Clickmed
programare rapida la medic

Sifilisul congenital - generalitati

Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2012

Generalitati

Sus
Sifilisul congenital - generalitati Vezi galerie foto

Sifilisul congenital este o boala infectioasa cronica, determinata de spirochete (Treponema pallidum) si transmisa la fat inainte de nastere.

Simptomele acestei boli pot sa nu devina aparente timp de cateva saptamani sau luni dupa nastere, si in unele cazuri, pot dura ani pana apar simptomele. Sifilisul congenital este transmis la fat de la mama, care a fost infectata inainte sau in timpul sarcinii.

Riscul de a dezvolta boala este mai mare cand mama a fost infectata in timpul sarcinii, desi nu este neobisnuit ca boala sa fie transmisa de la mama care a fost infectata inainte de sarcina.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Simptome
  3. Citeste pe aceeasi tema

Simptome

Sus

Simptomele de sifilis congenital precoce sunt febra, leziuni tegumentare si greutate scazuta la nastere. La sifilisul congenital tardiv, copilul ramane asimptomatic pana la varsta de 2 – 5 ani. In cazuri rare, boala ramane latenta pentru multi ani, aceasta fiind diagnosticata abia la adult.


Medici specialisti Pediatrie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate