Copiii care vorbesc la mobil sunt predispusi la tumori pe creier - studiu

Publicat la data de: 23 Septembrie 2008

Copiii care folosesc telefonul mobil sunt de cinci ori mai predispusi sa faca o tumora pe creier, potrivit unui studiu al cercetatorilor suedezi de la Universitatea din Orebo, publicat de presa de specialitate britanica.

Potrivit studiului, copiii sub 16 ani sunt mai vulnerabili la radiatiile emise de telefoanele mobile, deoarece creierul si sistemul nervos sunt inca in stadiul de dezvoltare. Radiatiile ajung mai usor la creierul unui copil, pentru ca au capul mai mic si craniul mai subtire.

Cercetatorii suedezi avertizeaza ca telefoanele mobile ar trebui folosite de copiii sub 12 ani doar in caz de urgenta, iar adolescentii ar trebui sa utilizeze dispozitive hands-free si sa nu trimita foarte multe sms-uri.

Potrivit cercetatorilor, persoanele care au inceput sa foloseasca telefonul mobil inainte de varsta de 20 de ani au de cinci ori mai multe sanse sa sufere de o forma de cancer cerebral.
Sursa NewsInUrmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
  • Senzatia de foame excesiva Senzatia de foame excesiva

    Generalitati Foamea si apetitul sunt reglementate prin interactiuni complexe ale sistemelor endocrine, digestive si neurologice. Fiecare dintre acestea trimit semnale chimice la nivelul creierului pentru a-i transmite acestuia senzatia de foame sau satietate....citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate