Budinca moale cu legume

Budinca moale cu legume

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

In tulburarile de deglutitie, se recomanda o alimentatie bazata pe alimente moi si multe lichide.

Bolnavii trebuie sa se axeze pe consumul preparatelor cu o consistenta care sa faciliteze inghitirea corecta a hranei, precum iaurtul, budinca, branzele crema, bananele bine coapte, fructele si legumele gatite sau miezul de paine.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 grame miez de paine (vechi de aproximativ o zi)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa rosie taiata foarte fin
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 ardei gras rosu maruntit cat mai mult
  • 100 grame ciuperci taiate foarte fin
  • 75 grame frunze de varza kale tocate
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 4 oua bine batute
  • 250 ml lapte batut
  • 50 ml smantana gatit cu continut redus de grasime
  • sare si piper dupa gust
  • 50 grame branza Cheddar rasa

Mod de preparare

  1. Ungeti o tava de copt cu primele doua linguri de ulei de masline si preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Presarati miezul de paine pe suprafata tavii.
  3. Separat, incalziti lingurita de ulei de masline intr-o tigaie.
  4. Sotati putin ceapa pana se inmoaie, adaugati restul legumelor si asezonati cu patrunjelul uscat.
  5. Lasati amestecul la foc mediu aproximativ cinci minute, apoi turnati putina apa, astfel incat legumele sa nu se prinda de fundul tigaii.
  6. Amestecul il veti transfera ulterior in tava de copt (daca nu este suficient de fraged, il puteti procesa cateva secunde in blender).
  7. Intr-un bol separat, amestecati laptele, smantana de gatit si ouale si asezonati cu sarea si piperul.
  8. Turnati acest sos peste miezul de paine si asteptati 5 minute, astfel incat sa se absoarba complet.
  9. Asezati deasupra compozitia cu legume si presarati branza, apoi coaceti timp de 25-30 de minute.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate Beneficiile legumelor de primavara...

    Generalitati Primavara soseste cu temperaturi mai ridicate si mult mai placute decat cele din anotimpul friguros dar si cu multe fructe si legume care aduc multe beneficii sanatatii. Legumele de primavara pot diversifica mesele dvs. iar dietele vor fi mai pline de...citeste mai mult

  • (P) Spalati legumele si gatiti cu apa de la robinet? Vedeti la ce riscuri va supuneti (P) Spalati legumele si gatiti cu apa...

    Multi dintre noi consuma numai apa imbuteliata pentru baut, insa prepara mancare si spala fructele si legumele cu apa de la robinet. Cat de in siguranta suntem? Stim cu totii ca majoritatea fructelor si legumelor cumparate sunt crescute cu ajutorul pesticidelor si...citeste mai mult

  • 10 legume cu continut redus de carbohidrati 10 legume cu continut redus de...

    Generalitati Consumul de legume cu continut redus de carbohidrati este foarte important pentru mentinerea nivelului de glicemie din sange in parametri normali, prevenirea acumularii greutatii in exces si urmarea unei diete sanatoase in cazul persoanelor care sufera de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK