Clickmed
programare rapida la medic

Medalion de manzat cu sos

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Medalion de manzat cu sos

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 cana faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 kg de carne de manzat taiat in cubulete
  • coaja de la 2 lamai rase
  • 1 ceasca de apa clocotita
  • 1/2 lingurita salvie
  • cateva boabe de piper
  • 1 ceasca de smantana
  • 1 linguri de patrunjel fin tocat

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie de teflon se incing 3 linguri de ulei. Intre timp se combina intr-o punga faina, sarea si piperul.
  2. Se tapeteaza bucatile de carne cu faina condimentata. Se adauga usturoiul zdrobit in uleiul fierbinte. Bucatile de carne se lasa la calit in uleiul incins.
  3. Cand s-a prajit carnea, se adauga apa fiarta, coaja de lamaie, salvie si piper. Se amesteca pentru ca acestea sa patrunda bine carnea. Se acopera si se baga in cuptorul cu microunde 15 minute sau pana cand carnea s-a fragezit.
  4. Se pune treptat coaja de lamaie peste manzat si se amesteca. Se acopera si se introduce iar vasul cuptorul cu microunde si se lasa inca 4 minute. SE amesteca din cand in cand. Apoi se garnisteste cu patrunjel tocat.
  5. (Se poate gati si la cuptorul cu gaz, timpul de gatire fiind insa, putin mai mare, pana cand carnea este patrunsa).

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate