9 suplimente anitivirale naturale incredibil de puternice!

Publicat la data de: 14 Aprilie 2020 | Actualizat la data de: 14 Aprilie 2020
9 suplimente anitivirale naturale incredibil de puternice!

Stiai ca sunt peste 400 de tipuri de virusuri care pot cauza infectii virale, inclusiv o raceala, gripa, hepatita, HIV sau mai nou temutul Coronavirus?

Intrucat cazurile de Coronavirus sunt in continua creste, specialistii medicali cauta noi modalitati de a se lupta cu infectia. Desi Coronavirului a devenit o problema globala exista solutii preventive pe care le putem aplica in siguranta.

In prezent, multe persoane aleg sa se vaccineze anual de gripa, dar aceasta solutie nu este 100% eficienta caci anumite virusuri, cum este si Coronavirus, pot dezvolta mutatii fata de care un organism imunizat nu reactioneaza. Din fericire, exista o multitudine de alternative naturale din extracte din plante care au capacitatea de a intari sistemul imunitar, de a reduce inflamatia si de a lupta cu infectia.

Ce este un virus?

Un virus este un agent patogen microscopic care se multiplica doar in interiorul celulelor organismelor vii. Virusurile pot infecta toate formele de viata: oameni, animale, plante, microorganisme, inclusiv bacterii sau arhee. Virusurile sunt descrise ca fiind organisme aflate „la limita vietii” pentru ca poarta material genetic, se reproduc si evolueaza prin selectie naturala, dar le lipseste o structura celulara fixa care le-ar clasifica ca fiind organisme vii.

Exista multiple modalitati prin care un virus se raspandeste. La animale, un virus este purtat de insecte care se hranesc cu sange, dar alte virusuri se transmit prin tuse sau stranut.

Ce sunt suplimentele antivirale?

Suplimentele cu efect antiviral sunt formate din extracte naturale si au capacitatea de a inhiba dezvoltarea si raspandirea virusurilor. Cele mai eficiente extracte cu efect antiviral actioneaza asupra sistemului imunitar pe care il fortifica pentru a lupta eficient cu virusul. Pentru faptul ca actiunea antiviralelor este de a activa sistemul imunitar, ele se dovedesc eficiente si in cazul virusurilor care sufera mutatii si care sunt rezistente la tratamentele conventionale.

Pe langa efectul de suprimare a actiunii virusurilor si a infectiilor virale, prin sustinerea sistemului imunitar, extractele naturale cu efect antiviral au si alte beneficii: functioneaza ca tratament natural pentru raceala, sustin activitatea cardiovasculara si digestiva si actioneaza ca antiinflamatoare.

9 suplimente antivirale incredibil de puternice:

Vitamina D3

Vitamina D3 intervine asupra celulele imunitare T care sunt activate pentru a combate virusurile si bacteriile. Celulele T contin receptori ai Vitaminei D3, ceea ce inseamna ca eficienta lor se atinge doar in prezenta acestei vitamine. Drept urmare, o carenta a vitaminei D3 este asociata cu un sistem imunitar slabit predispus la infectii. Vitamina D3 activeaza si un tip de peptide cu efect antimicrobian si permite eliminarea bacteriilor inainte de declansarea infectiei.

Cercetarile colective au demonstrat cum efectul antiviral al Vitaminei D3 s-a demonstrat ca distruge agentii microbieni, dar si virusurile. Acest efect este sustinut si de capacitatea pe care o are Vitamina D3 asupra raspunsului inflamator declansat de o infectie virala. Virusul cauzeaza eliberarea de citokine pro-inflamatoare, agravand boala. Vitamina D3 diminueaza secretia acestor citokine, diminuand efectele infectiei.

Vitamina C

Vitamina C este recunoscuta pentru beneficiile pe care le are in tratamentul racelilor si a gripei, dar in acelasi timp are si capacitatea de a intari sistemul imunitar. in mod special, Vitamina C creste activitatea si actiunea celulelor imunitare care ataca virusurile, bacteriile, mucegaiurile sau sporii ciupercilor care pot ataca sistemul imunitar.

Actiunea de antioxidant a Vitaminei C, creste capacitatea organismului de a se lupta cu stresul oxidativ si cu inflamatia, creand un mediu ostil dezvoltarii virusurilor si bacteriilor.

Ca actiune antivirala, Vitamina C intervine direct asupra sistemului imunitar prin:

• Cresterea productiei de interferon, ceea ce previne infectarea celulelor cu virusi
• Stimuleaza activitatea anticorpilor
• Creste functia de fagocitoza, procesul natural prin care organismul elimina agentii patogeni daunatori
• Creste productia celulelor imunitare T, B, NK etc.
• Inactiveaza ARN-ul si ADN-ul virusurilor
• Scade actiunea de citokine pro-inflamatoare

Cordyceps Ciuperca Tibetana

Cordyceps este o sursa naturala folosita in medicina tradiionala Chineza pentru efectele bio farmaceutice variate, cum ar fi cresterea imunitatii si sustinerea sanatatii plamanilor. Are un continut bogat de substante active, polizaharide, adenozina si acid cordicepic, substante identificate ca fiind responsabile pentru beneficiile antiinflamatoare, imunostimulatoare, antimicrobiene, hipoglicemice si anti-aging.

Cordyceps influenteaza imunitatea prin a echilibra supraactivitatea sistemului imunitar, in cazul bolilor autoimune. in paralel, activeaza capacitatea de aparare a sistemului imunitar atunci cand acesta e slabit si exista riscul de infectie.

Fiind supranumita si „ciuperca plamanului” s-a observat ca administrarea de Cordyceps reduce semnificativ inflamatia din plamani in cazul persoanelor care sufera de astm sau alte boli pulmonare cu obstructie a cailor respiratorii. Scade acumularea de celule care pot creaza fibroza pe plaman, scade productia de citokine inflamatoare, inclusiv TNF-α, IL-8 sau TGF-β1, factori care contribuie la protectia de fluid bronho alveolar, creand obstructie.

Concluziile studiilor efectuate pe Cordyceps, fac din acest extract o solutie eficienta si importanta pentru a intari sistemul imunitar si pentru a ajuta la tratamentul bolilor pulmonare.

Zinc

Zincul este un mineral esential pentru a lupta cu infectiile de orice tip, fie pe cauza bacteriana, fie virala. Expunerea curenta la virusuri si bacterii ne consuma aportul nutritional de Zinc, dirijat in sprijinul imunitatii. Asadar, rata de deficienta de Zinc in randul populatie este destul de mare. Un organism cu deficit de Zinc va consuma inclusiv depozitele de Zinc din ficat, astfel sistemul imunitar ramane expus in fata unei infectii virale sau bacteriene, sau chiar prezinta riscul de a dezvolta boli autoimune.

Ca antiviral Zincul actioneaza pe doua planuri: 1) prin suplimentarea dietei cu Zinc este stimulat si activat raspunsul antiviral natural al sistemului imunitar, in special in caz de deficienta de Zinc, si 2) administrarea de Zinc inhiba replicarea virusului si agravarea simptomelor asociate unei infectii virale.

Curcumin

Extractul de Curcuma Longa cu polifenolul sau principal, Curcumin, este subiectul unui spectru larg de studii clinice, care i-au dovedit efectele antimicrobiene, antivirale, antifungice si antiparazitare. Rezultatele promitatoare are studiilor fac din Curcumin in candidat puternic in lupta cu infectiile virale si microbiene prin capacitatea sa de a activa anumiti agenti antimicrobieni in organism si de a suprima inflamatia.

Curcuminul exprima activitate antivirala impotriva unor virusuri prin a inhiba replicarea lor, suprimand actiunea factorului de transcriptie nucleara NF-kB, necesar in multiplicare. in plus, are efecte protective si asupra celulelor infectate, prevenind moartea acestora ca urmare a infectiei cu un virus.

Actiunea puternic antiinflamatoare a Curcuminului actioneaza direct asupra anumitor citokine inflamatoare care se depisteaza si la infectiile respiratorii si pulmonare acute. Curcuminul reduce inclusiv concentratiile serice de hs-CRP, proteina C-reactiva, asociata raspunsului inflamator al organismului la infectie, leziuni sau boli cronice.

Extractul de frunza de maslin

Frunza de maslin are proprietati antivirale remarcabile si se foloseste pentru a trata atat raceala cat si infectiile grave precum meningita, candida, pneumonia, hepatita B, malaria, gonoreea sau tuberculoza. Cercetarile arata ca extractul de frunze de maslin este atat de puternic incat s-au observat cresteri spectaculoase e numarului de celule imunitare, inclusiv la administrarea sa persoanelor bolnave de SIDA.

Oleuropeina este o componenta unica a frunzelor de maslin, care ofera un gust caracteristic, inepator i astringent. Proprietaile antioxidante, antiinflamatoare si de combatere a actiunii virusurilor se datoreaza acestei componente active specifice frunzelor de maslin.

Acest remediu nu interfereaza negativ cu actiunea antibioticelor, antifungicelor sau a antiviralelor de sinteza, fiind un ajutor valoros in orice tip de infectie, de la banala raceala, pana la infectiile intraspitaliceti bacteriene sau fungice, sau infectii virale respiratorii.

Radacina de Astragalus

Radacina de Astragalus este inca o planta cu efect puternic antiviral, care se foloseste de secole in medicina traditionala Chineza pentru fortificarea sistemului imunitar. Studiile stiintifice au evidentiat cum extractul de radacina de Astragalus are efect antiviral si activeaza raspunsul imunitar al organismului fiind o solutie naturala in tratamentul racelii si gripei.

Radacina de Astragalus este printre cele mai eficiente remedii antivirale pentru virusul Herpes simplex tip 1, avand efect inhibitor asupra dezvoltarii si extinderii virusului.
Beneficiile suplimentare ale radacinii de Astragalus sunt efectul antibacterian, efectul antiinflamator si capacitatea de a creste rezistenta organismului la stres, reducand nivelul de cortizol.

Lemn dulce

Radacina de Lemn dulce este un jucator proeminent in tratamentul si preventia bolilor de tip hepatite, HIV sau a infestarii cu virusul gripal.
Jurnalul Chinez de Virologie a publicat un articol prin care confirma activitatea antivirala a radacinii de Lemn dulce, datorata continutului de glicirizina, lichiritigenina si glabridina, principalele substante active cu efect antiviral din lemn-dulce.

Unele studii efectuate in eprubeta demonstreaza ca extractul de Lemn dulce este eficient impotriva virsului HIV, a VSR, a virusului herpetic si a coronavirusului sever legat de sindromul respirator acut (SARS-CoV).

Alte beneficii ale utilizarii extractului de Lemn dulce:
• Diminuarea durerii de gat
• Ameliorarea tusei
• Protejeaza membrana stomacala
• Reduce oboseala adrenala
• Calmeaza durerea

Gheara-matei

Gheara-matei distruge agentii patogeni care declanseaza raceala si gripa, avand efect antiviral. intareste sistemul imunitar pentru a lupta eficient cu boala si pentru a stabiliza organismul. Gheara-matei ajuta la ameliorarea majoritatii simptomelor neurologice si digestive cauzate de o infectie.
Gheara-matei este unica pentru ca anumiti patogeni nu pot dezvolta rezistenta fata de acest extract, la fel cum se intampla cu antibioticele.

Concluzii finale legate de virusuri si suplimentele antivirale:

• Virusurile pot suferii mutatii si se pot dezvolta in tulpini rezistente la tratamentele conventionale
• Coronavirus (COVID-19) este o tulpina recent descoperita care afecteaza oamenii cauzand simptome precum febra, tuse si dificultati de respiratie.
• Anumite suplimente naturale sunt foarte eficiente pentru fortificarea sistemului imunitar prin continutul de substante active cu efect antiviral, antibacterian si antiinflamator.
Puteti incepe prin a consuma Vitamina C naturala sau Vitamina D naturala.
• Pentru a tine sub control raspandirea oricarui tip de virus, este important sa se pastreze o igiena personala corecta, sa se dezinfecteze suprafetele de lucru si sa se evite contactul cu persoane bolnave de afectiuni virale.

https://draxe.com/nutrition/antiviral-herbs/
https://www.medicalmedium.com/blog/9-top-cold-flu-herbs-supplements
https://www.mindbodygreen.com/articles/all-natural-ways-to-boost-your-immune-system
https://www.healthline.com/nutrition/antiviral-herbs#11.-Licorice
https://oand.org/uncategory/top-ten-natural-anti-viral-agents/
https://www.consciouslifestylemag.com/natural-antiviral-herbs/
https://www.indoindians.com/top-6-natural-antiviral-herbs/
https://draxe.com/health/coronavirus-covid-19/

d3
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6121423/
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2018.00458/full
https://aasldpubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/hep.24575
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2017.00136/full
https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/health-vitamin-d-supplements-cold-virus-influenza-flu-respiratory-infections-bones-muscle-a7582791.html
zn
https://academic.oup.com/advances/article/10/4/696/5476413
Curcumin
https://www.hindawi.com/journals/bmri/2014/186864/#B39
https://journals.lww.com/cmj/Abstract/publishahead/Analysis_of_factors_associated_with_disease.99363.aspx?fbclid=IwAR2LM8PIA8ojbC7F4maeMyB8H_tFfzct6fi8OUK1BcqTtNrJeLsJGLoIVxQ
Vitamina C
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3659258/
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/14787210.2020.1706483
http://orthomolecular.org/resources/omns/v05n09.shtml
Cordyceps

https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12906-019-2483-y
http://epj.eg.net/article.asp?issn=1687-4315;year=2019;volume=18;issue=2;spage=88;epage=101;aulast=Elkhateeb
https://selfhacked.com/blog/introduction-to-cordyceps/
https://www.healthline.com/nutrition/cordyceps-benefits#section7


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite