Supa de dovlecel

Publicat la data de: 17 Iunie 2010 | Actualizat la data de: 24 Octombrie 2014
Supa de dovlecel

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt nesarat
  • 2 cepe tocate
  • 2 cartofi noi, taiati marunt
  • 8 dovlecei curatati de seminte si taiati cubulete
  • 1/4 cimbru uscat
  • 1/4 rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 piper alb macinat
  • 4 cani de supa de pui
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 lingura de sos de soia
  • 4 linguri de marar proaspat tocat

Mod de preparare:

  1. Se topeste unul la foc mediu.
  2. Se caleste ceapa, aproximativ 5 minute.
  3. Se amesteca dovlecelul, cartofii, cimbrul, rozmarinul, busuiocul si piperul. Se fierbe 5 minute.
  4. Supa de pui se pune intr-o oala si se lasa sa fiarba timp de 15 minute.
  5. Se scot cartofii, se piseaza si se pun intr-un castron mare.
  6. Supa se ma lasa sa fiarba inca 5 minute. Se adauga laptele si sosul de soia.
  7. Se pune supa peste piureul de cartofi si se amesteca.
  8. Se adauga mararul. Supa se lasa la racit.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Alimentatia bebelusului Alimentatia bebelusului

    Generalitati Atunci cand un bebelus ia masa alaturi de ceilalti membrii al familiei este incurajat si dispus sa incerce cat mai alimente din meniu. Acest lucru inseamna ca de multe ori, felurile de mancare servite trebuie adaptate si pentru copii. Cel mai mic...citeste mai mult

  • Beneficiile busuiocului Beneficiile busuiocului

    Generalitati Busuiocul este o planta de mici dimensiuni a carei denumire in limba latina este Ocimum basilicum. Renumit pentru aroma sa proaspata si naturala, busuiocul este agreat de gurmanzi si cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, pentru beneficiile sale...citeste mai mult

  • Ceapa, beneficii pentru sanatate Ceapa, beneficii pentru sanatate

    Generalitati Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii. Exista mai...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate