Somon la gratar II

Publicat la data de: 27 Mai 2010 | Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Somon la gratar II

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Informatii nutritionale:

Calorii: 312
Colesterol: 67 mg
Carbohidrati: 19 g
Fibre: 6 g
Proteine: 27 g

Ingrediente:

  • 2 cepe verzi sau praz taiate marunt
  • 500 gr file de somon
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 1/2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura marar proaspat tocat
  • piper
  • 1 lamaie, taiata felii

Mod de preparare:

  1. Incingeti bine gratarul. Puneti pe gratar o folie de aluminiu pe care puneti ceapa taiata marunt.
  2. Asezati file-ul de somon cu partea cu piele in interior, peste ceapa. Adaugati apoi peste peste uleiul, suc de lamaie, marar si pipier. Lasati-l la fript aproximativ 10-15 minute, in functie de grosimea fileului sau pana cand carnea de peste devine opaca. Serviti-l alaturi de feliile de lamaie.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Alergiile la peste Alergiile la peste

    Generalitati Codul, somonul, tonul, anghila dar si alti pesti pot declansa alergii. Aceste tipuri de alergii sunt similare cu cele provocate de moluste, doar ca in acest caz exista sanse mai mari sa apara la maturitate, fiind mai greu de depasit. Desi este destul de...citeste mai mult

  • Siguranta alimentelor la gratar Siguranta alimentelor la gratar

    Generalitati Odata cu anotimpul verii incepe sezonul gratarului si al bacteriilor care se multiplica cu rapiditate in alimente, din cauza vremii calde. Astfel, creste si riscul aparitiei intoxicatiilor alimentare. Cu ajutorul a catorva masuri simple puteti preveni...citeste mai mult

  • Ceapa, beneficii pentru sanatate Ceapa, beneficii pentru sanatate

    Generalitati Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii. Exista mai...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate