Clickmed
programare rapida la medic

Conopida coapta cu migdale, coriandru si rozmarin

Actualizat la data de: 16 Decembrie 2014
Conopida coapta cu migdale, coriandru si rozmarin

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Pacientii diagnosticati cu intoleranta la gluten se pot bucura de numeroase delicatese si preparate din toate bucatariile lumii.

Conopida coapta cu migdale, coriandru si chimen este un preparat indian rapid, gustos si perfect pentru cei care nu tolereaza glutenul!

Ingrediente

  • 1 buc. conopida, rupta in florete
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 2 lingurite seminte chimen
  • 2 lingurite seminte coriandru
  • 1-2 chili uscati
  • 1 pumn de migdale sfaramitate
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

  1. Opareste conopida in apa clocotinda cu sare, timp de cateva minute, apoi scurge-o de apa.
  2. Adauga peste ea putin ulei de masline si untul topit.
  3. Intre timp, piseaza intr-un mojar condimentele, chili si putina sare, apoi amesteca-le cu migdalele intr-o tigaie pe care o pui pe foc.
  4. Lasa-le sa se prajeasca putin, apoi adauga conopida si las-o sa se prajeasca in aromele prajite din tigaie.
  5. Cand legumele incep sa se rumeneasca, stropeste-le cu zeama de lamaie si mai lasa-le maximum un minut pe foc.
  6. Baga-le apoi in cuptorul incins la 200 grade Celsius, timp de 15 minute, pentru a deveni crocante.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate