analize sange leucemie

Diagnostic analize de sange

Din Comunitate

Buna ziua, am facut analize de sange si anume hemoleucograma: Frotiu sanguin usoara anizocitoza si hipocromie RBC 4.87,HGB 12.2, HCT 37.6,MCV 77.3,MCH 25.1,MCHC 32.5,RDWCV 17.9,PLT 315,PDW 17.0,PCT 0.29,MPV 9.1,WBC 7.19,NE 3.61,EO 0.090,BA 0.092,LY 2.65,MO 0.745,NE 50.2,EO 1.25,BA 1.28,LY 36.9, MO 10.40 [continuare]

Forcapil si analizele de sange

Din Comunitate

Buna ziua.As avea nevoie de raspunsul unui specialist urgent. Am foarte mari probleme cu caderea parului. Poate e pe baza de stres si de asemenea datorita faptului ca am avut si o perioada de depresie.Am inteles ca ar fi foarte eficiente vitaminele forcapil.Tocmai de aceea le-am si cumparat ieri, dar am si o trimitere de la medic sa imi fac analizele de sange....la cererea mea.Am vazut pe internet ca ar putea fi vorba si de o anemie , si tocmai de aceea am vrut sa le fac. Ideea e ca sistemul asta cu programarile dureaza si eu as vrea sa vad daca pot sa incep tratamentul cu forcapil inainte sa merg la analize.Credeti ca are vreo influenta asupra rezultatelor analizelor de sange?multumesc [continuare]

La cate zile dupa fecundare se poate depista sarcina la analiza de sange?

Din Comunitate

buna tuturor.......sunt tanara si nepriceputa si as vrea sa imi raspunda cineva la o intrebare.la cate zile dupa un sex neprotejat ar putea fi depistata sarcina la o analiza de sange? analiza de sange ,.......ptr un test la stomac,ar putea indica semne de sarcina la 13,14 zile dupa un sex neprotejat........chiar daca nu a ejaculat inauntru..................................n-as vrea sa vada mama,sper sa ma intelegeti si sa imi dati un raspuns care sa ma linisteasca [continuare]

Analizele de sange

Din Comunitate

Buna, am o intrebare. In cazul in care se efectueaza analize de sange uzuale, se poate depista sarcina ? [continuare]

Cum interpretez analizele facute la synevo - sange?

Din Comunitate

mi-am facut analizele la sange si mi-au iesit 3 valori anormale: Eozinofil 0.04/ normal 0.05-0.7 Colesterol LDL -121 - optim la limita: 100-129 Colesterol total -211 / borderline crescut: 200-240 si la urina mi-a iesit celule epitelieale scumoasa 15-50 / normal 1-15 ce semnfica ? sunt femeie de 36 ani si am 42 kg [continuare]

Analize la sange

Din Comunitate

Buna ziua, am si eu o intrebare, poate sa afecteze analizele la sange mai exact leucocitele si vsh o infectie la masea? Apar de obicei in analizele de sange infectiile maselelor? Multumesc [continuare]

Analizele de sange depisteaza cancerul ?

Din Comunitate

Bunaseara vreau sa va rog sa imi spuneti daca o simpla analiza de sange poate arata daca ai cancer sau nu .....analiza de sange poate arata daca ai cancer la gat ? ......daca cu analiza de sange nu se poate depista cancerul atunci ce alte analize se pot face ? .....va rog sa raspundeti deoarece sunt foarte speriata caci am 13ani si am cam toate simptomele cancerului la gat si am fost si la 2 orl-isti care s-au uitat in gat si nu au vazut bnimic ca nu stiu ce poate fi si tot asa ..dar eu tot am aceste simptome care se inrautatesc pe zi ce trece ....si alta inbtrebare este daca in cancerul la gat unul dintre simptome este febra ? ....va multumesc anticipat [continuare]

Analize de sange

Din Comunitate

Buna ziua, De curand mi-am facut analizele de sange si va rog sa-mi spuneti daca aceste rezultate reprezinta motiv de ingrijoare si ce ar trebui sa fac: leucocite - 75, eritrocite 50, frecvente celule epiteliale scuamoase, 4-5 leucocite/camp, 3-4 hematii eumorfe/camp,frecventa flora microbiana. Astept raspunsul dvs. multumesc mult [continuare]

Analiza de sange

Din Comunitate

analiza de sange CPK (CK) MI-A IESIT ENORMA ,1255.0. U/L sunt ingrijorata ,nu stiu ce presupune acest lucru>.va rog sa- mi spuneti despre ce este vorba,mentionez ca am 59 de ani. va multumesc! [continuare]

Analize de sange.hematologie

Din Comunitate

Am 19 ani si sunt de sex feminin,saptamana trecuta am facut analize de sange si ieri am luat rezultatele.Uitati care au iesit peste limita normala sau mai scazute:Limfocite 74.6,Neutrofile19.1,Latimea distrib eritrocitare 49.6 si Volum mediu trombocitar 10.1.Va rog mult sa imi interpreteze un medic analizele sau sa imi dea o parere , maine o sa ma duc la medicul de familie cu mama dar acum sunt foarte nerabdatoare. [continuare]

Analize medicale sange

Din Comunitate

Buna seara,ma numesc Alina,am 35 de ani si recent am facut un set de analize medicale la sange si urina.Rezultatele la urina sunt ok,dar am o problema cu urmatoarele>colesterol seric total 212mg/dl,ldl colesterol 140mg/dl,proteine totale serice 8.25g/dl,tgp 44.2u/l,vsh 5mm/h.Mentionez ca am facut analizele uzuale din cauza faptului ca in ultimele 3 saptamani am avut toate simptomele unei posibile sarcini,iar testul de sarcina a iesit negativ.Este ceva grav? Va multumesc anticipat. [continuare]

Argila albastra poate influenta analizele de sange?

Din Comunitate

Buna seara!Tin o cura de 21 de zile cu argila albastra dar intre timp am facut o analiza de sange.Poate influenta rezultatul argila? [continuare]

Rezultat analize de sange !!!

Din Comunitate

Creatinkinaza (CK) 06/07/2015 u/l = 1760 Fosfataza alcalina U/L 48 Lactatdehidrogenaza U/L 203 Buna ziua, Mi-au venit analizele de sange normale, pana am ajuns la creatinkinaza care este de 5 ori mai mare. Inradevar inainte cu o zi de a merge la recoltare m-am apucat de sala + inot. Analizele la inima mi-au iesit bine : EKG + Ecografie Inima si mai am de facut EKG-ul de effort. Singura ingrijorare este ca de vreo 6 luni de zile dintr-o data au inceput sa ma doara usor gambele ca si cum as avea febra musculara si imi simt picioarele obosite. Aveti idee cum s-ar interpreta datele acestea ? . Din pacate am citit numai lucruri urate si foarte urate despre aceste simptome. Exista posibilitatea sa fie altceva? [continuare]

Analize de sange?

Din Comunitate

Am 22 de ani, sex feminin si de ceva vreme mi-au aparut mai multe vanatai in sepcial pe picioare care m-au pus serios pe ganduri. Nu m-am lovit, au aparut din senin. Sunt galbui-albastrui, de diferite dimenisuni (mai mari, mai mici). Unele ma dor, altele nu. Mentionez ca am facut analize de sange luna trecuta (august), iar acum cateva zile le-am repetat. De ambele dati mi-au iesit bune, iar doctorul nu mi-a spus ca as suferi de o boala hematologica, dar nici nu mi-a spus care ar fi cauza apritiei acestor vanatai. Ar trebui sa fac niste analize de sange mai amanuntite? Si care ar mai fi cauza aparitiei lor? Astept un raspuns din partea unui specialist. Multumesc. [continuare]

Pentru a merge la consult endocrinolog trebuie avuta ecografia tiroidiana si analizele de sange?

Din Comunitate

Buna ziua, Mama mea,in varsta de 69 de ani,cu probleme cardiace aflata sub tratament de specialitate are simptome de probleme cu glanda tiroida. Dorim sa facem un consult de specialitate .Intrebarea mea este,mai intai sa se faca ecografia si apoi sa se mearga cu ea la medicul specialist sau mai intai la medic.Trebuie avute asupra noastra analizele de sange? Si,inca ceva,care este costul ecografiei tiroidiene si consultatia la medicul specialist. In speranta ca va veti face putin timp pentru a ne raspunde,va multumim si asteptam cu interes un raspuns cat mai curand posibil. Cu respect, Ramona Delcea BRASOV [continuare]

Daca fac analize de sange apare ca am luat ellaone?

Din Comunitate

Pe 20 septembrie am luat ella one si trebuie să merg sa imi fac analizele de sange luna asta (noiembrie) dar nu stiu daca imi va aparea in analize ca am luat pastila ? Mulțumesc anticipat [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Centrul Medical Panduri
Analize medicale, Anatomie patologica, , Alergologie si imunologie clinica, Ecografie 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De...
Servicii si oferte medicale

Se poate face rmn fara analize de sange?

Din Comunitate

Buna ziua, Am fost diagnosticat recent cu Discopatie Vertebrala Lombara (Discita nespecificata, regiune lombara M46.46), iar medicul necesita efectuarea unui RMN in vederea continuarii tratamentului. Am tot cautat pe internet, dar nu gasesc un loc in care sa pot face acest RMN fara analize de sange. Din cate am inteles, analizele de sange sunt necesare in vederea utilizarii de substanta de contrast sau nu. Avand in vedere ca eu nu doresc sa fac aceste analize de sange si sa fac RMN fara substanta de contrast (asumandu-mi riscul unei imagini neinterpretabile), exista vreun loc unde pot face RMN in Bucuresti? Va multumesc, Liviu Popa [continuare]

Pot consuma suplimente nutritive daca mi-a iesti in analizele de sange fierul prea mare?

Din Comunitate

Buna, sunt baiat, am 18 ani, 1.82cm, 70kg si mi-am facut analizele de sange acum 2/3 saptamani si mi-a iesit Sideremia (fierul) prea mare... e vreo problema? Cum as putea sa elimin fierul din organism sau ce as putea face? Si as mai dorii sa stiu daca pot consuma suplimente nutritive in continuare? Tin sa mentionez ca sunt sportiv si consumam inainte un complex de vitamine si minerale, omega 3 si pudra proteica.. Multumesc! [continuare]

Ce analize de sange sunt necesare pentru prescrierea anticonceptionalelor?

Din Comunitate

Am fost la un medic ginecolog si mi a spus ca trebuie sa fac analize de sange, mai exact: alaninaminotransferaza, aspartataminotransferaza, hemograma cu formula leucocitara cu hb, ht si indici. Astazi am fost la o clinica de stat si am facut analize generale de sange si de urina. Sunt suficiente analizele pe care le am facut pentru a arata ceea ce il intereseaza pe medicul ginecolog pentru a mi prescrie anticonceptionale? Sau trebuie sa fac alte analiza separate? [continuare]

Analize hematologice (hematocrit, formula leucocitara, timp de coagulare, analiza grupelor de sange, etc.)

Din Articole

Generalitati Sangele omului este compus din doua elemente esentiale: partea lichida, alcatuita din apa, din substante organice si minerale solubile si partea solida, alcatuita din elemente celulare (globule rosii, globule albe si trombocite). Sangele recoltat din vena pacientului introdus intr-o eprubeta se coaguleaza dupa cateva minute., apoi acesta se separa intr-un strat lichid, superior, care se numeste ser si intr-un strat inferior, solid care este cheagul. Daca in eprubeta in care s-a recoltat sangele se adauga o substanta anticoagulanta (prin care se impiedica coagularea sangelui), atunci sangele nu se mai coaguleaza, dar se separa tot in doua straturi: stratul superior, lichid constituit din plasma si stratul inferior, solid, constituit din elementele celuare necoagulate. Din aceste doua componente, ser si plasma sanguina, se vor efectua principalele analize medicale biochimice si serologice. Din elementele celulare sanguine se realizeaza analizele hematologice.... [continuare]

Analize hematologice (hematocrit, formula leucocitara, timp de coagulare, analiza grupelor de sange, etc.)

Din Comunitate

Sunt insarcinata in luna a 8a si la analizele din acesta saptamana mi-a iesit timpul de coagulare de 16.2. Puteti sa imi spunetice inseamna si daca e grav?Astept un raspuns cat de urgent. Multumiri [continuare]

Analize la sange

Din Comunitate

Sunt begetariana de la 13 ani, adica de aproape 12 ani... Ieri, in 15.05.2014 mi-am facut un set de analize si as fi recunoscatoare daca mi-ar da cineva o lamurire despre cei 3 indici anormali. Analizele arata cam asa : Hemoleucograma completa Nr. eritrocite 4.6 *106 /µl 3.8 - 4.8*106 /µl Hemoglobina 13 g/dL 12 - 15 g/dl Hematocrit 38.1 % 36 - 46 % VEM 82.9 fL 80 - 96 fL HEM 28.3 pg 25 - 34 pg CHEM 34.1 g/dL 30 - 36 g/dl RDW-CV 16.6 % 11.0 - 16.0 % Nr. leucocite 8.79 *103 /µl 4.8 - 11.0 *103 /ul % Neutrofile 58.4 % 53 - 68% Nr. neutrofile 5.14 *103 /µl 2.54 - 7.48 *103 /µl % Eozinofile 1.2 % 2 - 4% Nr. eozinofile 0.105 *103 /µl 0.09 - 0.44 *103 /µl % Basofile 0.716 % 0 - 1.0 % Nr. basofile 0.063 *103 /µl 0.0 - 0.10 *103 /µl % Limfocite 33.7 % 25 - 45% Nr. limfocite 2.97 *103... [continuare]

Analiza de sange

Din Comunitate

buna ziua ma numesc maria va rog mult de tot datimi un raspuns ugrent daca se poate sunt foarte ingrijorata,mi-am facut niste analize ca nu ma simteam prea bine si mia esit neutrofile:42,20,,hemoglobina eritrocitara medie 32,08 si latimea disrtb.eritrocitare 10,75 explicatimi va rog ce inseamna VA MULTUMESC DIN INIMA [continuare]

Analizele de sange ( hemoleucograma), sideremie, calcemie, tgo, ex urina, ex coproparazitologic si de h. p

Din Comunitate

Buna seara! Am administrat, conform indicatiilor dr., baieteiilor de 6, respectiv 2 anisori Zinnat ( plus eurespal) pt raceala, dar urmeaza dupa 1 zi de la ultima administrare,sa le facem niste analize, hemoleucograma, sideremie, calciu, urina, coproparazitologic, H. PLORY; influenteaza acest antibiotic rezultatele acestor analize? Sa mai asteptam pt recoltarea lor? Cat timp ar fi suficient? [continuare]

Analize de sange?

Din Comunitate

Buna seara,am facut analize baietelui meu de 4 jumate pt ca trebuie sa-l operez de polipi si iau iesit trombocitele 540,in mod normal ar trebui sa fie intre 150-450,si aslo ia iesit peste 200,cand a vazut dr de la orl ma trimis la hematologie,ati putea sa-mi spuneti ce poate sa fie,sunt un pic speriata.Va multumesc frumos! [continuare]

Buna ziua am facut niste analize de sange iar la rdw-cv mi.a iesit 10.79 sunt motive de ingrijorare ??

Din Comunitate

Am vazut ca valoare normala a acestei analize este cuprinsa intre 11.5 si 14.5 [continuare]

Analize de sange utilizate in patologia hepatica

Din Articole

Generalitati Ficatul este capabil sa indeplineasca peste o suta de functii, dintre care cele mai importante sunt productia de bila si proteine, alaturi de stocarea glucidelor si detoxifierea organismului. In situatiile in care din diverse cauze, fie genetice, fie dobandite pe parcursul vietii apare o afectiune la nivel hepatic, intreg organismul este dezechilibrat si, automat, se vor asocia si alte boli. Pentru a depista aceste afectiuni se recomanda controlul anual de rutina cu analizele specifice recomandate de medicul de familie, care cuprind si bilantul sistemului hepatic si o ecografie abdominala pentru a evalua starea de sanatate a organelor interne vizibile ecografic. Daca in urma controlului anual de rutina se depisteaza o eventuala afectiune hepatica sau daca deja aveti o boala hepatica, trebuie sa stiti ce analize va sunt indicate si care este rolul lor. Analize esentiale de laborator Aceste analize cuprind: 1. Amilaza serica si urina Reprezinta identificarea... [continuare]

Cancerul la gat legat de hpv ar putea fi anticipat prin analize de sange

Din Diverse

Un nou tip de test sanguin ar putea detecta cazurile posibile de cancer la gat cauzate de HPV cu pana la 10 ani mai devreme decat metodele de diagnosticare clasica, arata un studiu publicat in Journal of Clinical Oncology. [continuare]

Cancerul la gat legat de hpv ar putea fi anticipat prin analize de sange

Din Diverse

Un nou tip de test sanguin ar putea detecta cazurile posibile de cancer la gat cauzate de HPV cu pana la 10 ani mai devreme decat metodele de diagnosticare clasica, arata un studiu publicat in Journal of Clinical Oncology. [continuare]

Analize biochimice (analiza zaharului din sange - glicemia si din urina - glicozuria)

Din Comunitate

Buna! As vrea sa stiu daca e pericol pentru ea ca la opt ani are glicemia 105. Multumesc [continuare]

Pagina 6 din 34 (1000 rezultate)

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.