Budinca de legume

Budinca de legume

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: redusa

Alimentatia in ciroza hepatica trebuie sa se bazeze pe un aport echilibrat de nutrienti.

Budincile de legume fac parte din categoria preparatelor culinare recomandate in controlul afectiunilor hepatice.

Ingrediente

  • 150 grame morcovi
  • 150 de grame cartofi
  • 150 de grame mere
  • 1 praf de nucsoara
  • 200 grame zahar
  • 120 grame faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 grame stafide
  • 1 lingurita apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri de unt topit (cu continut redus de grasime)

Mod de preparare

  1. Curatati morcovii, cartofii si merele de coaja si taiati totul in cubulete.
  2. Amestecati intr-un bol mare legumele si marul cu nucsoara, zaharul, faina, sarea, praful de copt, apa minerala si scortisoara.
  3. Amestecati bine, apoi adaugati oul, untul topit si stafidele.
  4. Dupa ce obtineti o compozitie bine omogenizata, turnati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti totul la cuptor timp de 1 ora, la temperatura scazuta (circa 100 de grade Celsius).
  5. Garnisiti budinca cu ananas si cirese, daca doriti.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Alimentatia corecta a copiilor Alimentatia corecta a copiilor

    Generalitati Regimul alimentar corect al copiilor este cel care furnizeza o cantitate adecvata de nutrienti, in proportii corespunzatoare si care este perfect adaptat etapei de dezvoltare in care se incadreaza copilul. O alimentatie sanatoasa si adecvata necesitatilor...citeste mai mult

  • Intoleranta la fructoza Intoleranta la fructoza

    Generalitati Intoleranta la fructoza este o afectiune in care organismul intampina dificultati in digestia si utilizarea fructozei pe care o contin alimentele. Aceasta se trateaza prin eliminarea completa a fructozei si zaharozei din dieta. Exista doua tipuri de...citeste mai mult

  • Dieta de vara a persoanelor cu diabet Dieta de vara a persoanelor cu diabet

    Generalitati Daca va numarati printre persoanele care sufera de diabet si isi planifica mesele dupa metoda piramidei nutritionale sau mai nou, a farfuriei alimentare, luati in considerare pregatirea unui meniu de vara. Salatele specifice anotimpului calduros ar...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK