alimente care contin lipide

Hipotensiunea arteriala la varstnici – o problema la fel de importanta ca si hipertensiunea arteriala?

Din Articole

Generalitati Hipotensiunea arteriala (posturala sau postprandiala) reprezinta o alterare a reglarii tensiunii arteriale, frecventa cu inaintarea in varsta. Poate fi asimptomatica, dar reprezinta o cauza frecventa de sincopa (pierdere tranzitorie, autolimitata, a starii de constienta, care duce, de obicei la cadere), caderi si mortalitate la persoanele de peste 65 ani, semnificand adesea fragilitate fizica. Controlul tensiunii arteriale (TA) se realizeaza prin intermediul mecanismelor baroreflexe, care regleaza TA prin cresterea si descresterea frecventei cardiace si a rezistentelor vasculare periferice, ca raspuns la variatiile TA. Cu varsta, raspunsul baroreflex la stimuli hiper si hipotensivi scade progresiv, iar riscul pentru hipotensiune arteriala creste. Functia baroreflexa este mai alterata la varstnicii cu hipertensiune arteriala. Hipotensiunea arteriala posturala sau ortostatica Hipotensiunea arteriala posturala (la trecerea din pozitia „culcat” in pozitia „in... [continuare]

Stafilococul auriu si alte infectii stafilococice

Din Articole

Generalitati Stafilococii sunt bacterii de forma rotund-ovalara (coci), gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 mm, dispusi caracteristic in gramezi (ca si ciorchinele de strugure). Genul Staphylococcus cuprinde aproximativ 27 de specii de stafilococi, dintre care cele mai des asociate cu infectii umane sunt in ordinea frecventei: Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus lugdunensis, Staphylococcus saprophyticus si Staphylococcus schleiferi. Pot produce o gama larga de infectii, a caror gravitate si localizare variaza de la infectii superficiale ale pielii pana la infectii ce pun viata in pericol, ca de exemplu septicemia sau meningita. Epidemiologie In functie de capacitatea de a secreta o enzima numita coagulaza (care poate coagula plasma), stafilococii se impart in coagulazo-negativi si coagulazo-pozitivi. Stafilococii coagulazo-negativi sunt ubicuitari (se gasesc peste tot), facand parte din flora normala a organismului,... [continuare]

Guta

Din Articole

Generalitati Guta este o forma de artrita (inflamatia articulatiilor), caracterizata prin episoade dureroase secundare inflamatiei articulatiilor. Boala este caracterizata prin durere, edem, roseata si caldura locala (inflamatie) precum si prin impotenta functionala a articulatiei. Fara tratamentul corespunzator, guta este o boala care prezinta recurente (acutizari) frecvente care pot cauza leziuni severe ale articulatiilor, tendoanelor sau a altor tesuturi. Guta este o boala mai frecventa in randul populatiei de sex masculin. Cauze Cauza principala a gutei este hiperuricemia (excesul de acid uric in sange). Hiperuricemia este deseori asimptomatica si nu cauzeaza complicatii, majoritatea persoanelor cu nivel crescut sanghin al acidului uric nu dezvolta niciodata guta. Nu este cunoscuta cauza exacta a hiperuricemiei, insa s-au idendificat recent diferiti factori heredo-colaterali (genetici) incriminati in aparitia acesteia. Cand nivelul acidului uric are valori foarte... [continuare]

Dieta metabolica personalizata

Din Articole

Mituri in curele de slabire In jurul curelor de slabire s-a nascut o adevarata “mitologie”. De unele dintre urmatoarele mituri sunt convins ca v-ati lovit pana acum. Haideti sa vedem care sunt cele mai frecvente conceptii gresite si care este adevarul. Mitul nr.1 - Daca reduci foarte mult cantitatea de calorii, vei slabi mai rapid Partial adevarat, insa numai pentru primele cateva zile sau saptamani. Oricum este o atitudine cat se poate de neproductiva. Atunci cand reduci foarte mult cantitatea de calorii, in fond iti supui organismul la infometare. Corpul tau va incerca sa isi protejeze resursele si va incetini rata metabolismului. E ca atunci cand ramai cu putini bani si nu stii cand o sa primesti altii: incepi sa cheltuiesti mai putin, ca sa iti ajunga cat mai mult timp. In plan metabolic asta se traduce prin incetinirea si apoi oprirea scaderii in greutate. Mitul nr.2 – Cu cat este mai stricta dieta, cu atat va functiona mai bine Am observat un lucru in intalnirile... [continuare]

Dieta pentru prevenirea ridurilor

Din Articole

Generalitati Pentru a intelege cum pot ajuta alimentele la prevenirea ridurilor, este important sa se inteleaga cum anume se formeaza ridurile. Pe masura ce oamenii imbatranesc au loc modificari inclusiv la nivel celular. Procesul de reinnoire celulara incetineste, fibrele elastice nu mai pot sustine pielea la fel de bine cum o faceau in trecut. Astfel pielea devine moale, dermul isi pierde partial din capacitatea sa de a retine umezeala si nutrientii, iar productia de colagen incetineste. Stresul excesiv precum si alti factori de mediu pot influenta negativ productia de colagen, ceea ce ingreuneaza procesul de sinteza al proteinelor de colagen si provoaca imbatranirea prematura. Rezultatul este scaderea elasticitatii pielii, aparitia ridurilor si liniilor fine. Factorii care determina aspectul pielii Hidratarea, expunerea la soare precum si exercitiile fizice sunt factori importanti care pot determina aspectul general al pielii, dar alegerile alimentare sunt cele care... [continuare]

Pierdeti rapid in greutate cu dieta de 17 zile

Din Articole

Generalitati Dieta de 17 zile este compusa din trei cicluri care se intind pe o perioada de 17 zile. La acestea se adauga un ciclu de intretinere a greutatii. Aceasta dieta presupune ajustarea aportului de carbohidrati, proteine, grasimi si calorii pe timpul celor 17 zile, in scopul stimularii metabolismului si a mentinerii greutatii obtinute in urma procesului slabirii. Acest plan dietetic va poate ajuta sa pierdeti rapid in greutate, indiferent care este numarul de kilograme pe care doriti sa il pierdeti. Consumul de glucide se va modifica in functie de faza dietei in care va aflati. Acest lucru creeaza confuzie asupra metabolismului si il accelereaza. Dieta nu determina frustrare si nici plictiseala, caracteristici asociate cu dietele pe termen lung. Fazele dietei de 17 zile Etapele dietei de 17 zile sunt: - Accelerarea - in aceasta faza initiala se reduce dramatic consumul de carbohidrati, pentru a se accelera arderea grasimilor, curatarea organismu [continuare]

Bolile inflamatorii - ce sunt si ce factori le provoaca

Din Articole

Generalitati Pana acum, se cunosc peste 100 de boli inflamatorii care pot afecta tesuturile din organism, fiecare in felul ei. Inflamatia nu este altceva decat o reactie a corpului fata de un agent patogen declansator. Lista scurta cu boli inflamatorii Chiar daca lista de boli inflamatorii este lunga, anumite afectiuni sunt mai des intalnite. Este vorba despre: - Alzheimer - Parkinson - spondilita anchilozanta - artrita (osteoartrita, artrita reumatoida, artrita psoriazica) - astmul - bolile cardiace si cardiovasculare (ateroscleroza, endocardita, miocardita) - bolile inflamatorii ale intestinului (boala Chron, rectocolita ulcero hemoragica) - boala inflamatorie pelvina - colita - diverticulita - fibromialgia - lupusul eritematos sistemic Bolile inflamatorii si stresul oxidativ Inflamatia este rezultatul unui stres oxidativ care agreseaza celulele si le impiedica sa functioneze in mod normal. In general, stresul oxidativ sta la baza multor afectiuni, nu doar la... [continuare]

Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea

Din Articole

Generalitati Dieta mediteraneana s-a dovedit a fi benefica sanatatii in urma numeroaselor studiilor de specialitate, care au concluzionat ca alimentele din care acest regim nutritional este compus imbunatatesc memoria si reduc riscul imbolnavirii in cazul mai multor afectiuni grave, precum tulburarile cardiace, cancerul, hipertensiunea arteriala, diabetul de tip II, boala Parkinson sau sindromul Alzheimer. Bogata in legume, fructe, carne slaba, mazare, fasole si cereale integrale, dieta mediteraneana exclude grasimile saturate si zaharurile in exces, inlocuindu-le cu vitamine, minerale, fibre si grasimi esentiale mononesaturate. Combinata cu excercitii fizice moderate si lipsa viciilor, dieta mediteraneana poate fi o alegere prolifica unui stil de viata sanatos si unei longevitati crescute. Dieta mediteraneana si memoria Un studiu desfasurat in vara anului 2013 si publicat in prestigioasa lucrare de specialitate Neurologie a demonstrat ca o dieta mediteraneana imbunatateste... [continuare]

8 substante esentiale pentru ingrijirea pielii uscate

Din Articole

Generalitati Ingrijirea pielii uscate nu este intotdeauna usoara. Descuamarea si senzatia de strangere a tesutului cutanat sunt doua simptome extrem de neplacute, care pot fi tinute sub control doar cu ingrediente speciale. Nu toate produsele care promit ameliorarea pielii uscate functioneaza, motiv pentru care persoanele cu acest tip de piele isi gasesc cu greu cremele, lotiunile si serurile care chiar dau rezultate. Daca va regasiti in acest scenariu, este necesar sa cunoasteti actiunea substantelor care va ajuta cu adevarat sa ingrijiti corespunzator pielea uscata. Ingrediente benefice pentru pielea uscata Pielea uscata este ereditara, insa tendinta de deshidratare creste odata cu inaintarea in varsta, chiar si in cazul pielii mixte sau normale. Fara o ingrijire corecta, pot sa apara crapaturi inestetice, iritatii si prurit. Intrucat uscarea pielii survine de cele mai multe ori pe fondul unor cauze externe, fenomenul poate fi combatut cu usurinta prin tratamente topice.... [continuare]

Informatii esentiale despre colesterol si valorile sale

Din Articole

Generalitati Colesterolul este asociat in general cu sursele alimentare nesanatoase, al caror consum creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Insa acest alcool organic se regaseste in membrana celulara si in tesuturile organismului, fiind transportat in sange si necesar proceselor metabolice de la nivel celular. Valorile colesterolului sunt un bun indicator al starii de sanatate, de aceea monitorizarea lor este foarte importanta, mai ales la varste inaintate. Informatiile esentiale despre rolul colesterolului in organism si situatiile in care aceste devine periculos ajuta la o mai buna intelegere a modului in care functioneaza organismul si a factorilor de risc asociati cu excesul de lipide in sange. Rolul colesterolului in organism Colesterolul este un compus lipidic, sterol, regasit in compozitia membranelor celulare ale corpului uman. Cea mai mare proportie a sa este sintetizata de ficat (aproximativ 75%), iar restul provine din alimentele consumate... [continuare]

Deficitul si supradoza de vitamina e

Din Articole

Generalitati Vitamina E este numele unui grup de opt vitamine liposolubile cunoscute ca tocoferoli si tocotrienoli. Medicii pot prescrie doze mari de vitamina E pentru persoanele care au conditii digestive si absorbtia aceastei vitamine se face cu greutate sau pentru a ajuta la tratarea dischineziei tardive, o tulburare de miscare. Vitamina E este un antioxidant, ceea ce inseamna ca ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor si a ADN-ului prin neutralizarea moleculelor daunatoare, numite radicali liberi. Deficitul de vitamina E Deficientele de vitamina E sunt extrem de rare la om, insa, cu toate acestea, copiii prematuri cu greutate foarte mica la nastere si persoanele care au anumite probleme digestive sunt cei mai susceptibili de a avea risc pentru un astfel de deficit. Semnele si simptomele deficitului de vitamina E includ amorteala sau furnicaturi la nivelul degetelor de la picioare sau ale mainilor, probleme ce afecteaza retina ochiului, slabirea sistemului imunitar sau... [continuare]

Consecintele depunerii de colesterol

Din Articole

Generalitati Colesterolul reprezinta o formula biochimica din clasa lipidelor si care are multiple roluri benefice in organismul uman. Colesterolul este parte constituenta in aproape toti compusii celulari, de sinteza sau metabolici ai celulelor, astfel ca fac parte din o serie de hormoni, sunt parte din acidul biliar secretat de ficat, si parte componenta a membranelor celulare. Stratul lipid alcatuit si din colesterol este cel care are rol de termoreglare, sustinere si protectie pentru viscerele noastre si este forma de depozitare energetica a constituentilor nostri. Patologia in ceea ce priveste colesterolul nu este atat legata de prezenta sa in organismul nostru dar excesul sau reprezinta partea patologica. Colesterolul este subimpartit in doua principale categorii si anume : LDL si HDL. HDL sau High density lipidoproteins si LDL sau Low density lipoproteins. O a treia categorie din clasa colesterolului este reprezentata de VLDL (Very low density... [continuare]

Cum poate fi combatuta obezitatea

Din Articole

Generalitati Obezitatea este un flagel care cuprinde tot mai mult si Romania , avand deja un procent mare de pondere in tarile dezoltate, vest europene sau in SUA unde atinge cote alarmante si de 25% din populatie, incepe treptat sa cuprinda si Romania incet incet. Datorita extinderii lanturilor de fast-fooduri si a faptului ca in Romania se accentueaza tipul de munca occidental, adica prelungit cu ore de activitate intensa si cu pauze de masa prea scurte. Toate acestea contribuie la o alimentatie dezechilibrata, nesanatoasa si la un timp de efort fizic (fitness, jogging sau alte tipuri) mult redus, acestea toate vor duce in timp la un singur lucru, la o obezitate. La toate acestea se mai adauga si tipul de alimentatie tot mai nesanatos, care sa fie in niste norme europene de aspect si de viteza de productie dar care contin tot mai putin nutrientii necesari si tot mai mult se axeaza pe gust sau pe aspectul de comercializare mai facila. Totodata, accesibilitatea la o... [continuare]

Dislipidemiile - solutii alternative pentru o problema insuficient controlata

Din Articole

Aparatul cardiovascular este un tot unitar, un mecanism uluitor, care asigura hrana trupului si viata in sine. El ramane in lumea medicala dar si in constiinta populatiei, centrul vietii. Mentinerea colesterolului in limite normale este o conditie esentiala pentru a preveni boli grave precum ateroscleroza si accidentul vascular cerebral. Colesterolul este o substanta lipidica care se gaseste in toate celulele organismului. El indeplineste un rol important in sanatatea noastra intrucat ajuta la formarea membranelor celulare, constituie punctul de plecare al sintezei hormonilor in glandele suprarenale si in ovar si este de neinlocuit pentru indeplinirea anumitor functii. Colesterolul devine indispensabil lipidelor in momentul in care ele sunt transformate de catre ficat in acid biliar. Colesterolul provine din doua surse: 75% se sintetizeaza in ficat, in special din grasimile alimentare, iar 25% vine direct din alimente. Exista doua tipuri de colesterol: “colesterolul bun”... [continuare]

Mancatul dezorganizat - inamicul siluetei si al sanatatii

Din Articole

Saritul peste mese, mancatul la ore haotice, lipsa unui echilibru intre aportul de glucide, proteine si lipide combinata cu sedentarismul si o hidratare insuficienta, toate acestea reprezinta obiceiuri nesanatoase. Ele au impact atat asupra siluetei, cat si asupra starii fizice si psihice generale. Cand mananci dezorganizat, intregul metabolism se da peste cap. Te ingrasi, faci celulita si poti suferi de afectiuni ale sistemului digestiv. Mancatul la ore fixe nu este singurul lucru care conteaza atunci cand vrei sa adopti un stil de viata sanatos. Mai trebuie sa fii atent si la ce alimente consumi. Poti ajunge sa ai o silueta de invidiat fara sa tii vreun regim de slabire strict, respectand doar cateva principii simple. 1.Mananca dimineata Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. A sari peste micul dejun este cea mai mare greseala in materie de alimentatie. Un mic dejun sanatos trebuie sa contina un aport echilibrat de proteine, grasimi, glucide si fibre, astfel... [continuare]

3 metode simple de a-ti tine colesterolul sub control

Din Articole

Colesterolul este un compus natural, avand la baza steroli sau lipide simple. El se sintetizeaza in organismul animal, concentrandu-se la nivelul ficatului, maduvei spinarii, creierului si vaselor sangvine. In concentratii normale, colesterolul are efecte benefice, find necesar la mentinerea integritatii, sinteza acizilor produsi de vezica biliara si metabolismul vitaminelor liposolubile (vitamine care se dizolva in grasimi): A, D, K, E. Acumulat in cantitati mari in corpul uman, colesterolul mareste riscul de accident vascular cerebral si afectiuni cardiace grave, uneori fatale. Colesterolul “bun” versus colesterolul “rau” Termenul traditional de colesterol nu se refera la compusul natural in sine, ci la lipoproteinele care il transporta. Astfel, se face distinctia intre colesterolul “rau” sau LDL (lipoproteine cu densitate mica) si colesterolul “bun” sau HDL (lipoproteine cu densitate mare). Diferenta intre cele doua tipuri de colesterol este data de densitatea... [continuare]

Cum putem sa ne mentinem colesterolul la un nivel optim?

Din Articole

Mentinerea colesterolului in limite normale este o conditie esentiala pentru a preveni boli grave precum ateroscleroza si accidentul vascular cerebral. Colesterolul este o substanta lipidica care se gaseste in toate celulele organismului. Colesterolul provine din doua surse: 75% se sintetizeaza in ficat, in special din grasimile alimentare, iar 25% vine direct din alimente. Exista doua tipuri de colesterol: “colesterolul bun” (HDL) si “colesterolul rau” (LDL) . Ele functioneaza astfel: HDL-ul transporta colesterolul din diverse parti ale organismului inapoi la ficat, ceea ce duce la inlaturarea lui din organism, si, in consecinta, la protejarea vasului de sange. In ceea ce priveste LDL-ul, acesta transporta cea mai mare parte a colestrolului in sange, contribuind astfel la formarea placilor aterosclerotice ce duc la ingustarea vasului de sange. Colesterolul marit sau hipercolesterolemia este unul dintre factorii de risc atunci cand vorbim de bolile cardiovasculare. Cu atat mai... [continuare]

Efectele carentei de magneziu din organism

Din Articole

Generalitati Magneziul este un oligoelement indispensabil organismului, care intervine in metabolismul glucidelor, al lipidelor sau al proteinelor ori in coagularea sangvina. O carenta de magneziu duce la tulburari neuromusculare, in vreme ce un surplus poate fi consecinta unei insuficiente renale severe. Aportul zilnic de magneziu recomandat este de 5 miligrame per kilogram corp. Printre cele mai comune surse alimentare de magneziu se numara cerealele integrale, fructele oleaginoase, legumele uscate, ciocolata. Cauzele deficientei de magneziu Studiile clinice au aratat ca 3 din 4 adulti au deficit de magneziu in organism. Carenta de magneziu se manifesta adesea in cazul persoanelor care au o dieta bogata in proteine, care nu mananca zilnic fructe si legume sau care obisnuiesc sa consume produse semipreparate si alimente procesate. Acest tip de alimente nu contin toti nutrientii necesari organismului. Consumul excesiv de cafea sau alcool distruge rezerva de magneziu din... [continuare]

Dieta

Din Comunitate

buna a folosit cineva pastilutele de slabit alli? sunt f. disperata. vreau sa slabesc in jur de 10 kg si nu pot, nu stiu cum. acum un an si jumatate am nascut si dupa nastere am inceput sa iau kg pentu ca mancam multe dulciuri, ca niciodata. in timpul sarcinii am luat doar 9 kg, pe care le-am pierdut imediat dupa nastere. ajutati-ma . am inceput sa iau alli , una pe zi. sunt ok? [continuare]

Leucemia - generalitati

Din Comunitate

prietenul meu sufera de leucemie..si as vrea sa stiu care sunt simptomele si daca se poate agrava..si daca este contagioasa..mi ar fi de mare ajutor daca mi ati raspunde..va rog frumos. [continuare]

Dieta

Din Comunitate

Buna ! sunt noua aici si nu ma prea descurc..sper ca scriu totusi intrebarea unde trebuie :)) Am o nelamurire.Eu mananc dimineata cereale cu lapte.Din cate stiu ca m-am informat dupa net nu sunt bune toate cerealale si nu in orice fel de cantitati.Eu am tinut o dieta si am slabit 10 kg avand 65kg la 158m la varsta de 16 ani.Acum am 55kg..dar mai vreau sa mai slabesc 5 kg.Mananc sanatos,beau lichide multe si fac sport (sar coarda,abdomene,tae-bo,alerg).Tosusi nu stiu daca cerealele care le consum sunt bune pe eticheta scrie : "ingrediente:faina integrala de grau,tarate,zahar,malt,sare,emulgator(E471) 357kcal/100g ,proteine-10g,lipide-2,4g,glucide-72,6g" Lapte consum din cel slab la 1,8 grasime si doar 150ml la cereale. Este buna alegerea mea de a consuma cereale de tipul fulgilor de grau in cazul in care vreau sa mai si slabesc? Va rog frumos sa ma sfatuiti,astept raspuns.Multumesc anticipat. [continuare]

Fibre in exces

Din Comunitate

Buna ziua. Eu am tinut in vara o dieta pe baza de fibre si am slabit mult, am fost foarte multumita. Din pacate, am inceput iar sa mananc dulciuri in exces si, usor, usor, am inceput sa ma ingras. Acum iar mananc alimente cu multe fibre, inclusiv cate un pliculet de fibre naturale pe zi. Am inceput sa ma simt cam rau, ma balonez.. Prea multe fibre imi pot face rau? Fibrele din pliculete sunt sanatoase? Multumesc! [continuare]

Ce sa fac?

Din Comunitate

Am 57 de ani ,178 cm inaltime , 135 kg, munca de birou, sunt gurmand, am urmat mii de tratamente cu pastile de slabit si mai mult de 5 kg. nu am slabit niciodata. Am munca de birou si in afara de mersul pe jos 1-3 ore pe zi nu fac nimic . Nu mai fumez de 2 ani si m-am ingrasat 15 kg. de atunci. Bunica mea a fost grasa iar fratewle meu are 115 kg. Am devenit un sclav al laptopului. Dupa ce iau capsule de ceai verde decofeinizat, conentrat de otet de mere , topinanbur etc. maninc mai rau. Nu a reusit nimeni sa ma ajute cu un medicament care sa stopeze pofta de mincare , poate temporar. Am glicemie 110, tensiune 14/8 colesterol 240, trigliceride 180, deocamdata .. inima sanatoasa, fac toate analizele lunar. Ce sa fac? O operatie de micsorare a stomacului? [continuare]

Obezitate dupa abstinenta sexuala si de tutun

Din Comunitate

M-am lasat de fumat de 3 luni si am luat in greutate 10 kg!!!! De asemenea, am mai luat in greutate cca 3 kg intr-o perioada de 4 ani timp in care mi s-a instalat definitiv menopauza. Deci in total, fata de acum 4-5 ani am in plus 13-15 kg. Acum am 70 de kg! la o inaltime de 1,64. Acum 5 ani aveam 55-57 kg, iar anul trecut in iunie 60 kg, iar acum in ianuarie 2011 - am 70 (in numai cateva luni)! Ce ma sfatuiti sa fac? Mentionez ca am 55 de ani! [continuare]

Mi se usuca pielea

Din Comunitate

Buna seara, As dori sa va intreb care ar fi cauzele din care mi se usuca pielea foarte tare. Deja mi-au aparut niste pete mai inchises la culoare pe piele, si ma doare la atingere. va multumesc anticicpat! [continuare]

Am o problema de vreo 75 de zile

Din Comunitate

Buna ziua , am si eu o problema si 6 retete la activ pana acuma . am avut un reflux deudo-gastric am facut endoscopie ca sa se ajunga la aceasta concluzie , am luat tratament ptr durerea de stomac si in 10 zile nu am mai avut probleme dar ... problema mare este ca de 75 de zile sunt stricat la burta si in fiecare dimineata ma trezesc cu dureri de burta , intre orele 8:30 si 9:30 ma trezeste durerea din somn si trebuie sa ajung pe toaleta , scaunele sunt moi si cate odata apoase , au culoarea galbuie , scaun plutitor si urat mirositor si cate odata am si frisoane si sunt balonat . dupa ce am eliminat tot scaunul ma mai doare burta cel mult 40 min si in cursul zilei nu pot sa ies afara de loc chiar daca ma chinui . tin regim alimentar de 4 luni deja nu beau alcool nu fumez si nu am mai baut nici cafea de 4 luni jumate . Am facut analize la sange si au iesit ok am facut copro de 2 ori si au iesit ok am facut analize la glanda si au iesit ok si totusi doctorii imi dau niste... [continuare]

Regim pt diabet

Din Comunitate

Buna ziua. Ma numesc Mihaela Mirea si am o prietena ,care in urma ultimelor analize,a fost diagnosticata cu diabet zaharat tip 2 si nu a inteles de la medic ce regim sa tina. Va rog,daca se poate sa-mi dati niste informatii in aceasta problema.Mentionez,ca prietena mea este obeza si are 53 ani.Va multumesc anticipat,Mihaela [continuare]

Recuperare avc ischemic

Din Comunitate

Buna seara, Bunica mea a suferit acum 2 saptamani un avc ischemic partea stanga, fiindu-i afectate in special memoria si campul vizual. Acum e in perioada de recuperare , atat medicamentos cat si prin sprijin familial. Din pacate acces la personal specializat in recuperarile dizabilitatilor mai sus mentionate nu avem. Tratamentul medicamentos care ar trebui sa o ajute in recuperarea acestor 2 aspecte consta in administrarea de Tanakan(de 3 ori pe zi) si a inca unui alt medicament care momentan imi scapa pentru memorie si concentrare. Din pacate nu prea constientizeaza ce i s-a intamplat, cu toate ca i-am explicat cat am putut noi de clar si a inceput sa se izoleze de noi, sa fie foarte frustrata ca nu mai poate face diverse activitati ca pana acum refuzand ajutorul nostru. Prefera sa stea in pat, fara sa se uite la nimic, fara sa asculte nimic, nici pofta de mancare nu prea are si foarte greu reusim sa-i dam macar o felie de paine. am uitat sa precizez ca la externarea din... [continuare]

Regim alimentar hipotiroidie

Din Comunitate

VA rog sa-mi indicati o publicatie sau un site unde pot gasi retete pentru hipotiroidie, ce alimente sa ocolesc si ce sa folosesc. [continuare]

E psoriazis in talpa?

Din Comunitate

Buna ziua, Acum cativa ani mi-a aparut in talpa o mancarime dupa care a inceput ca talpa sa se cojeasca.mentionez ca mancarimea persista si astazi,de multe ori ma scarpin pana la sange si aceasta coaja ,scuama mi s-a intins aproape pe toata talpa.E oare psoriazis?Am incercat fluocinolon N,canesten,lamisil,canespor si nimic.Va rog daca puteti ajutati-ma... [continuare]

Pagina 5 din 11 (322 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK