Cartofi copti cu rozmarin

Publicat la data de: 28 Noiembrie 2014 | Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2014
Cartofi copti cu rozmarin

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Dupa 24 de ore de la debutul varsaturilor, timp in care pacientul trebuie sa consume lichide pentru reechilibrarea electrolitica a organismului, se recomanda adoptarea unui regim alimentar mai consistent, format din alimente precum painea prajita, pastele fainoase, bananele, cartofii fierti sau copti.

Rozmarinul este un condiment cu efecte benefice asupra sistemului digestiv, avand si o actiune antivomitiva.

Ingrediente

  • 700 grame cartofi mici albi
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingura d esare
  • 1 jumatate de lingurita piper
  • 2 linguri frunze proaspete de rozmarin, tocate marunt

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Taiati cartofii in jumatate sau in patru, dupa ce ii spalati foarte bine sub jet de apa rece.
  3. Introduceti bucatile in bol, alaturi de uleiul de masline, sarea, piperul si rozmarinul.
  4. Amestecati pana cand cartofii sunt bine acoperiti de mirodenii.
  5. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si asezati cartofii intr-un singur strat uniform.
  6. Lasati-i la copt cel putin o ora, intorcandu-i pe partea cealalta la jumatatea perioadei de coacere.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  •  5 retete simple pentru o piele sanatoasa pe timp de vara 5 retete simple pentru o piele...

    Generalitati Pielea sanatoasa pe timp de vara nu se intretine doar din exterior. Dieta joaca un rol esential in protectia tesutului cutanat impotriva actiunii razelor ultraviolete, iar un meniu zilnic bogat in alimente care furnizeaza din plin antioxidanti...citeste mai mult

  • 5 legume mai putin comune si cum pot fi consumate 5 legume mai putin comune si cum pot...

    Generalitati In afara de rosii, castraveti si ardei, in meniul zilnic se pot strecura si alte legume mai putin comune, dar la fel de bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti precum soiurile vegetale consumate la scara larga. Multi dintre noi ignora...citeste mai mult

  • Top 5 fructe si legume ale lunii iulie: ne ajuta sa slabim si ne mentin sanatatea Top 5 fructe si legume ale lunii...

    Beneficiile fructelor si legumelor din luna iulie Este vara si nu mai avem nicio scuza sa nu consumam alimente sanatoase, avand in vedere ca rafturile magazinelor sunt pline de vegetale viu colorate, iar, la piata, micii producatori ne asteapta cu standurile pline de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate