Clickmed
programare rapida la medic

alimente permise la varicela

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Iulie 2011

Generalitati Alimentele organice au devenit tot mai populare in multe parti ale globului, cererea pentru astfel de produse devenind mai mare decat productia. De ce sunt aceste alimente atat de solicitate? Este hrana bio cu adevarat sanatoasa? Este mai hranitoare? La ce anume se refera denumirile de pe produsele alimentare organice? De ce pretul acestora este mult mai mare decat al produselor obisnuite? Ce sunt alimentele organice? Decizia de a manca sanatos ar putea sta la baza unei vieti sanatoase. Dincolo de consumul de fructe, legume, cereale integrale si grasimi bune, se pune problema consumului in siguranta a alimentelor, a pastrarii corecte a acestora si a perseverentei in mentinerea unui regim sanatos. Modul in care produsele alimentare sunt cultivate sau crescute (atat cele care provin din plante cat si cele care provin din animale) are un impact destul de mare asupra sanatatii si a mediului. Ce inseamna organic? Termenul de organic se refera la... [continuare]

Aditivii periculosi din alimente

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Aprilie 2012

Generalitati O dieta care contine prea multe alimente procesate poate provoca multiple probleme in diverse parti ale organismului. Alimentele procesate nu contin prea multi nutrienti, intrucat fie nu contin prea multe vitamine si minerale, ori acestea au fost pierdute in procesul de prelucrare. In al doilea rand, pentru a se satura, oamenii au tendinta de a manca prea multe alimente, cum ar fi chipsurile, prajiturile, alimentele semipreparate si sosuri. In general, senzatia de satietate nu intervine dupa consumul de alimente integrale, fructe si legume cu fibre, asa ca multe persoane au tendinta de a manca in continuare, dar cel mai infricosator aspect, din punctul de vedere al alimentelor procesate, este ca acestea sunt consumate in proportii mai mari. Aditivii alimentari care trebuie evitati Aditivii alimentari au multiple roluri si chiar daca multi oameni nu le acorda atentie, acestia pot avea multe efecte negative asupra sanatatii. 1. Colorantii alimentari -... [continuare]

Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Februarie 2011

Gustoase si tentante, par a se intalni la fiecare pas si mai ales atunci cand o persoana doreste sa slabeasca. Dar multe dintre alimentele care se considera ca nu sunt foarte sanatoase nu sunt atat de nocive pe cat se crede. Este bine de aflat care sunt acestea pentru a fi incluse in planul dietetic. Oua Cand este vorba despre o alimentatie sanatoasa, putine alimente au starnit atatea dezbateri ca ouale. Cele mai recente cercetari considera ca un ou pe zi este hranitor si nu face rau majoritatii adultilor. De asemenea, un ou inclus in micul dejun va spori sansele unei persoane de a pierde in greutate. Motivul: Ouale contin multe proteine care implica mai mult timp pentru digestie. Consumul de proteine, inca de dimineata, stimuleaza functiile stomacului si intervine, senzatia de satietate, astfel incat o persoana va simti mai putin nevoia sa manance pe parcursul unei zile. Carnea rosie Ani de zile, expertii nutritionisti au recomandat un consum redus de carne rosie.... [continuare]

Alimente bogate in antioxidanti

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Octombrie 2018

Generalitati Antioxidantii sunt substante nutritive sau nutrienti din alimentele pe care oamenii le consuma, care pot preveni si incetini deteriorarea oxidativa a corpului uman. Atunci cand celulele organismului utilizeaza oxigen, se produc in mod natural radicalii liberi, care pot afecta organismul. Antioxidantii au rol de distrugere a radicalilor liberi, prin urmare, previn si repara daunele provocate de acestia. Aparitia problemelor de sanatate, cum ar fi bolile de inima, degenerescenta maculara, diabetul zaharat si cancerul, este influentata de prezenta proceselor oxidative. Antioxidantii vor imbunatati functia imunitara si vor reduce riscul aparitiei cancerului si infectiilor. Cei mai cunoscuti antioxidanti Cei mai cunoscuti antioxidanti sunt: - Vitamina A si carotenoidele - se gasesc in morcovi, dovlecei, broccoli, cartofi dulci, rosii, varza, pep [continuare]

Cum va puteti tine poftele alimentare sub control

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Mai 2012

Generalitati Multi oameni mananca fara sa se opreasca, cantitati destul de mari de dulciuri, de exemplu si considera ca puterea alimentelor asupra lor este coplesitoare, iar dorinta de a manca este foarte puternica. Acest lucru nu se intampla numai in randul persoanelor tinere. Mai jos sunt descrise cateva recomandari care ar putea fi solutia pentru ca poftele alimentare sa fie tinute sub control. Consumul de alimente ca urmare a emotiilor: binecuvantare sau blestem? Multor persoane le este greu sa se abtina sa nu manance si afirma ca mintea lor este condusa in momentele respective de forte pe care nu le inteleg si carora le este dificil sa li se opuna. Mancati prea mult atunci cand credeti ca trebuie sa reduceti nivelul de stres sau pentru a diminua sentimentul de disconfort, ori cand considerati ca nu exista nici o alta modalitate de a va imbuntatati starea de spirit. Produsele alimentare au rol de tranchilizant, de medicament cu efect instant de [continuare]

Alimente recomandate pentru un somn linistit

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Ianuarie 2012

Generalitati Somnul este influentat de regimul alimentar. Unul dintre secretele unui somn odihnitor pe timp de noapte este de a evita surescitarea activitatii creierului. Anumite alimente contribuie la un somn linistit iar alte produse alimentare alunga somnul. Alimentele care favorizeaza somnul sunt cele care contin triptofan intrucat acesta este un aminoacid pe care organismul il foloseste pentru a fabrica serotonina - un neurotransmitator care incetineste traficul nervos, astfel incat creierul nu este atat de solicitat. Triptofanul este un precursor al serotoninei, substantelor care induc somnul si melatoninei. Acest lucru inseamna ca triptofanul este materia prima pe care creierul o foloseste pentru a fabrica acesti neurotransmitatori care promoveaza relaxarea. Cu cat se produce o cantitate mai mare de triptofan, chiar si prin consumul de aliment [continuare]

Alimentele organice mai bune pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Decembrie 2011

Generalitati Alimentele organice pot imbunatati starea de sanatate a unei persoane. Consumul de alimente cultivate ecologic este o modalitate excelenta de a reduce expunerea la contaminantii frecvent intalniti in produsele alimentare care au fost cultivate prin utilizarea practicilor agricole conventionale. Acesti contaminanti pot include, nu doar pesticidele (considerate a fi potentiali agenti cauzatori de cancer) dar si metale grele (plumb, mercur), solventi (toluen si benzen). Minimizarea expunerii la acestor potentiale toxine aduce beneficii importante pentru sanatatea oricarei persoane. Metalele grele pot deteriora functiile nervilor si pot declansa aparitia unor boli, cum ar fi scleroza multipla. De asemenea ar putea sa interefere cu productia hemoglobinei, crescand riscul aparitiei anemiei. Solventii pot deteriora functia celulelor albe din sange si ar putea reduce capacitatea sistemului imunitar de a rezista la infectii. In plus fata de diminuarea expunerii... [continuare]

Invata sa te hranesti sanatos: top alimente recomandate si alimente nesanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018

Generalitati Inca din perioada copilariei stim ca este bine sa consumam fructe si legume si ca trebuie sa evitam gustarile dulci pe care, de altfel, orice copil le va prefera oricand. Inainte de a prezenta lista alimentelor nesanatoase, ar trebui sa stiti care sunt produsele alimentare pe care specialistii le recomanda pentru a avea o sanatate de invidiat. Top 10 alimente sanatoase 1. Cartofii dulci sunt bogati in carotenoizi, vitamina C, potasiu si fibre. 2. Painea din cereale integrale contine mai multe vitamine si minerale decat paine din faina alba, rafinata. 3. Broccoli are o cantitate ridicata de vitamina C, carotenoide si acid folic. 4. Pepenele verde este o excelenta sursa de vitamina C si carotenoide. 5. Fasolea are putine grasimi si multe proteine, in plus, contine mult acid folic si fibre. 6. Doar un sfert de felie de pepene galben furnizeaza necesarul de vitamina A si C. 7. Spanacul si varza pot aduce organismului un aport important de calciu, fibre,... [continuare]

Alimente care iti ofera satietate si care iti provoaca foame

Din Articole
Actualizat la data de: 30 August 2011

Generalitati Succesul sau esecul in incercarea de a renunta la kilogramele in plus tine de cunostintele tale despre alimentele satioase si cele care iti provoaca foame. Alimentele bogate in fibre, proteine si apa iti asigura senzatia de satietate, in timp ce carbohidratii, zaharul si mancarurile prea sarace in calorii iti pot stimula foamea. Alimente satioase, care alunga foamea Fulgii de ovaz bogati in fibre si proteine iti pot asigura un mic dejun care sa alunge foamea cu succes pana la ora pranzului. [continuare]

Legile alimentatiei pentru mentinerea tineretii

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Iunie 2010

Generalitati Rolul alimentatiei nu se rezuma doar la satisfacerea papilelor gustative - o alimentatie sanatoasa si echilibrata induce o stare de bine, ajutand doamnele sa se simta si sa ramana vesnic sexy. O alimentatie sanatoasa presupune consumarea a diferite alimente: carne, oua, lactate, fructe si legume, cereale, grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un program de slabit adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in dieta o varietate de alimente. In cele ce urmeaza va prezentam cele 5 legi ale alimentatiei, care asigura mentinerea frumusetii si sanatatii corpului decenii intregi! Legea 1 - Culoarea alimentelor Antioxidantii sunt acele substante care dau culoare alimentelor - rosu pentru tomate, verde pentru... [continuare]

Alimente cu un nivel scazut de carbohidrati

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Septembrie 2011

Generalitati Unul dintre principiile dietelor care au un continut redus de carbohidrati este ca fiecare persoana trebuie sa descopere care este nivelul de carbohidrati care actioneaza in mod adecvat, pentru fiecare. Persoanele care sufera de toleranta alterata la glucoza (prediabet) sau chiar diabet trebuie sa depisteze, in urma monitorizarii continutului de glucoza din sange, care ar fi produsele alimentare (carbohidratii) care pastreaza la un nivel stabil si normal, zaharul din sange. Piramida alimentelor cu un nivel scazut de carbohidrati Pornind de la premisa ca fiecare persoana este diferita, iata care ar fi liniile directoare ale unei diete sarace in carbohidrati: • legumele - pentru majoritatea oamenilor, legumele alcatuiesc baza piramidei alimentelor cu un continut scazut de carbohidrati. In functie de volumul de legume consumat, se vor prefera mai ales legumele care au o cantitate redusa de amidon (aproximativ cinci portii pe zi). • alimentele bogate in... [continuare]

Topul alimentelor recomandate pentru o digestie buna

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Aprilie 2012

Generalitati Suferiti de aciditate stomacala, arsuri sau unele probleme digestive? Exista alimente care pot ajuta la ameliorarea acestor neplaceri. Cele mai multe dintre mesele pe care le luam sunt pline cu ingrediente artificiale, conservanti, hormoni si aditivi chimici si deseori declanseaza indigestie. Indigestia se refera la sentimentul de satietate si disconfort dupa o masa, senzatia de arsura sau durere in partea superioara a abdomenului, greata si balonare. Lipsa de exercitii fizice si consumul unei cantitati mari de alimente rafinate, prelucrate si sarace in fibre contribuie, la agravarea problemelor digestive. Cauze frecvente ale indigestiei De cele mai multe ori, indigestia este cauzata de: - intervale neregulate la care este luata masa sau pauze lungi intre mese - supraalimentare - consum excesiv de alimente picante, fast-food, alimente prajite, produse alimentare - abuz de alcool si tutun - consum excesiv de cofeina (cafea sau ceai) - ulcere gastrice,... [continuare]

Alimente daunatoare ficatului. alternative sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Decembrie 2011

Generalitati Ficatul este unul dintre organele vitale ale omului. Are un rol esential in curatarea sau detoxifierea organismului de toxine si substante nocive, dar si in transformarea alimentelor ingerate in energie, esentiala pentru executarea activitatilor uzuale (mers, miscat, alergat etc.) Exista o legatura stransa intre alimentele pe care le consumi si ficat, deoarece acesta din urma ajuta extrem de mult in procesul digerarii alimentelor, secretand bila, care contribuie la descompunerea alimentelor. De asemenea, ficatul transforma aminoacizii in glucoza - principala sursa de energie pentru creier. Ficatul actioneaza ca un soi de sita, ajutand la cernerea sau filtrarea toxinelor si a altor substante nocive din sange. Exact asa cum ficatul afecteaza capacitatea de metabolizare a alimentelor, si anumite categorii de produse alimentare pot afecta functionarea lui corecta. Categorii de alimente care afecteaza grav ficatul Fast-food-ul Alimentele de tip fast-food... [continuare]

Alegeri alimentare sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Aprilie 2012

Generalitati Orice persoana doreste sa manance sanatos si sa consume cat mai multe alimente bogate in substante nutritive, dar oricine se afla in fata raftului cu produse alimentare ar putea alege cu dificultate intre alimente similare, cum ar fi de exemplu, carne de pui sau cea de curcan. Mancarea pe care o consumati va ofera energia necesara zi de zi. Selectati cele mai bune optiuni din punct de vedere nutritiv pentru a optimiza dieta dvs. si a satisface necesitatile organismului. Capsuni versus afine Ambele sunt unele din cele mai sanatoase alimente, dar specialistii considera ca afinele (in special cel salbatice) au o puternica actiune antioxidanta, comparativ cu alte fructe. Antioxidantii ajuta la mentinerea puterii sistemului imunitar si reduc prejudiciile tesutului muscular rezultat in urma excercitiilor fizice. O alegere sanatoasa ar fi sa se adauge afine peste carne macra, fara grasimi. Gratie sucului fructelor carnea va fi cat mai zemoasa. Piept de pui... [continuare]

Ghid de cumparare a alimentelor congelate

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Martie 2012

Generalitati Printre avantajele cumpararii alimentelor congelate nu se numara doar economia de timp ci si faptul ca unele dintre produsele congelate sunt hranitoare daca sunt bine pastrate dupa achizitionare. Legumele si fructele congelate pot fi, de fapt, mult mai hranitoare decat cele proaspete intrucat acestea sunt ambalate imediat dupa recoltare si sunt bogate in nutrienti. Legumele si fructele, in mod normal, pot fi pastrate in congelator aproximativ 8 luni de zile daca nu sunt decongelate. Legume Cele mai bune sunt legumele simple congelate, fara alte ingrediente. Nu este nici o diferenta nutritiva intre cele care sunt ambalate in cutii si cele ambalate in pungi. Legumele si fructele nu trebuie sa fie inghetate sub forma de bulgari - acesta fiind semnul ca au fost decongelate si recongelate, iar in acest caz alimentele au mai putine vitamine. Se va evita: orice amestec ce contine branza, paste, orez sau este acoperit cu sos. O cana de broccoli simplu... [continuare]

Personalul medical va beneficia de sporuri fixe si de alimente, in timpul programului de lucru

Din Diverse

Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a decis suplimentarea alimentatiei personalului medical, incepand cu luna august , in urma negocierilor purtate cu sindicatele din sistemul sanitar, privind continutului Contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara. [continuare]

Suplimente alimentare la copii cu sindrom down

Din Diverse

Un studiu efectuat in Marea Britanie, a aratat ca suplimentele alimentare de tip antioxidanti si acid folinic (o forma a vitaminei B9), nu aduc nici o inbunatatire in procesul de dezvoltare (fizica, mentala sau de limbaj) al copiilor suferind de sindrom Down. [continuare]

Scolile vor fi controlate, de luni, daca vand in incinta lor alimente nerecomandate copiilor

Din Diverse

Inspectorii Autoritatii de Sanatate Publica vor controla, incepand cu 15 septembrie, daca la magazinele din incinta unitatilor scolare se vand alimente nerecomandate copiilor, cum ar fi chips-uri, sucuri acidulate si produse de tip fast-food. [continuare]

Etichete anti-obezitate pe produsele alimentare din marea britanie

Din Diverse

"Data viitoare, incearca varianta fara zahar" este unul dintre indemnurile care ar putea aparea pe etichetele unor produse alimentare, in cadrul unei campanii privind riscurile obezitatii, realizata de guvernul britanic si 34 de companii, printre care Coca Cola, Pepsi, Mars si Cadbury. [continuare]

Gatirea sanatoasa a alimentelor este solutia pentru multe probleme culinare

Din Diverse

Acrilamida este considerata o substanta potential cancerigena si este produsa prin prepararea termica la temperature ridicate a alimentelor precum cartofi, cafea, faina si alte cereale. [continuare]

Lista alimentelor din legea "anti fast-food" va intra, saptamana viitoare, in dezbatere publica

Din Diverse

Alimentele cu continut mare de zahar, grasimi si sare nu vor mai putea fi comercializate in incinta gradinitelor si a scolilor, potrivit listei elaborate de Ministerul Sanatatii, care, de saptamana viitoare, va fi supusa dezbaterii publice. [continuare]

Reglementari privind comunicarea despre beneficiile alimentelor

Din Diverse

Optiunea pentru o alimentatie sanatoasa inseamna sa includem in mesele zilei alimentele care acopera nevoile organismului si nu contin in exces factori alimentari “de risc”, precum alcoolul, sarea, zaharurile sau grasimile saturate. O alimentatie sanatoasa se asigura prin diversitatea alimentelor, consumul moderat, fara a depasi nevoile energetice ale organismului, prevenirea senzatiei de foame acuta, prin impartirea ratiei alimentare in 3 mese principale si 2 gustari si asocierea corecta a alimentelor. [continuare]

Ministerul sanatatii a publicat lista alimentelor nesanatoase pentru copii

Din Diverse

Ministerul Sanatatii a publicat, marti, pe pagina de internet a institutiei, lista alimentelor care nu vor mai fi comercializate in scoli si gradinite, potrivit recomandarilor specialistilor in nutritie. [continuare]

Peste 1.100 de firme au fost amendate de anpc pentru ca vindeau alimente alterate sau fara acte

Din Diverse

Nu mai putin de 1.116 dintre cei 1.220 de agenti economici controlati, in a doua jumatate din iulie, de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au fost amendati pentru ca vindeau alimente alterate, fara acte de provenienta sau depozitate la caldura. [continuare]

Au fost descoperite produse alimentare inteligente pentru o alimentatie sanatoasa

Din Diverse

Dr Russell Keast a proiectat un tip nou de alimente cu crochete de parmezan, piure de cartofi si aditivi speciali care ajuta la mentinerea sanatatii. Acesta a declarat ca alimentele contin aditivi naturali precum agenti antiinflamatori, acizi grasi omega-3 si zinc pentru a imbunatati activitatea corticala si cardiaca, pentru a spori virilitatea masculina si pentru a intari imunitatea. [continuare]

Acopera necesarul zilnic de vitamine si minerale cu suplimentele alimentare alvityl

Din Diverse

Laboratoires URGO recomanda suplimentele alimentare Alvityl in completarea unei alimentatii variate si echilibrate care va permit sa acoperiti necesarul zilnic de vitamine si minerale. [continuare]

Sute de kilograme de alimente nerecomandate copiilor, retrase din bufetele scolilor

Din Diverse

Aproximativ 600 de kilograme de produse alimentare au fost retrase din bufetele din incinta scolilor si gradinitelor, acestea fiind prea sarate, prea dulci sau cu un continut caloric mai mare de 300 de kilocalorii pe unitatea de produs, potrivit unui raport al Inspectiei Sanitare de Stat. [continuare]

Laboratoires urgo lanseaza in romania suplimentele alimentare alvityl

Din Diverse

Bucuresti, 26 ianuarie 2010: Laboratoires URGO lanseaza astazi in Romania suplimentele alimentare Alvityl, cea de-a treia gama de produse a companiei franceze, care se adauga marcilor deja prezente pe piata locala - HUMEX si URGO. [continuare]

Alimentele functionare: beneficii pentru sanatate

Din Diverse

Alimentele functionale sunt acele alimente care, in plus fata de principiile nutritive de baza, contin substante active cu efecte benefice asupra sanatatii.Termenul a fost introdus pentru prima data in Japonia, la mijlocul anilor 1980, iar de atunci piata alimentelor functionale este in continua dezvoltare, ajungand in ultimii ani la peste 21,3 miliarde de dolari in Statele Unite si peste 8 miliarde de dolari in Europa. [continuare]

Produsele alimentare si bauturile nocive pentru copii nu vor mai fi promovate in presa

Din Diverse

Produsele alimentare si bauturile nocive pentru sanatatea copiilor nu vor mai fi promovate in timpul emisiunilor radio si TV pentru cei mici si nici in presa scrisa, potrivit unui cod etic pentru marketingul produselor alimentare destinate copiilor, elaborat de Protectia Consumatorilor. [continuare]

Pagina 6 din 34 (1000 rezultate)