Pilaf cu fasole rosie

Pilaf cu fasole rosie

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: medie

Pacientii care sufera de gastrita trebuie sa consume portii suficiente de fibre solubile si insolubile.

Acestea contribuie la stimularea procesului de digestie si se regasesc predominant in alimente ca cereale integrale, fasole boabe, legume si fructe nedecojite etc.

Fasolea rosie este o sursa excelenta de fibre, alaturi de orez, recomandat in tulburarile gastrice.

Ingrediente

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa rosie, taiata marunt
  • 1 ardei gras verde, taiat cubulete mici
  • 2 cutii de fasole rosie la conserva
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 130 grame orez alb
  • 600 ml supa limpede de pui (sau apa)
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de coriandru proaspat

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masiline intr-o oala medie, la foc potrivit.
  2. Sotati usturoiul, ceapa si ardeiul gras, pana devin fragede.
  3. Adaugati apoi fasolea rosie, pudra de usturoi, sarea si piperul.
  4. Dati focul mai mic si lasati totul la inabusit.
  5. Separat, puneti la fiert supa de pui, iar cand da in clocot, adaugati orezul si untul.
  6. Lasati totul la fiert cel putin 20 de minute, pana cand orezul devine fraged.
  7. Turnati peste orez mixtura de fasole si amestecati bine.
  8. Garnisiti preparatul cu coriandrul proaspat.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Rosiile: un aliat important in dietele de slabit si mentinerea sanatatii Rosiile: un aliat important in...

    Introducere Tomatele sau rosiile sunt unele din cele mai importante legume din alimentatia omului, care pot fi consumate in stare proaspata sau ca ingredient in diferite feluri de mancare. Acestea sunt printre legumele cel mai des consumate, dupa cartofi....citeste mai mult

  • Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate? Consumul de carne rosie este nociv...

    Generalitati Consumul de carne rosie creste riscul aparitiei decesului cauzat de bolile cardiovasculare sau cancer? Aceasta este o intrebare care poate trece prin mintea oricui. Expertii ofera diverse raspunsuri in aceasta directie si explica ce posibile beneficii...citeste mai mult

  • Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala Sucul de sfecla rosie si...

    Generalitati Consumul zilnic de suc de sfecla poate participa la scaderea tensiunii arteriale, potrivit cercetatorilor londonezi. Motivul pentru care sfecla rosie influenteaza direct sanatatea sistemului cardiac este acela ca leguma are o concentratie crescuta...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK