Pui tras la tigaie cu ghimbir si miere

Pui tras la tigaie cu ghimbir si miere

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: medie

Puiul tras la tigaie cu miere este un preparat aromat, gustos si sigur pentru consum in cazul persoanelor care sufera de pancreatita.

Ghimbirul, ingredientul surpriza din preparat, aduce beneficii directe digestiei, imbunatatind si functionarea pancreasului.

Ingrediente:

  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 ceapa mare, curatata si taiata julien
  • 400 de grame carne de pui fara piele (preferabil piept)
  • 250 de grame fasole verde, taiata bucati
  • 200 grame mazare congelata
  • 1 ardei rosu gras, curatat de seminte si taiat felii
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura sos de soia fara sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 ml suc de portocale
  • 100 grame orez fiert (la alegere)

Mod de preparare:

  1. Incingeti uleiul de susan intr-un wok sau o tigaie anti-aderenta si sotati ceapa si puiul, amestecand constant, pana cand puiul devine aramiu.
  2. Adaugati fasolea verde, mazarea, ardeiul si ghimbirul si continuati sa amestecati ingredientele inca 3-4 minute.
  3. Combinati mierea, sosul de soia si sucul de portocale intr-un bol, apoi turnati acest dressing peste puiul din tigaie.
  4. Mai lasati preparatul 3-4 minute la foc mediu, apoi transferati-l pe o farfurie, alaturi de orezul fiert.
  5. Consumati imediat (reteta este suficienta pentru 4 portii).
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Laptisor de matca si miere cruda, pentru examene de nota 10 Laptisor de matca si miere cruda,...

    Va pregatiti pentru examene? Sunteti obositi, stresati, emotionati? Aveti probleme cu memoria? Dificultati de concentrare? Alegeti laptisorul de matca Apiland! Este principalul vostru aliat! Impreuna cu mierea cruda Apiland, este solutia inteligenta,...citeste mai mult

  • Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje Tot ce trebuie sa stii despre...

    Generalitati Carnea de pui a fost multa vreme considerata o sursa bogata de proteine si vitamine, avand un continut redus de grasimi. Noi studii au relevat un lucru surprinzator: puiul crescut in zilele noastre contine de pana la sase ori mai multa grasime decat...citeste mai mult

  • Cele mai importante beneficii ale ghimbirului, confirmate de studii clinice Cele mai importante beneficii ale...

    Dintre toate plantele cu aplicatii in fitoterapie, ghimbirul prezinta un interes aparte pentru lumea medicala. Testele clinice au confirmat o serie de proprietati terapeutice ale ghimbirului, cum ar fi ameliorarea senzatiei de greata - care apare pe fondul raului de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK