Clickmed
programare rapida la medic

Pui cu lamaie, oregano si chimen

Actualizat la data de: 10 Octombrie 2014
Pui cu lamaie, oregano si chimen

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: medie

Cele mai bune alegeri alimentare pentru pacientii diagnosticati cu pancreatita sunt fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, lactatele degresate si carnea slaba. Toate tipurile de grasimi trebuie sa fie consumate in cantitati controlate, cat mai mici.

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui dezosat
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • coaja si zeama de la o lamaie verde
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 1 lingurita de sare mare
  • 1 jumatate de lingurita piper negru

Mod de preparare

  1. Puneti puiul, chimenul, oregano-ul, usturoiul, coaja si zeama de lime si portocala intr-un bol mare si amestecati bine.
  2. Acoperiti cu o folie si lasati carnea la macerat jumatate de ora.
  3. Scurgeti zeama rezultata si asezonati carnea cu sare si piper.
  4. Puneti o tigaie de teflon la foc mediu si, dupa ce se incinge, adaugati puiul.
  5. Gatiti carnea bine, pana devine maronie si bine patrunsa.
  6. Transferati friptura pe farfurii si serviti-o alaturi de o salata de cruditati fara ulei in compozitie.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate