ciclu menopauza

Contraceptia in premenopauza

Din Comunitate

Tocmai am renuntat la sterilet pt ca asa a considerat medicul ginecolog ca e mai bine . Am 50 ani nu mi-a mai venit ciclu din 13 aprilie 2012, probabil sunt in premenopauza ...Mai este necesara contraceptia in aceasta perioada? Cum poti sti daca ramai gravida atata timp cat nu mai ai menstruatie? [continuare]

Tulburari ale ciclului menstrual

Din Comunitate

despre ciclu ce sa va zic de cateva luni (3-4) i-mi vine regulat am fost de curand la medic si mi-a descoperit un chist ovarian mic spun ei92 cm) .... ce este de facut...si ar mai fi ceva am contact sexula o data la 2 luni si ceva asta influienteaza starea generala proasta? [continuare]

Sani durerosi si umflati sunt insarcinata sau dereglare de la ac va rog mult ajutat-ima cat mai repede

Din Comunitate

Buna! am o problema foarte mare acum vreo luna am avut ceva probleme cu ovarele o imflamatie pe ambele parti am facut tratament 12 zile si mam vindecat zic eu dar vreau sa fac o paranteza ( am fost la ginecolog atunci cu consultu la ovare si mia facut ecograf si ma pus si la un test de sarcina testul a iesit negativ dar la ecograf se vedea ceva care doctorita a spus dupa rezultatul testului ca urmeaza sami vina menstruatia... mam speriat deoarece nu imi doresc chiar acum un copil si iam zis sami prescrie anticonceptionale eu pana atunci protejanduma cu prezervativ.... asa a si facut mia dat AC milligest .....dupa vreo 2 saptamani mia venit ciclu si am inceput sa le iau.... menstruatia ma tinut vreo 3 zile sa zic asa mai tare dar pana pe la 7 zile mia mai curs ceva cand maroniu cand rosiatic .... dupa 7 zile a incetat dar problema mea pt care vam cerut ajutorul este ca de atunci sanii imi sunt in continuare umflati durerosi si chiar am ceva dureri abdominale zilnic dar nu de durata... [continuare]

Mirena?

Din Comunitate

Am 44 ani si se pare ( dupa parerea medicilor ) ca ma apropii de menopauza (si dupa semnele organismului). Mi-a fost recomandat steriletul Mirena. Daca sufar de migrene de multi ani, pot folosi Mirena? Exista contraindicatii referitoare la varsta, boli sau altele. Multumesc! [continuare]

Va rog urgent raspuns

Din Comunitate

BUN ZIUA! MA NUMESC CRINA SI AM 30 DE ANI SI O FETITA DE 6 ANI.PROBLEMA MEA: MI-A INTARZIAT CICLUL O SAPTAMANA SI AM FACUT 3 TESTE DE SARCINA TOATE AU IESIT POZITIVE.DEOARECE AVEAM DURERI DE BURTA CA LA CICLU AM SUNAT LA D-NA DR. GINECOLOG SI AM FOST LA ECOGRAF UNDE MIA SPUS CA AM UTERUL MARIT IN VOLUM CU ENDOMETRU INGROSAT,DAR CA NU SE VEDE SA FIE NICI O SARCINA, MI-A FACUT SI ECOGRAFIE VAGINALA SA VADA DACA NU E SARCINA EXTRAUTERINA NU SE VEDEA SA FIE NICI DE ASTA. I-AM ZIS DE TESTE SI CA SIMPTOMELE MELE SUNT DURERILE DE SANI SI O STARE DE SOMN SI MOLESEALA, DAR EA IMI REPETA CA NU E SARCINA SAU CA DACA A FOST E OPRITA IN EVOLUTIE.MI-A DAT SA IAU UTROGESTAN 5 ZILE APOI SA INTRERUP UTROGESTANUL PT CA SA-MI VINA CICLUL. EA ZICEA CA DACA E SARCINA SE FIXEAZA DACA NU SE ELIMINA.MIE MI-E FRICA SA OPRESC TRATAMENTUL PT CA SUNT SIGURA CA E SARCINA SI SA NU O PIERD.EU AVEAM 5 SAPTAMANI SI 2 ZILE DE LA ULTIMUL CICLU CAND AM FOST LA CONTROL ,POATE CA ERA PREA MICA SA SE VADA LA ECO,... [continuare]

Tratament pentru revenirea ciclului

Din Comunitate

Buna ziua, va rog sa-mi indicati un tratament pentru revenirea menstruatiei, in conditiile in care endocrinologul in urma unor analize a constatat ca sunt la menopauza la 36 ani. Mi-a indicat tratament hormonal cu YAZ dar nu vreau, deoarece fumez, nu mult dar nici nu pot renunta. As dori ceva natural. Am aceasta problema de 3 ani si ciclu o data la cateva luni cu tratamente de genul Utrogestan, dupa ce l-am intrerupt , s-a oprit si mentsruatia. In luna august am luat branca ursului tinctura si Hof estronat tablete, dar care am inteles ca nu sunt indicate in fibromatoza chistica, ceea ce am si eu. Totul frumos o singura luna, apoi a trebuit sa intrerup Hof estronat-ul si acum iau mladite de zmeur, dar nimic. Ce alt tratament imi puteti indica pentru revenirea ciclului daca am fibromatoza chistica? Va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu la cine sa mai apelez. Multumesc frumos! [continuare]

Liliana

Din Comunitate

BUNA,am 41 de ani,si sunt la menopauza de 1,5 ani,e posibil sa raman insarcinata? [continuare]

Pot antibioticele sa deregleze ciclul menstrual?

Din Comunitate

Buna ziua tuturor.De o saptamana ma tratez cu antibiotice ,mai exact amoxicilina si klabax. Dar ieri ar fi trebuit sa imi vina ciclul.Intotdeauna aveam semne inainte de venirea ciclului,iar acum nu am nici un semn.De ce intarzie?Am 40 de ani.....e posibil din cauza antibioticilor sa imi produca menopauza sau dereglari mentruale?Va multumesc. [continuare]

Sarcina uterina

Din Comunitate

buna ziua! am o intrebare ma-m operat de sarcina extrauterina acum 10 ani o trompa mi-au scoso si una am legato nu am avut probleme dar acum nu am ciclu de 2 luni si am 40ani.va multumesc augustina. [continuare]

Tratament

Din Comunitate

Buna ziua! Ma numesc N arcisa ,am 45 ani , din 19.02.2013 nu am mai avut ciclu menstrual ,am fost la ginec. si a spus ca s-ar putea sa intru la menopauza , am facut si o serie de analize. Intrbarea mea este pot lua un tratament prescris de medic s-au las sa urmeze cursul de la natura? multumesc [continuare]

Daca sint insarcinata

Din Comunitate

poate imi puteti raspude daca am 47 de ani si de trei luni mia venit ciclu regulat dar trebuia sa fiu bolnava in data de 29 -30 31 octombrie si nu mia venit ,ce puteti sa-mi ziceti [continuare]

Menopausa la 30 de ani?

Din Comunitate

e posibil sa fiu in menopauza la 30 de ani cu o valoare la analiza FSH-90.67? [continuare]

Singerari intre menstruatii

Din Comunitate

Salut,am 21 viata sexuala neregulata.Am singerari intermenstruale de undeva jumate de an! am consultat ginecologul mi-a indicat analize la hormoni-care au aratat devieri in limitele normei,investigatiA CU ULTRASUNIT nu a determinat dereglari,diagnoza:hipermotilitate. Mi-a propus sa mai astept o luna sa urmaresc ciclu si daca apar singerari. in cele din urma dupa o saptamina dupa ciclu(in luna urmatoare) am avut singerare de vrio 6 zile si mam adresat la un alt medic ca urgent,acesta mi-a scris oxitocin si dupa 3 zile dupa ce s-a oprit am mers la control(la medicul care mi-a prescris oxitocina_)m-a controlat si a zis ca nimic rau nu vede mio dat sa beau REGULON nimic schimbari nu am observat dupa o luna de tratament.in schimb cind beam simtiam greata si vertij.aflind ca-s contraceptive am refuzat. acum mi-a inlocuit tratamentu cu ETAMSILAT,CEAI DE URZICA SI OXITOCINA in timpul ciclului.pe 1 februarie trebuia sa vie ciclu dar sa retinut o luna,acum a venit. E prima zi de ciclul dar... [continuare]

Premenopauza

Din Comunitate

Buna dimineata Am 46 de ani si de o luna jumatate ma confrut cu o situatie atipica adica acum doua luni mi-am extras steriletul pe care il aveam de 8 ani atat fiind termenul lui, la extractie doctorita a spus ca nu vede nimic care sa ma ingrijoreze, am avut o sangerare de 7 zile dupa extractie care s-a oprit 2 saptamani nu am mai avut nimic,pe data de 1 oct mi-a venit un ciclu f abundent si cu,cateva cheaguri la 6 zile s- a oprit eu ramanand cu un usor spotting maroniu,apoi pe 25 oct mi-a venit iar dar parca mai putin abundent si acum am menstra de 9 zile,alta simptomatologie nu am decat cel mult usoare dureri de burta si spate deci poate fi premenopauza? [continuare]

Dong quai 100cps

Din Produse medicale

Descriere: Dong Quai (Angelica sinensis) este folosit de mii de ani in Medicina Traditionala Chineza pentru imbunatatirea starii de sanatate a femeilor, fiind considerata ‘cel mai bun tonic feminin’ cu actiune polivalenta. Herbalistii chinezi o foloseau pentru tonifierea sangelui, plamanilor, inimii si a ficatului. Recomandat ca adjuvant in: - reduce manifestarile in premenopauza, menopauza (bufeuri, iritabilitate, depresii, insomnii, uscaciune vaginala, migrene, ameteli), in sindromul premenstrual, dismenoree (dureri menstruale) si in menoragie (ciclu abundent) - reduce inflamatiile pelviene si mastoza fibrochistica - previne si trateaza osteoporoza (stimuleaza sinteza naturala de progesteron implicat in formarea osteoblastelor) - antianemic foarte eficient (actiune hematopoietica puternica) - imunostimulator - antitumoral (reduce riscul de cancer san, ovare, uter, colon, esofag, plamani) - antispastic, relaxant muscular - detoxifiant (urticarii, eczeme, neurodermatite,... [continuare]

Ajutati-ma va rog,am rezultatul de la analize si rog un doctor sa imi spuna si mie despre ce e vorba?

Din Comunitate

v-am mai spus am 19 ani si nu mi-a venit ciclu de 4 ani si ceva si nici nu m-am dezvoltata dar am sa va scriu tot ceea ce cuprinde rezultatul de la analize hormonale poate asa ma ajutati si imi puteti da niste medicamente pentru asa ceva.Am sa incep cu :estradiol femei:faza foliculara :112; ovulatie:36-251; faza luteala:31-136,menopauza fara substitutie hormonala:45,menopauza cu substitutie hormonala:25-406,administrare e contraceptiv oral ;fsh hormon de stimularefolicular: femei:f.foliculara:3.5-9.2;ovulatie:4.7-25.9;; lh-hormon luteinizat:femei:-faza foliculara:1.9-9.2;faza ovulatorie:6.1-49.1;faza luteala:1.3-10.8;menopauza fara terapie hormonala:15.4-53.3;menopauza cu terapie hormonala:0.7-52.7 ;; Prolactina:femei:premenopauza:2.1-47.6ng/ml;postmenopauza:0.0-41.4 ng/ml;;;Testosteron:femei:0.05-0.81;;;;FSH-hormon de stimulare foliculara:147.60 /mlU/ml;;;;LH-hormon luteinizat:43.40 f foliculara:1.9-9.2/mlU/ml;; cam atat scrie pe buletinul meu de analize,va rog din suflet sa imi raspunda un... [continuare]

Usturimi......

Din Comunitate

Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat : De ani de zile sufar de usturimi . Urmare acestor usturimi am fost operata la ovarul drept cu diagnostic "piosalpinx" la varsta de 29 ani, dupa un an am facut o fertilizare in vitro la budapesta la KALLI iNTEZET dar fara rezultat si dupa iarasi unan am ajuns la operatie cu celalalt ovar. Mi s-a extirpat si celalalt ovar cu pastrarea unui tesut de 3 mililmetri pentru a nu intra in menopauza. Totul a mers binisor dar dupa o perioada acel tesut si-a terminat functiunea si nu am mai avut ciclu. Pentru ca eram destul de tanara am ales sa merg la Bucuresti la Domnul Dr. MARINESCU pentru a-mi spune sigur daca mai am sanse pentru o sarcina sau ...nu. Sigur mi-a explicat ca doar prin donator de ovule si am ales sa nu fac acest lucru. De la 25 de ani am suferit de aceste usturimi si nu imi trec nici acum. Prof Marinescu mi-a dat CYcloproginova pentru a avea ciclu inca vreo 3-4 ani dar dupa vreo 3 ani au inceput sa ma doara sanii asa ca la... [continuare]

Despre o singerare

Din Comunitate

sunt la menopauza de2 ani adica ultimul ciclu in dec 2009,am folosit 3 ovule canesten si azi am o singerare usoara,rozalie pe hartia higenica ce poate sa fie [continuare]

Oare sa fie premenopauza?

Din Comunitate

Am 44 de ani .Anul trecut in luna oct ,noi nu am avut ciclu .In noiembrie si dec am avut Iar akum in ian mi/a venit pe 11 cu chiaguri si singerarimaimultcad e obicei .Nici akum nu a trecut si e in 23 .trebuie sa ajung cit mai repedelamedic .Asi vrea sa stiu daca e f grav sau poate sunt la premenopauza .M mama mea la 39 de ani a intrat la menopauza AM UITAT SA VA SPUN CA MA DOARE CAPUL DAR INAINTECU 3 ZILE DE A VENI CICLUL M/A DURUT TARE CAPUL .VA MULTUMESC [continuare]

Menstra

Din Comunitate

Am 46 de ani, mi-a venit ciclu dupa 11 luni.Am crezut ca am intrat la menopauza? In acest timp nu am avut raporturi sexuale. [continuare]

Oare ce se intampla?

Din Comunitate

nu mi-a venit cm de 57 de zile,in conditiile in care eu am avut un ciclu regulat de 26-28 de zile si ma tinea 6 zileasta pana in noiembrie cand mi-a venit mai devremecu 10 zile si m-a tinut doar 2 zile,testele de sarcina au iesit negative. credeti ca intru in menopauza mai devreme? mentionez ca am 33 de ani [continuare]

51 ani,menstruatie de doua ori pe luna

Din Comunitate

buna.mama mea are 51 ani si are ciclu menstrual de 2 ori pe luna regulat,plus dureri infernale de cap,la control nu vrea sa se duca pt ca ea crede ca e de la menopauza insa bufeuri nu are.a mai patit cineva la fel si stie ce ar putea fi? [continuare]

Sarcina

Din Comunitate

Buna am 48 de ani ,in luna martie pe 20 am avut ciclu ,in aprilie dar 2-3 picaturi ,intrebarea mea este; credeti ca este menopauza ? [continuare]

Premenopauza si sexu

Din Comunitate

Buna seara Am 53de ani,de 3 ani sant la premenopauza.Din pacate de cand sant la premenopauza am perioade in luna cand simt nevoia/dorinta f mare de a face dragoste/sex ,si desi sant multe luni in care ciclu nu imi vine totusi traiesc /simt toate simptomele veniri ciclului adica,sani se maresc,ma umflu ca sa zic asa, nimic nu imi prieste la stomac,am stari diverse adica acu ma bucur ,acu ma supar,acu nu ma suport nici pe mine,sant f tensionata,dorinta mare de a face dragoste.Este normal aceste stari?In plus am zile cand am asa zisele bufeuri,curg apele pe mine,si am perioade cand ma simt f bine,f tanara. Am facut toate controalele,mai am pana voi intra la menopauza si nu doresc sa iau medicamente ,dar m-as bucura sa scap de transpiratia abundenta de la cap pana deasupra sanilor ce curge. Va multumesc anticipat . [continuare]

Poate fi o sarcina?

Din Comunitate

am 49 de ani in 5 februarie am avut ultimul ciclu in 12 si 15 martie am facut sex neprotejat dar nu a lasat in mine precizez ca nu am avut relatii sexuale de mai bine de 1 an au inceput sa ma doara sfircurile sinilor dar asta s-a mai intimplat cind treceau perioade lungi in care nu faceam dragoste am dureri pe sub burta si de spate inca inainte de a face sex dimineata ma simt cam rau slabita .Ar putea fi sarcina sau menopauza? ce as putea sa fac?sint foarte ingrijorata va rog sa-mi raspundeti cit mai repede. VA MULTUMESC [continuare]

Infertilitate cuplu - cum rezolvam problema?

Din Comunitate

Ma scuzati pentru titlul "fortat". Problema suna cam asa: Cuplu tanar casatorit (El 27, ea 24), incercam de 1 an jumate sa facem bebe si nu iese. Probleme constatate - El Oligoastenozoospermie si criptorhidia (depistat la 1 an, considerat "hernie pe baza nervoasa", neoperat) Analiza spermei Test Rezultat Interval de referinta Spermograma -Volum lichid seminal: 1.7 ml 2 ml - Aspect lichid seminal : Opalescent Alb,opalescent - pH: 7.6 - 7.2-8 - Timp de lichefiere lichid seminal: Nu se poate aprecia(proba recoltata la domiciliu) 15 mil/ml ( WHO 2010) - Concentratie leucocite: 0.25 mil./ml 25 % sau A+B 50 % - Morfologie spermatozoizi: Cu defect de acrozom:15% Cu defect de piesa intermediara:10% Acefali:7% 30 % forme normale Evaluare spermograma Oligoastenozoospermie Ea: Ovar polichistic, ciclu neregulat (am urmarit pe o perioada de aproape 2 ani evolutia, perioada medie este de 32 zile. Cel mai mic interval a fost 19 zile urmat de 41 si 43... [continuare]

Lipsa menstruatiei de 7 luni. ce e de facut?

Din Comunitate

Am 41 de ani.Am fost la ginecolog,am facut analizele necesare( sange , ecografie , papanicolau. Mi a zis ca nu am nimic si ca trebuie sa imi vina ciclul, ca nu sunt la menopauza.Ca simptome nu am decat bufeuri rare,dar de 7 luni nu am ciclu deloc.Va rog din suflet AJUTOR [continuare]

Sindrom premenstrual - tratament cu remediile florale bach

Din Articole

In ultima vreme avem la indemana din ce in ce mai multe terapii care sa ne sustina in restabilirea echilibrului interior. Una dintre cele mai eficiente este terapia cu remedii florale, descoperita de catre Dr Edward Bach - medic si bacteriolog britanic (1886 -1936). Remediile florale Bach au numeroase aplicatii, fiind complet lipsite de toxicitate. Plantele alese sunt neotravitoare, recoltate din mediul lor natural, departe de surse de poluare. Cele 38 de remedii florale Bach se constituie intr-un sistem terapeutic accesibil si ca forma de autotratament. In perioada premenstruala femeile devin mai vulnerabile emotional, trecand prin diferite trairi negative asociate cu simptome fizice. Cele mai frecvente si cunoscute tulburari psiho-emotionale intalnite in sindromului premenstrual sunt: depresia, iritabilitatea, alimentatia excesiva, intoleranta, letargia, oboseala, lipsa controlului emotional mergand pana la isterie. Desigur ca in functie de tipul de personalitate sau... [continuare]

Efectele tratamentului pentru cancer asupra creierului - chemo brain

Din Articole

Generalitati Chemo brain este un termen folosit de cei care supravietuiesc cancerului pentru a descrie problemele de memorie si gandire care pot fi consecintele tratamentului pentru cancer. Chemo brain poate fi de asemenea denumita o disfunctie cognitiva sau modificare cognitiva. Totusi, nu este clar nici in prezent, faptul ca intr-adevar chimioterapia este cauza problemelor de concentrare si memorie la supravietuitorii de cancer. Si multi dintre supravieturorii cancerului care au probleme de memorie obtin rezultate destul de bune la testele cognitive, situatie ce da nastere la indoieli ale specialistilor privind existenta unor efecte negative ale chimioterapiei asupra creierului - chemo brain. In ciuda a multor dileme si intrebari este clar ca problemele de memorie pot fi un efect secundar frustrant si debilitant al cancerului si al tratamentului acestuia. In mod cert este necesara realizarea mai multor studii pentru a intelege aceasta conditie. Simptome Semnele si... [continuare]

Endometrioza – cauza de infertilitate

Din Articole

Generalitati Endometrioza este o boala cronica, foarte dureroasa, care afecteaza femeile aflate la varsta reproducerii. Denumirea de endometrioza deriva de la cuvantul endometru, care reprezinta mucoasa care captuseste cavitatea uterina. Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit la anumite femei in mod anormal si in alte locatii situate extrauterin. Localizarea acestor tesuturi ectopice (locatii anormale) poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (in ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc), cat si in locuri absolut imprevizibile precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman, tesut miocardic. Culmea, endometrioza poate sa apara chiar la barbatii tratati cu doze mari de estrogen pentru carcinom... [continuare]

Pagina 6 din 10 (277 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK