Macaroane cu somon si marar

Macaroane cu somon si marar

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Acizi grasi esentiali din carnea de somon aduc beneficii importante in controlul afectiunilor hepatice.
Macaroanele pot fi consumate in siguranta de catre persoanele care sufera de hepatita, iar mararul adauga o aroma deosebita acestui preparat satios si sanatos.

Ingrediente

  • 170 grame macaroane (de orice tip)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 300 grame somon fara piele
  • 375 ml lapte condensat (degresat)
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 40 grame spanac tanar
  • 4 cepe verzi, taiate fin
  • 2 linguri marar proaspat, maruntit

Mod de preparare

  1. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Scurgeti apa si transferati-le la loc in oala.
  3. Intre timp, ungeti somonul cu zeama de lamaie, incigeti o tigaie antiaderenta si prajiti pestele cate 3 minute pe fiecare parte.
  4. Transferati carnea pe o farfurie si folositi o furculita pentru a desprinde carnea de oase.
  5. Adaugati laptele condensat si usturoiul in tigaie si amestecati acest mix pe foc mic.
  6. Adaugati macaroanele si lasati-le sa absoarba bine sosul.
  7. Turnati peste spanacul, ceapa, mararul si somonul.
  8. Mai lasati preparatul pe foc 2-3 minute, pana cand toate ingredientele se combina perfect.
  9. Serviti imediat.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Dieta pentru afectiunile gastrointestinale Dieta pentru afectiunile...

    Generalitati Persoanele care experimenteaza probleme gastrointestinale, cum ar fi ulcerul gastroduodenal, gastrita cronica, esofagita de reflux sau dispepsia, sunt adesea instruite de catre medic sa urmeze un regim alimentar, o dieta specifica. O astfel de dieta...citeste mai mult

  • Cum sa mancati mai multe legume verzi Cum sa mancati mai multe legume verzi

    Generalitati Legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Acestea sunt bogate in nutrienti si au o concentratie importanta de vitamine, minerale, antioxidanti, acid folic si flavonoide. Substantele chimice din compozitia legumelor verzi...citeste mai mult

  • Potasiul joaca un rol important in sanatatea inimii Potasiul joaca un rol important in...

    Generalitati Potasiul, un nutrient esential pentru mentinerea volumului de fluid in organism si important pentru reglarea echilibrului dintre acizi si electroliti, joaca un rol crucial si in mentinerea sanatatii inimii. Raportul direct proportional dintre...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate