Piept de pui umplut cu branza de capra

Piept de pui umplut cu branza de capra

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: medie

In cazul ulcerului, mancarea trebuie sa fie preparata, astfel incat sa nu stimuleze productia de acid gastric si sa faciliteze deplasarea prompta a alimentelor in stomac.

Prajelile si rantasurile sunt de evitat pe cat posibil.

Urmatoarea reteta este savuroasa si usor de tolerat de catre bolnavii diagnosticati cu ulcer.

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri otet balsamic
  • 60 grame branza de capra maruntita sau rasa
  • 2 linguri busuioc proaspat, taiat marunt
  • un praf de sare
  • 170 grame piept de pui, taiat in doua jumatati egale
  • un praf piper
  • un sfert de lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

  1. Incalziti o lingurita de ulei intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu.
  2. Adaugati ceapa si usturoiul si sotati-le cateva minute, amestecand constant.
  3. Transferati-le intr-un bol si turnati deasupra trei sferturi din cantitatea otetului balsamic.
  4. Adaugati branza, busuiocul si sarea si amestecati bine.
  5. Sectionati fiecare jumatate a pieptului de pui (astfel incat sa obtineti un buzunar) si umpleti-le cu umplutura de branza.
  6. Asezonati puiul cu sare si piper.
  7. Incalziti o lingurita de ulei in tigaia antiaderenta la foc mediu.
  8. Adaugati puiul umplut in tigaie si lasati-l la gatit cate 6 minute pe fiecare parte.
  9. Serviti preparatul imediat, dupa ce se raceste suficient.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii 12 idei de meniuri lacto-ovo...

    Generalitati Introducerea catorva preparate lacto-ovo vegetariene in dieta, cel putin ocazional, poate fi o strategie buna de a beneficia de numeroase beneficii pentru sanatate, de la pierderea in greutate, pana la reducerea nivelului de colesterol in sange....citeste mai mult

  • Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor  Un meniu de 7 zile pentru sezonul...

    Generalitati In timpul sezonului gripei si racelilor, majoritatea oamenilor cunosc faptul ca trebuie sa-si acopere gura si nasul cu batiste de unica folosinta atunci cand stranuta sau tusesc si sa-si spele mainile pentru a evita contactul direct cu virusii si...citeste mai mult

  • Dieta restrictiva caloric Dieta restrictiva caloric

    Generalitati Dieta restrictiva caloric se caracterizeaza prin consumarea unui numar mai mic de calorii decat are nevoie organismul pentru mentinerea greutatii corporale, asigurandu-se, in acelasi timp, necesarul de vitamine si minerale. De regula, adoptarea acestei...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK