Placinta de pui, cartofi si praz

Placinta de pui, cartofi si praz

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Placinta cu pui, cartofi si praz, preparata dietetic, este un fel de mancare usor de tolerat in dislipidemie. In plus, furnizeaza proteine si fibre din plin, nutrienti de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametri optimi.

Ingrediente:

  • 230 grame cartof rosu, taiat cuburi
  • 150 grame morcov taiat fin
  • 6 pulpe de pui dezosate si fara piele, taiate bucati potrivite
  • 3 linguri si jumatate faina alba
  • 2 tije de praz, taiate rondele
  • 1 jumatate de lingurita sare
  • 1 sfert de lingurita piper negru
  • 500 ml supa limpede de pui fara sare
  • 1 jumatate de pachet aluat de placinta
  • 1 lingura de lapte degresat
  • 1 albus de ou mare

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius. Sotati intr-o tigaie morcovul si cartofii, in putin ulei de masline, timp de 3 minute. Adaugati carnea si amestecati ingredientele timpde 5 minute, pana cand bucatile de pulpa se patrund bine. Incorporati faina si urmatoarele trei ingrediente (pana la piper) si mai sotati totul inca un minut.

Turnati treptat supa limpede in tigaie, amestecand bine, pana da in clocot. Transferati compozitia intr-o tava de copt si asezati deasupra aluatul de placinta, impingandu-i marginile in interior. Amestecati laptele cu albusul de ou si glazurati placinta, apoi intepati aluatul din loc in loc cu o scobitoare. Coaceti preparatul timp de 30 de minute.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Alimentul care creste periculos riscul de cancer Alimentul care creste periculos...

    Anumite alimente sporesc riscul aparitiei cancerului. S-a vorbit pana acum despre carnea procesata, despre floricelele de porumb si despre alimentele ambalate in conserve metalice ca favorizand riscul de cancer, insa recent oamenii de stiinta au mai facut o descoperire...citeste mai mult

  • Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara Toxiinfectia alimentara, o boala...

    Generalitati Intoxicatia alimentara sau toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de consumul de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene cum sunt bacteriile, virusurile sau parazitii. In sezonul estival, din cauza zilelor toride, astfel...citeste mai mult

  • Top 8 surse ascunse de sare Top 8 surse ascunse de sare

    Generalitati Dupa diagnosticul de insuficienta cardiaca, reducerea aportului de sare din dieta este una dintre primele recomandari ale medicului. Sarea contribuie la retentia de lichide, iar valorile prea mari de sodiu pot agrava afectiunile cardiovasculare....citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK