Clickmed
programare rapida la medic

Rulouri de dovlecel copt cu branza degresata

Actualizat la data de: 25 Noiembrie 2014
Rulouri de dovlecel copt cu branza degresata

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

Rulourile de dovlecel copt, cu branza degresata, sunt un aperitiv excelent si sigur pentru consum in cazul persoanelor care sufera de dislipidemie.

Fiecare portie furnizeaza din plin fibre, proteine si grasimi mononesaturate, recomandate in aceasta afectiune.

Ingrediente

  • 3 dovlecei, taiati pe lungime in felii potrivite ca grosime
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite de piper
  • 50 de grame branza de capra degresata (telemea)
  • 1 lingura patrunjel tocat fin
  • 1 jumatate de lingurita suc proaspat de lamaie
  • 60 de grame baby spanac
  • 5-6 frunze de busuioc proaspat, tocate marunt

Mod de preparare

  1. Preincalziti gratarul la foc mediu.
  2. Ungeti feliile de dovlecel cu ulei de masline si asezonati-le cu sare si piper.
  3. Preparati-le pe gratar cate 4 minute pe fiecare parte (puteti efectua aceasta operatiune cu o zi inainte, pastrand dovlecelul copt la frigider).
  4. Intr-un bol mic, amestecati branza de capra zdrobita, patrunjelul si sucul de lamaie.
  5. Puneti cate o jumatate de lingurita din aceasta compozitie aproape de marginea feliilor coapte de dovlecel, presarati deasupra busuioc si cate o frunza spanac, apoi rulati.
  6. Depozitati rulourile intr-o caserola inchisa ermetic.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate