Clickmed
programare rapida la medic

Scaderea varstei de administrare a primei doze de vaccin antirujeolic scade riscul de efecte secundare

Actualizat la data de: 17 Ianuarie 2014
Scaderea varstei de administrare a primei doze de vaccin antirujeolic scade riscul de efecte secundare

Vaccinul impotriva pojarului (antirujeolic) este administrat de-a lungul copilariei, in doua doze - prima, intre 16-23 luni, iar cea de-a doua, intre 4-6 ani.

In urma unui studiu realizat de consortiul Kaiser Permanente si publicat in revista JAMA Pediatrics, cercetatorii au descoperit ca scaderea varstei de administrare a primei doze de vaccin antirujeolic poate reduce semnificativ riscul de efecte secundare care apar in mod obisnuit la copii, dupa realizarea injectiei.

Chiar daca efectele secundare sunt adesea minore - febra, inflamatie locala, convulsii febrile - medicii sunt de parere ca acestea pot disparea, daca prima injectie este administrata intre 12 si 15 luni, in loc de 16-23 de luni.

Incidenta efectelor secundare neurologice ale vaccinului scade daca vaccinul este facut la varste mai mici si chiar daca acestea apar, nu sunt mai severe decat daca imunizarea ar fi fost administrata mai tarziu, ceea ce inseamna ca nu afecteaza in niciun fel sanatatea copiilor.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate