Orjelet (ulcior)

Orjelet (ulcior)

Va prezentam o serie de remedii naturale pentru tratarea acestei afectiuni, benefice pentru reducerea durerii si a inflamatiei.

Important este sa actionati de la primele semne de disconfort, roseata sau lacrimare.

- Se fierbe o lingurita de sofran (curcuma) in doua cani de apa, pana cand, cantitatea de apa se reduce la o cana. Strecurati bine amestecul printr-un tifon, astfel incat acesta sa fie cat mai clar. Picurati in ochiul infectat, zilnic, cate 3 - 4 picaturi pana la vindecare;
- Se face o infuzie dintr-o lingurita de seminte de coriandru, intr-o ceasca de apa. Se strecoara bine iar lichidul se foloseste pentru spalarea ochilor de 3-4 ori pe zi;
- Incalziti frunze de guava si asezati-le pe un prosop umed, iar compresa calda aplicati-o pe ochiul afectat pentru a reduce roseata, durerea si umflatura;
- Intr-o ceasca cu apa, dizolvati 2-3 granule de alaun in ea. Clatiti-va cu apa pe ochi;
- Se face un decoct dintr-un pumn de frunze de salcam si 2 cani de apa pe care il veti folosi, sub forma de comprese. Acestea vor reduce umflaturile si durerea si va vor ajuta sa tratati ulciorul;
- Zdrobiti un catel de usturoi, dupa care il amestecati intr-o jumatate de cana cu apa. Aplicati pe pleoapa!
- Se face o cataplasma dintr-un mar copt pe care il inveliti intr-un prosop umed, cat este cald. Atentie, prosopul sa fie foarte curat (dupa utilizare trebuie aruncat) si sa nu fie fierbinte pentru a nu provoca arsuri la nivelul ochiului. Tineti deasupra pleoapei pana se raceste si repetati procedura.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Simptome surprinzatoare ale diabetului Simptome surprinzatoare ale diabetului

    Generalitati Exista doua tipuri principale de diabet care sunt cele mai raspandite. Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sunt complet incapababile de a produce insulina. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot produce insulina, insa celulele lor nu raspund...citeste mai mult

  • Patrunjelul: beneficii asupra sanatatii Patrunjelul: beneficii asupra sanatatii

    Generalitati Patrunjelul (petroselinum crispum) este unul din cele mai populare plante culinare din lume care face parte din familia Umbelliferae. Patrunjelul este unul dintre cele sapte condimente care lupta impotriva multor bolilor, alaturi de ghimbir, oregano,...citeste mai mult

  • Hiperaciditatea gastrica Hiperaciditatea gastrica

    Generalitati Notiunea de hiperaciditate gastrica este utilizata in unele contexte medicale pentru a desemna un dezechilibru prezent la nivelul stomacului. Dincolo de efectele patologice evidente, cum ar fi ulcerul si refluxul gastroesofagian, in scrierile de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK