Cum se administreaza probioticele pentru maximum de beneficii?

Publicat la data de: 10 Aprilie 2013 | Actualizat la data de: 18 Aprilie 2013

Generalitati

Sus
Cum se administreaza probioticele pentru maximum de beneficii?

Avantajele consumului de probiotice sunt din ce in ce mai popularizate, dar se stie mai putin despre pasii pe care trebuie sa-i respecti pentru a obtine maximum de beneficii de pe urma consumului acestora.

Probioticele sunt microorganisme care alcatuiesc flora benefica a organismului. In corpul nostru traiesc intre 400 si 500 de astfel de tulpini de bacterii.

Rolul probioticelor este foarte important: creeaza un filtru intestinal protector impotriva microbilor neprietenosi, tin infectiile din organsim la distanta, ajuta sistemul imunitar, previn tulburarile gastro-intestinale si dezechilibrele care pot conduce la infectii vaginale si urinare recurente, regleaza tractul intestinal si limiteaza simptomele din colon iritabil.

De asemenea, probioticele sunt implicate in sinteza de vitamine B1, B2, B6, B12, acid folic si biotina si ajuta organismul sa se detoxifice de substante nocive precum amoniacul, colesterolul sau excesul de hormoni.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. De ce avem nevoie de probiotice
  3. Pasii corecti de administrare
  4. Cel mai potrivit produs probiotic pentru copilul tau
  5. Citeste pe aceeasi tema

De ce avem nevoie de probiotice

Sus

Distrugatorii de probiotice sunt si ei numerosi: antibioticele, corticosteroizii, pilulele anticonceptionale, ibuporfenul, aspirina si indometacinul, apa clorinata, precum si unele alimente (zaharul rafinat, grasimile hidrogenate si stresul). De aceea, tot mai multe persoane au nevoie de probiotice, mai ales ca literatura de specialitate precizeaza faptul ca intre 70 si 90% din forta sistemului imunitar este localizat la nivelul intestinelor, datorita florei bacteriene benefice.

Totusi, exista anumite categorii de persoane care trebuie, cu precadere, sa consume prebiotice. Este vorba despre persoanele cu probleme la nivelul pielii, despre cele cu alergii respiratorii, cei care au matreata sau care au infectii recurente la nivel genital.

De asemenea, probioticele trebuie administrate in timpul calatoriilor fiindca protejeaza de indigestii si ofera protectie fata de germenii din mancare si din apa, si stabilizeaza sistemul imunitar. De asemenea, persoanele care au sindromul de colon iritabil si cele care sufera frecvent de constipatie ar trebui sa ia probiotice.

Pasii corecti de administrare

Sus

In cazul antibioticelor, atat bacteriile bune cat si cele rele sunt distruse din organism. Asadar, este foarte important sa inlocuim bacteriile bune pierdute pentru a nu crea dezechilibre. Insa, tocmai pentru a avea efect, probioticele nu se administreaza simultan cu antibioticul.

Trebuie sa asteptati in jur de 2 ore de la administrarea antibioticului pentru a administra probioticul. In acest fel evitati situatia in care si probioticele administrate sunt ucise de efectul antibioticului. Specialistii spun ca, in mod ideal, probioticele se administreaza pe stomacul gol pentru ca, in acest fel, beneficiezi de intreaga cantitate de probiotice introduse in organism.

Mai exact, nu sunt distruse de sucul gastric acid care se elibereaza in cantitati mari in timpul digestiei mancarii. Prin urmare, este cel mai bine sa luam probioticele cu 20 de minute inainte de masa, sau seara, cand nu mai consumam alte alimente.

Cel mai potrivit produs probiotic pentru copilul tau

Sus

Produsul Colostrum plus Probiotice de la Secom dezvolta si protejeaza flora intestinala a micutului tau si ii sustine sistemul imunitar. Produsul are o compozitie unica si inovatoare: colostru, probiotice si prebioticele FOS. Colostrul, considerat un „miracol al naturii” este laptele matern din primele 48 de ore dupa nastere.

Probioticele actioneaza in cavitatea bucala, in tubul digestiv si in sistemul uro-genital, protejand de infectii prin mentinerea unei flore bacteriene echilibrate. FOS sunt prebioticele, fibre solubile care potenteaza actiunea probioticelor. Efectul principal al prebioticelor are loc la nivelul intestinului gros. In plus,

Colostru cu Probioticede la Secom are actiune antivirala, antibacteriana, antimicotica si antiparazitara. Produsul Colostrum cu Probiotice ajunge pana la 50 de zile de administrare si este Recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.

Detalii despre produsele Secom poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite