Orez cu legume
Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Orezul cu legume gatite la aburi este un preparat grozav pentru pacientii care sufera de gastrita sau ulcer gastric, prevenind formarea aciditatii si iritatia mucoasei stomacului. Iata o reteta simpla si rapida:
Ingrediente:
- 1 cana de orez tinut in apa cu o zi inainte
- 3 cani de apa sau supa de legume
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lamaie
- 1/2 conopida
- 1 pumn de spanac
- 1 broccoli
- 1 morcov
- sare de mare
Mod de preparare:
- Pune apa in oala, asezoneaz-o cu sare si ulei de floarea soarelui si pune-o pe foc.
- Cand incepe sa fiarba, adauga orezul, lasandu-l sa fiarba pana cand absoarbe apa.
- Separat, pune legumele taiate bucati intr-un steamer timp de 30 de minute (pentru gatire la aburi).
- Scoate legumele intr-un bol si asezoneaza-le cu ulei de masline, suc de lamaie si sare de mare, apoi serveste-le alaturi de orez cald.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Fructele si legumele nespalate te pot imbolnavi – parazitii intestinali
- Totul despre Endoscopia Digestiva Superioara
- Alimentatia sanatoasa
- 7 salate pe care copiii le vor adora
- Dieta Sonoma
- Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii
- Invata sa te hranesti sanatos: top alimente recomandate si alimente nesanatoase
- Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale
- Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare