Clickmed
programare rapida la medic

Pui cu sos

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Pui cu sos

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1.5 kg pui taiat bucati
  • 1 1/2 lingura faina
  • 3 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 70 g ulei de masline
  • 1/2 cana de vin alb
  • 1/2cana de suc de portocale proaspat stors

Mod de preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180-200 C. Se trec bucatile de pui prin faina, sare si piper.
  2. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se prajeste puiul rapid pe toate partile 2-3 minute. Se aseaza puiul intr-un vas si se acopera. Se ia tigaia de pe foc.
  3. Se adauga vinul si sucul de portocale in tigaie si se amesteca cu restul de ulei. Sosul se toarna peste pui.
  4. Se pune la cuptor puiul si se lasa 1/2 de ora,timp in care se stropeste, din cand in cand, puiul - cu sosul din vas.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate