Pilaf cu fasole rosie

Publicat la data de: 27 Noiembrie 2014 | Actualizat la data de: 27 Noiembrie 2014
Pilaf cu fasole rosie

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: medie

Pacientii care sufera de gastrita trebuie sa consume portii suficiente de fibre solubile si insolubile.

Acestea contribuie la stimularea procesului de digestie si se regasesc predominant in alimente ca cereale integrale, fasole boabe, legume si fructe nedecojite etc.

Fasolea rosie este o sursa excelenta de fibre, alaturi de orez, recomandat in tulburarile gastrice.

Ingrediente

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa rosie, taiata marunt
  • 1 ardei gras verde, taiat cubulete mici
  • 2 cutii de fasole rosie la conserva
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 130 grame orez alb
  • 600 ml supa limpede de pui (sau apa)
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de coriandru proaspat

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masiline intr-o oala medie, la foc potrivit.
  2. Sotati usturoiul, ceapa si ardeiul gras, pana devin fragede.
  3. Adaugati apoi fasolea rosie, pudra de usturoi, sarea si piperul.
  4. Dati focul mai mic si lasati totul la inabusit.
  5. Separat, puneti la fiert supa de pui, iar cand da in clocot, adaugati orezul si untul.
  6. Lasati totul la fiert cel putin 20 de minute, pana cand orezul devine fraged.
  7. Turnati peste orez mixtura de fasole si amestecati bine.
  8. Garnisiti preparatul cu coriandrul proaspat.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate