Caponata

Publicat la data de: 27 Ianuarie 2015 | Actualizat la data de: 28 Ianuarie 2015
Caponata

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Caponata este un fel de mancare cu specific italienesc preferat de persoanele care urmeaza un regim vegetarian. Reteta poate fi adaptata pentru pacientii cu tulburari de deglutitie, fiind o sursa excelenta de vitamine, minerale si fibre provenite din vegetale.

Ingrediente:

  • 900 g vinete bine coapte
  • 230 g tija de telina taiata marunt
  • 60 ml ulei de masline
  • 80 g ceapa taiata marunt
  • 2 linguri de otet din vin alb
  • 2 cutii rosii pruna in suc propriu
  • 2 linguri suc de rosii
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri muguri de pin (optional)

Mod de preparare:

Curatati vinetele de coaja si taiati-le in cuburi mici, presarati sare deasupra si lasati-le la scurs 30 de minute. Sotati telina intr-o tigaie mare timp de 10 minute, pana se inmoaie bine. Adaugati ceapa si gatiti legumele inca 10 minute, adaugand putina sare.

Sotati cuburile de vinete scurse bine in prealabil in uleiul in care ati sotat telina si ceapa, timp de 8 minute (pana devin aurii). Adaugati otetul, rosiile, sucul de rosii si piperul. Mai lasati totul la fiert 15 minute si garnisiti preparatul cu mugurii de pin.

Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Humus - beneficii si retete sanatoase Humus - beneficii si retete sanatoase

    Generalitati Popularul preparat humus este un fel de mancare traditional din Orientul Mijlociu, constand intr-o pasta moale preparata din naut si sos tahini, consumata cu lipie sau alte tipuri de paine coapta in forme plate, in special la micul dejun. Humusul are...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate