Piure de cartofi dulci cu aroma de portocala

Publicat la data de: 05 Decembrie 2014 | Actualizat la data de: 05 Decembrie 2014
Piure de cartofi dulci cu aroma de portocala

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

In tratarea afectiunilor colecistului, se recomanda un regim alimentar cat mai dietetic.

Piureul de cartofi dulci (legume benefice in bolile vezicii biliare) cu aroma de portocala este un preparat sarac in grasimi, foarte aromat, constituind o garnitura excelenta pentru carne.

Ingrediente

  • 4 cartofi dulci, curatati de coaja si taiati cuburi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingura suc de portocale
  • un strop de zeama de lamaie
  • 1 lingura de unt
  • 4 frunze de salvie proaspata

Mod de preparare

  1. Puneti cartofii la fiert intr-o oala mare timp de 10 minute, pana cand devin fragezi.
  2. Scurgeti apoi apa si puneti din nou cartofii pe aragaz, la foc mic, timp de 30 de minute (pana se usuca la suprafata vizibil).
  3. Zdrobiti apoi legumele si amestecati-le cu uleiul de masline, sucul de portocale si zeama de lamaie.
  4. Separat, topiti untul intr-o oala mica, impreuna cu frunzele de salvie.
  5. Lasati-l pe foc pana cand spumega si observati ca apar mici pete maronii in compozitia sa.
  6. Turnatul untul aromat peste piure si serviti preparatul imediat (puteti pastra frunzele de salvie pentru decor).
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate