Stranutul poate fi declansat de o fantezie sexuala - studiu

Stranutul poate fi declansat de o fantezie sexuala, potrivit unui studiu efectuat de un medic de la spitalul John Radcliffe din Oxford,informeaza cotidianul britanic The Independent.

Dr. Mahmood Bhutta a realizat studiul dupa ce a intalnit un pacient care stranuta incontrolabil, de fiecare data cand avea o fantezie sexuala. „Mi s-a a parut neobisnuit si am cautat in literatura de specialitate date referitoare la acest subiect. De asemenea, am verificat pe Google si am descoperit ca o cautare cautare dupa termenii 'sex', 'stranut' si 'incontrolabil' da uimitor de multe rezultate, ceea ce ne-a dat de inteles ca aceste cazuri sunt mult mai frecvente decat am crezut”, a explicat Bhutta.

Stranutul este declansat, de obicei, de iritatia nazala, care provoaca un reflex de eliminare a aerului cu viteze ce pot ajunge la 180 de kilometri pe ora. Aceeasi reactie poate fi provocata si de pensarea sprancenelor, care stimuleaza nervul trigeminal ce produce anumite senzatii asupra fetei. Stranutatul poate aparea si din alte cauze, mai putin cunoscute, precum reflexul fotic - stranut provocat de lumina soarelui. Mai rare sunt cazurile in care persoanele din aceeasi familie stranuta dupa ce mananca.

Dr. Bhutta este de parere ca stranutul provocat de gandurile cu conotatie sexuala se transmite, de asemenea, in familie si ca acest reflex este rezultatul intersectarii semnalelor din sistemul nervos.

Sursa NewsIn

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Labirintita Labirintita

    Generalitati Labirintita reprezinta inflamatia canalelor urechii interne. Labirintul este format din 3 canale semicirculare localizate in interiorul urechii interne, care ajuta la mentinerea echilibrului. Inflamatia acestor canale sau labirintita, poate fi determinata...citeste mai mult

  • Top 10 cauze ale iritatiilor pielii Top 10 cauze ale iritatiilor pielii

    Generalitati Pielea este cel mai mare organ al corpului si, practic, prima bariera de aparare a acestuia; din aceasta cauza primul contact cu iritantii din mediu are loc la nivelul pielii. Dermatita este termenul general folosit pentru a descrie o gama larga de...citeste mai mult

  • Nevrita optica Nevrita optica

    Generalitati Nevrita optica reprezinta inflamarea nervului optic (nervul care transmite informatia si stimulii vizuali catre creier) ce se poate manifesta prin scaderea brusca de vedere in ochiul afectat. Nevrita optica este una din cauzele de pierdere a vederii...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate