analiza pct

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua am facut niste analize si mi a iesit hdl colesterol-68 ,ldl colesterol-152 , tgo-43 ,tgp-111''uree ser -46restul sunt bune Ce trebuie sa fac si de ce boala sufar .va multumesc . Ioana 38 ani [continuare]

Analiza

Categoria: Comunitate

Am facut tratament 5 zile cu doxacilina pt ca am racit la gat. Dupa 3 zile am facut vdrl si a iesit negativ. Am facut si la plamani si a iesit itn. Doxacilina a influientat analiza vdrl ca nu am asteptat 7 zile? De fapt am uitat si mi-am amintit azi. [continuare]

Analize hormonale

Categoria: Comunitate

Buna ziua.As dori sa stiu ce analize hormonale trebuie sa fac pentru a depista daca hormonii sunt de vina pentru aparitia acneei.Va multumesc. [continuare]

Interpretare analize secretie vaginala

Categoria: Comunitate

buna ziua! as dorii sa stiu si eu rezultatul la urmatoarea analiza daca se poate. am programare la medic dupa Paste si sunt curioasa de rezultat.... secretie vaginala nativ: trichomonas vaginalis-absent negativ celule levurice-absent secretie vaginala colorat: frecvente celule pavimentoase superficiale, rare intermediare, foarte rare leucocite, abundenta flora bacteriana mixta formata din coci gram pozitiv si negativi. Dupa acest rezultat pot sa incep sa iau anticonceptionale?este vreo problema? [continuare]

Analiza spermograma

Categoria: Comunitate

Buna ziua Am aceasta analiza privind spermograma, vi se pare in regula? Voi face si un consult, dar nu mai am rabdare pana atunci VOLUM=3,5ML PH=7.8 CULOARE ALB-GALBUIE, OPALESCENTA, VASCOZITATE MEDIE Numar spermatozoizi ~55 MILIOANE/ML MOBILITATE 75%- MOTILITATE ++/++ FORME ANORMALE 15% CELULE SEMINALE RARE, LEUCOCITE RARE LA 24 ORE MOBILITATE 3% - MOTILITATE +/+ Va multumesc anticipat pentru raspuns. George [continuare]

Rezultatele analizelor

Categoria: Comunitate

buna ziua ma intereseaza urgent ceva.tatal meu sia facut analizele acum cateva zile si iau iesit urmatoarele: alaninaminotransferaza 54.4 cu sageata in sus, aspartataminotransferaza 70.1 cu sageata in sus, bilirubina directa 0.43 cu sageata in sus, bilirubina totala 1.23 cu aceasi sageata, gamaglutamiltransferaza 422.0 cu sageata in sus proteine totale serice 69.87. albumina 35.9 cu sageata in jos, alpha 1- 3.3,alpha 2 - 13.6 cu sageata in sus , beta 22.4 cu sageata in sus, gamma 24.8 cu sageata in sus.iar la ecografie ia iesit : hepatomegalie lobul drept 20 cm, lobul stang 7 cm structura omogena,unghiuri hepatice rotunjite,lobul caudat marit 43/35 cm . din suflet va rog sa imi raspundeti cat mai urgent si sa imi explicati ce inseamna aceste lucruri.va multumesc [continuare]

Mai trebuie facute niste analize

Categoria: Comunitate

buna ziua. sunt bolnava de tbc depistata acum 2 luni si un pic. am stat internata o luna, negativa la externare, iar de cateva zile am terminat tratamentul zilnic acum iau lunea, mierc si vinerea. intrebarea mea este nu mai trebuiau facute niste analize inainte de a mi se da tratamentul asta de l, m si v adica sa vada dc nu a rezistat la tratament?(mentionez ca nu a fost forma grava din ce mi s-a zis din radiografia initiala).si alta intrebare exista o lege prin care dr poate sa nu iti dea tratamentul acs pe o luna intreaga si sa ma cheme in fiecare saptamana la cabinet ca sa imi dea tratam pe sapt. urmatoare. primele pastile dupa externare mi le-a dat pe toata luna asistenta si dr a comentat ca nu trebuia. eu sunt constienta de boala si nu am dat motive sa se creada ca nu ma tin de tratament doar ca am spus dupa a2a luna ca tre sa ma intorc la serviciu. multumesc anticipat. [continuare]

Analize obligatorii

Categoria: Comunitate

buna ziua, va rog tare mult sa imi spuneti un pachet de analize esentiale unui bebelus de 10 luni care nu a mai facut niciodata analize. Medicul meu de familie considera ca nu e nevoie de analize, dar are 10 luni si o data pe an eu consider ca sunt importante. nu stiu mai nimic ce e important in afara de glicemie, calciu, magneziu, fier...chiar nu mai stiu ce sa cer la o adica. ultima data cand am vrut sa ii fac analize, doctorita de familie m-a intrebat pe mine ce sa ii scrie... [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua!sotul meu este donator de vre-o doi ani,a donat pana acum fara probleme dar in urma cu doua luni cand s-a dus iar sa doneze i s-a spus ca nu poate dona ca are ficatul marit,i s-a recoltat iar si in urma cu 4 zile s-a dus din nou la donare si i s-a spus ca e suspect de sifilis mai exact '' SLAB POZITIV''.Am mers impreuna la o clinica particulara unde ne-am facut analize Ac Anti Traponema Pallidum, mie mi-a iesit 0.05 nonreactiv iar lui 2.12reactiv.Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna,sunt disperata nu mai am rabdare pana ajung la un medic cu rezultatul.Specific faptul ca suntem casatoriti de 14 ani,el spune ca nu a fost cu nimeni in aceasta perioada.Cu multumiri [continuare]

Analiza depistare candida

Categoria: Comunitate

Ma puteti ajuta cu o indrumare referitor la analiza depistare candida bucala ( si la ce e sensibila). Este necesara antibiograma/fungiograma , exudat faringian/ lingual?Aceste analize arata si daca este vb de o alta infectie? Pt depistare candida in sange ce analiza este necesara? [continuare]

Prin ce investigatii se poate stabili daca boala mea: spondilita anchilozanta este activa fara a ma baza pe analizele medicale facute?

Categoria: Comunitate

Am fost diagnosticata in urma cu 6 ani in urma unei scintigrafii si a analizelor de sange facute cu spondilita anchilozanta gradul II. La inceput am facut tratament cu Sulfasalazin tablete, dar analizele de ficat nu au iesit bine,iar boala a evoluat cu dureri mai rau astfel incat dupsa 4 luni am fost trecuta pa Metotrexat. Intrucat si acesta mi-a afectat ficatul mi s-a prescris Metotrexat injectabil 10 mg pe sapt., medicatie pe care am respectat-o cu sfintenie aproape 3 ani de zile. Am fost nevoita sa renunt din proprie initiativa intrucat reactiile adverse m-au speriat, mai ales ca stiu ca este vorba de un citostatic. In concluzie boala a fost in remisie, nu stiu daca a stagnat in cei aproape 3 ani de cand am renuntat la tratament, intrucat dureri si anchilozari nocturne au mai existat, pana in momentul actual in care sufar de dureri cumplite la nivelul coloanei, cu greu putand si sa ma odihnesc noaptea, iar analizele au aratat valori usor scazute ale VSH-ULUI(14 la o ora si 28... [continuare]

Analize constipatie

Categoria: Comunitate

Ce analize se pot face pentru a determina cauza constipatiei ? [continuare]

Analize tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Sunt dignosticata cu gusa nodulara si tratmentul prescris este eutyrox de 25 mg 5 zile pe saptamana. Din sase in sase luni fac investigatii pentru a vedea evolutia bolii. Intrebarea mea este: Avand in vedere tratatmentul cu hormoni si faptul ca trebuie sa fac analizele TSH si FT4, este necesar sa intrerup eutyroxul inainte de prelevrare sange? Daca da, cu cat timp inainte. Multumesc pentru raspuns. Roxana Pertache [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

M-ar interesa sa fac o serie de analize reumatologice, cat de curand. Aveti idee cam ce presupun? As vrea sa merg pregatita. Multumesc! [continuare]

Analize bts

Categoria: Comunitate

acum tei saptamani am avut un contact sexual neprotejat si in urmatoarea saptamana am avut o jena la urinat . as vrea sa fac analizele de rigoare . va rog sa-mi spune-ti care sunt si conditiile : sa nu beau cafea etc , etc . va multumesc frumos si astept raspunsuri ! [continuare]

Analize si investigatii necesare

Categoria: Comunitate

O persoana careia i s-a "implantat" un stent in 2008, la scurt timp dupa un infarct, ce analize si/sau investigatii de specialitate ar trebui sa faca si la ce intervale de timp pt a sti ca totul este ok ?? Persoana respectiva are un program destul de riguros, este foarte atenta la alimentatie, mentine colesterol si...altele...in limitele mentionate de medicul specialist dar, cu excptia unor analize asa zis de rutina (in opinia unora) pe care le face la 6 luni (sau 12, nu stiu bine ) nu i s-a precizat nimic altceva, nici de catre medicul specialist in cadrul Institutului CC Iliescu si nici de medicul cardiolog din orasul nostru. Este o persoana foarte activa, plina de enrgie, munceste foarte mult (poate prea mult uneori). Daca puteti sa-mi spuneti ce investigatii de specialitate ar trebui sa faca si cit de des ?? pentru a sti ca acel stent este ...bine si acum, ca starea de sanatate a persoanei respective este suficient de buna cit sa-si pastreze acest ritm de viata fara sa-si faca... [continuare]

Analize hormonale

Categoria: Comunitate

Buna seara... as dori daca se poate un sfat cu privire la niste analize horomnale si anume o valoare a testosteronului de 1,23 limtele fiind de 0,05 si 0,6 si progesteronul de 0,55 limitele 3,28-38, 63. Aceste analize leam facut in ziua a 21 dupa ciclu menstrual la recomandarea unui endocrinolog, pentru ca de la varsta de 11 ani acum avand 23 ma confrunt cu probleme de menstruatie avand intarzieri si de 4 luni + acnee si de la o vreme si pilozitate pe fata. Am urmat tratamente cu anticonceptionale mestruatia reglanduse dar din cauza k am si niste formatiuni pe sani.. mastoza cred ca se numea, endocrinologul respectiv mia spus sa nu mai iau vreodata anticonceptionale caci ar fi contraindicate desi ginecologul mia zis tocmai sa iau anticonceptionale pentru problemele cu sanii si ovare micropolichistice.... Acum endocrinologul la care am mers este plecat din tara o sa revina peste vreo luna si nu stiu daca sa astept sau sa merg la alt medic pentru a-mi interpreta analizele... [continuare]

Analize tranzaminaze

Categoria: Comunitate

Mi-au iesit tranzaminazele cu urmatoarele valori tgp-48,tgo-30,d-na doctor mi-a dat acum sa fac si unele analize pentru hepatita autoimuna,mentionez ca tranzaminazele in urma unor tratamente cu medicamente i-ni ies cind bune cind un pic marite nu am virusi hepatici,este grava hepatita autoimuna daca i-mi iese,vreau sa fac si un copil....multumesc. [continuare]

Analize microbiologice (hemocultura, coprocultura, urocultura, bilicultura, analiza microbilor din nas, gat, urechi, sputa, secretii ale organelor genitale, din boli ale pielii)

Categoria: Comunitate

ce analize trebuiesc facute pt. a. afla ce tip de microb am.ma confrunt de 10 ani cu o mancarime pe cap,gat,ochi, urechi,zona pubiana,piciore si nu imi trece o raceala de burta de 8 luni cu toate antibioticele pe care le-am luat si dimineata ma scol cu gura plina de o saliva cleioasa si rozie la culoare si urat mirositoare [continuare]

Valori analize infectie urinara

Categoria: Comunitate

Care au foste rezultatele analizelor la urina pentru copii dv diagnosticati cu infectie urinara? De exemplu fetita mea a facut 4 episoade de infectie cu urmatoarele rezultate la analize: Sumar de urina Valori normale cu exceptia : Leucocite 25 Sediment urinar Rare Leucocite, frecventa flora bacteriana Urocultura peste 100000 ufc ECOLI As vrea sa stiu daca la voi au aparut in sumarul de urina si nitriti,proteine sau leucocite cu valori mai mari de 25 ( cat avem noi). La urocultuta au aparut vreodata mai mult de un singur tip de germen? [continuare]

Analiza urina

Categoria: Comunitate

Buna ziua ! Va rog sa-mi interpretati si mie analiza de urina pentru un copil 1 AN SI 5 LUNI Urina - biochimie * culoare galben * turbiditate clara * densitate 1021 1015 - 1025 * pH 6.5 4.8 - 7.4 * nitriti negativ negativ * leucocite (esteraza granulocitara) negativ /μL negativ * proteine negativ mg/dL negativ * glucoza nedecelabil nedecelabil * corpi cetonici negativ negativ * urobilinogen normal normal * bilirubina negativ negativ * hematii (hemoglobina) negativ /μL negativ Urina - sediment * Leucocite 5-15 * Celule epiteliale scuamoase 1-15 * Bacterii prezent [continuare]

Ce analize trebuie sa-mi fac?

Categoria: Comunitate

Simptome : - ma ustura abdomenul in partea stanga, jos; - de aproximativ un an mi-au aparut niste denivelari pe unghiile de la maini, ca niste gropite. Sigur nu este hernie. Am citit cateva articole si am inteles ca s-ar putea sa am probleme la rinichi, infectie urinara, etc. Vreau sa stiu, inainte de a merge la doctor, ce analize trebuie sa fac pentru a depista infectiile urinare si bolile de rinichi ? [continuare]

Rezultat analize

Categoria: Comunitate

Buna tuturor, ma numesc George am 27 ,am si eu o intrebare,am facut un set complet de analize,din care mi-au iesit :col-233,mai mar e,Fer 167 mai mare cu 7 procente,si MCV 26,6 mai scazut limitele fiind 28-32,ce inseamna astea?pur si simplu ma simt ft rau,cu toate ca am facut tot setul de analize complet,asta l-am facut in bruxell,ma simt epuizat complet parca zic ca sunt anemic....dar toate celelalte analize au iesit perfect,ce inseamna MCV? si dc mai mult fer in organism influenteaza ?va multumesc [continuare]

Ce analize sa fac dupa tratament?

Categoria: Comunitate

Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce analize trebuie sa urmez. Am fost la medic si am si citit iar dupa simptome mi s-a zis ca am ``sculament``. Am facut un tratament cu azitrox timp de o saptamana iar dupa acea am continuat 5 zile cu doxicilina si mi-a trecut boala banuiesc eu, nu mai am nici o usturime nicio o scurgere uretrala dar ca sa fiu sigur ca mi-a trecut in profunzime as dori sa fac analize si sa stiu dak nu am mai luat cumva si alta boala daca am fost prost si nu am folosit prezervatic. Va rog sa imi spuneti ce analize trebuie sa imi fac sa stiu daca am scapat de sculament. Multumesc anticipat! [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Am o rugaminte, daca poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu analizele persoanei pt care lucrez. Va contactez din Italia, as vrea sa inteleg daca e un motiv de ingrijorare. Persoana in cauza a fost operata, inlocuirea valvolei aortice acum 2 ani. Ia pastile pt colesterol, hipertensiune, tahicardie si cardioaspirina .La ultimile analize i-au iesit globule albe11.12 cele rosii 4.47, trombocite 86, si rare mielociti.E posibil un inceput de leucemie? Pe maini ii apar pete vinetii, i se sparg vasele de sange chiar fara sa se loveasca. Multumesc anticipat! [continuare]

Analize inainte de operatie

Categoria: Comunitate

Buna ziua,Mama va fi operata de varice in data de 15 oct.Acum ia Detralex si Alpha D3. i s-au recomandat analize inainte de aceasta operatie.cu cate zile inainte trebuie sa opreasca tratamentul?sau nu influenteaza analizele?inainte de oeratie trebuie oprit tratamentul?Va multumesc! N [continuare]

Ce analize trebuie facute?

Categoria: Comunitate

Ce analize trebuie sa fac ca sa aflu daca sunt steril si daca sterilitatea este confirmata, este din totdeauna? In ce constau testele si cat ar costa? [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua , Am efectuat analizele si nu au iesit tocmai bune. Intervalele de valori valabile pentru analizele mele au fost : Glucoza serica sau Glicemie Interval optim60 - 110 Valoarea introdusa90.2 mg/dl (normal) Interpretare Normal • Creatinina serica Interval optim0.6 - 1 Valoarea introdusa0.74 mg/dL Interpretare Normal • Uree serica Interval optim20 - 50 Valoarea introdusa22.7 mg/dL (Uree - adult) Interpretare Normal • Acid uric urinar Interval optim [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea unor analize. Mai exact analize la sange biochimie: GPT/ALAT/ALT 9 U/L interval de referinta - mai mic decat 35, Sideremie 118 ug/dL interval de refErrinta 37-145 si glucoza serica 99 mg/dL inerval de referinta 60-99 . Sunt un pic ingrijorata pentru ALT care pare mai mic si glucoza serica care pare la limita normalului. Multumesc [continuare]

Analiza ficat marit

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Am facut de curand analiza la ficat si a iesit marit. Am inteles ca trebuie sa urmez un regim insa nu stiu exact care ar fi cel mai potrivit. Aveti cateva sfaturi? Multumesc! [continuare]

Pagina 8 din 34 (1000 rezultate)