alimente care contin lipide

Pierdeti rapid in greutate cu dieta de 17 zile

Categoria: Articole

Generalitati Dieta de 17 zile este compusa din trei cicluri care se intind pe o perioada de 17 zile. La acestea se adauga un ciclu de intretinere a greutatii. Aceasta dieta presupune ajustarea aportului de carbohidrati, proteine, grasimi si calorii pe timpul celor 17 zile, in scopul stimularii metabolismului si a mentinerii greutatii obtinute in urma procesului slabirii. Acest plan dietetic va poate ajuta sa pierdeti rapid in greutate, indiferent care este numarul de kilograme pe care doriti sa il pierdeti. Consumul de glucide se va modifica in functie de faza dietei in care va aflati. Acest lucru creeaza confuzie asupra metabolismului si il accelereaza. Dieta nu determina frustrare si nici plictiseala, caracteristici asociate cu dietele pe termen lung. Fazele dietei de 17 zile Etapele dietei de 17 zile sunt: - Accelerarea - in aceasta faza initiala se reduce dramatic consumul de carbohidrati, pentru a se accelera arderea grasimilor, curatarea organismu [continuare]

Bolile inflamatorii - ce sunt si ce factori le provoaca

Categoria: Articole

Generalitati Pana acum, se cunosc peste 100 de boli inflamatorii care pot afecta tesuturile din organism, fiecare in felul ei. Inflamatia nu este altceva decat o reactie a corpului fata de un agent patogen declansator. Lista scurta cu boli inflamatorii Chiar daca lista de boli inflamatorii este lunga, anumite afectiuni sunt mai des intalnite. Este vorba despre: - Alzheimer - Parkinson - spondilita anchilozanta - artrita (osteoartrita, artrita reumatoida, artrita psoriazica) - astmul - bolile cardiace si cardiovasculare (ateroscleroza, endocardita, miocardita) - bolile inflamatorii ale intestinului (boala Chron, rectocolita ulcero hemoragica) - boala inflamatorie pelvina - colita - diverticulita - fibromialgia - lupusul eritematos sistemic Bolile inflamatorii si stresul oxidativ Inflamatia este rezultatul unui stres oxidativ care agreseaza celulele si le impiedica sa functioneze in mod normal. In general, stresul oxidativ sta la baza multor afectiuni, nu doar la... [continuare]

Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea

Categoria: Articole

Generalitati Dieta mediteraneana s-a dovedit a fi benefica sanatatii in urma numeroaselor studiilor de specialitate, care au concluzionat ca alimentele din care acest regim nutritional este compus imbunatatesc memoria si reduc riscul imbolnavirii in cazul mai multor afectiuni grave, precum tulburarile cardiace, cancerul, hipertensiunea arteriala, diabetul de tip II, boala Parkinson sau sindromul Alzheimer. Bogata in legume, fructe, carne slaba, mazare, fasole si cereale integrale, dieta mediteraneana exclude grasimile saturate si zaharurile in exces, inlocuindu-le cu vitamine, minerale, fibre si grasimi esentiale mononesaturate. Combinata cu excercitii fizice moderate si lipsa viciilor, dieta mediteraneana poate fi o alegere prolifica unui stil de viata sanatos si unei longevitati crescute. Dieta mediteraneana si memoria Un studiu desfasurat in vara anului 2013 si publicat in prestigioasa lucrare de specialitate Neurologie a demonstrat ca o dieta mediteraneana imbunatateste... [continuare]

8 substante esentiale pentru ingrijirea pielii uscate

Categoria: Articole

Generalitati Ingrijirea pielii uscate nu este intotdeauna usoara. Descuamarea si senzatia de strangere a tesutului cutanat sunt doua simptome extrem de neplacute, care pot fi tinute sub control doar cu ingrediente speciale. Nu toate produsele care promit ameliorarea pielii uscate functioneaza, motiv pentru care persoanele cu acest tip de piele isi gasesc cu greu cremele, lotiunile si serurile care chiar dau rezultate. Daca va regasiti in acest scenariu, este necesar sa cunoasteti actiunea substantelor care va ajuta cu adevarat sa ingrijiti corespunzator pielea uscata. Ingrediente benefice pentru pielea uscata Pielea uscata este ereditara, insa tendinta de deshidratare creste odata cu inaintarea in varsta, chiar si in cazul pielii mixte sau normale. Fara o ingrijire corecta, pot sa apara crapaturi inestetice, iritatii si prurit. Intrucat uscarea pielii survine de cele mai multe ori pe fondul unor cauze externe, fenomenul poate fi combatut cu usurinta prin tratamente topice.... [continuare]

Am o problema de vreo 75 de zile

Categoria: Comunitate

Buna ziua , am si eu o problema si 6 retete la activ pana acuma . am avut un reflux deudo-gastric am facut endoscopie ca sa se ajunga la aceasta concluzie , am luat tratament ptr durerea de stomac si in 10 zile nu am mai avut probleme dar ... problema mare este ca de 75 de zile sunt stricat la burta si in fiecare dimineata ma trezesc cu dureri de burta , intre orele 8:30 si 9:30 ma trezeste durerea din somn si trebuie sa ajung pe toaleta , scaunele sunt moi si cate odata apoase , au culoarea galbuie , scaun plutitor si urat mirositor si cate odata am si frisoane si sunt balonat . dupa ce am eliminat tot scaunul ma mai doare burta cel mult 40 min si in cursul zilei nu pot sa ies afara de loc chiar daca ma chinui . tin regim alimentar de 4 luni deja nu beau alcool nu fumez si nu am mai baut nici cafea de 4 luni jumate . Am facut analize la sange si au iesit ok am facut copro de 2 ori si au iesit ok am facut analize la glanda si au iesit ok si totusi doctorii imi dau niste... [continuare]

Regim pt diabet

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Ma numesc Mihaela Mirea si am o prietena ,care in urma ultimelor analize,a fost diagnosticata cu diabet zaharat tip 2 si nu a inteles de la medic ce regim sa tina. Va rog,daca se poate sa-mi dati niste informatii in aceasta problema.Mentionez,ca prietena mea este obeza si are 53 ani.Va multumesc anticipat,Mihaela [continuare]

Fibre in exces

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Eu am tinut in vara o dieta pe baza de fibre si am slabit mult, am fost foarte multumita. Din pacate, am inceput iar sa mananc dulciuri in exces si, usor, usor, am inceput sa ma ingras. Acum iar mananc alimente cu multe fibre, inclusiv cate un pliculet de fibre naturale pe zi. Am inceput sa ma simt cam rau, ma balonez.. Prea multe fibre imi pot face rau? Fibrele din pliculete sunt sanatoase? Multumesc! [continuare]

E psoriazis in talpa?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Acum cativa ani mi-a aparut in talpa o mancarime dupa care a inceput ca talpa sa se cojeasca.mentionez ca mancarimea persista si astazi,de multe ori ma scarpin pana la sange si aceasta coaja ,scuama mi s-a intins aproape pe toata talpa.E oare psoriazis?Am incercat fluocinolon N,canesten,lamisil,canespor si nimic.Va rog daca puteti ajutati-ma... [continuare]

Ce sa fac?

Categoria: Comunitate

Am 57 de ani ,178 cm inaltime , 135 kg, munca de birou, sunt gurmand, am urmat mii de tratamente cu pastile de slabit si mai mult de 5 kg. nu am slabit niciodata. Am munca de birou si in afara de mersul pe jos 1-3 ore pe zi nu fac nimic . Nu mai fumez de 2 ani si m-am ingrasat 15 kg. de atunci. Bunica mea a fost grasa iar fratewle meu are 115 kg. Am devenit un sclav al laptopului. Dupa ce iau capsule de ceai verde decofeinizat, conentrat de otet de mere , topinanbur etc. maninc mai rau. Nu a reusit nimeni sa ma ajute cu un medicament care sa stopeze pofta de mincare , poate temporar. Am glicemie 110, tensiune 14/8 colesterol 240, trigliceride 180, deocamdata .. inima sanatoasa, fac toate analizele lunar. Ce sa fac? O operatie de micsorare a stomacului? [continuare]

Obezitate dupa abstinenta sexuala si de tutun

Categoria: Comunitate

M-am lasat de fumat de 3 luni si am luat in greutate 10 kg!!!! De asemenea, am mai luat in greutate cca 3 kg intr-o perioada de 4 ani timp in care mi s-a instalat definitiv menopauza. Deci in total, fata de acum 4-5 ani am in plus 13-15 kg. Acum am 70 de kg! la o inaltime de 1,64. Acum 5 ani aveam 55-57 kg, iar anul trecut in iunie 60 kg, iar acum in ianuarie 2011 - am 70 (in numai cateva luni)! Ce ma sfatuiti sa fac? Mentionez ca am 55 de ani! [continuare]

Mi se usuca pielea

Categoria: Comunitate

Buna seara, As dori sa va intreb care ar fi cauzele din care mi se usuca pielea foarte tare. Deja mi-au aparut niste pete mai inchises la culoare pe piele, si ma doare la atingere. va multumesc anticicpat! [continuare]

4 motive pentru a servi o salata zilnic

Categoria: Articole

Generalitati Ati mancat o salata astazi? Specialistii sunt de parere ca unul din cele mai sanatoase si mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta in aceasta perioada a anului, este consumul zilnic al salatei. Primavara poate fi considerata, din acest punct de vedere, sezonul care deschide pofta pentru salate, caci diversitatea legumelor proaspete este foarte mare. In plus, aceasta perioada a anului este singura in care putem gasi din abundenta legume proaspete (nu congelate, sau la borcan). Salata poate asigura consumul mai multor portii (recomandate de catre specialisti) de fructe si legume si poate furniza organismului o gama variata de vitamine, nutrienti si antioxidanti. Salata verde se afla in acest moment in meniul oricarui restaurant, deci si daca mergeti sa mancati in oras puteti face alegeri sanatoase, iar in incercarea de a comercializa si mancare mai sanatoasa, foarte multe lanturi de fast-food au introdus deja in meniul zilnic salata. Unele chiar... [continuare]

Importanta fluorului in dieta

Categoria: Articole

Generalitati Fluorul reprezinta un microelement mineral ce in organismul uman se localizeaza aproape exclusiv in tendoane, oase si dinti (sub forma de florurat de calciu sau de fluoroapatita). Studiile nu au stabilit daca fluorul are un rol indispensabil vietii, deoarece nu s-a putut realiza o dieta lipsita complet de el. Rolurile sale sunt: - protectie impotriva cariei dentare (aceasta actiune se manifesta chiar si la concentratii reduse); - participa la mentinerea structurii oaselor (fara a influenta insa procesul de crestere in sine); - in vederea prevenirii aparitiei cariilor dentare si pentru promovarea unei dentitii sanatoase, este recomandata fluorizarea� apei (proces cunoscut si sub numele de fluorurare si care consta in suplimentarea cu fluor a apei potabile, daca acesta este in concentratii de sub 0,5 mg/litru). Expertii sunt de parere ca acest risc este redus cu 50-60% in conditiile unui aport corespunzator. Surse alimentare de fluor Alimentele contin in... [continuare]

Vitamine pentru un bronz sanatos

Categoria: Articole

Introducere Vara asta se poarta bronzul! Ca in fiecare vara, de altfel, probabil te gandesti cum sa te bronzezi cat mai uniform, cum sa-ti pastrezi pielea bronzata cat mai mult timp si cum sa iti mentii sanatatea pielii. Iti vindem un pont: o alimentatie sanatoasa te va ajuta foarte mult! Razele ultraviolete emise de soare actioneaza asupra epidermei si determina importante efecte biologice care duc la eliberarea de radicali liberi la nivelul celulelor epidermei. Exista insa molecule capabile sa intercepteze radicalii liberi si sa protejeze celulele de actiunea acestora. Este vorba despre provitamina A, vitaminele antioxidante C si E, zinc, seleniu si carotenoizi. Ultravioletele afecteaza sanatatea pielii Razele ultraviolete actioneaza asupra diferitilor constituenti celulari: proteine, acizi nucleici, membrane citoplasmatice, distrug capilarele sangvine si fibroblastii. Ultravioletele de tip B induc formarea dimerilor in lanturile de ADN. Aceste fenomene blocheaza traducerea... [continuare]

Alimentatia naturala a sugarului - alaptarea

Categoria: Articole

Compozitia laptelui matern Conform specialistilor, alimentatia la san reprezinta folosirea exclusiva a laptelui matern fara utilizarea suzetei sau a biberonului in scopul de hranire a sugarului. Laptele matern reprezinta sursa perfecta de nutrienti pentru sugar deoarece contine toate principiile alimentare (proteine, lipide, glucide) in proportii ideale, astfel: contine 0,8-0,9% proteine, 3-5% lipide, 7-7,2% carbohidrati si 0,2% minerale. Laptele asigura sugarului si un aport corespunzator de minerale, oligoelemente, vitamine si chiar hormoni de are organismul acestuia are nevoie. Prin lapte, mama transmite sugarului proprii-i sai anticorpi, ceea ce contribuie la intarirea sistemului imun si ajuta copilul sa faca fata mai usor infectiilor. Printre substantele transferate se numara Ig A (cu rol in protejarea mucoaselor, in special cea a tubului digestiv), sau substante bacteriostatice (ce au proprietatea de a stopa inmultirea bacteriilor) cum ar fi lizozimul, complementul. [continuare]

Prevenirea cancerului de san

Categoria: Articole

Generalitati Prevenirea cancerului de san incepe cu propriile obiceiuri sanatoase – cum ar fi mentinerea unei stari active, limitarea consumului de alcoolul si o dieta sanatoasa. Exista posibilitatea ca o dieta sanatoasa, la care se adauga exercitiul fizic regulat sa contribuie cu adevarat le prevenirea cancerului de san? Pana acum, evidentele spun, da. Mai mult, daca aceste obiceiuri sunt combinate cu limitarea expunerii la substante care promoveaza boala, beneficiul va fi si mai mare. Cand vine vorba de prevenirea cancerului mamar, riscurile ce nu pot fi controlate, precum varsta si incarcatura genetica, pot fi extrem de importante. Dieta si exercitiul fizic Printre cele mai usoare lucruri care pot fi facute sunt controlul dietei si mentinerea unei activitati fizice constante. Va oferim cateva strategii care pot determina scaderea riscului pentru cancer mamar: 1. Limitarea consumului de alcool Exista o legatura directa intre consumul de alcool si cancerul mamar, dar si... [continuare]

Magneziul si importanta lui in dieta

Categoria: Articole

Generalitati Magneziul este un macroelement mineral esential organismului prin functiile indeplinite si prin procentul relativ ridicat pe care il reprezinta in structurile corpului. Organismul adult contine, in medie, 20-30 de grame de magneziu, peste 50% din acesta fiind in oase (sub forma de fosfat de magneziu si carbonat de magneziu). Rolurile magneziului sunt predominant metabolice, fiind implicat in producerea si transportul energiei necesare diverselor procese fiziologice. Este implicat in proteinogeneza, in metabolismul lipidelor si glucidelor, catalizeaza o mare parte din reactiile biochimice, are rol in contractia si relaxarea musculara. Printre cele mai cunoscute functii sunt cele care implica homeostazia calciului si procesul de mineralizare, in care magneziul are un rol activ, regland echilibrul calcic (prin favorizarea absorbtiei si metabolizarii acestuia) si impiedica precipitarea lui cu formare de calculi (renali, biliari). Magneziul este un mineral care,... [continuare]

Regimul puterea proteinelor

Categoria: Articole

Generalitati "Puterea proteinelor" este una dintre dietele cu continut scazut in carbohidrati, bogata in proteine, foarte populare in ultimile decenii. Dr. Michael Eades si Dr.Mary Dan Eades, in cartea "Protein Power", publicata de New York Times, care mai bine de un an s-a mentinut pe lista celor mai bine vandute carti, promoveaza ideea ca nu carnea grasa, ouale si produsele lactate sunt responsabile de aparitia obezitatii, ci carbohidratii ce se gasesc in cantitate mare in anumite fructe, legumele si cereale. Autorii cartii sintetizeaza toate datele despre dietele sarace in carbohidrati si influenta majora pe care aceste diete le-a avut in schimbarea stilului alimentar. Sunt prezentate explicatii stiintifice privind rolul jucat de hormonii implicati in metabolism, insulina si glucagonul, cat si recomandari practice, de tipul: "ce meniu sa fie ales intr-un restaurant frantuzesc sau intr-un fast-food". Alimente permise Iubitorii de friptura, oua si branza pot sta... [continuare]

Trucuri pentru a pacali foamea

Categoria: Articole

Generalitati Te-ai apucat de dieta, poate chiar ai inceput sa slabesti, dar foamea nu-ti da pace? Visezi la platouri pline de mancare sau dulciurile din vitrina iti fac cu ochiul... esti gata sa abandonezi dieta? Nu mai e cazul! Va voi prezenta cateva trucuri simple pentru a scapa de senzatia chinuitoare de foame. Citricele aliati de nadejde Mananca o jumatate de grepfrut inainte de masa sau bea un suc de portocale proaspat stoarse. Pe langa faptul ca te va hidrata, iti va oferi si necesarul de vitamina C din organism, ceea ce iti va intari sistemul imunitar. Renunta la hidratii de carbon Pentru a-ti controla foamea, renunta la hidratii de carbon. De fapt, aportul exagerat de zaharuri, mai ales al celor rafinate, permite eliminarea rapida a insulinei care favorizeaza depunerea lor sub forma de trigliceride. Din cauza acestor zaharuri rafinate, pancreasul secreta mai multa insulina pentru arderea zaharului consumat. Asadar, insulina produsa in exces va elimina si va... [continuare]

Fibroza chistica sau mucoviscidoza

Categoria: Articole

Generalitati Fibroza chistica este o boala in care secretiile mucoase ale organismului au consistenta crescuta, sunt uscate si aderente. Acest mucus asemanator lipiciului se intareste si determina simptomatologie, afectand multe organe, in special plamanii si pancreasul. Persoanele care au fibroza chistica pot avea probleme respiratorii si afectarea plamanilor. Pot avea probleme cu nutritia sau digestia, cresterea si dezvoltarea. Nu exista tratament curativ pentru fibroza chistica si boala se agraveaza in timp. Durata medie de viata pentru oamenii cu fibroza chistica a crescut constant in ultimii 40 de ani. In medie, persoanele cu fibroza chistica traiesc pana la 30 de ani desi tratamente noi fac posibila prelungirea vietii pana in jur de 40 de ani. Cauze Fibroza chistica apare cand un copil mosteneste cate o gena de la ambii parinti. Aceasta se numeste gena transmembranara a fibrozei chistice si codifica o proteina reglatoare transmembranara a fibrozei chistice (CFTR).... [continuare]

Dieta si bolile cardiovasculare

Categoria: Articole

Generalitati Specialistii in nutritie si cardiologii au convenit ca o dieta sanatoasa si echilibrata in nutrienti esentiali organismului poate influenta in mod benefic bolile de inima (poate avea rol atat in prevenirea cat si in ameliorarea lor). Regimul alimentar corect, combinat cu un stil de viata sanatos (in care exercitiile fizice sunt foarte importante) poate reduce semnificativ riscul de aparitie a bolilor cardiace, coronariene, a infarctului miocardic si accidentelor vasculare cerebrale. Prin scaderea nivelului de colesterol se scad si sansele de a dezvolta sindroame metabolice, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, obezitate sau sindroame dislipidemice severe. De asemenea, o dieta corespunzatoare confera organismului protectie impotriva osteoporozei si chiar impotriva unor forme de cancer (de exemplu, cancerul de colon). Surse de alimente sanatoase Adoptarea unui mod de viata sanatos, cu o dieta echilibrata, nu presupune realizarea unor eforturi suplimentare... [continuare]

Laptele de vaca in alimentatia sugarului si copilului mic

Categoria: Articole

Compozitia laptelui de vaca Specialistii nu incurajeaza si nici nu recomanda introducerea laptelui de vaca in dieta copiilor cu varsta sub 1 an (aflati inca in perioada de sugar). Motivele pentru care laptele integral de vaca nu este agreat se bazeaza pe continutul insuficient in vitamina E, D, C, fier si acizi grasi esentiali, ce caracterizeaza acest tip de lapte. De asemenea, laptele de vaca are un continut excesiv de ridicat in sodiu si potasiu si contine de 3 ori mai multe proteine decat laptele uman, ceea ce presupune o suprasolicitare a activitatii hepatice. Carbohidratii sunt in cantitate mica, acest lucru impunand suplimentarea cu zahar (zaharul are efecte nedorite asupra metabolismului sugarului, stimuland activitatea adipocitelor, cu aparitia obezitatii). Imunoglobulinele sunt si ele in cantitate mica si sunt distruse prin actiunea enzimelor proteolitice in procesul de digestie. Sugarii a caror alimentatie se bazeaza pe acest tip de lapte pot dezvolta probleme... [continuare]

Ischemia arteriala periferica

Categoria: Articole

Generalitati Anatomie si fiziologie Sistemul circulator este alcatuit din 2 mari tipuri de vase sangvine: artere si vene. Vasele sangvine sunt structuri tubulare cu rolul de a transporta sange oxigenat si bogat in nutrienti esentiali desfasurarii proceselor biologice (artere) si de a indeparta sangele dezoxigenat si metabolitii toxici rezultati in urma arderilor celulare de la tesuturi (venele). Deseurile sunt transportate la rinichi, ficat si plamani unde sufera diverse procese de metabolizare ce le fac mai usor de eliminat din organism. Sangele venos este apoi aprovizionat cu oxigen in plamani si trimis la inima, de unde este pompat in circulatia arteriala sistemica. Deci, arterele, cu exceptia arterei pulmonare si arterei ombilicale, transporta sange oxigenat, iar venele, cu exceptia venelor pulmonare, transporta sange lipsit de oxigen. Sistemul arterial este partea sistemului circulator care are cele mai mari presiuni - nivelul acestora depinde in functie de fazele... [continuare]

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Categoria: Articole

Calciul si osteoporoza Calciul reprezinta unul din cele mai importante elemente minerale, fiind esential in dezvoltarea normala a scheletului (oasele contin peste 90% din totalul calciului din organism), a dentitiei, are roluri importate in conducerea nervoasa, contractia musculara si in procesul de coagulare a sangelui. Necesarul de calciu depinde de varsta, sex si starea metabolica a organismului, fiind mai ridicat in copilarie (pe parcursul formarii si mineralizarii osoase), in cazul femeilor insarcinate, sau in cazul celor care sunt in perioada de menopauza. Specialistii sunt de parere ca aportul dietetic de calciu trebuie sa fie in permanenta cat mai ridicat, organismul asimiland in procente si proportii diferite acest mineral pana la varsta de 30 de ani (inclusiv). In general, doza minima recomandata este de aproximativ 1000 mg zilnic, cu anumite particularitati: - copiii intre 1-10 ani: 800-1200mg - intre 11- 24 ani: 1200-1500mg - femeile la menopauza: 1500mg zilnic. [continuare]

Rahitismul - deficitul de vitamina d la copii

Categoria: Articole

Generalitati Rahitismul este o afectiune specifica celor mici, care se datoreaza unui deficit de vitamina D, calciu si fosfati, care impiedica procesul de cresterea si dezvoltare normala a oaselor. Corespondentul acestei afectiuni la adult se numeste “osteomalacie”. In absenta acestei vitamine si a unor minerale esentiale, oasele isi pot pierde din rezistenta naturala, devin fragile si se pot rupe usor, chiar in urma unor traumatisme minore. Privat de aceste elemente, osteoidul nu se poate calcifica si matura. Desi deficitul de vitamina D apare si la adulti sau batrani, forma cea mai severa si frecvent intalnita este cea de “rahitism”, care afecteaza mai ales copii ce sufera de malnutritie severa, de infometare sau de un regim dietetic inadecvat necestatilor lor. Specialistii considera ca cel mai ridicat risc de aparitie a rahitismului il au nou nascutii alaptati la san ai caror mame nu se expun la soare, nou nascutii hraniti natural care nu sunt expusi la soare, micutii... [continuare]

Regimul alimentar in cancer

Categoria: Articole

Generalitati Regimul alimentar al pacientului suferind de cancer este planificat si abordat diferit, in functie de caz, stadiu de evolutie si terapie. Bolnavii de cancer sunt printre cei mai expusi riscului de a dezvolta sindroame pluricarentiale ca urmare a procesarii inadecvate a nutrientilor adusi prin dieta. Acest deficit se datoreaza fie bolii in sine (in special in formele cu localizare digestiva), fie tratamentului (care poate fi chirurgical, chimioterapie sau radioterapie). Boala canceroasa are capacitatea de a compromite total statusul nutritional al pacientului, alterandu-i in mod dramatic metabolismul si cauzand aparitia anorexiei (pierderea apetitului) ce pe termen lung va determina o scadere semnificativa in greutate. Exista situatii in care aceasta scadere ponderala apare chiar mai devreme, organismul fiind afectat profund de sindromul consumptiv asociat invariabil cancerului. Modificarile de metabolism ce apar la toti bolnavii includ intensificarea ratei... [continuare]

Hipercolesterolemia: principii de baza

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o substanta grasa, ceroasa, produsa la nivelul ficatului, dar care se gaseste si in anumite alimente de origine animala, precum produsele lactate, ouale sau carnea. Organismul necesita colesterol pentru o buna functionare. Celulele parietale (ale peretelui) vasculare sau membranele celulare au in structura lor colesterol; de asemenea, este nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D sau acizii biliari, ce ajuta la digestia grasimilor. Dar, organismul are nevoie doar de o cantitate foarte mica de colesterol pentru aceste nevoi. Cand se acumuleaza niveluri crescute din aceasta substanta in organism (hipercolesterolemie) apar problemele medicale, precum bolile coronariene, bolile cerebrale. Bolile coronariene Cand in organism se acumuleaza prea mult colesterol se formeaza niste placi (depozite groase si dure) la nivelul arterelor, ducand la ingustarea spatiului prin care trebuie sa circule sangele catre inima. In... [continuare]

Capsunile: surse naturale de antioxidanti

Categoria: Articole

Generalitati Intr-un clasament al celor mai bogate surse alimentare in antioxidanti, capsunile se afla in top. Capsunile sunt fructe de culoare rosie cu miros placut si cu o istorie de peste 2000 de ani. O mare varietate de specii ale acestora sunt intalnite in diverse parti ale lumii. Atat fructele cat si frunzele au fost folosite din cele mai vechi timpuri in scopuri terapeutice, pentru tratarea durerilor de stomac, dar si a altor tulburari gastrointestinale (cum ar fi diareea). Capsunul a fost considerat de unii specialisti ca fiind o planta miraculoasa, iar de altii secretul longevitatii. Pe locul 4 dupa mure, afine si zmeura ca si nivel de antioxidanti, capsunile au proprietati anticancerigene, anti-neurodegenerative si anti-inflamatorii. Beneficii pentru sanatate Avand in vedere combinatia lor unica de antioxidanti si substante nutritive antiinflamatorii, capsunile au un rol important in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular si in prevenirea bolilor... [continuare]

Tratament naturist pentru ateroscleroza

Categoria: Articole

Generalitati Ateroscleroza este o afectiunie a aparatului cardiovascular, caracterizata prin ingrosarea peretelui arterial. In prezent, aceasta este una din cele mai raspandite afectiuni pe intreg Globul, cauzand cresterea mortalitatii si dizabilitati. Aceasta afectiune este o combinatie de modificari ale arterelor inimii, constand in acumularea de lipide, polizaharide, elemente figurate din sange, de tesut fibros si depozite de calciu insotite de modificari ale tunicii musculare. Vaselele care hranesc inima (arterele coronare) si arterele de la creier prezinta cel mai ridicat risc de a fi afectate de aceasta afectiune degenerativa. Ateroscleroza cauzeaza pierderea elasticitatii vaselor sanguine si ingustarea arterelor mici, fapt care interfereaza cu libera circulatie a sangelui. Remedii naturiste 1. Lamaie Unul din cele mai eficiente remedii naturiste pentru tratarea aterosclerozei este coaja de lamaie, deoarece are cel mai mare continut de vitamina P, care... [continuare]

Margarina becel original - profil nutritional

Categoria: Diverse

Margarina Becel Original este un produs inovator care, datorita compozitiei sale, contribuie la mentinerea sanatatii inimii, fiind un aliat in lupta impotriva colesterolului. Ca parte a unei alimentatii echilibrate, completate de activitate fizica, Becel Original contribuie la mentinerea sanatatii inimii, precum si la mentinerea colesterolului in limite normale. [continuare]

Pagina 5 din 10 (284 rezultate)