Supa de morcovi cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: redusa

Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de varsaturi implica suplimentarea imediata a aportului de lichide, prin supe dietetice sau sucuri de legume usoare.

Ingrediente

  • 2 linguri unt nesarat
  • 1 litru si jumatate de supa limpede de legume
  • 1 kg morcovi curatati si feliati
  • 2 linguri radacina de ghimbir rasa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura smanatana dietetica pentru gatit
  • patrunjel proaspat, tocat marunt

Mod de preparare

  1. Puneti supa de legume la fiert intr-o oala mare la foc mediu, adaugati morcovii si ghimbirul. Asteptati sa dea in clocot, apoi acoperiti oala cu capac si dati focul la mic.
  2. Atunci cand morcovii devin foarte fragezi, luati oala de pe foc si introduceti legumele in blender (dupa ce se racesc putin), pentru a prepara un piure fin.
  3. Transferati apoi piureul inapoi in oala si adaugati smantana, amestecand continuu pentru omogenizare.
  4. Asezonati cu sare si piper si asteptati ca supa sa mai dea inca o data in clocot.
  5. Serviti supa cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Retete pentru detoxifiere Retete pentru detoxifiere

    Generaltati Detoxifierea inseamna curatare. Toxinele patrund in corpul uman prin intermediul aerului, apei, alimentelor, substantelor chimice pentru curatare, plastic si lista poate continua. In timp, toxinele se acumuleaza in tesuturi, organe si sange, mai repede...citeste mai mult

  • Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei Retete sanatoase pentru detoxifierea...

    Generalitati Alimentatia corecta influenteaza radical starea de sanatate a organismului si forma in care se afla acesta din punct de vedere estetic, motiv pentru care oamenii de stiinta si-au dedicat studiile de specialitate efectelor pe care alimentele le au asupra...citeste mai mult

  • 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii 12 idei de meniuri lacto-ovo...

    Generalitati Introducerea catorva preparate lacto-ovo vegetariene in dieta, cel putin ocazional, poate fi o strategie buna de a beneficia de numeroase beneficii pentru sanatate, de la pierderea in greutate, pana la reducerea nivelului de colesterol in sange....citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK