Medalion de porc
Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Sos pentru marinat
- 1/4 ceasca sirop de artar
- 1/4 ceasca de mustar
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 2 catei de usturoi fin tocat
- 1/2 lingurita praf de chili
- 2 felii de carne de porc cam de 2 cm
- 1 lingura de ulei
- 3 linguri de unt
- 1/4 ceasca de vin alb sau suc de mere neindulcit
- sare si piper
- 16 bucati de pecan (tocat) - optional
Mod de preparare:
- Intr-o punga inchisa ermetic se adauga toate ingredientele pentru marinat si se amesteca bine. Se pune in punga carnea de porc si se lasa la frigider pentru 2 ore sau mai mult.
- Carnea de porc se scurge. Sosul se pastreaza pentru a se utiliza mai tarziu. Intr-o tigaie mare se prajesc medalioanele in ulei si o lingura de unt, cate 2-3 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie. Se adauga sare si piper. Se scot medalioanele si se pun pe o farfurie unde se acopera cu o folie de hartie. In tigaie se adauga in care s-a marinat carnea si vinul. Se lasa la foc iute pana incepe sa fiarba sosul. Se miscoreaza focul si se adauga restul de unt. Se adauga sosul peste carnea de porc din farfurie si deasupra se pune pecanul.
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Gripa porcina virusul A H1N1
- Sindromul de Intestin iritabil
- Cum sa consumati in siguranta grasimile saturate
- Virusul Nipah
- Pesta porcina africana se transmite la om?
- Cum poate fi evitat excesul alimentar de sarbatori?
- Diabetul si sarbatorile de iarna
- Care sunt efectele excesului alimentar asupra organismului?
- Care este cel mai bun ulei pentru gatit
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare