Supa crema de cartofi cu crutoane

Publicat la data de: 25 Septembrie 2014 | Actualizat la data de: 25 Septembrie 2014
Supa crema de cartofi cu crutoane

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

O dieta potrivita pentru ulcer implica excluderea alimentelor care irita mucoasa stomacala si care stimuleaza productia de acid gastric.

Fructele, legumele, cerealele integrale si lactatele degresate sunt produse alimentare recomandate in controlul acestei afectiuni.

Ingrediente

  • 3 cartofi decojiti si spalati
  • 2 morcovi medii curatati
  • 1 jumatate de lingurita faina
  • 1 jumatate de cana lapte degresat
  • 1 jumatate lingurita de unt
  • un praf de sare
  • 1 pumn de crutoate integrale

Mod de preparare

  1. Taiati cartofii si morcovii in cubulete si fierbeti legumele intr-o cantitate mica de apa.
  2. Dupa ce se inmoaie foarte bine, scoateti legumele si pasati-le, apoi reintroduceti-le in apa in care au fiert. Incalziti faina intr-o tigaie antiaderenta, adaugati laptele degresat si amestecati pana obtineti un sos dens.
  3. Adaugati sosul in supa crema, impreuna cu untul si sarea.
  4. Amestecati pana cand ingredientele se omogenizeaza perfect.
  5. Serviti preparatul cald, garnisit cu crutoanele integrale.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate