Medicina functionala si integrativa, aliatul unui stil de viata echilibrat

Publicat la data de: 04 Octombrie 2019 | Actualizat la data de: 04 Octombrie 2019
Medicina functionala si integrativa, aliatul unui stil de viata echilibrat

Stilul de viata al omului modern vine cu multe provocari cum ar fi: alimentatia dezechilibrata, excesele alimentare, utilizarea predominanta a alimentelor rafinate si concentrate, de obicei cu aport nutritiv scazut, sedentarismul, nivelul redus al interactiunilor sociale in afara mediului online, sindromul de burnout, poluarea etc.

Toate acestea determina cresterea substantiala a incidentei bolilor cronice precum obezitatea, diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul, osteoporoza, infertilitatea, tulburarile neuro-psihice.

In acest context, medicina functionala si integrativa este deja o necesitate pentru cresterea sperantei de viata si mentinerea calitatii superioare a acesteia.

La Centrul Secom promovam Medicina Functionala si Integrativa ca sistem de asistenta medicala personalizata, stiintifica, bazata pe colaborarea stransa intre pacient si medic cu scopul de a de a mentine starea buna de sanatate prin descoperirea si abordarea cauzelor profunde ale bolilor.

EVALUAREA HOLISTICA

Pentru a oferi solutii personalizate de tratament evaluam holistic fiecare pacient.

Evaluarea holistica este o metoda complexa prin care echipa noastra medicala analizeaza influenta factorilor genetici, emotionali, sociali, de mediu si a stilului de viata asupra sanatatii.

Aceasta evaluare se face pe baza anamnezei detaliate care include identificarea modificarilor structurale si a dezechilibrelor functionale ale organelor si sistemelor si analizarea documentelor medicale prezentate de pacient. Totodata, intrucat avem o viziune globala asupra tratarii pacientului, pe langa analizele medicale standard, solicitam si utilizam mai multe analize si teste specializate (profiluri hormonale, teste imunohistochimice, genetice, metabolice, etc.).

Prin integrarea tuturor informatiilor rezultate din analiza holistica realizam o imagine completa a pacientului si elaboram programe de tratament personalizate (adaptate nevoilor acestuia).

PROGRAME INTEGRATE DE TRATAMENT

In cadrul Centrulului de Medicina Functionala si Integrativa Secom asociem eficient tratamentelor naturale si programe de nutritie functionala si integrativa, atat pentru o gama larga de afectiuni, cat si pentru mentinerea sanatatii organismului. Totodata, integram programele de tratament cu produse naturale altor tratamente urmate de pacient (medicamente, chimioterapie/ radioterapie, s.a).

REZULTATE CONCRETE

Tulburarile sau afectiunile cauzate de un stil de viata dezechilibrat care raspund bine la tratamentele functionale integrative elaborate in cadrul Centrului Secom sunt: sindromul metabolic, dislipidemiile, diabetul, alergiile, afectiunile digestive (colon iritabil, refluxul gastroesofagian, colita ulcero-hemoragica, boala Crohn, etc.), sensibilitatile alimentare, tulburarile de menopauza, cistitele, fibromialgiile, migrenele, insomniile, sindromul ADHD, oboseala cronica, depresia, anxietatea, tulburarile hormonale, endocrine, obezitatea, afectiunile oncologice, etc.

Peste 18.000 de pacienti au avut evolutii favorabile sub tratamentele naturale personalizate recomandate in Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom.

Pentru mai multe detalii despre conceptul de medicina functionala si integrativa si despre serviciile Centrului Secom aflati accesand https://www.secom.ro/centru-de-medicina-integrativa/.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Condroprotectia, un ghid eficient pentru mentinerea sanatatii articulatiilor Condroprotectia, un ghid eficient...

    Problemele aparute la nivelul articulatiilor au efecte negative considerabile asupra vietii de zi cu zi. Ele nu mai reprezinta o amenintare doar pentru persoanele in varsta, ci le afecteaza si pe cele mai tinere, avand in vedere ca stilul de viata al omului modern...citeste mai mult

  • Protectia totala a ficatului de la Secom Protectia totala a ficatului de la Secom

    Alimentatia necorespunzatoare, toxinele din mediu si stilul de viata alert ne influenteaza starea de sanatate. Ficatul este cel mai afectat organ, din cauza rolului sau de a filtra substantele toxice din sange, purificand zilnic aproximativ 2 mii de litri, de 400 de ori...citeste mai mult