File de peste cu sos de rosii
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
200 g rosii proaspete sau intregi la conserva, tocate cubulete;
500 g peste alb file;
1/2 lingurita sare;
1/4 lingurita piper;
1/4 ceasca pesmet;
2 lingurite patrunjel uscat;
2 lingurite unt topit;
2 catei de usturoi;
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Puneti intr-un vas termorezistent jumatate din cantitatea de rosii. Asezati deasupra pestele. Presarati sare si piper peste el. Adaugati restul de tomate. Amestecati pesmetul, patrunjelul, unul si usturoiul. Turnati amestecul peste peste. Introduceti vasul la cuptor si lasati-l pana cand carnea de peste poate fi desprinsa usor cu furculita (aproximativ 20 de minute).
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- 6 retete sanatoase de vara
- Dr. Vladislav Brasoveanu si Dr. Dragos Romanesc
- Pestele ca aliment: beneficii si riscuri
- Alergiile la peste
- Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii
- Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste
- Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de peste
- Ulei de peste
- Beneficiile consumului de peste
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare