Influenta tehnologiei asupra vietii sexuale

Generalitati

Sus
Influenta tehnologiei asupra vietii sexuale

Avantajele tehnologiei sunt multiple pentru omenire, dar fiecare avantaj poate deveni in acelasi timp si un dezavantaj, intrucat tehnologia este o sabie cu doua taisuri, mai ales daca este inclusa in viata unei familii, in timpul pe care membrii sai ar trebui sa-l petreaca impreuna.

Tehnologia ne ajuta sa fim rapizi in comunicare, sa fim eficienti in viata profesionala, dar de foarte multe ori, multi dintre noi ne bazam excesiv pe tehnologie, devenind dependenti de ea.

Orice latura a vietii noastre s-a „tehnologizat”. Concret, tehnologia ne determina sa devenim impersonali, sa comunicam din ce in ce mai mult prin intermediul diferitelor site-uri sau cu ajutorul telefonului si ne pierdem usor, usor capacitatile de a vorbi fata in fata cu o persoana.

Mai mult, copiii nu mai ies afara sa se joace fiindca fac acest lucru pe computerul personal si devin astfel inca de mici captivi intr-o lume virtuala.

Acestia pot deveni de mici sedentari, cu posibile probleme de sanatate, dar si de adaptare ulterioara la viata normala in societate.

Astazi, comunicarea dintre persoane este inlocuita cu un comportament robotic bazat pe reguli standardizate si proceduri impersonale.

Cuvintele si gesturile de afectiune dintr-o familie sau dintr-un grup de prieteni au devenit astazi aproape sterse, palide, fiind inlocuite cu mesaje pe telefon, mail-uri si cel mult cu o conversatie destul de rece sau limitata prin intermediul telefonului.

Inclusiv viata sexuala are de suferit din cauza acestei tehnologizari si informatizari a relatiilor interumane.

Usor, usor apar anumite probleme de comunicare, de relationare in familie. Motivele sunt numeroase: fie stai prea mult la birou deoarece lucrezi peste program, fie din lipsa timpului il neglijezi pe partener, fie atunci cand ai un moment de respiro iti petreci timpul in fata televizorului.

Astfel, activitatile de cuplu incep sa fie limitate sau superficiale, primand cele realizate prin intermediul tehnologiei.

Chiar si lista de cumparaturi este actualizata pe telefon. Mai exact, exista astazi o multime de obiceiuri cotidiene care pot contribui negativ si care, fara sa iti dai seama, iti destabilizeaza viata sexuala.

Cuprins articol

 1. Generalitati
 2. Abuzul de tehnologie influenteaza negativ viata sexuala
 3. Articole similare

Abuzul de tehnologie influenteaza negativ viata sexuala

Sus

• A raspunde la email-uri si a naviga pe retelele de socializare atunci cand te afli in dormitor sunt actiuni care iti pot afecta negativ relatia cu partenerul, dar si viata sexuala.

Poate ca nu intentionezi sa raspunzi la telefon sau la email-uri, dar faptul ca ai langa tine un astfel de gadget iti va distrage cu siguranta atentia.

Sunt studii care arata cum creierul nostru este obisnuit sa reactioneze la sunetele mesajelor sau apelurilor pe care le primim; drept urmare, va fi imposibil sa le ignoram.

De aceea, nu trebuie sa ai langa tine, in dormitor astfel de obiecte care iti vor distrage atentia de la partener. Recomandarea este sa nu dormi cu telefonul langa pat, pe noptiera.

• Televizorul din dormitor. Si acesta dauneaza sau influenteaza negativ comportamentul intim al partenerilor. Este dovedit stiintific ca persoanele care au in dormitor un televizor au o viata sexuala mult mai saraca.

In concluzie, nu trebuie sa renuntam la tehnologie, ci sa o abordam cu masura, mai ales acasa. In felul acesta, nici viata de familie nu va avea de suferit.

Citeste si

Arhiva
 • Ce spune viata sexuala despre sanatatea unui barbat Ce spune viata sexuala despre...

  Generalitati Sexualitatea joaca un rol foarte important in viata multor oameni. Cand lucrurile nu mai merg asa cum trebuie, majoritatea o pun pe seama unei relatii nepotrivite. Dar uneori organismul incearca sa spuna ceva despre starea sa de sanatate. Din ce in ce...citeste mai mult

 • Cum sa cresti nivelul de implicare, sprijin si afectiune din partea partenerului Cum sa cresti nivelul de implicare,...

  Generalitati si alte informatii Nu este o surpriza faptul ca femeile determina deseori schimbarea intr-o relatie. Dupa modul in care lucrurile evolueaza in societatea contemporana, femeile isi doresc ca partenerii lor sa se implice mai mult, fie in viata sociala sau...citeste mai mult

 • Schizofrenia la copil Schizofrenia la copil

  Generalitati Schizofrenia este o boala psihica cronica si debilitanta care ii face pe pacienti sa vada lumea altfel decat majoritatea oamenilor. In consecinta, felul in care comunica si se poarta aceste persoane pare sa fie dezorganizat, ilogic, imaginar sau paranoid....citeste mai mult

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate