Omega 3 ajuta la scaderea tensiunii arteriale

Publicat la data de: 13 Iunie 2007 | Actualizat la data de: 05 Iulie 2010
Introducerea in alimentatia zilnica a alimentelor bogate in acizi grasi omega 3 amelioreaza problemele cauzate de tensiunea arteriala ridicata. Astfel de alimente, precum semintele de in, alunele, pestele gras - somon de exemplu, pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale.


Cercetatorii japonezi considera aceste date ca fiind un real suport pentru sanatatea populatiei care are probleme cu tensiunea arteriala. La cercetari au participat 4.680 de barbati si femei din Japonia, China, Marea Britanie si Statele Unite. Pacientii, cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani, s-au intalnit cu cercetatorii de patru ori pe parcursul a 3 saptamani. In cadrul fiecarei intalniri pacientilor li s-a verificat tensiunea arteriala, li s-au facut analize si a fost inregistrat tot ceea ce au mancat si baut in ultimele 24 de ore.
Cercetatorii au calculat aportul de acizi grasi omega 3 din mancarea consumata de fiecare participant in parte. Participantii la studiu din Japonia au avut cel mai mare aport de acizi grasi omega 3.

Medicii au luat in considerare si alti factori precum varsta participantilor, sexul acestora, consumul de alcool, activitatea fizica depusa, restrictiile alimentare, medicamentele sau alte suplimente consumate. Participantii cu cel mai mare consum de acizi grasi omega 3 aveau cea mai scazuta tensiune arteriala. Acest lucru era evident in cazul persoanelor care nu aveau o presiune arteriala mare si care nu aveau restrictii alimentare sau luau medicamente pentru a controla nivelul tensiunii arteriale.


Acizii grasi omega 3 nu au avut o actiune drastica insa orice reducere, cat de mica, a tensiunii conteaza, iar acest lucru se poate realiza printr-o dieta care sa contina acizi grasi omega 3.
Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
  • Acizii grasi omega-7 Acizii grasi omega-7

    Generalitati Acizii grasi omega-7 nu sunt esentiali pentru sanatatea umana, ca atare, starea generala de sanatate nu va fi influentata daca o persoana nu ii asimileaza, dar acestia pot fi foarte utili petnru o greutate sanatoasa si o piele frumoasa. Acizii grasi...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate