Refluxul gastroesofagian: alimente recomandate

Generalitati

Sus
Refluxul gastroesofagian: alimente recomandate

Pentru persoanele care sufera de boala de reflux gastroesofagian, cum mananca este aproape la fel de important ca si ce mananca. Mesele se vor lua in mod regulat, se vor evita gustarile din timpul noptii si este indicat ca bolnavul sa nu se intinda la pozitie orizontala imediat dupa masa. Alegerea cu grija a alimentelor este, de asemenea, esentiala. Simptomele bolii pot fi diminuate prin consumul de produse alimentare cu un continut scazut de grasimi si bogate in fibre dietetice (cereale integrale, fructe, legume, carne slaba).

Cuprins articol

    Salveaza articolul pentru mai tarziu
    Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
    Sterge articolul
    Elimina articolul din lista celor salvate
  1. Generalitati
  2. Alimente indicate
  3. Facilitati de tratament
  4. Articole similare

Alimente indicate

Sus

Fulgii de ovaz
Cei diangosticati cu boala de reflux gastroesofagian ar trebui sa evite gogosile, la micul dejun, pentru a nu avea arsuri stomacale. Acestea pot fi inlocuite cu fulgi de ovaz care au un nivel scazut de grasimi si sunt bogati in fibre care pot calma stomacul. Cerealele pot fi consumate impreuna cu banane feliate, care se considera ca lupta in mod natural cu acizii gastrici.

Ghimbir
Ghimbirul proaspat actioneaza ca un antiinflamator, fiind un remediu vechi, pentru problemele stomacale de toate tipurile. In acest scop se vor lua zilnic 2-4 grame de ghimbir (mai mult poate cauza arsuri stomacale) care vor fi introduse in apa fierbinte, pentru a se prepara un ceai, se poate folosi la gatit sau se va mesteca.

Paste
Sosurile grele si cele de rosii, nu sunt recomandate pentru cei care au fost diagnosticati cu boala de reflux gastroesofagian, a caror dieta prespune excluderea multor feluri de mancaruri clasice, italienesti. Daca se doreste consumul de paste, se recomanda folosirea celor din grau integral, pentru a creste aportul de fibre, si folosirea unul sos usor

Sos de mere
Untul si uleiul sunt cunoscute ca fiind factori declansatori ai arsurilro stomacale, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa se renunte la toate alimentele preferate. Se va inlocui uleiul cu sos de mere, in pregatirea preparatelor, iar in acest fel se va reduce cantitatea de grasimi. O regula importanta este de a se folosi aceeasi cantitate de sos de mere ca si cea de ulei.

Aloe vera
Aloe vera este cunoscuta ca fiind un produs natural ce contribuie la procesul de vindecare si amelioreaza simptomele refluxului de acid. Aloe vera poate fi disponibila sub forma plantei vii sau sub forma lichida in magazinele naturiste. Aloe vera poate fi folosita in salate ca agent de ingrosare.

Salata
Puteti prepara o salata in fiecare zi. Salata ar trebui sa fie masa de baza pentru persoanele care sufera de reflux acid. Trebuie sa se evite rosiile, ceapa si branzeturile bogate in grasimi.

Banana
Bananele sunt o gustare delicioasa si au un ph de 5.6, fiind recomandate pentru bolnavii cu reflux acid. Cu toate acestea, aproximativ 1% dintre bolnavi constata ca starea lor este agravata de banane. In concluzie nu tot ce functioneaza pentru alti oameni functioneaza si pentru dvs.

Pepene galben
Pepenele galben (care are ph 6.1) este indicat pentru refluxul acid, totusi ca si in cazul bananelor anumite persoane ar trebui sa-l evite. In aceeasi categorie a alimentelor recomandate pentru refluxul gastroesofagian este si pepenele rosu.

Verdeturi si radacinoase
Conopida, broccoli, sparanghelul, fasolea verde si alte verdeturi au efect benefic in cazul celor care au reflux gastroesofagian.

Facilitati de tratament

Sus

Clinici si cabinete medicale

DigestMed
Specialitati: Gastroenterologie, Psihiatrie
Tel: 0743344378. Adresa: Bucuresti, Str. Veteranilor, Nr. 11A, Etaj 1, Sector 6

Citeste si

Arhiva
  • Hiperaciditatea gastrica Hiperaciditatea gastrica

    Generalitati Notiunea de hiperaciditate gastrica este utilizata in unele contexte medicale pentru a desemna un dezechilibru prezent la nivelul stomacului. Dincolo de efectele patologice evidente, cum ar fi ulcerul si refluxul gastroesofagian, in scrierile de...citeste mai mult

  • Factorii care declanseaza pirozisul (arsurile retrosternale) Factorii care declanseaza pirozisul...

    Generalitati Nu doar pirozisul si refluxul gastroesofagian pot reprezenta probleme arzatoare, ci si factorii implicati in declansarea lor. Pirozisul, acea senzatie de arsura retrosternala, este una din cele mai frecvente acuze cu care ne confruntam. Iar in marea...citeste mai mult

  • Un somn linistit pentru bolnavii de reflux gastroesofagian Un somn linistit pentru bolnavii de...

    Generalitati Boala de reflux gastroesofagian poate provoca complicatii grave. Printre acestea se numara inflamatia, sangerarea si aparitia de ulcere la nivelul esofagului cauzate de acidul din stomac. La un numar relativ mic de bolnavi, aceasta conditie poate duce la...citeste mai mult

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Clinici recomandate
Articolul a fost salvat cu succes.
Articolul a fost sters cu succes.
Articolul este deja salvat.
Ne pare rau dar articolul nu a putut fi salvat.
Felicitari, adresa ta de email a fost inscrisa la newsletterul Sfatulmedicului.ro.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK