alimente care contin magneziu

Dulcele care prelungeste viata

Din Articole

Nu mai e un secret pentru nimeni: multe dintre bolile actuale ale populatiei, de la diabet, obezitate si osteoporoza pana la cancer sunt cauzate si de consumul excesiv de zahar, care se gaseste in aproape toate alimentele procesate, pe care le consumam zilnic. Zaharul alb este inventia si tentatia epocii moderne, care si-a capatat deja denumirea secunda de “otrava alba”, printre nutritionisti. Acestia considera ca alimentul ar trebui eliminat din dieta noastra, zaharul neavand nicio valoare biologica, cu exceptia caloriilor pe care ni le aduce: 409.2 kcal la fiecare 100 de grame. Solutia moderna pentru inlocuirea zaharului este, de fapt, o descoperire folosita de mii de ani, dar readusa in actualitate de catre cercetatori: Stevia Rebaudiana , o planta originara din America de Sud. Din cele mai vechi timpuri, aceasta este utilizata in America de Sud si in Asia pentru proprietatile de indulcire. Studiile efectuate in prezent, asupra steviei, au permis descoperirea... [continuare]

12 lucruri pe care trebuie sa le stii despre green sugar

Din Articole

Vedeta incontestabila in bucataria celor care doresc sa slabeasca, a celor care mentin un stil sanatos de viata si acorda maxim de grija alimentatiei sau a celor care sufera de diabet, Green Sugar a devenit preferinta numarul unu in topul indulcitorilor naturali din Romania! Acest lucru se datoreaza, in primul rand, faptului ca este singurul produs din extract de stevia rebaudiana, cu gustul dulce, similar zaharului, dar care nu schimba gustul alimentelor sau al bauturilor. In plus, avand 0 calorii si 0 indice glicemic , Green Sugar devine inamicul incontestabil al caloriilor si face ca dulciurile preferate, pregatite in propria bucatarie, sa devina mai accesibile si mai prermise ca oricand, indiferent de cantitate. Exista, insa, multe alte beneficii si avantaje ale consumului de Green Sugar, inca necunoscute de consumatori: 1. Green Sugar nu este doar un simplu indulcitor, care poate inlocui zaharul din bucatarie, ci un produs 100% natural, in care se regasesc diversi... [continuare]

Suplimentele anti-imbatranire de care ai nevoie, indiferent de varsta pe care o ai

Din Articole

Indiferent daca vorbim despre aparitia firelor albe sau a ridurilor, aceste semne ale imbatranirii pot fi amanate, daca ii asiguri organismului vitamine si minerale anti-imbatranire de care are nevoie, printr-o alimentatie echilibrata. Iata care sunt acestea si in ce alimente se gasesc: Vitaminele A, C si D Stresul oxidativ poate duce la imbatranirea prematura, insa poate fi combatut daca ai un aport suficient de vitaminele A, C si D, pentru ca ele functioneaza ca antioxidanti. Acestea au grija de pielea ta, neutralizand celulele de oxigen instabile, care pot dauna pielii. Vitamina A stimuleaza imunitatea, factor deosebit de important pe masura ce inaintam in varsta. Se gaseste in carnea de vita, carnea de pasare, oua, caise, portocale, morcovi si rosii. Incearca sa mananci cel putin doua portii pe zi din aceste alimente. Vitamina C (care se gaseste din belsug in citrice) este necesara pentru producerea de colagen, care mentine elasticitatea pielii. [continuare]

Bautura cu efecte miraculoase care te tine departe de boli! iata de ce trebuie sa bei in fiecare zi un pahar!

Din Articole

Daca vrei sa slabesti fara sa apelezi la o dieta drastica sau sa iti detoxifiezi organismul, solutia este un pahar de apa cu lamaie, pe care sa il bei dimineata, pe stomacul gol. Afla ce alte beneficii are apa cu lamaie asupra organismului: Reduce inflamatiile Lamaile sunt bogate in vitamina C, complexul de vitamine B, calciu, fier, magneziu, potasiu si fibre. Cum zeama de lamaie poate sa afecteze smaltul dintilor, este important sa o diluezi intr-un pahar cu apa calduta sau la temperatura camerei. Trebuie sa o bei la prima ora a diminetii si sa astepti intre 15 si 30 de minute pana cand sa iei micul dejun. Daca bei regulat apa cu lamaie (diluezi zeama de la o jumatate de lamaie intr-un pahar cu apa) vei reduce inflamatiile din organism. Aceasta are capacitatea de a ajuta la eliminarea surplusului de acid uric din organism, care este una dintre pricipalele cauze ale inflamatiilor. De asemenea, te ajuta sa lupti si cu infectiile virale, pentru ca stimuleaza imunitatea... [continuare]

9 superalimente care te ajuta sa nu te imbolnavesti niciodata

Din Articole

Iti ofera vitamine, minerale si alte substante esentiale pentru meniterea sanatatii, de aceea sunt considerate superalimente. Daca le incluzi in alimentatia zilnica, acestea vor avea grija de sanatatea ta. In timp ce unele aduc beneficii vederii, altele iti intaresc imunitatea si au grija de sanatatea oaselor. Iata despre ce alimente este vorba: 1. Semintele de floarea-soarelui Micile seminte de floarea-soarelui ofera vitamine si minerale din abundenta, ceea ce le face ideale pentru o gustare. Le poti adauga si in salate, fiind bogate si in antioxidanti, vitaminele E, B6, mangan, cupru, seleniu, magneziu. Ajuta la buna functionare a sistemului nervos si ajuta la scaderea nivelului de colesterol. 2. Spanacul Este ideal pentru alimentatia copiilor, a adultilor si a varstincilor, caci contine multe vitamine si minerale. Are, de asemenea, si o cantitate importanta de fier. Este recomandat in stari de oboseala, femeilor insarcinate, dar si celor care au probleme cu inima. Este... [continuare]

Cele mai sanatoase alimente din bucataria chinezeasca

Din Articole

Chinezii nu se opresc din manancat pana nu sunt complet satui. Si cu toate acestea nu se ingrasa. Ba mai mult, se numara printre cele mai sanatoase popoare din lume. Secretul consta in calitatea si beneficiile medicinale ale ingredientelor folosite in bucataria chinezeasca. Fiecare aliment ofera atat savoare, cat si valoare curativa. Ghimbirul, varza chinezeasca, taiteii de orez si usturoiul sunt doar cateva dintre acestea. Iata care sunt beneficiile miraculoase pe care le ofera sanatatii noastre. Taitei de orez Preparati din faina de orez, adesea taiteii chinezesti se comercializeaza uscati, desi cateodata ii poti gasi la magazinele cu specific asiatic chiar si in varianta proaspata. Versatili, acestia pot fi prajiti la wok, adaugati in supe, sau chiar prajiti in ulei incins pana devin crocanti si se servesc pe post de garnitura. Cu o textura si savoare mult mai delicata decat cea a pastelor italienesti, taitetii de orez sunt un aliment sarac in grasimi si fara gluten. Pentru... [continuare]

6 mancaruri care te energizeaza, fara sa mai bei cafea dimineata

Din Articole

Cafeaua este bautura pe care cei mai multi dintre noi o bem dimineata, pentru ca ne energizeaza si ne scapa de starea de somolenta. Sigur ca te invioreaza pentru o vreme, insa stiai ca pot exista alternative mai sanatoase pentru a rupe vraja somnului? Iata care sunt alimentele pe care le poti consuma, astfel incat sa aiba acelasi efect de trezire ca si cafeaua. Semintele de chia O alternativa sanatoasa o reprezinta semintele de chia, care sunt o sursa bogata de acizi grasi Omega 3, despre care se stie ca ajuta la stimularea sistemului nervos, imbunatatind concentrarea. De asemenea, te ajuta sa fii mai activ, inca de la primele ore ale diminetii. Totodata, semintele de chia sunt esentiale si pentru buna functionare a digestiei. Au si un continut ridicat de apa, ceea ce inseamna ca te ajuta sa te hidratezi, nu doar ca iti dau energie. Astfel, adauga seminte de chia in smoothie, intr-un shake sau in iaurtul de dimineata. Apa calda cu lamaie O alta modalitate de a-ti incepe... [continuare]

Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina c

Din Articole

Citricele sunt alimentele despre care se spune cel mai des ca au un continut bogat de vitamina C. Insa aceasta vitamina, numita si acid ascorbic, se gaseste si in alte produse. Vitamina C este una dintre cele mai cunoscute dintre vitamine. Ea se consuma pentru a stimula energia, are proprietati antioxidante, care neutralizeaza radicalii liberi, protejand contra imbatranirii premature, dar ajuta si la intarirea sistemului imunitar si atenueaza simptomele infectiilor respiratorii. Pentru a profita de beneficiile sale, poti consuma 110 mg pe zi. Iata care sunt alimentele cu un continut bogat al acestei vitamine: 1. Broccoli In 100 de grame de broccoli se gasesc aproximativ 37 de mg de vitamina C. Il poti consuma ca garnitura, alaturi de o portie de peste. Mai contine potasiu, sodiu, vitaminele A, B12 si E, cat si fibre alimentare. Are si avantajul de a contine putine calorii, ceea ce [continuare]

Cum scapi rapid de celulita: remedii care si-au dovedit eficienta

Din Articole

Celulita, care se manifesta prin aspectul de coaja de portocala mai ales in zona coapselor, pe fese si pe abdomen, este o problema care afecteaza in special femeile. O cauza pentru aparitia celulitei este data de o alimentatie necorespunzatoare, bogata in grasimi. Poate fi cauzata si de unele afectiuni ale glandei tiroide, in special a hipotiroidiei, cand organismul nu mai produce suficienti hormoni. Si excesul de prolactina poate sa fie de vina pentru aparitia acestei probleme. De aceea, ca problema sa fie eliminata sau ameliorata, este nevoie de indentificarea si de tratarea cauzei. Gomajul, de ajutor Gomajul cu zat de cafea sau cu zahar este util pentru tratarea celulitei, caci ajuta la reducerea aspectului de portocala. Se face de doua ori pe zi, inainte de dus, caci ajuta la deschiderea porilor. Ajuta la detoxifiere, cat si la regenerarea celulelor. Cofeina continuta de cafea are efect astringent. Celulita, redusa cu ajutorul alimentatiei Din fericire, celulita... [continuare]

11 alimente minune care te ajuta sa traiesti mai mult

Din Articole

O alimentatie sanatoasa este esentiala pentru mentinerea tineretii organismului. Studiile au demonstrat ca ceea ce mananci afecteaza modul in care functioneaza intregul corp. Mai mult, exista alimente anti-imbatranire, care mentin longevitatea organismului. Iata care sunt cele unsprezece alimente-minune care stimuleaza longevitatea si ce alte beneficii au ele asupra organismului. Avocado Bogat in potasiu si grasimi monosaturate sanatoase, avocado nu ingrasa. Acest fruct previne retentia de apa, ajuta la reducerea colesterolului „rau” si diminueaza riscul de ateroscleroza. El este o sursa naturala de acid folic si vitamina E, atenuand bufeurile din timpul menopauzei. Iaurtul Grecii si bulgarii sunt mari consumatori de iaurt, speranta medie de viata in aceste tari fiind de 100 de ani. Explicatia este ca iaurtul contine probiotice, care ajuta la absorbtia substantelor nutritive. Cercetarile au demonstrat ca probioticele incetinesc procesul de imbatranire, ajutand la tratarea... [continuare]

Gutuia, alimentul minune al toamnei. zeci de beneficii intr-un singur fruct

Din Articole

Gutuile sunt fructele vedeta ale toamnei. Pe langa aroma lor deosebita, ele sunt un medicament natural, care vindeca numeroase afectiuni. Aceste fructe au sute de beneficii, de aceea trebuie sa le consumi in fiecare toamna daca vrei sa ai o sanatate de fier, mai ales in sezonul rece. Acestea nu doar ca ne feresc de raceli, dar previn anemia si stimuleaza pofta de mancare. Trateaza raceala si gripa Specialistii recomanda in sezonul rece consumul unei gutui pe zi. Aceasta previne inflamatiile gatului, iar semintele macinate calmeaza tusea si bronsita. Gutuile contin 37% din doza zilnica recomandata de vitamina C in 100 de grame. Intaresc sistemul imunitar Gutuile se numara printre cele mai bogate fructe in vitamine si minerale. Cu un continut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier, ele intaresc sistemul imunitar, ajutandu-l sa lupte cu virusurile si inflamatiile. Pentru a inlatura [continuare]

Iaurtul – alimentul ''minune'' care ne mentine sanatosi si in forma

Din Diverse

Iaurtul se numara printre cele mai sanatoase alimente, situandu-se pe locul doi in ierarhia alimentelor dense in nutrienti raportat la numarul de calorii, dupa fructe si legume. Iaurtul este o sursa naturala de calciu usor asimilabil, necesar pentru crestere si mentinerea densitatii osoase, ne furnizeaza proteine de foarte buna calitate, continand toti aminoacizii esentiali, precum si bacterii vii, care contribuie la echilibrul florei intestinale, "gardian" al sanatatii organismului. [continuare]

Greseli care va afecteaza rinichii si cum le puteti evita

Din Articole

Generalitati Rinichii sunt foarte importanti pentru sanatate. Ei filtreaza sangele, produc hormoni, absorb mineralele, elimina toxinele si neutralizeaza acizii. Fiind unele dintre organele cele mai importante ale corpului, rinichii merita sa fie ingrijiti mai bine. Deteriorarile constante ale rinichilor dumneavoastra trec de cele mai multe ori neobservate de-a lungul anilor, pentru ca acestia pot functiona cu doar 20% din capacitatea lor. De aceea bolile renale se numesc ”boli tacute”. Acesta este motivul pentru care este important sa aveti grija de ei pana nu este prea tarziu. Obiceiuri pe care le repetati zilnic si care va pot distruge rinichii Consumati prea putina apa Cate pahare cu apa beti in medie in fiecare zi? Nu trebuie sa uitati ca o hidratare insuficienta a rinichilor poate genera probleme pe termen lung. Principala lor functie este de a drena deseurile metabolice ale organismului, echilibrand astfel numarul de eritrocite (globule rosii) din corp. Daca nu beti... [continuare]

10 alimente indicate in prevenirea stresului!

Din Articole

Generalitati Stresul este definit ca un raspuns al organismului la cerinte sau solicitari exercitate asupra sa de catre un spectru larg de agenti cauzali – fizici, chimici, biologici, psihici. Stresul prelungit poate determina aparitia a diferite afectiuni, cum ar fi: - hipertensiunea arteriala, - infarctul de miocard, - accidentul vascular cerebral, - depresie, - anxietate, - sindromul de oboseala cronica, - sindromul de intestin iritabil, - obezitate, - migrene si diferite afectiuni respiratorii. De asemenea, stresul slabeste sistemul imunitar, lasand pacientul vulnerabil fata de afectiunile autoimune, infectii sau cancere. Manifestari: tahicardie, polipnee, senzatia de uscaciune in gura, transpiratii, tremor, pierderea sau cresterea in greutate, indigestie, infectii recurente, cefalee, deficit de concentrare, irascibilitate, tulburari ale somnului. Agentii implicati in aparitia stresului declanseaza la nivel cerebral (hipofiza) o "reactie de... [continuare]

Piramida alimentatiei

Din Articole

La cat de multe tentatii sunt in jurul nostru nu este de mirare ca fiecare dintre noi si-ar dori sa guste din toate bunatatile. Dar pentru ca mancarea sa nu se "transforme" in celulita, colesterol, grasimi abdominale este indicat ca oamenii sa se hraneasca tinand cont de piramida alimentatiei. Rolul piramidei alimentare este de a usura alegerea alimentelor sanatoase, astfel incat fiecare persoana, familie sa adopte o alimentatie sanatoasa care le ofera o sanatate indelungata si o buna conditie fizica, psihica si intelectuala. Cititi acest articol pentru a afla ce alimente trebuie sa consumam si in ce cantitati! Dulciuri Cantiate: 30 grame de 2 - 3 ori pe saptamana. Optiuni sanatoase: fructe uscate neindulcite, ciocolata neagra, sorbet de fructe, miere. Argumente: ciocolata neagra contine o cantitate semnificativa de antioxidanti. In mod special se recomanda consumul a 30 de grame de ciocolota neagra cu 70% cacao de 2-3 ori pe saptamana. Spre deosebire de alte... [continuare]

Topul alimentelor pentru oase sanatoase

Din Articole

Generalitati Cand ne referim la construirea oaselor puternice trebuie sa luam in calcul doua elemente cheie calciul si vitamina D. Calciul sustine structura si sanatatea oaselor si a dintilor in timp ce vitamina D imbunatateste absorbita calciului si contribuie la cresterea oaselor. Aceste substante nutritive au un rol important inca din primii ani de viata dar pot mentine starea de sanatate a oaselor pe masura ce o persoana inainteaza in varsta. Adultii cu varsta de pana la 50 de ani ar trebuie sa consume zilnic 1000 mg de calciu si 200 de UI de vitamina D pe zi. Persoanele adulte care au peste 50 de ani ar trebui sa utilizeze peste 1200 mg de calciu si 400-600 UI de vitamina D. Iata mai jos cateva dintre alimentele care pot oferi organismului vitaminele si mineralele de care acesta are nevoie pentru a avea oase puternice si rezistente. Alimente necesare pentru mentinerea sanatatii oaselor Iaurt - cei mai multi dintre oameni considera ca este suficient sa se expuna la... [continuare]

Pericolele lipsei de magneziu din organism

Din Articole

Generalitati Magneziul este un mineral esential. Nevoia de acest element se resimte pe tot parcursul vietii, mai ales la adolescenti, la femeile insarcinate si la sportivi. O femeie din 4 si un barbat din 5 prezinta aceasta carenta. Magneziul este folosit de toate organele corpului, in special de catre inima, muschi si rinichi. Daca va simtiti obositi sau slabiti si nu intelegeti motivul, daca ritmul cardiac este anormal, daca intampinati spasme musculare sau zvacniri ale ochilor, responsabil poate fi continutul prea scazut de magneziu. O carenta de magneziu este dificil de diagnosticat, mai ales datorita faptului ca nu are simptome evidente. O asemenea lipsa se poate manifesta prin diferite tulburari ca hiperemotivitate, anxietate, tremur, stare depresiva, dureri de cap, ameteli, insomnii, crampe, spasme musculare, dureri ale oaselor, ale spatelui, palpitatii si dificultati respiratorii. Daca ati facut recent analize de sange, presupuneti fara indoiala ca vor indica o lipsa... [continuare]

Obiceiuri prin care puteti avea parte de un somn odihnitor

Din Articole

Cand vine vorba de somn, cel mai important lucru este calitatea lui, mai mult decat cantitatea. Cum va simtiti in timpul orelor de veghe depinde foarte mult de cat de bine dormiti. In mod similar, leacurile in ceea ce priveste un somn odihnitor pot fi adesea gasite in rutina dumneavoastra de zi cu zi. Programul de somn, obiceiurile orei de culcare si alegerea unui stil de viata de zi cu zi pot face o diferenta enorma in ceea ce priveste calitatea odihnei in timpul noptii. Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa va optimizati somnul, astfel incat sa fiti foarte productiv, echilibrat emotional si plin de energie pe tot parcursul zilei. 1. Faceti-va un program de somn bine stabilit . Mergeti la culcare si treziti-va la aceeasi ora in fiecare zi, chiar si in weekend sau in zilele libere. Fiind consecvent prin consolidarea unui ciclu somn-veghe al corpului dumneavoatra, acest lucru va ajuta sa dormiti mai bine noaptea. Exista, totusi, un avertisment. Daca nu puteti dormi in aproximativ 15... [continuare]

Semintele de floarea-soarelui: 5 beneficii pe care sigur nu stiai ca le au!

Din Articole

Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in proteine, vitamine, minerale si grasimi benefice organismului. Ultimele cercetari au aratat ca ele ajuta la reducerea nivelului de colesterol in sange, intarirea imunitatii si scaderea riscului de a dezvolta cancer, toate acestea multumita fitosterolilor din compozitie. Semintele de floarea-soarelui sunt ieftine si pot fi cumparate din orice supermarket, tot timpul anului. Cand iesi la cumparaturi, nu uita sa adaugi in cos si o punga de seminte crude. Beneficiile lor sunt uriase, ceea ce le transforma intr-un aliment-minune. Semintele de floarea-soarelui previn cancerul Acest fapt se explica prin prezenta seleniului in compozita lor. Seleniul este un inamic dovedit al cancerului, de mai bine de jumatate de secol. In plus, are un impact imens asupra functionarii creierului, atat timp cat nu este consumat in exces. Conform studiilor recente, el ajuta la mentinerea unei bune dispozitii. Semintele de floarea-soarelui pot preveni... [continuare]

Cereale integrale pe care este bine sa le consumati

Din Articole

Generalitati De mii de ani, oamenii au mancat cereale direct din plante. Exista mai multe tipuri de cereale. Cerealele integrale sunt cele nerafinate, carora nu li s-a indepartat invelisul exterior al bobului si nici germenii. Cerealele integrale sunt bogate in carbohidrati, fibre, grasimi sanatoase, vitamine, minerale, enzime vegetale, hormoni si sute de fitochimicale. Cerealele rafinate sunt cereale care au fost prelucrate, carora li s-au indepartat o parte din partile componente (atat invelusiul exterior, cat si germenii), in scopul de a avea o textura mai fina si de a le prelungi durata de conservare. Totodata, in procesul rafinarii sunt eliminate o serie de substante nutritive si fibre. Cerealele imbogatite sunt atat cereale prelucrate, dar si integrale, carora li se adauga o serie de vitamine (in special din grupul B, dar si fier), precum si alte elemente nutritive care nu se gasesc in mod natural in produsele alimentare. Cereale pe care ar trebui sa le includeti in dieta... [continuare]

8 alimente benefice sau nocive pentru glanda tiroida

Din Articole

Generalitati Glanda tiroida are nevoie de anumite vitamine si minerale pentru a-si indeplini functiile in parametri optimi. Fiecare organism reactioneaza in mod diferit la anumite tipuri de alimentatie, insa oamenii de stiinta au identificat o serie de repere generale privind o dieta benefica celei mai mari glande a sistemului endocrin uman. Cativa nutrienti cheie sunt esentiali pentru buna functionare a tiroidei, pe cand altii ii pot pune sanatatea in pericol. Alegerile alimentare sunt, asadar, foarte importante pentru mentinerea bunei functionari a glandei tiroide. Nutrienti esentiali pentru glanda tiroida Iodul este cel mai important element pentru functionarea glandei tiroidei, deoarece face posibila productia hormonilor tiroidieni de care depinde integritatea tuturor tesuturilor corporale. Tiroxina (T4) si triiodotironina (T3) sunt cei mai importanti hormoni care au in componenta iodul. Seleniul este si el indispensabil glandei tiroide, din mai multe puncte de... [continuare]

Simptome mai putin cunoscute ale lipsei de nutrienti

Din Articole

Generalitati Vitaminele sunt substante indispensabile unei bune functionari a organismului. Ele intervin in concentratie scazuta in numeroasele procese vitale. In majoritatea cazurilor, organismul nostru este incapabil sa le sintetizeze. Ele sunt aduse prin alimentatie. Totusi, in ziua de astazi consumam alimente care contin din ce in ce mai putine vitamine. Lipsa acestor vitamine nu aduce dupa sine boala, insa genereaza disfunctii corporale. Atunci cand exista o carenta in vitamine, corpul nostru ne trimite anumite semnale de alerta. Semne mai putin cunoscute care dezvaluie carente Fisuri ale comisurilor labiale . Durerile la colturile gurii pot fi jenante si dureroase la actiunile cele mai banale: mancatul si bautul. Aceste fisuri traduc o carenta in fier, zinc si in vitaminele B3, B2 si B12. Remediu: consumati carne de pasare de curte, somon, ton, oua, stridii, scoici, rosii uscate, arahide si leguminoase ca lintea. Combinati aceste alimente cu legume ca broccoli, ardei... [continuare]

Didronel, tablete

Din Medicamente

Actiune terapeutica Reglator al cresterii osoase, bisfosfonat. Incetineste metabolismul osos; astfel se reduc resorbtia osoasa, turnover-ul osos si formarea de os nou; scade, de asemenea, si vascularizatia osului. Reabsorbtia calciului la nivelul tubului renal nu este afectata. Absorbtie: doza-dependenta; dupa 24 h, jumatate din medicamentul absorbit este excretat nemodificat. Absorbtia este afectata de mese si alimente care contin ioni bivalenti. Debut: 1 luna in boala paget; in 24 h in hipercalcemie. Medicamentul ce ramane in organism, este adsorbit de os, astfel efectele terapeutice in boala Paget persistand 3-12 luni dupa intreruperea medicatiei. Aproximativ 50% se excreta nemodificat in urina; medicamentul neabsorbit este excretat in fecale. Indicatii Per os: Boala Paget (osteita deformanta), in special tipul poliostotic, asociat cu durere si nivele urinare crescute ale hidroxiprolinei si ale fosfatazei alcaline serice. Osificare heterotopica determinata de leziuni ale... [continuare]

Rocaltrol, capsule

Din Medicamente

Compozitie Capsule a 0,25 mg si 0,5 mg calcitriol sintetic (forma biologic activa a vitaminei d3) + excipienti (hidroxianizol butilat, hidroxitoluen butilat, ulei de nuca de cocos fractionat, gelatina, glicerol, produse hidrogenate ale amidonului partial hidrolizat, propilhidroxibenzoat de sodiu, etilhidroxibenzoat de sodiu, bioxid de titaniu E171, cantaxantin E161 g) (cutii cu 30 si 100 buc.); solutie 1 mg/ml calcitriol sintetic + excipienti: hidroxianizol butilat, hidroxitoluen butilat, trigliceride cu lanturi de marime medie (flac. cu solutie + 20 pipete gradate). Actiune terapeutica Calcitriolul este unul din cei mai importanti metaboliti activi ai vitaminei D3. Acest metabolit se formeaza in mod normal in rinichi din precursorul sau, 25-hidroxicolecalciferol (25-HCC). Productia fiziologica zilnica este de 0,5-1,0 mg in conditii normale; este ceva mai mare in perioadele de sinteza osoasa marita (de ex. crestere sau graviditate). Calcitriolul favorizeaza absorbtia... [continuare]

Magne b6, drajeuri

Din Medicamente

Ce este Magne B6 si pentru ce se utilizeaza Acest medicament contine magneziu si clorhidrat de piridoxina. Este utilizat pentru prevenirea si tratamentul deficitului de magneziu la adulti, adolescenti si copii cu varsta intre 6-12 ani. Asocierea unora dintre urmatoarele simptome poate indica un deficit de magneziu: nervozitate, iritabilitate, anxietate usoara, oboseala trecatoare, tulburari minore de somn, manifestari de anxietate, cum sunt spasmele digestive sau palpitatiile (la subiecti fara afectiuni cardiace), crampe musculare, furnicaturi. Aportul de magneziu poate ameliora aceste simptome. Daca simptomele nu se amelioreaza dupa o luna de tratament, nu este utila continuarea acestuia. Mod de administrare Adulti: doza uzuala este de 6-8 drajeuri Magne B6 pe zi, fractionat in 2, 3 prize, administrate in timpul meselor. Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani (cu greutate corporala peste 20 kg) si adolescenti: doza uzuala este de 4-6 drajeuri Magne B6... [continuare]

Hipertensiunea si alimentatia

Din Articole

Alimentatia in cazul persoanelor hipertensive Hipertensiunea arteriala este cea mai raspandita afectiune cronica, fiind un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic etc. Potrivit studiilor in domeniu pacientii care vor sa previna sau sa trateze aceasta afectiune trebuie sa puna mare accent pe alimentatie, alegand mai ales alimente care au proprietatea de a regla presiunea sanguina. Se va evita consumul 1. Sare Pacientii cu afectiuni renale sau cardiovasculare trebuie sa reduca consumul de sare, deoarece in cazul lor organismul elimina cu dificultate sodiul. Insa, nu toate persoanele cu hipertensiune arteriala sunt sensibile la sare. Iti poti testa sensibilitatea prin adoptarea unei diete cu un continut sarac in sare, timp de 2-3 saptamani, dupa care se va face o reevaluare a bolii. Sodiul este prezent in majoritatea alimentelor procesate, motiv pentru care pacientul trebuie sa citeasca cu atentie informatiile nutritionale ale... [continuare]

Cei 7 nutrienti esentiali ai unei diete echilibrate

Din Articole

Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatori americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand nutrientii mentionati in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are aproximativ 30g de... [continuare]

Spaghetele - informatii nutritionale

Din Articole

Generalitati Pastele sunt usor de preparat si sunt hranitoare in cazul in care contin ingrediente importante pentru organism. Un fel de mancare ce va contine spaghete va fi bogat in fibre dietetice, vitamine din grupul B si minerale. Pentru o masa sanatoasa se vor alege spaghetele din cereale integrale peste care se vor adauga mai degraba sos de rosii si legume, decat carne tocata si branza. Spaghetele din faina integrala Specialistii recomanda sa se consume spaghete din grau integral pentru a beneficia din plin de substantele nutritive oferite de o portie de paste. Spaghetele care sunt preparate din faina alba rafinata, contin mai multe grasimi si calorii decat cele din grau integral. O optiune pentru consumatorii care nu agreaza textura cerealelor integrale, sunt spaghetele din faina alba imbogatite cu substante nutritive. Insa, in acest caz nu se va beneficia de fibrele continute de cerealele integrale. Carbohidratii Spaghetele sunt un tip de aliment bogat in [continuare]

10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor

Din Articole

Generalitati Vitaminele joaca un rol important in alimentatie si dezvoltarea organismului. Produsele alimentare sanatoase contin o multime de vitamine si nutrienti. Este adevarat, ca oamenii nu primesc suficiente vitamine doar din dieta zilnica. Conform datelor actuale, barbatii ar trebui sa consume cu 350% mai multe legume si cu 150% mai multe fructe decat o fac in prezent. Tipuri de vitamine Exista doua tipuri de vitamine: cele solubile in grasimi si cele solubile in apa. Absorbtia are loc atunci cand acestea ajung in intestinul subtire. Vitaminele solubile in apa sunt transportate in mod activ pentru absorbtie, ceea ce inseamna ca moleculele din intestine le conduc in intestin de unde acestea pot patrunde apoi in fluxul sanguin. Din moment ce acestea se dizolva in apa, vitaminele sunt eliminate din organism zilnic. Asa cum sugereaza si numele, vitaminele liposolubile se dizolva in grasimi. Acest lucru se intampla cu ajutorul bilei, adica prin digestia grasimilor in... [continuare]

Monitest

Din Clinici/Firme medicale

ECOLTAREA ANALIZELOR DE CE ne facem analize ? Ne facem analize cu scop profilactic la indicatia medicului de familie sau medicului specialist, la angajare sau la solicitarea firmelor de asigurari in vederea incheierii asigurarii de viata, pentru a ne verificarea starea de sanatate la un moment dat al vietii. Pregatirea pentru recoltarea analizelor medicale este deosebit de importanta, de aceasta depinzand calitatea si acuratetea rezultatelor. De regula, se recolteaza dimineata pe nemancate, preferabil intre orele 7.00 - 10.00 . * Recoltarea sangelui * Recoltarea exudatului faringian * Recoltarea materiilor fecale * Recoltarea urinii * Recoltarea secretiilor RECOLTAREA SANGELUI Se face dimineata inaintea consumului de alimente sau lichide. Pacientul va fi sfatuit sa nu consume cu cel putin 12 ore inainte de recoltare alimente care pot determina cresterea turbiditatii sangelui. Anumite analize precum :... [continuare]

Pagina 3 din 19 (564 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK