Cod cu ceapa caramelizata si mirodenii

Cod cu ceapa caramelizata si mirodenii

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Carnea de cod este usoara, frageda si o sursa excelenta de proteine.

Ceapa caramelizata din acest preparat ii adauga un gust dulce bogat, extrem de apreciat de gurmanzi.

Reteta poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip II, afectiuni osoase, tulburari de vedere sau boli cardiace.

Ingrediente

  • 1 ceapa mare, taiata julien
  • 1 sfert de lingurita de sare mare
  • 1 jumatate de ligurita piper negru
  • 85 ml ulei de masline extravirgin
  • 85 ml otet din cidru de mere
  • 1 jumatate de lingurita hrean ras
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat fin
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 500 de grame file de cod

Mod de preparare

  1. Incepeti prin a carameliza ceapa intr-o tigaie. Incalziti-o la foc mediu timp de un minut, turnati cateva picaturi de ulei de masline si adaugati ceapa.
  2. Lasati-o la prajit acoperita cu un capac, amestecand din cand in cand si adaugand 1-2 linguri de apa, cand incepe sa se prinda de fundul tigaii.
  3. Separat, amestecati restul uleiului de masline, otetul, hreanul, patrunjelul, coaja de lamaie si zeama de lamaie, pentru a prepara un sos perfect pentru marinarea pestelui.
  4. Taiati fileurile de cod in bucati potrivite si asezonati-le cu sare si piper.
  5. Prajiti pestele intr-o tigaie cu strat anti-aderent cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand carnea se patrunde bine.
  6. Transferati pestele intr-un bol adanc si turnati peste acesta sosul preparat anterior.
  7. Asezonati cu ceapa caramelizata si serviti preparatul dupa 15 minute, astfel incat aromele sa se intrepatrunda suficient.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Boala de reflux gastroesofagian Boala de reflux gastroesofagian

    Generalitati Boala de reflux gastroesofagian este cauzata de refluxul acidului si sucurilor gastrice in esofag, tubul ce uneste gatul cu stomacul. Boala de reflux gastroesofagian se produce atunci cand relaxarea sfincterului esofagian inferior se produce intr-un...citeste mai mult

  • 10 beneficii pentru sanatate ale alimentelor condimentate 10 beneficii pentru sanatate ale...

    Generalitati Mancarea condimentata este apreciata in toata lumea, intrucat condimentele adauga un surplus incredibil de savoare, alimentelor. Culturile din intreaga lume consuma preparate culinare care starnesc senzatii si bucura papilele gustative cu ajutorul...citeste mai mult

  • HIV HIV

    Generalitati Virusul HIV ataca anumite tipuri de globule albe (limfocitele T CD4+) care fac parte din sistemul imunitar. Pe masura ce sistemul imunitar incepe sa slabeasca, globulele albe devin incapabile sa opuna rezistenta impotriva bolilor si de a lupta impotriva...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK