumesc mult sanatate [continuare]

Ciroza hepatica toxica

Categoria: Comunitate

In luna iulie al acestui an tatal meu (42 ani) a fost diagnosticat cu ciroza hepatica toxica+metabolica childa si obezitate grad II. A pastrat in secret totul si am descoperit din greseala in masina lui o scrisoare medicala si un buletin de analize medicale. In scrisoarea medicala a fost diagnosticat cu ciroza hepatica toxica+metabolica childa si obezitate grad II. ECO: hepatomegalie intens hiperreflectiv deficit, structura neomogena, colecist cu pereti grosi, abundent divizat declin partial sctucturat, RD fara modificari splenomegalie grad III , RS fara modificari EDS: E-scopie: varice esofagiene grad II G-scopie: gastriopatie portal hiperten forma severa D-scopie: D I + D II mucoasa intens hipermica In buletinul de analize medicale urmatoarele sunt rele: La hematologie RBC 4.19(4.2-6.0), MCV 101.7(78-94), MCH 33.4(26-32), PLT 92(165-340), RDW-SD 52.5(33-49), PCT 0.10(0.12-0.40), IG% 0.2(0-0), IG# 0.01(0-0) La biochimia sangelui TGP 46(5-41), TGO... [continuare]

Se poate vindeca hepatita b cornica inactiva?

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Ma numesc Andreea am 21 de ani si as dori sa stiu daca am fost diagnosticata cu hepatita b cronica inactiva, iar aceasta boala ar deveni activa si as face un tratament as putea sa scap de acest virus?... din documentatiile scrise peste tot spun ca hepatita cronica nu se mai vindeca niciodata...as vrea sa stiu daca am vro sansa de scapare daca hepatita mea inactiva devine activa si fac tratament scap de acest virus??...va multumesc! [continuare]

Am hepatita b cu replicare joasa

Categoria: Comunitate

Buna ziua Am avut hepatita B acum 20 de ni, transmisa la gradinita in urma unui vaccin. Am facut niste teste dupa si totul parea sa fie OK. Nu stiu cat de bune au fost acele teste. De curand mi-am refacut testele i am aflat ca mi-a ramas virusul si am o replicare joasa, 1481. Gandul asta ma inspaimanta. Vreau sa stiu ce sanse am sa elimin virusul sau cel putin sa il mentin in faza care este. Vreau sa stiu cat mai multe detalii despre acest lucru. Va multumesc [continuare]

Ciroza hepatica decompensata cu proces inlocuitor de spatiu

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Tatal meu sufera de ciroza hepatica decompensata! va trimit biletul de externare de la spital si va rog sa ma lamuriti ce este de facut, in ce stadiu este, pt ca doctorul a zis ca e OK cu tratament! Mentionez inca de acum ca dupa iesirea din spital a efectuat EDS si colonoscopie si nu a fost gasit cu patologii tumorale!!Insa se simte rau, cu febra, varsaturi, dureri abdominale si inima!Exista posibilitatea sa fie totusi cancer cu metastaza pe langa ciroza(ma refer la formatiunea inlocuitoare de spatiu din ficat)? VA atasez si biletul: Pacient in varsta de 54 ani cunoscut cu ciroza hepatica se interneaza in clinica cu suspiciunea de hepatom. RMN (efectuat in Constanta) releva proces inlocuitor de spatiu hepatic segm VI aprox. 1.7 cm, ficat dismorfic de aspect cirotic, varice esofagiene si perigastrice, repermeabilzarea venei ombilicale, pancreas cu aspect normal varstei, splenomegalie 14.5 crn, rinichi, gl. Suprarenale de aspect normal , adenopatii celiace 1.8... [continuare]

Hepatita c

Categoria: Comunitate

ma numesc valerica si am 52ani.In 2007 am urmat tratamentul pentru hepatita c cu pegasys si ribavirina tratament complet de 1 an .Ultima viremie dupa tratament a fost nedectabila.Anual apoi mi-am verificat transaminazele si electoforeza rezultatele fiind bune,inclusiv cele din aprilie 2011.Tot in aprilie am facut un HCV care a iesit pozitiv.In aceasta situatie nu stiu ce sa fac .Daca ma puteti indruma va multumesc. [continuare]

Hepatita b cu activitate maxima

Categoria: Comunitate

ultimile rezultate 24 .02.2012 bilirubin tot 45,3: dir13.7; indir31.6; ALAT 356: ASAT 180; ADN HBV 1 764 672 700copii.ml HBsAg pozitiv si AntiHBe pozitiv spunetimi ce de facut cum de ajuns la niste rezultate bune am 28 ani nu cansum alcool si nu fumez. [continuare]

Hepatita c

Categoria: Comunitate

In 2010 am aflat ca am hepatita c, Acum dupa 2 ani , am fost si am facut analizele.La ecografie ficatul m-i s-a zis ca arata foarte fibros ,cam ca , la ciroza .L-a fibroschen a iesit F2 adica 7.0 KP.a .o INTREBARE .iN CARE DIN CELE 2 ANALIZE SA MA INCRED.ECOGRAFIA SAU FIBROSCHENUL. Alte analize la sange care sunt mari sunt AST 46 ,CLOR 110 ,SODIU 149, UREE 47,EO 5.60 FOSFATAZA ALCALINA A IESIT 46,00 Va rog daca imi puteti spune despre analize cum sunt. La ecografie m-i s-a mai gasit cel putin un chist si m-i s-a zis ca nu este periculos nu ar trebuii sa ma ingrijoreze. Acum astept rezultatul la viremie, Ca tratament s-a recomandat silimarina essentin 3 cp 10 zile /luna sargenor 2 fiole zi 5 zile pe luna va multumesc [continuare]

Hepatita cronica cu virus b - cum se pune diagnosticul?

Categoria: Comunitate

Buna sunt Doina am 22 ani si am hepatita B.Nu stiu ce sa mai fac,???????????sunt intr-un moment fffff greu al vieti mele si cred ca cel mai bine ar fi sa parasesc iadul asta in care traiesc.M-am saturat sa vad ca cei din jurul meu se uita cu dispret la mine si ca nu stiu ce sa faca sa fuga mai repede din preajma mea,simt ca am devenit un microb pt ceilalti si chiar nu mai suport,pt ca nu inteleg c e am facut ca sa merit asta nu ma baut,nu ma pierdut noptiile,am fost ca orice tanar de varsta mea,am fumat si am baut cafea dar nu ca sa ajung aici,oricum intrebarea (de ce eu) nu-si are rostul,nu stiu ce sa mananc,ce sa beau ca sa nu se agraveze dar mie frica foarte frica am ajuns la capatul puterilor si chiar nu mai conteaza daca am sa fac vreo prostie ce rost mai are viata mea stiind ca niciodata nu voi avea si eu pe cineva langa mine ca nu voi putea sa am un copil oare mai are vreun rost nu cred [continuare]

Hepatita b

Categoria: Comunitate

Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Analizele sunt facute in Italia, de aceea le voi reda cum sunt scrise in biletul de analize si anume: Epatite A - Ab >100; Epatite A - Anticorpi IgM - Negativo; Epatite B - HbsAg - Negativo; Epatite B - HBsAB >1000; Epatite B - HBeAb - Grayzone; Epatite B - HBcAb - Positivo; Epatite C - Ab - Negativo. Mentionez ca am 52 de ani iar medicul de familie din Italia mi-a recomandat repetarea analizelor peste 6 luni, fara tratament medicamentos ci doar cu mici rstrictii alimentare. Nu mi a explicat prea multe si citind aici am aflat multe lucruri interesante despre hepatitele virale. Va multumesc ca existati, va multumesc anticipat pentru lamuririle ce le astept de la dumneavoatra! [continuare]

Am hepatita b si am nevoie de ajutor

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Dana, si am si eu o problema grava .. De 15 ani am hepatita B si nici un medic nu mi-a sugerat un tratament.Acum 4 luni am facut analizele si mi-au spus ca am splina marita pana la 15 si am facut si fibrotestul la ficat care mi-au spus ca este intre 2 si 3 si dak ajunge la 4 o sa fie ciroza. Nu mi-a recomandat nici un tratament fapt de care m-am mirat :( mentionez ca nu consum alcohol si mananc ceea ce trebuie , nu prajit,nu maioneza,nu sucuri acidulate etc De 8 luni am orticarie cronica si am tot urmat tratamente peste tratamente dar nu pot scapa de aceasta alergie, se poate sa fie din cauza hepatitei? va rog daka puteti sa-mi spuneti in cazul meu cu hepatita, la stadiul in care sunt se face vreun tratament ?si dak aceasta alergie este din cauza ficatului ? va multumesc mult [continuare]

Sarut hepatita cronica

Categoria: Comunitate

Buna seara, Un bolnav cu hepatita B cronica poate transmite prin sarut boala partenerului, in cazul in care cel bolnav la spalarea pe dintii, uneori, are sangerari? Multumesc, [continuare]

Vaccitn hepatita b

Categoria: Comunitate

Buna dimineata! Am facut prima vaccinare de hepatita anul trecut in septembrie si trebuia sa merg la a doua doza in decemtrie si am uitat, se mai poate face acum dupa 7-8 luni? Multumesc [continuare]

Hepatita c

Categoria: Comunitate

Vreau si eu sa stiu in ce consta aceasta hepatita,hepatita virala C.Mama mea are aceasta boala,dar nu stiu prea multe pentru ca ea nu vrea sa-mi spuna nimic ca sa nu-mi fac griji pentru ca ea considera ca sunt mica..(..) e adevarat,,,dar as vrea sa stiu cum evolueaza aceasta boala,daca se poate,,,muri din aceasta .ceea ce pot sa mai zic este ca mama are prob si cu tiroida,si as vrea sa stiu in ce consta .Va rog mult sa-mi raspundeti! [continuare]

Cum ne putem proteja de orice forma de hepatita?

Categoria: Comunitate

Buna ziua.Vreau sa stiu care este cea mai grava forma de hepatita si cum ne putem feri de ea.Si daca o persoana este purtatoarea virusului cum il poate transmite si automat cum ne ferim noi pt.a nu lua?Multumesc. [continuare]

Interviu acordat sfatulmedicului.ro de catre directorul centrului de chirurgie generala si transplant hepatic fundeni, prof. dr. irinel popescu

Categoria: Comunitate

cum pot sa o mai tratez pe mama mea care are encefalopatie schemica gradul 2 are albumina ,arginina ,spiralactona ,durfalak ,furesemid,antibiotic ce mai pot sai dau?intra in com si ese dar ce pot sai fac sa nu mai intre .va multumesc [continuare]

Ajutor pentru hepatita cronica b

Categoria: Comunitate

Se trateaza hepatita cronica b ,cu VIREAD ??? Am inteles ca ar fi foarte eficient;ca vindeca hepatita cronica b. Dar sunt si pareri contra. Ce parere aveti ??? Eu urmez de 4 ani tratamentul * naturist* al dr.CIUHRI si fara nici un folos.Virusul isi vede in continuare de treaba lui.As vrea sa incerc si altceva ; as vrea sa incerc acest VIREAD.Dar trebuie sa gasesc un bun dr.hepatolog care sa recomande asa ceva,care doreste sa-si vindece pacientii.Majoritatea recomanda regim si odihna.Va rog daca stie cineva un asemenea doctor,as dori sa-i aflu si eu adresa cabinetului,sa programez o consultatie. De asemeni am mai auzit ca se recomanda OZONOTERAPIE in tratarea hepatitelor virale; Ce perere aveti ??? Eventual as dori si de aici o adresa. Va multumesc !!! [continuare]

Hepatita c cronica, virus activ

Categoria: Comunitate

Buna ziua ! va rog frumos sa ma faceti si pe mn sa inteleg odata pt totdeauna care este diferenta intre un virus activ si unul inactiv...si dc nu mi se da tratament la aceasta boala? ..abia m pot sa dorm noptile pt ca nu stiu la ce sa ma astept m concret.Mi s a spus k nu se m vindeca boala dar nu inteleg daca virusul este activ...si inteleg ca fiind activ el lucreaza in interiorul corpuilui si asta nu e bn..ar trebui sa fac un tratam ceea ce nu se intampla.Urmatoarea programare o am abia la anul in mai ,pana atunci Dumnezeu cu mila cu mine! Ar trebuii sa astept sa mi se agaraveze starea?ca apoi sa fac un tratament?in loc sa incerc sa stagnez starea asta de rau ce o am?!este f ciudat si nu inteleg!in capul meu sunt o mie si una de intrebari si in acelasi timp si raspunsuri dar nu stiu pe care sa le iau ca atare! Va multumesc si sper din suflet sa imi raspunda cineva ! P.S. am 25 ani si anul trecut in aug am fost depistata cu hepatita c cronica,am fac si biopsie la ficat! [continuare]

Ajutor hepatita c ,interpretare analize , va rog

Categoria: Comunitate

In 2010 am aflat ca am hepatita c, Acum dupa 2 ani , am fost si am facut analizele.La ecografie ficatul m-i s-a zis ca arata foarte fibros ,cam ca , la ciroza .La fibroschen a iesit F2 adica 7.0 KP.a .o INTREBARE .iN CARE DIN CELE 2 ANALIZE SA MA INCRED.ECOGRAFIA SAU FIBROSCHENUL. Alte analize la sange care sunt mari sunt AST 46 ,CLOR 110 ,SODIU 149, UREE 47,EO 5.60 FOSFATAZA ALCALINA A IESIT 46,00 incarcatura virala 329 156 ui/ml Care este deosebirea intre ui/ml si copii , este acelasi lucru ? Va rog daca imi puteti spune despre analize cum sunt. La ecografie m-i s-a mai gasit cel putin un chist si m-i s-a zis ca nu este periculos nu ar trebuii sa ma ingrijoreze. Ca tratament pana la aprobarea dosarului s-a recomandat silimarina essentin 3 cp 10 zile /luna sargenor 2 fiole zi 5 zile pe luna va multumesc [continuare]

Se poate vindeca vreodata hepatita c???

Categoria: Comunitate

Am Hepatita C de la varta de 12-13 ani.Atunci am descoperit in urma unui control medica.Am luat tratament Interferon 2 ani la rand.Imi puteti oferi un sfat??si mai am o problema:in urma cu 2 ani am observat ca incepe sa ini creasca fire de par pe spate si asta ma sperie imi puteti spune ce sa fac dac pot sa scap de acest par.vara mie rusine si sa merg la stand.astept raspuns.Multumesc! [continuare]

Hepatita b+d cu ciroza

Categoria: Comunitate

Buna Este vorba de mama mea care in 2004-2005 a fost diagnosticata cu virusul B. Vreau sa precizez ca in 17 09 2012 in urma analizelor TGO= 156,9 TGP =169,8 PLT=119 .tratamentul cu interferon nu ia fost accceptat din cauza ca vieremia era sub 100000(in 2009). Vreau sa mentionez ca dupa depistarea virusului nu s-a urmat un tratament cum era recomandat din cauza problemelor financiare, a mai luat essentiale forte si lagosa. Despre regimul alimentar nu tine un regim strict, are picioarele cu edeme(umflate),mai nou se plange ca nu paote dormi noaptea si are ameteli cand se ridica din pat. Recent am auzit de la cineva despre HEPAMERZ . Ce parere aveti despre HEPAMERZ? Sau ce medicament ar fi cel mai bun in situatia aceasta? Va Multumesc. [continuare]

Calcificare hepatica si o viitoare sarcina

Categoria: Comunitate

salut! am fost la un ecograf la sf lui noiembrie si la ficat mi-a scris pe fisa urmatoarele: - ficat cu dimensiuni normale - lob stang 5, 75 cm - lob cudat 2, 37 cm - lob drept 15 cm - cu echostructura neomogena prin prezenta unei calcificari de 0, 57 cm in segmentul IV fara formatiuni solide sau chistice vizibile ecografic la nivelul parenchimului hepatic cu rezerva meteorismului - fara dilatatii de cai biliare intrahepatice - cu retea vasculara normala La sfarsitul ecografiei am intrebat de acea calcificare. Mi-a zis sa stau linistita ca nu reprezinta nimic si sa imi vad de treaba. Am plecat cu indoiala in suflet asa ca acum, in Ianuarie, am mai facut o ecografie. Rezultatul la aceasta este: - diametrul antero-posterior LSH - 5, 9 cm - lob cudat 2, 45 cm - diametrul prerenal LDH 15, 3 cm - contur regulat - structura omogena, ecogena (nu inteleg foarte bine ce a scris) - la nivelul segmentului IV se vizualizeaza o formatiune rotund-ovala de 1, 7 cm, hiperegena... [continuare]

Hepatita b

Categoria: Comunitate

buna ziua, as dori sa stiu daca am Ag HBS cantiativ reactiv, se poate trata??daca se poate trata, cu ce anume? trebuie sa iau ANTIVIRALE sau sa urmez un REGIM ALIMENTAR? mentionez ca toate celelalte analize pentru hepatita au iesit in limite NORMALE! Se poate scapa de acest virus, sau o sa-l port toata viata si am sa imbolnavesc si persoanele din jur? MentIonez ca acum 3 ani am facut si vaccinul impotriva hepatitei virale B! MULTUMESC!!!! [continuare]

Am terminat noul tratament minune ptr hepatita c

Categoria: Comunitate

Buna ziua. am 23 de ani si de 4ani am aflat ca am hepatita c. de anu trecut tot am fost la doctor, analize peste analize sa incep tratamentul, dupa care am fost sfatuita sa maiastept cateva luni sa iasa pe piata noul tratament de lux "asha a fost numit pe unele site uri " , din cauza faptului ca este foarte costisitor.am inceput din luna iulie triplul tratament. pe data de 5ianuarie am terminat tratamentul si am fost la analize. rezultatul la 1 luna , la 3 si acum la sfarsit la 6luni a fost negativ. nedetectabil. mai trebuie sa fac inca o data la 6luni. a mai beneficiat cineva de acest tratament sau cine doreste sa il inceapa si vrea sa imi puna niste intrebari. [continuare]

Hepatita si ciroza varice gradul 4

Categoria: Comunitate

am hepatita c si ciroza am avut un pic de lichid dar am scapat am si varice esofagiene gradul 4 splina foarte marita stiu ca voi muri cu transplatul e aiurea la noi dar in stadiul termina te doare si cum sa mai ajut ficatul sa intirzie fibrarea defintiva adica moartea so mai insel un pic imail SORYYY999@GMAIL.COM [continuare]

Cum sa procedez

Categoria: Comunitate

Am o prietena care a aflat ca are Hepatita C in urma analizelor efectuate acum 1 an...speriata de diagnostic si inhibata de cei din jur carora le`a povestit problema nu a luat nicio masura...nici dietetica si nici medicamentoasa...nu este angajata si nu este in niciun cadru scolar inscrisa pt a putea beneficia de analize internari etc gratuite...mi`as dori din suflet sa o ajut ...am inteles ca prin crucea rosie poate beneficia de tratament si analize periodice gratuite....va rog sa imi spuneti ce demersuri trebuiesc luate pt a o inscrie si cum poate efectua analizele necesare fara costuri implicate...va multumesc anticipat pt ajutor ! [continuare]

Hepatita tip c (ac. anti hcv)

Categoria: Comunitate

Buna seara, D-na Dr. Devencea, La citirea analizelor de sange primite acum, pe e-mail, am aflata ca am HEPATITA tip C (Ac. anti HCV). Nu prea stiu nimic despre aceasta hepatita. Incercand sa aflu mai multe informatii si inclusiv tratamentul recomandat si va recunosc ca, m-am cam speriat... Sunt o persoana care de-a lungul vietii nu a prea luat tratament medicamentos, mergand pe terapii complementare: dietoterapie in primul rand, fitoterapie, sacroterapie, in general am folosit tratamente naturiste. De aceea va rog mult sa-mi spuneti daca HEPATITA tip C (Ac. anti HCV) se poate trata cu succes prin tratament naturist. Va multumesc mult si astept cu mult interes, un raspuns de la dvs. [continuare]

Hepatita b

Categoria: Comunitate

am avut hep.b de mic acum am 20 ani la analize mia esit prima data: HBsAg-negativ Anti-HBsAg-negativ Anti-HBcor sumar-negativ Anti-HCV sumar-negativ apoi am mai dat odata fiintca mama mia zis ca nu poate sa fie asa daca ai avut hepatita b al doilea oara HBsAg-negativ Anti-HBsAg-negativ Anti-HBcor sumar-pozitiv Anti-HCV sumar-negativ e posibil ca pe viitor sa fac cronica si cum sa ma pazesc ca sa nu se faca cronica.Mentionez ca de mic nu pun gura pe nici un fel de alcool,nu fumez,ma starui sa nu maninc gras e un beneficiu sau nu.multumesc mult [continuare]

Fructele de padure, vinovate pentru imbolnavirea cu hepatita a

Categoria: Diverse

Despre fructele de padure se spune ca au un continut ridicat de vitamine si antioxidanti care pot preveni anumite boli grave, cum ar fi cancerul. Insa nimeni nu s-ar gandi ca fructele de padure ar putea provoca imbolnavirea cu hepatita A. [continuare]

Pagina 4 din 34 (1000 rezultate)