cardiologie analize sange

Analize

Din Comunitate

Buna ziua, am o intrebare in legatura cu analizele pentru scoala de soferi. Mai precis in legatura cu analizele de sange. La cat timp dupa consumare a thc iese la analize? sau daca intr-adevar iese la analize si este trecut pe fisa. Multumesc mult. Este urgent. [continuare]

Analize

Din Comunitate

sotul meu sufera de limfangita si acum la ultimele analize de sange antigenul carcinoembrionic kit2 e de 102.poate cineva sa-mi spuna ce inseamna asta pt boala lui?va multumesc! [continuare]

Nu stiu sa imi interpretez rezultatele analizei de sange

Din Comunitate

Am facut de curand analizele de sange si nu stiu sa le "citesc", va rog ajutati-ma: VSH 50 Hemoglobina 8,7 Hematocrit 27, 4 Leucocite 4890 Limfocite 30,7 Monocite 7,1 Primele 3 cel putin sunt ingrijoratoare, imi dau seama, dar CE INSEAMNA? cat e de grav? Multumesc! [continuare]

Ce analize ?

Din Comunitate

Ce analize trebuiesc facute la sange pt depistarea bolilor cu transmitere sexuala? Multumesc [continuare]

Analize

Din Comunitate

buna ziua, as dori sa stiu ce analize ar trebui sa fac(banuiesc ca la sange)ptr a vedea daca ficatul este in regula [continuare]

Rezultate analize

Din Comunitate

Buna ziua, Mi-am facut analizele acum o saptamana si mi-au aparut cateva valori anormale. Nu cunosc termenii, insa "Diagnosticul" a fost Trombocitopenie. Am sunat la spital si mi-au spus ca trebuie repetata Hemoleucograma. Mentionez ca de 4 ani imi iese rezultatul acesta la sange, ca de fiecare data mi-au spus ca trebuie repetate analizele, in concluzie nu este nicio greseala, nu vad de ce as repeta analizele. Va scriu mai jos analizele care nu mi-au iesit bune si va rog sa-mi spuneti care ar putea fi afectiunea sau cauza, ca sa stiu ce tratez : RDWCV 15.8 % PLT 134*10^3/mm3 PDW 0% PCT 0% MPV 0fL GR - niciun rezultat NE - 48.1% Restul analizelor sunt in parametrii normali. Multumesc anticipat! [continuare]

Analize medicale

Din Comunitate

In urma unei pierderi de sarcina(oprita din evolutie in saptamana a 9-a), medicul mi-a recomandat un set de analize la sange si urina.Singura analiza "negativa" este ricketsia conori igM cu valoarea 14.00 (interval de ref.biologic >=11-pozitiv), despre care medicul nu mi-a spus mai nimic, decat ca se transmite prin intepaturi de purici si capuse...iar raspunsul a fost ca se documenteaza si ma pune la curent.A trecut o luna si inca nu stie sa imi spuna ce mai exact inseamna aceasta analiza si cum ma afecteaza in conditiile in care el mi-a recomandat-o.Mentionez ca nu am animale, nu iau contact cu ele si nu am avut niciun simptom de genul febrei, mancarimilor, pete pe piele. Exista cineva care sa fi facut analiza aceasta si detine mai multe informatii decat cele pe care le-am enumerat? [continuare]

Interpretare rezultat analize

Din Comunitate

Buna seara, am si eu o fetita de 5 ani si jumatate si i-am facut analize la sange dar din toate rezultatele ,doua mi s-a spus ca nu sunt in limitele normele : MCHC = 37.8 si TGO = 34. Va rog sa ma ajutati cu o interpretare a acestor rezultate. Va multumesc. [continuare]

Analize hormoni

Din Comunitate

Buna , Sunt o tanara de 20 de ani , si am facut niste analize de sange , in Vienna, Testosteronul mi.a iesit 0.54 TSH 2.56 (0.27-4.20 val normale sa inteleg ? sau? ) progresteron 10.20 ng- ml faza foliculara 0.2-1.5 faza ovulat. 0.8-3.0 faza luteala 1.7-27.0 FSH 1.6 LH2.2 E2 238.0 pg-ml prolaktin 17.7 DHEAS 1.34 Va rog sa imi spuneti daca sunt dezechilibre hormonale, si daca am riscul de a avea hipotiroida ( TSH 2.56) Va multumesc antipicat, si apreciez mult acest site! Sanatate! [continuare]

Sange in urina

Din Comunitate

Buna ziua, sunt Gabriela si as avea o intrebare la Dvs: in urma analizelor efectuate mi s-a relevat "prezenta intensa" a hemoglobinei in urina si nu eram in preajma ciclului menstrual. Medicul mi-a dat trimitere pentru a efectua ecografia abdominala si nu sunt probleme de niciun tip la niciun organ. Acum voi face si o vizita ginecologica. Ce ar putea fi cu acest sange in urina? Va multumesc f mult si anticipat. Multa sanatate tututor! [continuare]

Analize

Din Comunitate

Buna ziua, M-ar interesa sa stiu care este setul de analize de sange "de bun simt" ce il pot face pentru a putea depista anumite afectiuni ale rinichilor , ficatului , eventual tiroidei ? multumesc, Ana Liza [continuare]

Analize la un bebe de 9 luni

Din Comunitate

Am un bebe de 9 luni 8,200kg, 72 cm . La nastere a avut 3 kg si 50 cm. in ultima luna a crescut 200 g si mi se pare ca nu mai creste destul. De mancat nu avem probleme. Medicul ne-a trimis sa ne facem analize pentru ca de la 9 luni a zis ca incepe profilaxia cu fier si sa stie ce doza sa ii dea. vreau sa stiu pana mergem maine dupa amiaza la 17 cum sunt analizele : 1. leucocite 8,2; 2. limfocite 67; 3. eozinofile 2; 4. monocite 4; 5. granulocite 27; 6. eritrocite 4,83; 7. hemoglobina 12,1; 8. hematocrit 34,9; 9. volum eritrocitar mediu 72,4; 10. hemoglobina eritrocitara 25; 11. concentratia medie Hb / 100ml sange 34,6; 12. latimea distributiei eritrocitare cv 13,4; 13. trombocite 570; 14. bilirubina directa 0,61; 15. bilirubina totala 0,72; 16. sideremie 142. [continuare]

Etnobotanicele si analizele

Din Comunitate

buna ziua. suspectez pe cineva ca ar folosi etnobotanice de fapt "liniute" nu stiu sa ma exprim clar ca nu cunosc. intrebarea mea ar fi daca nu foloseste frecvent aceste porcarii cat timp iar persista substanta in sange si ce analize asi putea sa cer sa i se faca ca sa fiu sigura ca acesta este consumator? [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua! De 2 luni, am mentruatia mai inchisa la culoare si mai putin abundenta decat de obicei. In data de 27 ianuarie, am avut contact sexual cu risc. De atunci, ma simt un pic ciudat, ceea ce m-a determinat sa-mi fac cateva teste de sarcina in fiecare saptamana (total 10, pana acum), toate negative. Sunt cam paranoica, stiu. Am fost la medic, la ecograf, mi s-a spus ca e totul normal, am facut analize de sange, totul ok, cu exceptia trigliceridelor un pic cam mari, 212, apoi am facut si hormonale, unde TSH este 0,08, Estradiol 178,7 si progesteron 8,5. Mentionez ca eram in a 22 a zi a CM si am un ciclu regulat la 25-26 de zile. Ma poate elucida si pe mine cineva? Inca nu ma simt bine si simptomele nu inceteaza sa-mi dea pace! Va multumesc! [continuare]

Va rog ajutati-ma sa interpretez niste analize

Din Comunitate

Buna seara,de curand mi-am facut niste analize la sange si urina si mi-au iesit cateva putin mai crescute : leucocitele 11.58 mii/μL iar valorile normale sunt 4 -10, limfocitele 4.46 mii/μL valori normale 1 - 4, si mi-a mai iesit la urina-sediment mucus prezent. Ce inseamna mai exact aceste rezultate, este ceva grav? Va multumesc frumos [continuare]

Rezultatul analizelor!!!

Din Comunitate

Buna!In urma analizelor de sange efectuate,se rezulta k am glicemia 92!E normal?Mentionez k am 25 de ani!Am fost cu analizele la medicul de familie si a zis k totul e in regula dar eu am mici banuieli!Mai vreau sa mentionez k eu sunt o mare amatoare de dulciuri,de asemenea ador sa fac prajituri si sa inventez retete!Cu o zi inainte sa fac analizele am mancat cateva dulciuri si am baut si o ciocolata calda!Prefer sa fiu sincera,mai ales k e vorba de sanatatea mea si mi-as dori sa aflu un raspuns!Mai doresc sa mentionez k nu sunt o fata sedentara,nu fumez,fac multa miscare si am un stil de viata sanatos,urmez o dieta mediterana de multi ani!Singurul meu defect e prajitura si alte dulciuri,zi de zi simt nevoia de ceva dulce! Va multumesc frumos pentru atentia acordata si anticipat pentru un eventual raspuns!!! [continuare]

Interpretare analize - ajutor

Din Comunitate

Buna seara,am mare nevoie de ajutor in interpretarea unor analize la sange care au iesit crescute si ma nelinistesc.Cu stima. Glicemie - 123 mg/dl .........interv referinta 10-105mg/dl Colesterol seric total - 294 mg/dl..........referinta120-240mg/dl HDL - 41 mg/dl...................referinta 40-60mg/dl LDL - 226 mg/dl...............referinta 0-150mg/dl Trigliceride serice - 131 mg/dl..............referinta 0-200mg/dl TGO - 39 U/L...............referinta 0-37 U/L TGP - 53 U/L..............referinta 0-40 U/L [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

Buna seara! Am 26 ani,recent am facut analize de sange cu urmatoarele rezultate peste sau sub valorile normale si as vrea sa stiu ce reprezinta si ce ar trebui sa fac in continuare: ASO ver2 341,33 IU/ml (valoarea normala [continuare]

Prin ce investigatii se poate stabili daca boala mea: spondilita anchilozanta este activa fara a ma baza pe analizele medicale facute?

Din Comunitate

Am fost diagnosticata in urma cu 6 ani in urma unei scintigrafii si a analizelor de sange facute cu spondilita anchilozanta gradul II. La inceput am facut tratament cu Sulfasalazin tablete, dar analizele de ficat nu au iesit bine,iar boala a evoluat cu dureri mai rau astfel incat dupsa 4 luni am fost trecuta pa Metotrexat. Intrucat si acesta mi-a afectat ficatul mi s-a prescris Metotrexat injectabil 10 mg pe sapt., medicatie pe care am respectat-o cu sfintenie aproape 3 ani de zile. Am fost nevoita sa renunt din proprie initiativa intrucat reactiile adverse m-au speriat, mai ales ca stiu ca este vorba de un citostatic. In concluzie boala a fost in remisie, nu stiu daca a stagnat in cei aproape 3 ani de cand am renuntat la tratament, intrucat dureri si anchilozari nocturne au mai existat, pana in momentul actual in care sufar de dureri cumplite la nivelul coloanei, cu greu putand si sa ma odihnesc noaptea, iar analizele au aratat valori usor scazute ale VSH-ULUI(14 la o ora si 28... [continuare]

Analize si investigatii necesare

Din Comunitate

O persoana careia i s-a "implantat" un stent in 2008, la scurt timp dupa un infarct, ce analize si/sau investigatii de specialitate ar trebui sa faca si la ce intervale de timp pt a sti ca totul este ok ?? Persoana respectiva are un program destul de riguros, este foarte atenta la alimentatie, mentine colesterol si...altele...in limitele mentionate de medicul specialist dar, cu excptia unor analize asa zis de rutina (in opinia unora) pe care le face la 6 luni (sau 12, nu stiu bine ) nu i s-a precizat nimic altceva, nici de catre medicul specialist in cadrul Institutului CC Iliescu si nici de medicul cardiolog din orasul nostru. Este o persoana foarte activa, plina de enrgie, munceste foarte mult (poate prea mult uneori). Daca puteti sa-mi spuneti ce investigatii de specialitate ar trebui sa faca si cit de des ?? pentru a sti ca acel stent este ...bine si acum, ca starea de sanatate a persoanei respective este suficient de buna cit sa-si pastreze acest ritm de viata fara sa-si faca... [continuare]

Sange foarte gros

Din Comunitate

Buna ziua, Acum app 2 luni am fost sa donez sange ( ptr prima oara) ptr o prietena care a avut un accident rutier..in fine..am ajuns acolo si mi-au gasit tensiunea cam micuta, si cand am fost sa donez sange a durat cam 30 de min sa imi ia o singura punguta de 200 si ceva de ml..mai mult nu au putut lua, fiind ft gros, si oricum piuia aparatul acela incontinuu..Intrebarea care este, am tot fost dupa analize insa nu am gasit pe nimeni acolo, iar ieri am primit acasa o notoficare de la ei cum ca a iesit ceva "neconcludent" si ca spre binele sanatatii mele sa ma prezint la ei..Oare este ceva grav, ptr ca sincer imi este frica..Mentionez ca fumez mult, beau cafea ft multa, lucru care l-am facut si inainte de donare..Poate fi din cauza asta? Multumesc anticipat ! [continuare]

Analize

Din Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea unor analize. Mai exact analize la sange biochimie: GPT/ALAT/ALT 9 U/L interval de referinta - mai mic decat 35, Sideremie 118 ug/dL interval de refErrinta 37-145 si glucoza serica 99 mg/dL inerval de referinta 60-99 . Sunt un pic ingrijorata pentru ALT care pare mai mic si glucoza serica care pare la limita normalului. Multumesc [continuare]

Analize

Din Comunitate

am facut un set normal de analize la sange si urina......iar de acolo rezulta ca sunt sanatos doar ca nu sunt ..tocmai de aceea vas ruga daca mi-ati putea sugera un spital un doctor ...multumesc [continuare]

Valoare analiza creatinina

Din Comunitate

Buna ziua! Am efectuat saptamana trecuta o serie de analize de sange si as dori sa stiu daca valoarea Creatininei fiind de 0,91 mg/dl ( intervalul biologic de referinta fiind intre 0,5-0,90) reprezinta o posibila afectiune a rinichilor? Va multumesc anticipat! [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

Buna ziua.Am facut analizele la VDRL - cantitativ si TPHA. Rezultatele sunt : VDRL cantitativ - rezultat Pozitiv ( titru1/4 ) si interval de referinta Negativ ( titru1/1 ) TPHA - Pozitiv Mentionez ca rezultatele mi-au venit azi. Eu am luat medicamente Doxicilina 100mg dupa recoltarea de sange. Va rog sa imi spuneti ce semnifica acesti parametrii si cat de grav este. Trebuie sa fac si ampicilina intravenos ? eu nu am luat niciodata injectii intramusculare si imi este teama, insa stiu ca se poate face si intravenos ampicilina Asyept un raspuns. Va multumesc [continuare]

Valori analize

Din Comunitate

buna ziua la analizele de sange ai iesit LY% 44,3 RDW * 12,4 SI VSH 33 IMI PUTETI SPUNE VA ROG CE INSEAMNA [continuare]

Analize gratuite

Din Comunitate

buna am o intrebare poate ma ajuta cineva cu un raspuns....prin luna martie mi-am facut analizele de sanatate cele mai uzuale in mod gratuit cu bilet de trimitere de la medcul de familie, luna aceasta as dorii sa mi le repet pt ca atunci nu toate analizele mi-au iesit in indici corecti insa intampin o problema....medicul de familie nu mai doreste sa-mi acord inca o data gratuitate la analizele respective pe motiv ca mi le-am facut o data... poate cineva sa-mi spuna de cate ori pe an se poate acorda gratuitate la unele analize, cele uzuale, sange, urina in conditiile in care sunt salariat si am platite la zi toate contributiile la sanatate va multumesc [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

Buna ziua. In urma cu 2 zile mi-am facut niste analize de sange la indrumarea medicului oftalmolog. Am keratita superficiala punctata si doamna doctor mi-a spus ca poate fii ceva care imi distruge imunitatea ( sifilis, samd ).Va rog sa imi spuneti daca analizele sunt in regula. ANALIZE REZULTATE INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM Leucocite 8.4 10^3/ul 4 - 10 / 10^3/ul Limfocite% 41.0 % 25 - 40 / % Monocite% 7.0 % 4 - 8 / % Neutrofile% 50.1 % 51 - 75 / % Eozinofile% 1.8 % 1 - 4 / % Bazofile% 0.1 % 0.1 - 2 / % Limfocite# 3.4 10^3/ul 1.5 - 4 / 10^3/ul Monocite# 0.6 10^3/ul 0.2 - 0.8 / 10^3/ul Neutrofile# 4.2 10^3/ul 1.5 - 7 / 10^3/ul Eozinofile# 0.2 10^3/ul 0 - 0.4 / 10^3/ul Bazofile# 0.0 10^3/ul 0 - 0.2 / 10^3/ul Eritrocite 5.00 10^6/uL 4.5 - 6.5 / 10^6/uL Hemoglobina 16.3 g/dl 13 - 17.5 / g/dl Hematocrit 46.7 % 40 - 52 / % Volum eritrocitar mediu 93.4 fl 82 - 98 / fl ... [continuare]

Ce sunt acantocitele si eliptocitele din sange?ce boli poate sa ascunda prezenta lor in sange?

Din Comunitate

In urma unor stari de slabiciune am facut analize si am aflat ca am anemie, insa nici dupa o luna de tratament cu fier nu mi-am revenit. Am facut si un frotiu de sange aici aparand acantocite,eliptocite,rare codocite si dacriocite. Am o timitere la hematolog, insa nu stiu cand voi fi programata. [continuare]

Analize?

Din Comunitate

Mi-am facut analizele de sange si nu au iesit prea bune... mă puteți ajuta va rog cu o interpretare? RBC 7.03 (4.80 - 6.00) HCT 46.8 (42.0 - 52.0) MCV 67 (78 - 100) MCH 20.5 (27 - 31) MCHC 30.8 (32 - 36) RDW 16.2 (11 - 16) PLT 413 (150 - 450) HBG 14.4 (13 - 18) Trigliceride 339 (50 - 165) Colesterol 224 (109 - 209) - HDL 33.35 (35.3 - 79.5) - LDL 124 (30 - 100) Mentionez ca am 31 de ani, 1.75m, 87kg, deasemenea ca am cam exagerat cu mancarurile grase și fast food și foarte rar verdeturi și fructe! De acolo și trigliceridele și colesterolul. Alimentația o voi schimba chiar de azi! Dar restul ce inseamna? Multumesc! [continuare]

Pagina 8 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK