Piure din radacina de telina

Publicat la data de: 08 Ianuarie 2015 | Actualizat la data de: 08 Ianuarie 2015
Piure din radacina de telina

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Piureurile de legume se numara printre preparatele culinare recomandate in randul persoanelor care sufera de afectiuni ale colecistului.

Telina este un excelent aliment pentru reglarea tensiunii arteriale, reducerea aciditatii si a colesterolului, reglarea nivelului fluidelor din organism si facilitarea eliminarii pietrelor vezicii biliare si urinare.

Reteta de mai jos respecta intocmai necesitatile bolnavilor de afectiuni ale colecistului.

Ingrediente

  • 1 kilogram de radacina de telina
  • 100 ml lapte degresat
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare, dupa gust
  • cateva frunze de telina pentru decor (optional)

Mod de preparare

  1. Puneti la fiert o oala mare de apa in care presarati putina sare. Intre timp, curatati telina de coaja, spalati-o bine sub jet de apa rece si taiati-o cubulete potrivite ca dimensiune.
  2. Adaugati telina in apa clocotita si lasati-o la fiert 25 de minute, pana devine frageda.
  3. Scurgeti apoi apa din oala si pasati telina cu un instrument special.
  4. Adaugati laptele, uleiul de masline si un praf de sare, apoi amestecati bine, pana obtineti o pasta fina.
  5. Garnisiti piureul cu frunzele de telina, daca doriti.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate